| 15.04.2024

6 Cele Mai Bune Videoproiectoare

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun videoproiector pentru stilul tău.
de Cristina Dascălu

Cele mai bune videoproiectoare sunt acele videoproiectoare care au o rezoluție Full HD și un număr mare de lumeni, cuprins între 800 și 5000. Pentru a oferi un contrast puternic și claritate, cele mai bune videoproiectoare au o lampa LED rezistentă, cu o durată de viață de până la 11 ani.

Probabil vă întrebați cum alegeți videoproiectoare bune atât din punctul de vedere al specificațiilor tehnice, cât și din cel al prețului. Lucrurile sunt destul de simple: dacă doriți un produs profesional atunci veți avea nevoie de un videoproiector cu un contrast mare al imaginii pentru ca aceasta să fie calitativă și clară.

De asemenea, acordați atenție și numărului de lumeni care trebuie raportat la gradul de luminozitate al încăperii. Mai exact, este indicat ca acesta să fie mai mic în cazul camerelor mai slab luminate, de 2000-2500, pentru că nu v-ați dori ca intensitatea fluxului luminos emis să vă incomodeze.

În cazul în care vă aflați în căutarea unor videoproiectoare bune pentru prezentări de proiecte ori pentru activități didactice, ar trebui să vă îndreptați atenția către produsele care au un număr cât mai mare de lumeni (peste 5000). Astfel, imaginea proiectată într-o încăpere luminată va fi clară, calitativă și ușor de urmărit.

Fie că vă interesează numărul de lumeni, contrastul de culori, rezoluția, aspectul imaginii, corecția trapezului, throw ratio, deplasarea lentilei, zoom-ul, lampa ori prețul, la final veți ști exact ce model este conform cerințelor dumneavoastră.

Cele Mai Bune Videoproiectoare în 2024

BenQ TW533 WXGA – Recomandarea Nea Plăcut

Cheerlux C9 720P Mini – LED

Asus P3E WXGA – Portabil

Epson EH-TW650 – Home Cinema

Optoma S331 – Raport Calitate-Pret

BenQ MS535 – Buget Redus

Ore de cercetare

5

Ore de Cercetare

74

Reviewuri Evaluate

105

Produse Comparate

01

BenQ TW533 WXGA – Recomandarea Nea Plăcut

BenQ TW533 WXGA

Cel mai bun videoproiector este BenQ TW533 WXGA. Videoproiectorul este ideal pentru ședințele de tip business ori pentru activitățile didactice deoarece are multiple intrări HDMI și VGA, ceea ce vă permite să conectați mai multe dispozitive simultan. Funcția corecție trapez, tehnologia SmartEco, tehnologia DLP și claritatea imaginilor fac ca acest videoproiector să se afle printre cele mai achiziționate produse.

Cei 3300 de lumeni indică faptul că proiecția poate fi realizată fără probleme chiar și într-un spațiu luminos. La calitatea și claritatea imaginii contribuie tehnologia Digital Light Processing (DLP), lentilele optice 5G și tehnologia DLP BrilliantColor care vă vor oferi experiențele unei săli de cinema. De asemenea, videoproiectorul este dotat și cu funcția de corecție trapez pe verticală, astfel încât imaginea să rămână perfectă chiar și atunci când amplasați produsul descentrat.

Modurile SmartEco și Eco Blank sunt ideale în situațiile în care vizionați mai multe filme la rând ori țineți o prezentare foarte detaliată. Prima funcție creează un echilibru între culoare și contrast și ajută la economisirea consumului energetic, nealterând calitatea imaginii proiectate. Funcția Eco Blank se activează automat după 3 minute de inactivitate ajutând, astfel, la o reducere a consumului de energie de până la 70%, în comparație cu alte modele.

Partea ce ține de conectivitate ne-a plăcut cel mai mult pentru că produsul marca BenQ se remarcă prin multiple intrări: 2 HDMI, 1 RCA, 1 RS232, 2 PC (D-sub), 1 IR, 1 Monitor Out, 1 USB Type Mini B, 1 Security Bar, 1 Audio In și 1 Audio Out. Vă recomandăm să vă achiziționați un sound bar calitativ pe care să-l conectați la acest videoproiector deoarece difuzorul integrat nu poate face față într-o încăpere mare, fiind destul de slab.

Față de majoritatea produselor de pe piața de videoproiectoare – care au un singur picior de susținere –, modelul TW533 WXGA de la BenQ este dotat cu trei astfel de piciorușe. Acestea contribuie la îmbunătățirea flexibilității, făcând mult mai ușoară deplasarea videoproiectorului, de care ai nevoie mai ales în cazul unor ședințe de business, seminarii, prezentări de proiecte ș.a. Dimensiunile (33.2 x 21.4 x 9.9 centimetri) și greutatea redusă (2.4 kilograme) mai adaugă un plus și la capitolul manevrabilitate și transport.

02

Cheerlux C9 720P Mini – LED

Cheerlux C9 720P Mini

Unul dintre cele mai bune videoproiectoare LED este Cheerlux C9 720P Mini. Acesta excelează la capitolele precum ușurința de folosire și conectivitate, dimensiunea maximă a imaginii proiectate (2.5 metri diametru), distanța de proiecție (care ajunge până la maximum 2.1 metri) și, poate cel mai important, contrastul nativ al imaginilor (culori vii, naturale) și durata de viață de 50.000 ore datorită tehnologiei LED.

Acest model de videoproiector este perfect pentru serile de filme acasă, dar mai ales pentru ședințele și prezentările de la birou deoarece vă puteți conecta de pe orice dispozitiv: telefon, tabletă, laptop, stick USB, calculator, boxe, DVD ș.a. Puteți conecta simultan mai multe dispozitive având în vedere faptul că produsul prezintă două porturi HDMI, două tip USB și un port de tip VGA.

Lampa LED are o durată de viață de 50.000 ore, la durabilitatea produsului contribuind canalele de răcire încorporate ce mențin o temperatură constantă chiar și în timpul unei prezentări de lungă durată, spre exemplu.

Tehnologia LED, rezoluția imaginii de 1280 x 800 și cei 2800 lumeni asigură calitate proiecțiilor realizate, însă într-o cameră nu foarte luminoasă. Important de reținut este faptul că puteți amplasa videoproiectorul la o distanță de maximum 2.1 metri de suprafața de proiecție în ideea obținerii unei imagini clare și corecte.

Pe partea superioară a videoproiectorul se găsește o rotiță cu ajutorul căreia puteți regla focalizarea imaginii și puteți corecta poziția acesteia (funcție manuală de corecție trapez). În plus, mai sunt prezente și câteva butoane cu ajutorul cărora aveți posibilitatea de a regla direcția imaginii proiectate. Un dezavantaj ar putea fi timpul petrecut pentru a pune la punct toate aceste detalii.

03

Asus P3E WXGA – Portabil

Asus P3E WXGA

Cel mai bun videoproiector portabil este Asus P3E WXGA, un „must have” dacă obișnuiți să țineți des prezentări, seminarii în fața oamenilor ori mergeți des la prieteni în vizită pentru a viziona filme împreună. Portabilitatea este punctul forte al acestui produs, având dimensiuni de 15 x 13 centimetri. Este mic, compact, ușor de manevrat și transportat.

Chiar dacă acest model de videoproiector prezintă doar 800 de lumeni, aceștia funcționează în sistem ANSI, adică măsurătorile efectuate asupra fluxului luminos sunt mult mai exacte decât cele realizate prin orice altă metodă.

În plus, producătorii spun că este suficient de rezistent pentru a fi folosit atât în interior, cât și în exterior. De reținut este faptul că trebuie conectat la o priză, videoproiectorul nefiind wireless, așadar, este ideal în cazul excursiilor cu mașina/ rulota.

Rezoluția imaginilor și videourilor proiectate este HD (1280 x 800), ceea ce vă permite să le vizionați la calitate înaltă, în nuanțe vii, naturale. Lampa acestui produs este eco, cu o durată de viață de până la 30.000 de ore, ce aduce cu sine și un consum redus de energie electrică.

Focalizarea și corecția trapezului vertical se realizează din rotița produsului, aceste două funcții nefiind automate. Un avantaj major al acestui videoproiector portabil este reprezentat de faptul că proiecția se poate realiza de la o distanță de până la 3.4 metri, fiind potrivit chiar și în încăperile de mari dimensiuni. De asemenea, diagonala maximă a imaginii proiectate ajunge până la 5.08 metri, experiență ce se aseamănă foarte mult cu cea oferită de sala unui cinematograf.

Asus P3E WXGA are și difuzor integrat, însă pentru o mai bună calitate a sunetului este recomandat să conectați un sound bar ori un sistem de boxe.

04

Epson EH-TW650 – Home Cinema

Epson EH-TW650

Epson EH-TW650 promite experiențe identice cu cele trăite în sala de cinema, datorită caracteristicilor care îl aduc în topul celor mai preferate produse pentru acasă. Cu o rezoluție Full HD și 3100 lumeni, acest produs este capabil să redea imaginile și videoclipurile la calitate înaltă în orice încăpere.

Un videoproiector care se montează cu ușurință, iar configurarea lui nu va necesita decât câteva minute. Gradul de luminozitate ajunge la 3100 lumeni, ceea ce înseamnă că este perfect pentru serile în familie ori cu prietenii. Puteți viziona filmele preferate și pe timpul zilei, însă doar în condițiile în care aveți draperiile trase – pentru un contrast și o calitate bună a imaniginilor proiectate. Lampa are o durată de viață de până la 11 ani, conform producătorului, așa că vă puteți bucura în voie de zile și seri relaxante acasă.

Rezoluția imaginilor proiectate este Full HD (1920 x 1080), oferind claritate și culori naturale, vii. Contrastul, estimat la un raport de 15.000:1, asigură nuanțe închise intense și umbre clar definite pentru o experiență completă. Alături de tehnologia 3LCD conferă afișajului o luminozitate de trei ori mai mare decât a produselor clasice, care nu beneficiază de această specificație. Puteți alege cea mai bună opțiune de culoare din cele cinci moduri puse la dispoziție în meniul videoproiectorului.

Produsul prezintă cinci porturi de conectare: două HDMI, unul de tip VGA, unul tip USB și unul de tip mini USB.

Avantajul acestui model constă în faptul că poate proiecta imagini cu o diagonală maximă de peste 7 metri, ceea ce îl face potrivit pentru camerele cu un număr mai mare de metri pătrați. În cazul încăperilor mai mici, proiecția poate fi realizată și de la o distanță de 2-3 metri pentru o imagine cu o diagonală de 2-2.5 metri.

05

Optoma S331 – Raport Calitate-Preț

Optoma S331

Optoma S331 se încadrează perfect la categoria produselor cu un raport excelent între calitatea oferită și prețul cerut. Luminos inclusiv în modul economic, portabil și foarte puțin zgomotos, produsul este ideal pentru acasă ori pentru activități didactice. Dezavantajul este, după părerea noastră, rezoluția de 800 x 600, însă depinde foarte mult și de întrebuințarea pentru care este achiziționat.

Dat fiind faptul că vorbim despre un produs cu un raport bun între calitate și preț, simțim nevoia să începem prin a vă spune că videoproiectorul Optoma S331 este dotat cu funcțiile Eco+ (care, deși menține un contrast puternic al imaginilor, reușește să economisească energie și, implicit, să mențină durata de viață a lămpii) și Eco AV Mute (perfectă în momentele în care susțineți o prezentare, deoarece se închide singur după câteva minute de inactivitate, reducând consumul de energie electrică).

Deși imaginile proiectate au o rezoluție destul de mică (800 x 600), producătorii au reușit să implementeze tehnologia de procesare multi-color „BrilliantColor”. Cu ajutorul acesteia, imaginile vizionate sunt viu colorate, cu aspect vibrant și natural. De asemenea, garanția performanței și calității culorilor este asigurată pe o perioadă de cinci ani de folosire zilnică.

Cu o așa rezoluție mică probabil că vă puneți problema unei diagonale sau distanțe mici a imaginii proiectate. Însă produsul celor de la Optima reușește să treacă și aceste teste. Astfel, diagonala maximă ajunge până la 7.73 metri, iar distanța maximă de proiecție este de 12 metri, ceea ce este rezonabil pentru un produs din această categorie. Împreună cu cei 3200 lumeni cu siguranță veți avea experiențe plăcute indiferent de gradul de luminozitate al camerei.

La capitolul conectivitate am găsit un minus: nu are port pentru o mufă de tip VGA. În schimb, le puteți folosi pe cele două destinate mufelor de tip HDMI ori portul pentru USB. Totodată, având și un port audio pentru mufe de 3.5 milimetri, vă recomandăm ca pe timpul vizionării să conectați și un sistem de boxe.

06

BenQ MS535 – Buget Redus

BenQ MS535

Cel mai bun videoproiector ieftin este BenQ MS535. Acesta face parte din categoria produselor care, deși au un cost de achiziție mai scăzut, reușesc să funcționeze în parametri optimi pe termen lung. Claritatea și calitatea imaginilor proiectate sunt punctele forte ale acestui model. Alături de cei 3600 de lumeni, vizionările și prezentările se vor desfășura fără probleme.

Gradul de luminozitate al acestui produs atinge 3600 de ANSI lumeni, care permite o bună desfășurare a prezentării chiar și într-o sală luminată. Mai mult, diagonala maximă a imaginii proiectate poate ajunge până la 7.62 metri.

Acest model este ideal pentru prezentările din zona de business, care conțin mult text, grafice sau tabele, datorită contrastului mare de 15000:1, la care mai adăugăm și un factor de umplere a pixelului (acesta reduce marginile negre din jurul fiecărui pixel și elimină „screen door effect”), datorită căruia este redusă și oboseala ochilor.

Videoproiectorul are două porturi HDMI și unul VGA, o conectivitate relativ sărăcăcioasă, dar suficientă pentru o bună desfășurare a unei prezentări sau instalări acasă. În plus, produsul vine la pachet cu o telecomandă care vă ajută să îl configurați în doar câteva minute, prin apăsarea unui singur buton. Configurarea este completă abia după ce v-ați folosit și de funcția Keystone (corectare automată a trapezului vertical).

BenQ MS535 este dotat cu funcția SmartEco care vă ajută să nu consumați energie electrică în exces. Sistemul Eco Cycle reduce timpul necesar pentru pornirea videoproiectorului ajutând, de asemenea, nu doar la reducerea consumului energetic, dar și la economisirea timpului dumneavoastră. Funcția EcoBlank se activează automat dacă după 3 minute nu s-a mai detectat niciun semnal, iar cu ajutorul celei de Auto Power Off videoproiectorul intră în modul stand by după 15-20 minute de inactivitate.

Întrebări și Răspunsuri

6 Voturi

Există modele de videoproiectoare 4K pe piață?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Da, pe piață există și modele de videoproiectoare 4K. Acestea ar putea avea un cost destul de ridicat, însă oferă o experiență mai bună de vizionare a filmelor. În comparație cu un televizor 4K, un videoproiector 4K este mult mai portabil, însă nu are încorporat și un sistem de sunet, ceea ce înseamnă că va fi nevoie să îl achiziționați separat. În comparație cu un videoproiector cu rezoluție 1080p, la un model 4K unghiul de vizualizare este diferit, oferindu-vă posibilitatea de a viziona filme sau chiar jocuri la o calitate excelentă și de la o distanță mai mică. De asemenea, veți avea nevoie și de un ecran pe măsură, mai ales dacă vă doriți să vizionați prezentări sau filme în aer liber, deoarece este posibil ca iluminarea ambientală să nu vă ofere cea mai clară și luminoasă imagine.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Ce ar trebui să aleg între un videoproiector LED, LCD și DLP?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Dacă depindeți de un buget restrâns, ar trebui să alegeți un videoproiector LCD, care vă oferă o saturație mai bună a culorilor, niveluri mai reduse de zgomot și funcționează mai bine pentru filme. Totuși, afișajele LCD necesită întreținerea constantă a filtrului și un contrast mai mic.

În timp ce proiectoarele LCD au o imagine mai clară și o calitate superioară a imaginii, proiectoarele DLP sunt mai ușoare, portabile și considerate a fi mai fiabile. Tehnologia DLP (procesare digitală a luminii) utilizează micro-oglinzi pentru a proiecta imagini de la un monitor pe un ecran mare.

Cel mai mare avantaj al proiectoarelor LED este durata de viață a LED-urilor, datorită lămpii mai durabile și a puterii termice reduse. LED-urile au o durată de viață de cel puțin 10 ori mai mare decât lămpile tradiționale. Multe videoproiectoare cu LED-uri pot avea o durată de viață și de până la 20.000 de ore.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Poate un videoproiector să ofere aceeași calitate ca un televizor?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Un videoproiector este capabil să ofere aceeași calitate ca un televizor, mai ales dacă optați pentru un model 1080p sau 4K. Totuși, un videoproiector de calitate este posibil să prezinte un cost de achiziție mult mai ridicat decât un televizor performant. Singurul avantaj al unui videoproiector este reprezentat de faptul că este capabil să producă imagini mult mai mari, ceea ce reduce efortul asupra ochilor. În plus, videoproiectoarele reflectă lumina în timp ce televizoarele o emit și vă pot afecta vederea în timp.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Smart TVs
Home Cinema

6 Cele Mai Bune Televizoare Smart

Cele mai bune televizoare smart sunt acele modele care îmbină toate caracteristicile și funcționalitățile dispozitivelor smart (telefon, calculator, tabletă) cu...

Cristina Dascălu

Cristina Dascălu

Cristina este o jurnalistă independentă care scrie despre camere foto, aparate video și produse home cinema. Când nu testează sau face recenzii pentru echipamente, Cristina cântă la chitară, explorează fotografia urbană sau incearcă să își convingă prietenii să vină la o ședință foto.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.