| 03.01.2021

Cele Mai Bune Brătări Fitness ale Momentului

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună brățară fitness pentru stilul tău.

Cele mai bune brățări de fitness îmbină designul elegant cu funcțiile inteligente de monitorizare a activității zilnice, inclusiv funcția de primire apeluri, notificări Facebook și mesaje. Brățările performante de fitness trebuie să fie rezistente la apă, să permită o autonomie a bateriei de minimum 7 zile și să ofere cel mai bun raport calitate–preț. Brățările fitness de top acoperă o piață largă, de la modele pentru începători care nu trebuie nici măcar încărcate, pana la modele mai avansate care pot să vă urmărească chiar și nivelurile de oxigen în timpul somnului.

Cea mai buna brățară de fitness este Fitbit Charge 3. Este ușoară, are o durată lungă de viață a bateriei și oferă notificări pentru smartphone-ul dvs., toate astea pe lângă urmărirea indicatorilor de sănătate și fitness. Mai mult, prețul este unul accesibil. Avem și câteva alternative pentru oricine nu este chiar convins de Fitbit Charge 3, indiferent dacă sunteți în căutarea a ceva mai avansat din punct de vedere al caracteristicilor, preferați un model mai orientat spre sport sau aveți un buget redus.

Am analizat mai mult de 100 de smartwatch-uri și brățări de fitness, iar cu liniile dintre cele doua categorii devenind din ce în ce mai neclare, acestea sunt gadget-urile care s-au făcut remarcate în testările noastre. Pentru o selecție mai largă de wearables cu funcționalități complexe pentru încheietura mâinii, verificați și articolul nostru despre cele mai bune smartwatch-uri.

Cele Mai Bune Brățări Fitness în 2021

Fitbit Charge 3 – Recomandarea Nea Plăcut

Samsung Gear Fit 2 Pro – Utilizatori Android

Apple Watch 5 – Utilizatori IPhone

Garmin Vivosport – Alergat / Sport

Fitbit Inspire HR – Ieftin / Buget Redus

Samsung Galaxy Fit – Alternativă Buget Redus

01

Fitbit Charge 3 – Recomandarea Nea Plăcut

Fitbit Charge 3

Charge 3 este cea mai bună brățară fitness, dacă e sa luăm în calcul calitatea si funcționalitățile pe care le oferă, în schimbul unui preț mic. Are un aspect elegant, cu un design fără butoane, care face ca brațară să pară mai subțire decât este de fapt. Dimensiunea este una ideală, nu prea mare pentru încheietura unei femei și nici prea mică pentru bărbați. Forma concavă îmbrățișează încheietura mâinii și este atât de ușoară încât nici măcar nu simțiți că o purtați.

Brațară are un ecran cu touch în nuanțe de gri și un buton cu feedback haptic care servește ca buton de “acasă” și “înapoi”. Charge 3 deține o gama completă de urmărire a fitnessului, incluzând monitorizarea ritmului cardiac pe tot parcursul zilei, numărarea tuturor pașilor făcuți, SmartTrack pentru recunoașterea antrenamentelor și chiar urmărirea ciclului menstrual pentru femei, toate cu opțiunea de a fi adăugate ca opțiune la tabloul de bord. Toate aceste valori pot fi vizualizate în aplicația Fitbit, care are încă cea mai bună interfață pentru urmărirea sănătății și a exercițiilor efectuate.

Dispozitivul portabil are, de asemenea, o funcție de oprire automată care vă întrerupe exercițiul când întâlniți o intersecție sau trebuie să vă legați papucii. Pe partea de notificare inteligentă, serviciul Charge 3 poate primi și răspunde la mesajele text, poate răspunde sau respinge apelurile și poate chiar să primească notificări social media și e-mail.

02

Samsung Gear Fit 2 Pro – Utilizatori Android

Samsung Gear Fit 2 Pro

Gear Fit2 Pro de la Samsung este cea mai bună brățară fitness pentru utilizatorii Android. Un tracker de fitness elegant și ușor, cu un număr mare de capabilități smartwatch, opțiuni de stocare și music streaming, GPS încorporat și rezistență la apă, Fit2 Pro este o prezență revigorantă și rentabilă pe piața de brățări de fitness.

Ecranul Super AMOLED de 1,2 inch cu rezoluție 320 x 320 este în special util atunci când vizualizați măsurătorile zilnice ale pașilor parcurși, caloriilor arse, numărului de etaje urcate și coborâte, cât și a restului de date de fitness tipice. Fit2 Pro prezintă chiar și o hartă de tip Google Maps după efectuarea unei alergări sau a unei plimbări cu bicicleta prin intermediul GPS-ului încorporat, afișând traseul exact realizat. Când ascultați muzică, fie stocată direct pe ceas, fie prin intermediul Spotify, interfața este ușor de navigat, chiar și în timp ce vă deplasați.

Funcționalitățile smartwatch adaugă un plus de versatilitate, brațară fiind capabilă să trimită notificări pentru Facebook și Twitter, apeluri telefonice și mesaje text. Deși dispozitivul oferă suport iOS, doar utilizatorii Android au opțiunea de a răspunde la mesaje prin intermediul gadgetului.

Designul minimalist și confortabil al Gear Fit2 Pro completează perfect numărul mare de caracteristici de urmărire a fitnessului permițându-i să se remarce cu ușurință pe o piață din ce în ce mai aglomerată.

03

Apple Watch 5 – Utilizatori IPhone

apple watch 5

Apple Watch a fost în topul listei noastre de cele mai bune ceasuri inteligente de ceva vreme, așa că nu ar trebui să fie o surpriză să vezi cel mai recent model din nou pe prima poziție. Este cel mai bun smartwatch de departe și un dispozitiv care oferă același design minunat ca Apple Watch Series 4, dar aduce și o mână de funcții noi.

La fel ca predecesorul său, Apple Watch 5 vine in doua dimensiuni: 40 mm și 44 mm. Vă recomandăm corpul din aluminiu reciclat 100%, dar dacă doriți ceva mai special, există variante din oțel inoxidabil, titan și ceramică.

Noua funcție pentru Series 5 este afișarea permanentă. Nu mai trebuie să ridici încheietura pentru a aduce ecranul la viață. Apple Watch Series 5 rulează WatchOS 6, care aduce o varietate de aplicații noi, un magazin de aplicații dedicat care să te ajute să le găsești și câteva fețe de ceas noi, complet personalizabile, pentru a profita de acel afișaj permanent.

Funcțiile de fitness au fost, de asemenea, îmbunătățite, așa că, pe lângă GPS, senzorul de frecvență cardiacă și electrocardiogramă, există tendințe de activitate care vă arată progresul și vă avertizează dacă deveniți mai puțin activ, opțiunea de a urmări ciclurile pentru femei și o nouă aplicație de zgomot care vă poate avertiza atunci când riscați să deteriorați auzul. Case-ul este rezistent la înot, iar planurile de antrenament preconstruite includ ciclismul, înotul, yoga, drumețiile și multe altele. Toate acestea se combină pentru a face din Apple Watch 5 un tracker de fitness cuprinzător, ușor de utilizat și extrem de accesibil, cu o mulțime de alerte motivaționale.

Un nou procesor S5 alimentează ceasul Seria 5 pentru performanțe super netede și eficiență mai mare decât S4. Dacă există un dezavantaj este durata bateriei, ceva care nu este unic pentru Apple Watch. Cele 18 ore de utilizare menționate sunt aproximativ corecte, deși poate fi prelungit încă câteva ore cu utilizare limitată, plus că există un mod de economisire a energiei care oprește totul, cu excepția ceasului. De asemenea, este destul de costisitor, mai ales dacă optezi pentru o carcasă mai durabilă și suport celular.
Nu contează cât cheltuiți, funcționalitatea este aceeași și toate modele Series 5 vin cu 32 GB spațiu de stocare intern, comparative cu cu Seria 4 unde aveam maxim 16 GB. Oricare alegeți, bucurați-vă știind că purtați cel mai bun smartwatch disponibil în prezent și unul dintre cele mai bune produse Apple.

04

Garmin Vivosport – Alergat / Sport

Garmin Vivosport

Garmin Vivosport este cea mai bună brățară fitness pentru sport. O opțiune atractivă pentru atleții multi-sport care preferă o brațară ușoară în detrimentul unui smartwatch mai mare. Punctul său de vânzare este GPS-ul integrat, o caracteristică care nu se găsește adesea într-o bandă de fitness și un afișaj color ușor de citit. Dispozitivul de urmărire are, de asemenea, un monitor de ritm cardiac, urmărirea somnului și urmărirea automată a antrenamentului.

Proiectat pentru exterior, Vivosport este rezistent la apă pana la 5 atmosfere, ceea ce îl face perfect pentru a alerga în ploaie și înot în piscină. Alergătorii vor aprecia caracteristicile dedicate – inclusiv monitorizarea recordurilor personale, un pacer virtual, Auto Pause, Auto Lap și modul Walk / Run. Puteți să sincronizați brațară cu aplicația Garmin Connect pentru a vedea valori detaliate și pentru a urmări progresul în timp. Aplicația oferă și provocări săptămânale în care puteți concura cu ceilalți utilizatori ai Garmin dacă aveți nevoie de o motivație suplimentară pentru a vă atinge obiectivele.

Tracker-ul Vivosport este integrat în brățară, astfel încât nu puteți schimba benzile așa cum puteți cu Fitbit Flex 2. Garmin totuși oferă câteva opțiuni de culoare și dimensiuni pentru Vivosport inclusiv Fuchsia Focus într-o bandă mică / medie, Limelight cu o bandă mare și Slate în toate 3 variantele – mici / mijlocii și mari.

05

Fitbit Inspire HR – Ieftin / Buget Redus

Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire este o alegere de top, când vine vorba de cele mai bune brătări fitness ieftine. Ideal dacă sunteți în căutarea unui tracker de fitness în limita unui buget redus. Puteți utiliza banda pentru a urmări pașii, antrenamentele, somnul, greutatea, apa consumată și nivelul de stres (feature unic pentrul modelul HR). Este cu un pas înainte față de alte benzi de fitness la prețuri accesibile, care caracteristici de urmărire limitate și un afișaj simplist. Vorbind de afișaj, cel al Inspire HR are o dimensiune perfectă pentru un dispozitiv elegant.

Este suficient de mare pentru a vă permite să vizualizați alertele de intrare și statisticile de exercițiu, dar suficient de mic pentru a nu părea grosolan pe încheietura mâinii. Dispozitivul de urmărire este atât de compact și ușor încât cu greu veți simți prezența acestuia. Modelul Inspire utilizează benzi de schimbare rapidă, permițându-vă să modificați aspectul dispozitivului într-o clipă. Vreți să ieși la cină? Nici o problema. Doar schimbați brăța sportivă cu una metalică și sunteți gata de ieșit în oraș.

Fitbit a lansat Inspire drept o serie care include atât Inspire entry-level, cât și Inspire HR. Cea mai importantă diferență dintre Inspire și Inspire HR este monitorul de ritm cardiac pe bază de încheietură întâlnit pe modelul HR. Această caracteristică adaugă aproximativ 100 de lei la prețul dispozitivului și permite măsurători avansate precum cea a ritmul cardiac de odihnă și gestionarea stresului. Cu prețuri sub 400 lei, nu există nici un motiv să nu recomandăm fie Inspire HR la 400 RON, fie Inspire la 300 RON pentru cineva care dorește să-și urmărească fitness-ul cu investiții minime.

06

Samsung Galaxy Fit – Alternativă Buget Redus

samsung galaxy fit

Galaxy Fit Samsung excelează în elementele de bază, ceea ce îl face o alegere excepțională pentru sportivul casual care caută un tracker de încredere.

Primul lucru pe care îl remarcați este ecranul AMOLED viu și colorat de 0,95 inchi al lui Fit. Deși mic, utilizarea culorilor în ecranul închis cu sticlă Gorilla face ușor să distingeți metricile în timp ce faceți exerciții. Fit are o interfața cu ecran tactil care este sensibilă și ușor de navigat. Am dori să putem atinge ecranul pentru a trezi trackerul, dar acest lucru nu este realizabil, un aspect negativ din punctul nostru de vedere. Puteți ridica ușor încheietura sau apăsa butonul lateral dacă este necesar să iluminați ecranul.

Urmărirea fitness-ului este un alt aspect al Galaxy Fit. Există peste 90 de antrenamente diferite pe care le poți adăuga la ceas și șase pe care le poți urmări automat. Detecția automată a fost una dintre caracteristicile noastre preferate. Vă permite să începeți să faceți exerciții fizice fără să vă confruntați cu ceasul. Acesta vă arată date precum distanța, ritmul și timpul scurs. Apreciem, de asemenea, notificările de inactivitate care ne-au amintit cu ușurință să ieșim de pe scaunul nostru și să petrecem ceva timp în mișcare.

Cu un preț destul de mic, Samsung Galaxy Fit nu este doar cel mai bun ceas de  fitness pentru utilizatorii de Android; este, de asemenea, una dintre cele mai bune valori calitate-pret ale momentului; motiv pentru care intâlnim acest model in majoritatea articolelor având ca temă top brățări fitness.

Întrebări și Răspunsuri

6 Voturi

Merită să-mi cumpăr o brățară fitness?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Dacă merită sau nu să îți cumperi o brățară de fitness depinde în mare dacă aceasta îți va îmbunătăți sănătatea. Vei rezolva face mai mult sport când o porți? Vei mânca mai bine sau vei dormi mai bine noaptea? Dacă un tracker te poate motiva să faci aceste schimbări pozitive atunci când niciun alt instrument nu poate, este o achiziție bună.

Dar poate nu ai nevoie de un tracker de fitness care să te motiveze. Poate că poți obține rezultate similate dintr-o aplicație de fitness gratuită. S-ar putea să descoperi chiar că o metodă low tech, precum mersul la sală cu un prieten, este la fel de eficientă.  În acest caz, nu este nevoie să cheltuiți banii pe un gadget fantezist.

Dacă decideți totuși să dați banii pe unul dintre aceste dispozitive, asigurați-vă că veți obține o valoare reală din acesta. Purtați-l în fiecare zi, astfel încât să puteți obține o imagine exactă despre cât de activ sunteți. Fiți sinceri când introduci detalii precum înălțimea, greutatea și dieta zilnică.

Și în sfârșit, concentrați-vă pe tendințele pe termen lung, nu pe numerele din fiecare zi. În loc să vă îngrijorați dacă puteți face până 10.000 de pași astăzi, urmăriți dacă faceți mai mult exercițiu în general decât ați făcut acum câteva săptămâni sau luni. Dacă da, asta este ceva de sărbătorit.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Ce să aleg între un smartwatch și o brățară de fitness?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Diferența dintre ceasurile inteligente și brățările de fitness se reduce la dacă doriți un wearable conceput pentru a vă ajuta să comunicați mai ușor și să primiți  notificări sau unul care să țină evidența exercițiului și a sănătății dvs.

Cel mai mare punct forte al ceasurilor inteligente este capacitatea lor de a conecta notificările de pe smartphone-ul dvs., cum ar fi mesajele text, apelurile, e-mailurile, indicațiile, programările din calendar și mesajele de social media, intr-un mod confortabil și elegant. Cele mai bune modele vă permit să vizualizați și să răspundeți cu ușurință la notificări, să dictați răspunsuri text sau e-mail sau să trimiteți răspunsuri „inteligente”, iar majoritate ar trebui, cel puțin, să se ocupe de elementele de bază ale fitnessului și ale urmăririi activității. 

Ceasurile inteligente sunt conduse de sistemul lor de operare – deci alegerea unuia care este bine dezvoltat, cum ar fi Wear OS (realizat de Google) sau watchOS (realizat de Apple) înseamnă că este mai probabil să vedeți actualizări și aplicații utile care pot ajuta la îmbunătățirea funcționalității.

La nivel de bază, o brățară de fitness vă poate oferi o perspectivă asupra activității dvs. de zi cu zi, cum ar fi urmărirea numărului de trepte urcate și al numărului de pași făcuți, numărarea caloriilor sau cuantificarea calității somnului. Dispozitivele mai avansate acceptă anumite tipuri de exerciții sau sport, cum ar fi alergare, ciclism, înot sau golf. Altele oferă urmărire multi sport – astfel încât să vă puteți urmări întregul antrenament de la banda de alergare la piscină. Unii oferă senzori mai avansați pentru urmărire, precum monitoarele de ritm cardiac și unele notificări inteligente de bază, cum ar fi text sau e-mail. Cele cu GPS încorporat sunt capabile să funcționeze independent de telefonul dvs., ceea ce înseamnă că îl puteți lăsa acasă în timpul unei sesiuni de alergat sau mers la sală.

Dacă încă nu sunteți sigur de opțiunea potrivită pentru dvs puteți consulta articolele noastre despre cele mai bune smartwatch-uri și cele mai bune brățări de fitness.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Cât sunt de precise brățările de fitness?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Brățările de fitness sunt suficient de precise pentru a fi utile pentru majoritatea oamenilor în majoritatea scopurilor. Dar, de asemenea, variază în funcție de ceea ce încercați să măsurați. Aproape toate brățările fitness numără pașii și distanța parcursă, cat și ritmul cardiac. În general, acestea oferă, de asemenea, o estimare a consumului dvs. de energie sau a caloriilor arse și pot estima calitatea somnului.

Măsurarea Pașilor

„Măsurarea pașilor tinde să fie destul de precisă”, spune Cadmus-Betram – profesor asistent de kinesiologie și epidemiologie la Universitatea Wisconsin-Madison. Pentru majoritatea oamenilor, numărul este destul de bun, dar verificați numărul de pași pe două brățări de fitness diferite sau comparați-le cu estimarea smartphone-ului dvs. și veți vedea diferențe.

Monitorizarea Pulsului Inimii

„Dispozitivele care măsoară frecvența cardiacă tind să fie destul de bune la măsurarea ritmului cardiac în repaus, dar au o mult mai mare variabilitate atunci când se măsoară ritmul cardiac în timpul exercițiului fizic”, spune Cadmus-Bertram. Brățările de fitness pot fi destul de departe de ritmul cardiac real atunci când faci sport. Când ești transpirat, deseori nu reușesc să-ți înregistreze complet ritmul cardiac. Au existat mai multe studii diferite care arată că trackerele de fitness și ceasurile inteligente sunt destul de bune pentru a măsura ritmul cardiac în repaus sau în recuperare, dar devin mai puțin exacte pe măsură ce intensitatea exercițiilor fizice crește.

Numărarea Caloriilor Arse

„Caloriile arse sunt un lucru foarte greu de estimat”, explică Cadmus-Bertram. Cele mai bune brățări de fitness măsoară mișcarea corpului tău și o combină cu înălțimea, greutatea, sexul și vârsta. Uneori este posibil să vă fie puse câteva întrebări de stil de viață în timpul instalării și aceste date pot fi aruncate în mix. Dacă doriți să pierdeți în greutate și doriți să numărați caloriile arse ca parte a unui efort de dietă și efort, atunci următorii de fitness vă pot ajuta.

În ciuda tuturor impreciziilor potențiale, există, de asemenea, o mulțime de dovezi potrivit cărora trackerele de fitness vă pot încuraja să fiți mai activ și mai sănătoși, cu condiția să vă folosiți de dispozitivul dvs. pentru a va seta obiective și pentru a monitoriza progresul pe care îl faceți. Trebuie să lucrați pentru a obține obiceiuri bune, dar aveți nevoie și de dispozitivul potrivit.

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Pot brățările fitness măsura tensiunea arterială?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Brățările de fitness vă pot măsura tensiunea arterială, adică presiunea sângelui din artere, legată de ritmul bătăilor inimii și de elasticitatea arterelor tale. Purtarea unei brățări inteligente cu un monitor BP este importantă pentru a detecta probleme cardiace și pentru a obține o imagine clară a sănătății inimii tale.

Multe benzi de fitness colectează date oscilometrice dimineața și seara. Această măsurare automată a tensiunii arteriale constă dintr-un senzor electronic de presiune care calculează estimările presiunilor sistolice și diastolice. Alte modele de brățări de fitness cu monitor de tensiune arterială folosesc un PPG sau fotopletismograma.

Un PPG este un senzor de ritm cardiac care folosește un pulsometru. Acest senzor luminează pielea și măsoară orice modificare a absorbției de lumină. În plus, folosește și citiri ECG care apoi sunt date spre computare unor algoritmi. Cu toate acestea, brățările fitness nu au o manșetă gonflabilă, iar citirile nu sunt la fel de exacte ca și sfigmomanometrul care este utilizat la cabinetul medicului. Chiar și așa, dacă urmați ghidul utilizatorului conform indicațiilor, acestea pot fi suficient de precise pentru o utilizare casual. 

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Este Garmin mai bun decât Fitbit?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Când vine vorba de greii industrustriei de wearables, Garmin și Fitbit sunt cu ușurința în grupul de elită. Am analizat câteva dintre domeniile cheie de la hardware, funcții, aplicații și bineînțeles urmărirea fitnessului pentru a vedea cum se compară cei doi producători de bratari fitness și smartwatch-uri.

Este greu să nu îndrepți mai mulți utilizatori casual – oamenii care doresc doar o idee mai bună a activității lor de zi cu zi – spre Fitbit. Aplicația este mai ușor de înțeles, dispozitivele Fitbit sunt urmăritori de fitness stelari și, în mare parte, sunt mai stilate. Însă există o mulțime de opțiuni în gama de Fitbit dacă doriți să mergeți mai mult sau mai puțin avansat cu urmărirea de fitness. Ionic este acolo pentru nevoile dvs. inteligente de smartwatch GPS, în timp ce Inspire HR este acolo, dacă doriți doar un simplu tracker de fitness.

Asta nu înseamnă că Garmin ar trebui contabilizat și pentru mai mulți utilizatori casual. Vivosmart 4 este un tracker decent la nivel de intrare dacă ai nevoie de o alternativă Fitbit. Cu toate că, Garmin strălucește cu ajutorul ceasurilor GPS. Serios, există ceva în linia lui Garmin pentru toate tipurile de utilizatori avansați. În plus, aplicația Garmin vă oferă cât mai multe informații – grafice, diagrame, pe care le numiți – așa cum se poate după fiecare antrenament. Dacă doriți să vă integrați pe urmărirea de fitness și aveți nevoie de detaliile minime, vă recomandăm Garmin.

Cu toate acestea, indiferent de ecosistemul pe care îl alegeți, credem că veți fi bine, atât Fitbit cât și Garmin oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și aplicații care nu ar trebui să aibă nicio problemă pentru a satisface nevoile majorității oamenilor.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.