| 15.04.2024

Cele Mai Bune Brătări Fitness

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună brățară fitness pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune brățări de fitness îmbină designul elegant cu funcțiile inteligente de monitorizare a activității zilnice, inclusiv funcția de primire apeluri, notificări Facebook și mesaje. Brățările performante de fitness trebuie să fie rezistente la apă, să permită o autonomie a bateriei de minimum 7 zile și să ofere cel mai bun raport calitate–preț. Brățările fitness de top acoperă o piață largă, de la modele pentru începători care nu trebuie nici măcar încărcate, pana la modele mai avansate care pot să vă urmărească chiar și nivelurile de oxigen în timpul somnului.

Am analizat mai mult de 100 de smartwatch-uri și brățări de fitness, iar cu liniile dintre cele doua categorii devenind din ce în ce mai neclare, acestea sunt gadget-urile care s-au făcut remarcate în testările noastre. Pentru o selecție mai largă de wearables cu funcționalități complexe pentru încheietura mâinii, verificați și articolul nostru despre cele mai bune smartwatch-uri.

Fitbit Charge 5 – Recomandarea Nea Plăcut

Garmin Vivosmart 4 – Utilizatori Android

Apple Watch 5 – Utilizatori IPhone

Garmin Vivosport – Alergat / Sport

Fitbit Inspire HR – Ieftin / Buget Redus

Samsung Galaxy Fit – Alternativă Buget Redus

Ore de cercetare

11

Ore de Cercetare

437

Reviewuri Evaluate

217

Produse Comparate

01

Fitbit Charge 5 – Recomandarea Nea Plăcut

Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Cea mai bună brățară de fitness a momentului este Fitbit Charge 5. Are GPS încorporat, o autonomie de până la șapte zile, o rezistență la apă de până la 50 de metri și multe funcții de monitorizare. Este compatibilă cu Android, dar și cu iOS.

GPS-ul încorporat în brățara de fitness Fitbit Charge 5 te ajută să îți urmărești toate rutele pe care le parcurgi și să vizualizezi intensitatea fizică depusă, indiferent dacă este vorba despre alergat ori doar de o simplă plimbare. De asemenea, brățara Fitbit se ocupă și de managementul stresului, al ritmului cardiac, al ciclului menstrual, dar și al ciclurilor de somn. Pentru a-ți îmbunătăți somnul, te poți folosi de modul special care îți pune telefonul pe mute și nu-i mai permite ecranului să lumineze în intervalul orar setat de tine.

Fitbit Charge 5 poate să monitorizeze peste 20 de tipuri de exerciții fizice. Îți poți crea singur un tip de antrenament, însă ai posibilitatea de a te folosi și de funcția SmartTrack, care recunoaște automat tipul de exercițiu pe care îl faci. Iar dacă aștepți o notificare importantă sau vrei doar să verifici ora în timpul antrenamentului, poți seta ca ecranul să rămână aprins tot timpul.

După sincronizarea cu telefonul, ai acces la toate notificările aplicațiilor care te interesează cel mai mult, precum Gmail, WhatsApp, Facebook, dar și la cele din calendar, mesaje sau apeluri primite. Bateria ține și până la șapte zile, iar reîncărcarea durează două ore.

02

Garmin Vivosmart 4 – Utilizatori Android

Garmin Vivosmart 4
Garmin Vivosmart 4

Cea mai bună brățară de fitness pentru utilizatorii de Android este Garmin Vivosmart 4. Aceasta nu monitorizează doar activitatea fizică, ci și calitatea somnului, nivelul de saturație al oxigenului din sânge și starea de sănătate. Bateria are o durată de viață de până la șapte zile.

Brățara de fitness Garmin Vivosmart 4 dispune de o funcție avansată de monitorizare a somnului: somn ușor, somn profund, REM și mișcarea de pe tot parcursul nopții, făcând la finalul ciclului de somn un raport al calității acestuia în aplicația dedicată. Iar dacă vrei să știi și care este nivelul de saturație al oxigenului din sânge, trebuie doar să activezi funcția Pulse Ox.

Garmin Vivosmart 4 reușește să îți măsoare nivelul de energie, funcție care te va ajuta să îți planifici antrenamentele, dar și timpii de repaus în cele mai optime momente ale zilei. Brățara de fitness înregistrează tipurile de exerciții pe care le faci, seturile, repetițiile, efortul depus și durata pauzelor, iar funcția Move IQ pornește automat cronometrul în cazul în care ai uitat să faci asta la începutul antrenamentului.

Această brățară de fitness vine la pachet cu funcționalități cheie, care te vor face să nu mai ai nevoie de telefon în cazul în care vrei să îți verifici notificările, să controlezi muzica, să îți găsești telefonul ori să răspunzi cu mesaje text presetate (această funcție este valabilă doar pentru utilizatorii de Android). Durata de viață a bateriei ajunge până la șapte zile, însă fără ca funcția Pulse Ox să fie activă.

03

Apple Watch 5 – Utilizatori IPhone

apple watch 5

Apple Watch a fost în topul listei noastre de cele mai bune ceasuri inteligente de ceva vreme, așa că nu ar trebui să fie o surpriză să vezi cel mai recent model din nou pe prima poziție. Este cel mai bun smartwatch de departe și un dispozitiv care oferă același design minunat ca Apple Watch Series 4, dar aduce și o mână de funcții noi.

La fel ca predecesorul său, Apple Watch 5 vine in doua dimensiuni: 40 mm și 44 mm. Vă recomandăm corpul din aluminiu reciclat 100%, dar dacă doriți ceva mai special, există variante din oțel inoxidabil, titan și ceramică.

Noua funcție pentru Series 5 este afișarea permanentă. Nu mai trebuie să ridici încheietura pentru a aduce ecranul la viață. Apple Watch Series 5 rulează WatchOS 6, care aduce o varietate de aplicații noi, un magazin de aplicații dedicat care să te ajute să le găsești și câteva fețe de ceas noi, complet personalizabile, pentru a profita de acel afișaj permanent.

Funcțiile de fitness au fost, de asemenea, îmbunătățite, așa că, pe lângă GPS, senzorul de frecvență cardiacă și electrocardiogramă, există tendințe de activitate care vă arată progresul și vă avertizează dacă deveniți mai puțin activ, opțiunea de a urmări ciclurile pentru femei și o nouă aplicație de zgomot care vă poate avertiza atunci când riscați să deteriorați auzul. Case-ul este rezistent la înot, iar planurile de antrenament preconstruite includ ciclismul, înotul, yoga, drumețiile și multe altele. Toate acestea se combină pentru a face din Apple Watch 5 un tracker de fitness cuprinzător, ușor de utilizat și extrem de accesibil, cu o mulțime de alerte motivaționale.

Un nou procesor S5 alimentează ceasul Seria 5 pentru performanțe super netede și eficiență mai mare decât S4. Dacă există un dezavantaj este durata bateriei, ceva care nu este unic pentru Apple Watch. Cele 18 ore de utilizare menționate sunt aproximativ corecte, deși poate fi prelungit încă câteva ore cu utilizare limitată, plus că există un mod de economisire a energiei care oprește totul, cu excepția ceasului. De asemenea, este destul de costisitor, mai ales dacă optezi pentru o carcasă mai durabilă și suport celular.
Nu contează cât cheltuiți, funcționalitatea este aceeași și toate modele Series 5 vin cu 32 GB spațiu de stocare intern, comparative cu cu Seria 4 unde aveam maxim 16 GB. Oricare alegeți, bucurați-vă știind că purtați cel mai bun smartwatch disponibil în prezent și unul dintre cele mai bune produse Apple.

04

Garmin Vivosport – Alergat / Sport

Garmin Vivosport

Garmin Vivosport este cea mai bună brățară fitness pentru sport. O opțiune atractivă pentru atleții multi-sport care preferă o brațară ușoară în detrimentul unui smartwatch mai mare. Punctul său de vânzare este GPS-ul integrat, o caracteristică care nu se găsește adesea într-o bandă de fitness și un afișaj color ușor de citit. Dispozitivul de urmărire are, de asemenea, un monitor de ritm cardiac, urmărirea somnului și urmărirea automată a antrenamentului.

Proiectat pentru exterior, Vivosport este rezistent la apă pana la 5 atmosfere, ceea ce îl face perfect pentru a alerga în ploaie și înot în piscină. Alergătorii vor aprecia caracteristicile dedicate – inclusiv monitorizarea recordurilor personale, un pacer virtual, Auto Pause, Auto Lap și modul Walk / Run. Puteți să sincronizați brațară cu aplicația Garmin Connect pentru a vedea valori detaliate și pentru a urmări progresul în timp. Aplicația oferă și provocări săptămânale în care puteți concura cu ceilalți utilizatori ai Garmin dacă aveți nevoie de o motivație suplimentară pentru a vă atinge obiectivele.

Tracker-ul Vivosport este integrat în brățară, astfel încât nu puteți schimba benzile așa cum puteți cu Fitbit Flex 2. Garmin totuși oferă câteva opțiuni de culoare și dimensiuni pentru Vivosport inclusiv Fuchsia Focus într-o bandă mică / medie, Limelight cu o bandă mare și Slate în toate 3 variantele – mici / mijlocii și mari.

05

Fitbit Inspire HR – Ieftin / Buget Redus

Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire este o alegere de top, când vine vorba de cele mai bune brătări fitness ieftine. Ideal dacă sunteți în căutarea unui tracker de fitness în limita unui buget redus. Puteți utiliza banda pentru a urmări pașii, antrenamentele, somnul, greutatea, apa consumată și nivelul de stres (feature unic pentrul modelul HR). Este cu un pas înainte față de alte benzi de fitness la prețuri accesibile, care caracteristici de urmărire limitate și un afișaj simplist. Vorbind de afișaj, cel al Inspire HR are o dimensiune perfectă pentru un dispozitiv elegant.

Este suficient de mare pentru a vă permite să vizualizați alertele de intrare și statisticile de exercițiu, dar suficient de mic pentru a nu părea grosolan pe încheietura mâinii. Dispozitivul de urmărire este atât de compact și ușor încât cu greu veți simți prezența acestuia. Modelul Inspire utilizează benzi de schimbare rapidă, permițându-vă să modificați aspectul dispozitivului într-o clipă. Vreți să ieși la cină? Nici o problema. Doar schimbați brăța sportivă cu una metalică și sunteți gata de ieșit în oraș.

Fitbit a lansat Inspire drept o serie care include atât Inspire entry-level, cât și Inspire HR. Cea mai importantă diferență dintre Inspire și Inspire HR este monitorul de ritm cardiac pe bază de încheietură întâlnit pe modelul HR. Această caracteristică adaugă aproximativ 100 de lei la prețul dispozitivului și permite măsurători avansate precum cea a ritmul cardiac de odihnă și gestionarea stresului. Cu prețuri sub 400 lei, nu există nici un motiv să nu recomandăm fie Inspire HR la 400 RON, fie Inspire la 300 RON pentru cineva care dorește să-și urmărească fitness-ul cu investiții minime.

06

Huawei Band 6 – Alternativă Buget Redus

Huawei Band 6
Huawei Band 6

Cea mai bună brățară de fitness pentru cei cu un buget redus de achiziție este Huawei Band 6, datorită bateriei cu o durată de viață de până la două săptămâni, ecranului AMOLED Full View, monitorizării SpO2 pe tot parcursul zilei și funcțiilor importante de care dispune.

Brățara de fitness Huawei Band 6 este echipată cu un ecran AMOLED Full View cu o diagonală de 1.47 inch și un raport ecran-ramă de 64%, care alături de rezoluția de 282 PPI te vor ajuta să ai o vizualizare excelentă a afișajului chiar și în condiții mai dificile de lumină. Bateria poate ajunge să aibă o durată de viață de până la două săptămâni (în condiții de utilizare normală), iar încărcarea se realizează cu ajutorul suportului magnetic.

Huawei Band 6 dispune de un sistem integrat de detectare a nivelului de saturație a oxigenului din sânge și îți va afișa o notificare în cazul în care acesta nu se află în limitele normale. De asemenea, monitorizează cele patru stadii ale somnului (somn superficial, profund, ațipire și REM), oferindu-ți un raport de calitate al acestuia cu sugestii de îmbunătățire. Cu această brățară de fitness de la Huawei poți să ai grijă și de nivelul de stres, dar și să monitorizezi ciclul menstrual.Ai foarte multe variante de exerciții ale căror performanță pot fi monitorizate cu Huawei Band 6. Brățara recunoaște 96 de moduri de exerciții și înregistrează efortul depus, ritmul cardiac, caloriile consumate și multe altele.

Întrebări și Răspunsuri

6 Voturi

Merită să-mi cumpăr o brățară fitness?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Dacă merită sau nu să îți cumperi o brățară de fitness depinde în mare dacă aceasta îți va îmbunătăți sănătatea. Vei rezolva face mai mult sport când o porți? Vei mânca mai bine sau vei dormi mai bine noaptea? Dacă un tracker te poate motiva să faci aceste schimbări pozitive atunci când niciun alt instrument nu poate, este o achiziție bună.

Dar poate nu ai nevoie de un tracker de fitness care să te motiveze. Poate că poți obține rezultate similate dintr-o aplicație de fitness gratuită. S-ar putea să descoperi chiar că o metodă low tech, precum mersul la sală cu un prieten, este la fel de eficientă.  În acest caz, nu este nevoie să cheltuiți banii pe un gadget fantezist.

Dacă decideți totuși să dați banii pe unul dintre aceste dispozitive, asigurați-vă că veți obține o valoare reală din acesta. Purtați-l în fiecare zi, astfel încât să puteți obține o imagine exactă despre cât de activ sunteți. Fiți sinceri când introduci detalii precum înălțimea, greutatea și dieta zilnică.

Și în sfârșit, concentrați-vă pe tendințele pe termen lung, nu pe numerele din fiecare zi. În loc să vă îngrijorați dacă puteți face până 10.000 de pași astăzi, urmăriți dacă faceți mai mult exercițiu în general decât ați făcut acum câteva săptămâni sau luni. Dacă da, asta este ceva de sărbătorit.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Ce să aleg între un smartwatch și o brățară de fitness?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Diferența dintre ceasurile inteligente și brățările de fitness se reduce la dacă doriți un wearable conceput pentru a vă ajuta să comunicați mai ușor și să primiți  notificări sau unul care să țină evidența exercițiului și a sănătății dvs.

Cel mai mare punct forte al ceasurilor inteligente este capacitatea lor de a conecta notificările de pe smartphone-ul dvs., cum ar fi mesajele text, apelurile, e-mailurile, indicațiile, programările din calendar și mesajele de social media, intr-un mod confortabil și elegant. Cele mai bune modele vă permit să vizualizați și să răspundeți cu ușurință la notificări, să dictați răspunsuri text sau e-mail sau să trimiteți răspunsuri „inteligente”, iar majoritate ar trebui, cel puțin, să se ocupe de elementele de bază ale fitnessului și ale urmăririi activității. 

Ceasurile inteligente sunt conduse de sistemul lor de operare – deci alegerea unuia care este bine dezvoltat, cum ar fi Wear OS (realizat de Google) sau watchOS (realizat de Apple) înseamnă că este mai probabil să vedeți actualizări și aplicații utile care pot ajuta la îmbunătățirea funcționalității.

La nivel de bază, o brățară de fitness vă poate oferi o perspectivă asupra activității dvs. de zi cu zi, cum ar fi urmărirea numărului de trepte urcate și al numărului de pași făcuți, numărarea caloriilor sau cuantificarea calității somnului. Dispozitivele mai avansate acceptă anumite tipuri de exerciții sau sport, cum ar fi alergare, ciclism, înot sau golf. Altele oferă urmărire multi sport – astfel încât să vă puteți urmări întregul antrenament de la banda de alergare la piscină. Unii oferă senzori mai avansați pentru urmărire, precum monitoarele de ritm cardiac și unele notificări inteligente de bază, cum ar fi text sau e-mail. Cele cu GPS încorporat sunt capabile să funcționeze independent de telefonul dvs., ceea ce înseamnă că îl puteți lăsa acasă în timpul unei sesiuni de alergat sau mers la sală.

Dacă încă nu sunteți sigur de opțiunea potrivită pentru dvs puteți consulta articolele noastre despre cele mai bune smartwatch-uri și cele mai bune brățări de fitness.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Cât sunt de precise brățările de fitness?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Brățările de fitness sunt suficient de precise pentru a fi utile pentru majoritatea oamenilor în majoritatea scopurilor. Dar, de asemenea, variază în funcție de ceea ce încercați să măsurați. Aproape toate brățările fitness numără pașii și distanța parcursă, cat și ritmul cardiac. În general, acestea oferă, de asemenea, o estimare a consumului dvs. de energie sau a caloriilor arse și pot estima calitatea somnului.

Măsurarea Pașilor

„Măsurarea pașilor tinde să fie destul de precisă”, spune Cadmus-Betram – profesor asistent de kinesiologie și epidemiologie la Universitatea Wisconsin-Madison. Pentru majoritatea oamenilor, numărul este destul de bun, dar verificați numărul de pași pe două brățări de fitness diferite sau comparați-le cu estimarea smartphone-ului dvs. și veți vedea diferențe.

Monitorizarea Pulsului Inimii

„Dispozitivele care măsoară frecvența cardiacă tind să fie destul de bune la măsurarea ritmului cardiac în repaus, dar au o mult mai mare variabilitate atunci când se măsoară ritmul cardiac în timpul exercițiului fizic”, spune Cadmus-Bertram. Brățările de fitness pot fi destul de departe de ritmul cardiac real atunci când faci sport. Când ești transpirat, deseori nu reușesc să-ți înregistreze complet ritmul cardiac. Au existat mai multe studii diferite care arată că trackerele de fitness și ceasurile inteligente sunt destul de bune pentru a măsura ritmul cardiac în repaus sau în recuperare, dar devin mai puțin exacte pe măsură ce intensitatea exercițiilor fizice crește.

Numărarea Caloriilor Arse

„Caloriile arse sunt un lucru foarte greu de estimat”, explică Cadmus-Bertram. Cele mai bune brățări de fitness măsoară mișcarea corpului tău și o combină cu înălțimea, greutatea, sexul și vârsta. Uneori este posibil să vă fie puse câteva întrebări de stil de viață în timpul instalării și aceste date pot fi aruncate în mix. Dacă doriți să pierdeți în greutate și doriți să numărați caloriile arse ca parte a unui efort de dietă și efort, atunci următorii de fitness vă pot ajuta.

În ciuda tuturor impreciziilor potențiale, există, de asemenea, o mulțime de dovezi potrivit cărora trackerele de fitness vă pot încuraja să fiți mai activ și mai sănătoși, cu condiția să vă folosiți de dispozitivul dvs. pentru a va seta obiective și pentru a monitoriza progresul pe care îl faceți. Trebuie să lucrați pentru a obține obiceiuri bune, dar aveți nevoie și de dispozitivul potrivit.

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Pot brățările fitness măsura tensiunea arterială?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Brățările de fitness vă pot măsura tensiunea arterială, adică presiunea sângelui din artere, legată de ritmul bătăilor inimii și de elasticitatea arterelor tale. Purtarea unei brățări inteligente cu un monitor BP este importantă pentru a detecta probleme cardiace și pentru a obține o imagine clară a sănătății inimii tale.

Multe benzi de fitness colectează date oscilometrice dimineața și seara. Această măsurare automată a tensiunii arteriale constă dintr-un senzor electronic de presiune care calculează estimările presiunilor sistolice și diastolice. Alte modele de brățări de fitness cu monitor de tensiune arterială folosesc un PPG sau fotopletismograma.

Un PPG este un senzor de ritm cardiac care folosește un pulsometru. Acest senzor luminează pielea și măsoară orice modificare a absorbției de lumină. În plus, folosește și citiri ECG care apoi sunt date spre computare unor algoritmi. Cu toate acestea, brățările fitness nu au o manșetă gonflabilă, iar citirile nu sunt la fel de exacte ca și sfigmomanometrul care este utilizat la cabinetul medicului. Chiar și așa, dacă urmați ghidul utilizatorului conform indicațiilor, acestea pot fi suficient de precise pentru o utilizare casual. 

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Este Garmin mai bun decât Fitbit?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Când vine vorba de greii industrustriei de wearables, Garmin și Fitbit sunt cu ușurința în grupul de elită. Am analizat câteva dintre domeniile cheie de la hardware, funcții, aplicații și bineînțeles urmărirea fitnessului pentru a vedea cum se compară cei doi producători de bratari fitness și smartwatch-uri.

Este greu să nu îndrepți mai mulți utilizatori casual – oamenii care doresc doar o idee mai bună a activității lor de zi cu zi – spre Fitbit. Aplicația este mai ușor de înțeles, dispozitivele Fitbit sunt urmăritori de fitness stelari și, în mare parte, sunt mai stilate. Însă există o mulțime de opțiuni în gama de Fitbit dacă doriți să mergeți mai mult sau mai puțin avansat cu urmărirea de fitness. Ionic este acolo pentru nevoile dvs. inteligente de smartwatch GPS, în timp ce Inspire HR este acolo, dacă doriți doar un simplu tracker de fitness.

Asta nu înseamnă că Garmin ar trebui contabilizat și pentru mai mulți utilizatori casual. Vivosmart 4 este un tracker decent la nivel de intrare dacă ai nevoie de o alternativă Fitbit. Cu toate că, Garmin strălucește cu ajutorul ceasurilor GPS. Serios, există ceva în linia lui Garmin pentru toate tipurile de utilizatori avansați. În plus, aplicația Garmin vă oferă cât mai multe informații – grafice, diagrame, pe care le numiți – așa cum se poate după fiecare antrenament. Dacă doriți să vă integrați pe urmărirea de fitness și aveți nevoie de detaliile minime, vă recomandăm Garmin.

Cu toate acestea, indiferent de ecosistemul pe care îl alegeți, credem că veți fi bine, atât Fitbit cât și Garmin oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și aplicații care nu ar trebui să aibă nicio problemă pentru a satisface nevoile majorității oamenilor.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.