| 15.04.2024

5 Cele Mai Bune Boxe Portabile

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună boxă portabilă pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune boxe portabile răspândesc sunetul la 360 de grade, fără distorsiuni, oferind o audiție calitativă. Pe lângă difuzoare puternice și rezistență la apă, cele mai bune boxe portabile au o durată de viață între încărcări de minimum 5 ore, cu un timp de încărcăre sub o oră.

Cele mai bune boxe portabile sunt o soluție elegantă pentru a vă bucura de un sunet calitativ oriunde ați fi. O boxă portabilă este cel mai bun mod de a vă lua muzica cu dvs. la picnicuri, la mare, munte și la aventuri în aer liber sau doar în grădină. Mai mult, toate cele mai bune boxe portabile din aceast articol sună la fel de bine ca multe dintre boxele cu fir pe care le puteți cumpăra în prezent.

Un criteriu important în alegerea unei boxe portabile este puterea muzicală pe care o găsiți exprimată în wați. Spre exemplu, o boxă portabilă poate avea și până la 50 de wați și vă oferă posibilitatea de a o folosi și într-o încăpere mare. Dacă aveți de gând să utilizați dispozitivul în camere de dimensiuni mai mici ori la un picnic mai restrâns ca număr de persoane, vă puteți orienta și către modele de 10 wați. Boxele mai mici, de buzunar, au în jur de 3-5 wați.

Echipa noastră a luat în considerare nu mai puțin de 130 de difuzoare Bluetooth, de-a lungul anilor, oferindu-ne sute – dacă nu chiar mii – ore de ascultare. Am folosit aceste boxe la domiciliu, la serviciu și în aer liber, asa că atunci când spunem că Tribit 360° este un must-have pentru majoritatea oamenilor, vorbim din experiență. Dacă nu este potrivit pentru dvs., am luat în considerare cinci alternative excelente, inclusiv JBL Flip 4, JBL GO 2 și Wonderboom Ultimate Ears. Fiecare dintre ele iese în evidență pentru anumite calități. Suntem convinși că veți regăsi, între cele care urmează, produsul perfect adaptat nevoilor dvs.

Cele Mai Bune Boxe Portabile în 2024

Tribit MAXBOOM – Recomandarea Nea Plăcut

JBL FLIP 4 – Rezistentă

Ultimate Ears WONDERBOOM – Waterproof / Ultra Portabilă

JBL GO 2 – Ieftină / Buget Redus

Ultimate Ears MEGABOOM 3 – Cu Bass Puternic

Ore de cercetare

48

Ore de Cercetare

1463

Reviewuri Evaluate

952

Produse Comparate

01

Tribit MAXBOOM – Recomandarea Nea Plăcut

Tribit MAXBOOM

Cea mai bună boxă portabilă este Tribit 360° (vândut și sub numele de MaxBoom) întrucat are aproape tot ceea ce și-ar dori majoritatea oamenilor de la un difuzor portabil Bluetooth. Nu are multe funcții extra – cum ar fi o aplicație dedicată, butoane de ajutat tonul, iluminare sau funcție de alarmă – dar oferă o rază de acțiune Bluetooth mai mare decât majoritatea concurenților săi.

Capacitatea de a conecta două Tribit 360 ​​° pentru un sunet stereo este un feature foarte bun, deseori întâlnit doar la boxe portabile semnificativ mai scumpe. Durata de viață a bateriei este de peste nouă ore. Boxa este suficient de mică pentru a o lua aproape oriunde ai vrea să mergi.

Acest dispozitiv dispune de funcția Asistent inteligent care alături de tehnologia avansată Bluetooth 4.2 vă oferă posibilitatea de a vă conecta ușor și într-un timp foarte scurt la orice alt dispozitiv. Cu ajutorul acestei funcții puteți schimba melodiile din playlist prin intermediul Siri, Alexa (Amazon) sau a Asistentului Google.

Puterea muzicală este de 24 de wați, valoare ce vă permite să vă bucurați de muzică și într-o cameră de dimensiuni mai mari. În plus, aveți posibilitatea de a opera boxa de la o distanță de maximum 10 metri.

Editorii noștri au fost în special impresionați de sound-ul plin, echilibrat al sunetului oferit de Tribit 360 °, ideal pentru redarea fidelă a gamei complete de frecvențe audio. Mai mult, este clasificat IPX7, adică poate fi scufundat până la 1 metru adâncime în apă, timp de 30 de minute, fără să apară deteriorări. Boxa plutește, așa că va supraviețui dacă va fi scapătă într-o piscină sau dintr-o barcă.

Per total, mai ales luând în considerare prețul boxei, consideram Tribit 360° ca opțiunea ideala pentru majoritatea clienților în căutarea unei boxe versatile.

02

JBL FLIP 4 – Rezistentă

JBL FLIP 4

Cea mai bună boxă portabilă rezistentă este JBL Flip 4 Se potrivește perfect cerințelor celor care doresc să se distreze atunci când merg la mare. Este un model impermeabil, iar durabilitatea este unul dintre punctele ei forte.

Boxa Flip 4 este clasificată IPX7, ceea ce înseamnă că poate fi scufundată în apă până la o adâncime de maximum 1 metru și pentru un timp de cel mult 30 de minute, pentru a nu o deteriora. Durata de viață a bateriei, deși nu extraordinar de impresionantă, fiind estimată la 12 ore, este mai mult decât suficientă pentru ascultat muzică o zi întreagă.

În ceea ce privește calitatea sunetului, la acest preț, cu siguranță nu veți obține o acustică cu pretenții demne de un audiofil. Este totuși suficient de puternică și reușește să facă acest lucru fără suprasolicitarea frecvențelor joase, nici a celor înalte, ceea ce spune ceva. Toate acestea, pentru o boxă portabilă relativ ieftină, fac din Flip 4 o alegere foarte bună.

Puterea de 16 wați și distanța maximă de operare de maximum 10 metri vă permit să utilizați dispozitivul într-o încăpere relativ mică, în așa fel încât sunetul să poată acoperi toată suprafața. Dezavantajul este reprezentat de faptul că cele două difuzoare sunt amplasate pe părțile laterale, ceea ce diminuează din efectul stereo al sunetului.

Un avantaj este posibilitatea conectării boxei la două smartphone-uri sau tablete simultan. De asemenea, vă puteți ajuta de Siri sau de aplicația Google Now pentru a schimba/căuta melodiile preferate.

03

Ultimate Ears WONDERBOOM – Waterproof

Ultimate Ears WONDERBOOM

Ultimate Ears Wonderboom prezintă difuzoare mini Bluetooth care, spre deosebire de majoritatea modelelor de boxe care suferă adesea de calitatea slabă a sunetului și de un nivel scăzut al volumului, sfidează această tendință, ba mai mult, este și o boxa impermeabilă, capabilă să plutească.

În timp ce performanța bass-ului nu este chiar la nivelul lui JBL Flip 4, în cazul de față acesta este șocant de bun având în vedere dimensiunea mică a boxei. Boxele Ultimate sunt cunoscute pentru a fi minimaliste în design, iar Wonderboom nu face excepție. Cu numai două butoane – pentru creșterea volumului în sus/ în jos – nu există nici măcar un indicator vizibil al bateriei. În schimb, veți primi un mesaj audio, cu trei tonuri diferite. Cu toate acestea, este greu să găsești nepotriviri în ce privește sunetul, durabilitatea, dimensiunea și prețul Wonderboom-ului.

Această boxă nu este doar impermeabilă. Ea a fost creată și testată ulterior astfel încât să facă față șocurilor și căzăturilor. Atenție, însă, la faptul că distanța maximă de la care puteți scăpa boxa fără să o deteriorați este de 1.6 metri. În plus, această caracteristică vă oferă posibilitatea de a atașa dispozitivul de bicicletă, rucsac ori de o pungă, lucru la care contribuie bucla de care dispune, ce este la fel de rezistentă.

Deși bateria are o durată de viață de doar 10 ore, noi considerăm că este o valoare suficientă pentru petreceri de neuitat. Dacă, însă, vă gândiți să o luați cu dumneavoastră undeva într-o excursie, trebuie să aveți în vedere faptul că trebuie să o reîncărcați. De asemenea, distanța maximă e operare este de 10 metri.

04

JBL GO 2 – Ieftină

JBL Go2

Cea mai bună boxă portabilă ieftină este JBL GO 2. Aceasta vine în mai multe opțiuni de culoare și are acum colțurile puțin rotunjite. Este, de asemenea, complet rezistentă la apa, cu un rating IPX7 (poate fi complet scufundată în apă la o adâncime de 1 metru, timp de până la 30 de minute).

Rezistența la apă este una dintre cele mai importante caracteristici ale acestei boxe portabile, fapt care vă oferă posibilitatea de a vă bucura de performanța dispozitivului chiar și atunci când mergeți la piscină ori la mare, dar nu mai mult de un metru adâncime și 30 de minute. Puterea muzicală este de 3 wați, ceea ce înseamnă că sunetul emis de această boxă poate acoperi o încăpere de mici dimensiuni.

În timp ce difuzorul este puțin mai greu, este foarte asemănător cu originalul (JBL GO) și este proiectat pentru o portabilitate maximă. Boxa necesită puțin spațiu într-un rucsac, într-o geantă de laptop și se va potrivi și într-o mulțime de buzunare.  Durata de viață a bateriei este evaluată la 5 ore, la nivele de volum moderat (care nu este mare).

În partea de sus a difuzorului veți găsi comenzile de volum, un buton de pauză/ redare și un buton dedicat Bluetooth pentru asocierea difuzorului cu telefonul dumneavoastră sau cu alt dispozitiv compatibil Bluetooth. O intrare audio de 3.5 mm și portul de încărcare Micro-USB (durează două ore și jumătate pentru a încărca boxa) sunt ascunse sub o garnitură din partea dreaptă. Per total, GO 2 reprezintă o opțiune bună, cu bass suficient de puternic și înalte clare. Ideală pentru cineva în căutarea unei boxe sub 150 lei, JBL Go 2 este cea mai bună boxă portabilă ieftină

05

Ultimate Ears MEGABOOM 3 – Bass Puternic

Ultimate Ears MEGABOOM 3

Cea mai buna boxă portabilă cu bass puternic este Megaboom 3. Ultimate Ears a petrecut cea mai mare parte a ultimului deceniu dezvoltând unele dintre cele mai bune, aspectuoase și rezistente boxe portabile cu Bluetooth de pe piață, și nu există niciun produs care să întruchipeze mai bine acest etos decât Megaboom 3.

Nu ar trebui să fie de mirare ca am inclus-o în lista noastră cu top boxe portabile. Poate că cea mai impresionantă caracteristică a boxei Megaboom 3 este calitatea de construcție și abilitatea acesteia de a face față provocărilor din viața de zi cu zi. Are o țesătură special concepută, care poate suporta abuzul la care o boxă portabilă e supusă, fiind în același timp rezistentă la apă și praf. Boxa chiar poate fi scufundată în apă până la un metru, timp de 30 de minute.

Durata de viață a acumulatorului poate ajunge până la 20 de ore între reîncărcări, lucru care face din Megaboom 3 o boxă portabilă perfectă. La nivelul de performanță a dispozitivului contribuie și distanța de operare care ajunge la 45 metri, ceea ce înseamnă că aveți posibilitatea de a utiliza boxa inclusiv în spații mai mari. Dispozitivul proiectează sunetul în jurul său pe o rază de 360 de grade, umplând cu ușurință spațiul de audiție cu melodiile preferate. Cu înalte vibrante și bass autoritar, această boxă concurează chiar și cu multe opțiuni non-portabile atunci când vine vorba de fidelitate. Dacă sunteți în căutarea unui nou etalon al sunetului portabil, Ulimate Ears vă oferă o soluție foarte bună.

Un avantaj este posibilitatea de a descărca o aplicație compatibilă cu ajutorul căreia să puteți avea control asupra funcțiilor de pornire/ oprire și de programare a alarmei.

Întrebări și Răspunsuri

9 Voturi

Cum aleg cea mai bună boxă portabilă?

Răspunde
9
Nea Plăcut

Boxele portabile oferă o soluție confortabilă și eficientă celor care caută să se bucure de un sunet calitativ oriunde s-ar afla datorită design-urilor ergonomice și conexiunilor fără fir. Cu toate opțiunile disponibile pe piață, poate fi descurajant să alegeți cel mai bun model. Mai jos am enumerat câteva dintre aspectele care trebuie luate în considerare atunci când alegeți cea mai bună boxă portabilă pentru stilul dvs.

Portabilitatea

Multe companii au dezvoltat boxe Bluetooth ultra ușoare și compacte, care se vor potrivi în orice bagaj. Puteți să le luați oriunde doriți, fără să aveți grija transportului lor. Dacă intenția dvs. este să aveți un difuzor portabil pe care să-l puteți lua cu dvs. oriunde ați merge, alegeți unul nu mai mare de 15 cm. Cu toate acestea, rețineți că, în general, cu cât sunt boxele portabile sunt mai mari, cu atât este mai bună calitatea audio. Mai mult, boxele mai mari pot avea o baterie mai mare pentru o utilizare mai lungă.

Calitatea Audio 

Evident, cu toții ne dorim ca boxele noastre bluetooth să sune cât mai bine. Răspunsul la frecvență este unul dintre factorii cei mai importanți. Unele boxe sună mai bine decât altele, iar acest lucru este adesea rezultatul unui răspuns de frecvență mult mai bun. Cifrele includ înaltele și joasele pe care boxa este capabilă să le reproducă fără distorsiuni. Gama de frecvențe ideală este de la 20 Hz la 20 kHz, aceasta fiind frecvențele între care urechea umană poate percepe sunetul. Punctul de 20 Hz este frecvența joasă (insemnand un bass foarte adanc) și 20 kHz frecvența superioară (înalte foarte ascuțite). 

Puterea

Nu toate difuzoarele Bluetooth au acest parametru specificat. Când este declarat, se administrează în wați. Asigurați-vă că vă uitați la puterea RMS deoarece aceasta indică numărul real de wați pe care îl are difuzorul. De multe ori producătorii de boxe mai slab calitative vor încerca să fie sireți și să declare puterea maximă, număr care nu reflectă nimic despre puterea reală a difuzorului. O valoare RMS mai mare echivalează cu un difuzor mai puternic. Un difuzor mai puternic nu numai că poate emite mai mult sunet, dar poate emite același nivel de sunet ca unul mai slab, dar la o calitate mult mai mare.

În ceea ce privește puterea, veți dori, de asemenea, să fiți atenți și la numărul de decibeli al difuzorului (DB). Decibelii sunt măsurați pe o scară logaritmică, astfel încât creșterea lor este exponențială. O regulă bună de reținut este că pentru fiecare 3 decibeli în plus, un difuzor devine de două ori mai puternic, ceea ce înseamnă că un difuzor de 97db este de două ori mai puternic decât unul de 94db.

Durabilitatea

Verificați durabilitatea produsului citind recenziile înainte de a cumpăra. Dacă vi se mai întâmplă să scăpați lucruri din mână sau vă considerați neîndemânatici, ar fi util ca boxa pe care v-o alegeți sa fie din aluminiu, un material mai rezistent decât plasticul obișnuit. Astfel, dacă o loviți se poate deforma puțin, dar nu se va sparge complet. În plus, dacă durabilitatea este o problemă, nu poate fi rău să verificați evaluarea IP a dispozitivului. Am mai discutat despre evaluările IP într-un răspuns anterior, dar tot ce trebuie să știți este că, cu cât numărul este mai mare, cu atât difuzorul va rezista mai bine prafului, apei și căzăturilor.

Prețul

În ceea ce privește costul boxelor portabile, cea mai scumpă boxa nu este neapărat și cea mai bună. Nu cumpărați orbește boxe Bluetooth scumpe. Acestea sunt produse electronice care sunt predispuse la deteriorare. Cercetați puțin, comparați prețuri, modele și specificatii tehnice, și abia apoi alegeți difuzorul potrivit  nevoilor dvs. 

Conectivitatea & Raza de Acțiune

Există 4 tipuri de conexiuni intalnite la boxele portabile: bluetooth, wifi, NFC și prin cablu USB. Primele trei opțiuni nu implica o conexiune fizică, ceea ce este ideal pentru o boxă portabila. Exista destul de multe diferente între ele dar cel mai important este de știut că cel mai bun sunet și cea mai mare rază  de acțiune este oferită de wifi, bluetooth oferă cel mai bun raport calitate-pret, iar NFC este cea mai facilă (și scumpă) opțiune dintre cele 3.

Autonomia Bateriei

Nimeni nu-și dorește să reîncărce o boxă portabilă din oră în oră. Boxele mici tind să aibă baterii mai mici care nu raman încărcate la fel de mult precum cele mai mari, de la care vă puteți așteaptă și la 24 de ore de autonomie! Intervalul tipic de autonomie este undeva de la patru până la zece ore, în funcție de dimensiunile acesteia. Mai mult, autonomia va fi influențată și de volumul la care ascultați muzică, întrucât cu cât volumul va fi mai tare, cu atât difuzorul va folosi mai mult curent pentru a se mișca mai mult. 

Vezi toate răspunsurile
8 Voturi

Care este cea mai bună boxă portabilă waterproof?

Răspunde
8
Nea Plăcut

Alegerea celor mai bune boxe impermeabile este esențială dacă intenționați să petreceți mult timp în aer liber. Fie că este vorba de piscină, plajă, camping sau pur și simplu de puțină relaxare în curtea dvs., găsirea unei boxe portabile care să poată face față elementelor va face diferența dintre a asculta melodiile dvs. preferate și stresul înlocuirii unui boxe care nu mai funcționează.

Acestea fiind spuse, am adunat cele mai bune modele bazate pe sunet, preț, design și conectivitate. Nu numai că aceste dispozitive sunt rezistente la ploaie și potrivite pentru piscină, dar sunt și cele mai bune boxe waterproof de pe piață. 

Cele Mai Bune Boxe Portabile Waterproof:

Desigur, impermeabilitatea nu este singurul lucru pe care l-am luat în considerare în procesul de creare al acestei liste. Am avut în vedere factori precum calitatea sunetului, prețul și setul de caracteristici, care au contribuit la stabilirea unui set de criterii cu care am putut măsura și compara sute de modele de boxe portabile waterproof. 

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Cum pot conecta boxa portabilă la telefon?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Cele mai bune boxe portabile vă vor permite să vă conectați playerul muzical fără a fi nevoie de cabluri. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să asociați dispozitivul cu boxa, folosind una dintre tehnologiile de conectare existente: o rețea wireless (wifi), Bluetooth sau cea mai recentă tehnologie: NFC (Near Field Communication).

Multe boxe portabile utilizează o rețea wifi pentru a se conecta cu telefonul sau calculatorul dvs. Acest tip de conexiune oferă un sunet calitativ, peste cel oferit de Bluetooth. Un alt mare avantaj al wifi-ului este raza de acțiune crescută a semnalului. Prin wifi sunetul poate fi transmis până la 30 de metri (în comparație cu cei 10 metri standard oferiți de Bluetooth). O rețea wifi are totuși dezavantajele sale, cum ar fi nevoia unei configurații inițiale care poate fi complicată pentru cei mai puțin familiarizați cu tehnologia. Mai mult, pe plaja sau în vârful munților nu exista rețele wifi și atunci e posibil sa nu puteți conecta boxa (dacă acesta nu are și alte tipuri de conexiuni) 

Dacă ceea ce căutați este confortul unei boxe ușor de configurat și luat cu dvs., fără îndoială cea mai bună opțiune va fi o boxă portabilă Bluetooth. Dacă ieșiți cu prietenii, la plajă sau la piscină, vă aflați pe terasa casei dvs., luând o cină, faceți un grătar sau urmăriți un concert pe tabletă, boxele portabile Bluetooth vă vor permite să vă bucurați de un sunet cu cea mai mare ușurință.

Un alt tip de tehnologie este cea NFC. Aceasta este cea mai facilă dintre toate, dar și cea mai scumpă. Pur și simplu prin apropierea boxei de dispozitivul de pe care vreți să emiteți timp de o secundă sau două, se vor conecta automat. Desigur, este necesar ca ambele dispozitive să aibă sistemul NFC. O astfel de boxă este Sony SRSXB31R.

În plus, unele boxe au capacitatea de a se imperechea cu o a doua boxa pentru sunet stereo. Dacă sunetul stereo este important, atunci aceasta este o caracteristică care merită investigată și pusă pe lista „dorințelor”, deoarece există destul de puține boxe care o fac.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Care este cea mai bună boxă portabilă cu radio încorporat?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Boxe portabile cu radio încorporat sunt de doua tipuri: boxe cu radio analog (FM / AM) și boxe cu radio online (cu internet ). Radioul analog oferă o calitate mai bună a sunetului, deoarece semnalul este transmis pe o zonă mult mai mică decât cea a radiourilor prin internet. Dezavantajul este că trebuie să fiți în raza unei antene care emite.

Dacă doriți să ascultați radio de pe internet, trebuie să existe un fel de aplicație radio preinstalată pe dispozitivul dvs. sau va trebui să descărcați și să instalați o astfel de aplicație radio pe cont propriu. Unele posturi de radio își difuzează singure versiunile online, altele vor avea nevoie de o aplicație terță separată. Posturile de radio de pe internet nu pot fi redate dacă nu aveți acces la internet, dar pentru mulți sunt foarte utile, deoarece oferă acces la postul de radio preferat indiferent de locul în care se află.

Dacă o boxa portabila cu radio încorporat este ceea ce căutați, mai jos am enumerat cateva dintre modelele noastre preferate, de la cele mai ieftine, la cele mai scumpe.

Cele Mai Bune Boxe Portabile cu Radio Încorporat:

Pentru mai multe opțiuni puteți consulta și articolul nostru despre cele mai bune boxe portabile

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Boxe PC
Audio

Cele Mai Bune Boxe PC

Cele mai bune boxe PC sunt acele modele care vă ajută să aveți o experiență mult mai plăcută atunci când...

Cele Mai Bune Căști de Gaming
Gaming

6 Cele Mai Bune Căști de Gaming

Cele mai bune căști de gaming îmbină un design confortabil cu calitatea superioară a sunetului, oferind o experiență audio deosebită....

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.