| 15.04.2024

Cele Mai Bune Telefoane Ieftine

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun telefon ieftin pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune telefoane ieftine sunt acelea care, deși au un preț de achiziție scăzut, tot îți oferă caracteristici și funcționalități performante. Din fericire, astăzi există suficiente modele pe piață, din toate categoriile de prețuri. Chiar dacă ai un buget scăzut pentru cumpărarea unui telefon nou, să știi că există branduri care îți pun la dispoziție produse cu procesoare performante, rate bune de reîmprospătare a ecranului, durată mare de viață a bateriei, ecrane cu diagonale și rezoluții mari, dar și camere cu suficienți megapixeli pentru fotografii și videouri reușite.

Procesorul noului tău telefon ieftin ar trebui să fie îndeajuns de puternic, astfel încât să rulezi aplicații fără întreruperi sau blocaje. 90 Hz rată de reîmprospătare a ecranului sună bine și este o valoare decentă, dar există și modele care ajung până la 120 Hz. O baterie bună are o capacitate de cel puțin 4000 mAh, ca să te asiguri că nu trebuie să îți încarci telefonul măcar o zi și jumătate. Diagonala de peste 6 inch a ecranului ar fi bine să fie însoțită de o rezoluție pe măsură și de un ecran OLED sau AMOLED cel puțin, astfel încât să ai parte de grafică și imagini clare și luminoase. În privința camerelor, majoritatea brandurilor încearcă să ofere un nivel cât mai înalt de calitate; diferențele se fac la zoom (ori la senzorul tele) și la calitatea filmării.

Editorii noștri au testat suficiente telefoane ieftine până acum și putem face un top în funcție de criteriile după care se ghidează utilizatorii atunci când încep căutările. Pentru fiecare categorie în parte am ales cel mai reprezentativ model de telefon.

Samsung Galaxy A10 – Recomandarea Nea Plăcut

Huawei P Smart (2019) – Funcționalități Premium

Moto G7 Power – Viață Lungă a Bateriei

iHunt Alien X Lite – Fotografii Bune

Huawei Y5 2019 – Buget Redus

CUBOT J3 – Super Ieftin

Ore de cercetare

83

Ore de Cercetare

2649

Reviewuri Evaluate

1667

Produse Comparate

01

Oppo Reno 6 – Recomandarea Nea Plăcut

Oppo Reno 6

cel mai bun telefon ieftin pe care ți-l recomandăm este Oppo Reno 6. Este unul dintre cele mai ușoare telefoane de 6,4 inch, iar grosimea de doar 7,6 milimetri este chiar impresionantă. Ecranul OLED vine cu o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli, foarte luminos chiar și atunci când razele soarelui bat direct în ecran.

În partea din spate a acestui telefon, vei vedea o singură cameră foto de 13 megapixeli (destul de diferită de restul gamei din seria A, care are mai multe camere pe spate) cu un blitz LED dedesubt. În dreapta sus a telefonului se află tastele de control pentru putere și volum. Acest telefon poate suporta două cartele SIM, astfel încât aveți opțiunea de a avea doi operatori de telefonie mobilă în același timp.Deși are o memorie internă de 32 GB, puteți alege să extindeți stocarea telefonului până la 512 GB, deoarece are un slot microSD dedicat.

Acest telefon are o crestătură în formă de V în partea de sus, cu o cameră selfie de 5 megapixeli, design pe care îl împărtășește cu o mulțime de telefoane recente începând cu iPhone X. Unora le plac genul acesta de telefoane, altora nu. Acest lucru se datorează faptului că “taietura” blochează o anumită porțiune din ecran, lucru care poate fi iritant atunci când vizionați videoclipuri.

Are un display IPS de 6,2 inchi cu o rezoluție de 720 x 1.520 pixeli. În ciuda faptului că este un telefon ieftin, ecranul poate deveni destul de luminos și poate avea ceea ce Samsung numește „afișaj adaptativ”. Aceasta înseamnă că își poate regla automat luminozitatea în funcție de cantitatea de lumină din împrejurimi, ceea ce îl face eficient.

Astfel, dacă sunteti in căutare de telefoane ieftine și bune, Samsung Galaxy A10 este un telefon entry level bun, cu un ecran nemaipomenit și o performanță excelentă, telefon care poate fi găsit la un preț foarte rezonabil.

02

Motorola Edge 30 Fusion – Funcționalități Premium

Motorola Edge 30 Fusion

Cel mai bun telefon ieftin cu funcționalități premium este Motorola Edge 30 Fusion . Smartphone-ul vine echipat cu o combinație între Android 12 și My UX (dezvoltat de Motorola) ca sistem de operare. Una dintre caracteristicile care ne-a plăcut este „Ready for” prin care îți poți conecta laptopul sau televizorul, spre exemplu, la telefon pentru a vizualiza sau muta fișierele între dispozitive. Conexiunea se face prin cablu USB sau wireless prin WLAN.

Partea bună este că Motorola Edge 30 Fusion suportă 5G pentru ambele cartele SIM pe care le poți insera și, în plus, face față cu brio și standardului Wi-Fi 6E. Ecranul de 6,55 inch vine în format 20:9 și este foarte luminos; cu senzorul de lumină ambientală pornit, luminozitatea maximă a ajuns până la 1,196 cd/m² în timpul testelor făcute de noi.

Performanța smartphone-ului Motorola Edge 30 Fusion este bună, iar deschiderea aplicațiilor și comutarea între ele se face foarte lin, fără întreruperi datorită procesorului Snapdragon 888 și a unității grafice Adrena 660. Nici performanțele camerelor nu sunt de neglijat. Ai o cameră principală de 50 MP, una ultra-wide de 13 MP, un senzor de adâncime de 2 MP și o cameră frontală de 32 MP. Fotografiile realizate de noi sunt foarte bogate în detalii, clare, iar culorile sunt naturale. Ai la dispoziție și un mod Pro în cazul în care vrei să îți reglezi singur valorile ISO, focalizarea, timpul de expunere sau balansul de alb. În plus, poți să faci videouri la o calitate de până la 8K.

03

Samsung Galaxy S20 FE – Baterie Mare

Samsung Galaxy S20 FE

Cel mai bun telefon ieftin cu viață lungă a bateriei este Samsung Galaxy S20 FE. Capacitatea bateriei de 4500 mAh este suficientă chiar și pentru două zile în cazul în care îl folosești cu moderație. Dar dacă îl utilizezi la maximum, folosind multe aplicații, durata de viață a bateriei va ajunge până la o zi. Partea bună este că acest smartphone suportă încărcarea de 25 W, deși vine echipat cu un încărcător de 15 W.

Datorită procesorului Snapdragon 865 și a memoriei RAM de 6 GB, Samsung Galaxy S20 FE este destul de receptiv și fluid chiar și dacă lași multe aplicații deschise. Capacitatea de stocare de 128 GB îți permite să îți instalezi toate aplicațiile de care ai nevoie și să stochezi toate fotografiile și videourile pe care le faci. Partea bună este că poți completa cu un card microSD de până la 1 TB în cazul în care rămâi fără spațiu.

Samsung Galaxy S20 FE este unul dintre cele mai versatile telefoane ieftine de pe piață. Îți oferă trei camere pe spate și o cameră frontală de 32 MP pentru selfie-uri. Camerele din spate sunt formate dintr-un senzor principal de 12 MP, un senzor ultra-wide de 12 MP și un obiectiv tele de 8 MP, plus zoom digital 30x și zoom optic 3x. Cu alte cuvinte, vei putea face fotografii reușite, inclusiv de aproape și de la distanță.

04

OnePlus Nord 2 – Fotografii Bune

OnePlus Nord 2

Cel mai bun telefon ieftin pentru fotografii bune este OnePlus Nord 2. Are o cameră principală de 50 MP, un senzor ultra-wide de 8 MP, o cameră mono de 2 MP și o cameră frontală de 32 MP. Cu un câmp vizual de 120 de grade și inteligență artificială, toate fotografiile și videourile tale vor arăta foarte bine.

Display-ul acestui smartphone are o diagonală de 6,43 inch, utilizează tehnologia AMOLED și are o rată de reîmprospătare de 90 Hz. Toate acestea oferă fluiditate la utilizare, contrast puternic și culori vibrante. Deși prețul de achiziție este unul mediu, te-ai putea aștepta la un procesor Snapdragon, însă vorbim despre un cip MediaTek Dimensity 1200-AI. Este un procesor octa-core, împărțite în: un nucleu ultra-core de până la 3 GHz, trei nuclee super-core cu o frecvență de până la 2,6 GHz și patru nuclee de eficiență de până la 2 GHz. Acestea fiind spuse, performanțele oferite de acest procesor depășesc performanțele unui Snapdragon de mijloc.

La OnePlus Nord 2 avem o baterie de 4500 mAh, cu o durată de viață destul de bună, de până la o zi întreagă în condiții de utilizare medie și cu luminozitatea ecranului setată pe modul automat. Chiar dacă pe piață există alte modele de smartphone ale căror baterie ține chiar și până la două zile, OnePlus Nord 2 vine cu încărcare rapidă de 65 W, ceea ce îți asigură o încărcare completă în maximum 30 de minute.

05

Xiaomi Redmi Note 10 Pro – Raport Calitate / Preț

 Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Cel mai bun telefon ieftin cu un raport calitate-preț excelent este Xiaomi Redmi Note 10 Pro. Acesta oferă un ecran OLED excelent, performanță rapidă, durată lungă de viață a bateriei și o cameră foto performantă. Nu vine echipat cu tehnologie 5G, însă acest detaliu nu ar trebui să fie un impediment.

Ecranul OLED al acestui smartphone are o diagonală 6,67 inch și o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli, care oferă o claritate excelentă, un contrast foarte bun, culori intense și vibrante și suficient spațiu vizual, perfect pentru jocuri sau alte aplicații complexe. Rata de reîmprospătare de 120 Hz ajută telefonul să deruleze aplicațiile mult mai ușor, imaginea fiind reîmprospătată de două ori mai rapid decât standardul pe care îl întâlnim la majoritatea telefoanelor.

La prețul de achiziție pe care îl prezintă, nu ne așteptam la un procesor din clasa superioară, ci la unul de mijloc. Și asta și avem – un Snapdragon 732G care are și câteva optimizări pentru jocuri. Xiaomi Redmi Note 10 Pro poate fi considerat un telefon bun pentru gaming dacă ne uităm la combinația dintre procesorul mid-range, ecranul OLED și difuzoarele puternice. Mai avem și 6 GB de RAM și 128 GB spațiu de stocare, caracteristici foarte bune în raport cu prețul.

La capitolul camere, putem lăuda Xiaomi Redmi Note 10 Pro pentru senzorul principal de 108 MP, dar și pentru camera macro de 5 MP. În plus, mai oferă și o cameră ultra-wide de 8 MP, care nu excelează în performanțe, însă merită încercată, un senzor de adâncime de 2 MP și o cameră frontală de 16 MP, cu care vei face selfie-uri decente.

06

iHunt S22 Plus – Super Ieftin

Cel mai bun telefon super ieftin din acest moment de pe piață este iHunt S22 Plus. La prețul de achiziție pe care îl prezintă ai parte de un ecran cu o diagonală de 6.1 inch, Bluetooth 5.0 și o baterie cu o durată de viață destul de bună.

Ecranul acestui smartphone este de tip IPS și prezintă o rezoluție de 1560 x 720 pixeli, ceea ce oferă imagini clare și culori destul de vii. Partea bună este că dimensiunea de 6.1 inch îți permite să vezi cât mai multă informație, fiind un telefon bun pentru vizionat clipuri video sa chiar pentru unele jocuri.

Procesorul MediaTek MT6761 Helio A22, cu patru nuclee și tactat la o frecvență de 1.8 GHz, se mișcă destul de bine, însă nu îți recomandăm să îl forțezi cu jocuri sau aplicații complexe pentru a-l proteja de uzura internă și pentru a te bucura de el cât mai mult timp. În schimb, aplicațiile standard rulează foarte bine.

Ne-a impresionat capacitatea bateriei – 4200 mAh – care înseamnă o durată de viață de o zi sau chiar două, în funcție de cât de mult folosești telefonul. iHunt S22 Plus stă bine și la securitate. Este echipat cu senzor de amprente pe spatele telefonului pentru deblocare rapidă și siguranță sporită.

Întrebări și Răspunsuri

10 Voturi

Cum aleg un telefon ieftin și bun?

Răspunde
10
Nea Plăcut

Există o mulțime de lucruri diferite de luat în considerare atunci când cumpărați un smartphone ieftin, precum dimensiunea ecranului, o durată lungă de viață a bateriei sau calitatea camerelor foto. Ai nevoie de mult spațiu de stocare pentru colecția ta de muzică? Poate că sunteți un călător frecvent și un telefon dual-SIM ar fi util? Am inclus mai jos cele mai importante lucruri de luat în considerare.

Sistemul de operare

Pentru un telefon ieftin am alege un sistem de operare pe baza de Android. Oferă o gamă mai largă de dispozitive la prețuri diferite, mai multe opțiuni de personalizare și suita excelentă de servicii și aplicații Google este încorporată.

Calitatea ecranului

Vei petrece multe ore uitându-te la el, așa că asigură-te că ecranul smartphone-ului tău are o dimensiune bună pentru tine și că are o rezoluție înaltă. Vă recomandăm un minim de Full HD, adică 1920 x 1080 pixeli, sau poate 2160 x 1080 pixeli dacă telefonul are un aspect ratio modern de 18:9. Orice ecran 1080p sau mai mare va fi suficient de clar. În ceea ce privește tehnologia de bază, ecranele OLED au un contrast mai bun, cu nuanțe de negru mai profunde decât ecrane LCD, dar vă v-a fi greu să găsiți un telefon ieftin cu un OLED.

Performanță adecvată

Acest lucru va fi determinat în principal de două lucruri: procesorul și memoria RAM. Procesorul este cel mai important și, în general, cu cât mai nou, cu atât mai bun atât în ​​ceea ce privește viteza, cât și eficiența energetică. Pentru un telefon ieftin și bun Android, Snapdragon 765, 730 sau HiSilicon Kirin 810 de la Qualcomm sunt în prezent unele dintre cele mai bune procesoare. În ceea ce privește memoria RAM vă recomandăm să alegeți un telefon cu cel puțin 2 GB, deși dacă vă puteți permite 4 GB ar fi ideal.

Camera foto bună

Camerele smartphone-urilor au continuat să crească în ultimii ani. Plaja de opțiuni poate fi obositoare, dar este important să rețineți că performanțele unei camere bune vin din mai mult decât doar un număr mare de megapixeli. Dacă nu puteți testa telefonul singur, veți găsi recenzii și informații utile pe internet sau puteți consulta un articol precum cel despre telefoane cu cele mai performante camere foto.

Durata de viață a bateriei

Bateriile detasabile sunt rare în zilele noastre, așa că ar trebui să alegeți un telefon care să reziste în timp. Verificați consensul privind durata de viață a bateriei în recenzii. Evaluarea mAh vă va oferi unele indicații, dar capacitatea este afectată și de dimensiunea ecranului, rezoluția și software-ul, așa că trebuie să priviți dincolo de număr.

Depozitare

Ultimele generatii de smartphone-uri vin în general cu suficient spațiu de stocare încorporat. Când telefoanele veneau cu 16 GB în mod obișnuit – din care 10 GB erau utilizați de sistemul operare din start – puteați rămâne fără spațiu alarmant de rapid. Vă recomandăm un minimum de 32 GB, dar 64 GB este mai bun.

Pentru câteva recomandări directe vă sugerăm să consultați și lista noastră despre cele mai bune telefoane mobile ieftine

Vezi toate răspunsurile
9 Voturi

Cât ține un telefon ieftin?

Răspunde
9
Nea Plăcut

Când vine vorba de cât ar ține un telefon ieftin, precum Xiaomi Redmi 7A sau Allview X3, vă puteți aștepta la o durată de viață medie de 2 ani, dacă telefonul este bine îngrijit. Acest lucru se datorează în mare parte abuzurilor utilizatorului, duratei de viață a bateriei și avansarea tehnologiei.

Prima cauză este evidentă. Aruncăm smartphone-urile tot timpul. Vedem ecrane sparte zilnic. Alte probleme comune includ porturile rupte și daunele legate de apă.

Încărcarea bateriei o dată pe zi, dacă nu de două sau de trei ori pe zi, timp de 2 ani la rând rezultă într-o baterie care nu își poate menține încărcarea la fel de eficient pe măsură ce trece timpul.

Avansarea tehnologiei este ultimul obstacol de depășit. Aplicațiile mai noi sunt optimizate pentru a funcționa cel mai bine pe cele mai noi dispozitive cu cel mai nou hardware. Acest lucru înseamnă că telefoanele mai vechi vor fi adesea în dezavantaj și de multe ori rulează aplicația mai lent decât dispozitivele mai noi. În unele cazuri, dispozitivului mai vechi nu îi va fi permis să instaleze cele mai noi aplicații sau update-uri. Telefoanele ieftine nici când sunt noi nu beneficiază de o tehnologie de ultimă generație, lucru care le face cu atât mai predispuse la o îmbătrânire prematură.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Care este cel mai bun telefon ieftin pentru poze?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit, la fel au făcut și telefoanele ieftine cu camere performante. Google, Samsung și Nokia (pentru a numi doar câteva dintre opțiuni) sunt încă disponibile chiar și pentru cei cu bugete mici. Deși este posibil să nu obțineți specificații de ultima generatie, majoritatea celor mai bune telefoane ieftine cu camere performante oferă funcții precum video 4K, camere duble, stabilizatoare de imagine și chiar moduri portret. Deoarece nu am dori să excludem pe nimeni din această listă, am păstrat o definiție ceva mai cuprinzătoare pentru “ieftin”. Vedeți lista noastră de mai jos:

Cele mai bune telefoane ieftine pentru poze:

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de pe piața, iar dacă ceea ce căutați nu este aici, încercați să consultați și articolele noastre despre cele mai bune smartphone-uri ieftine și cele mai bune telefoane cu camere foto performante.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Care este cel mai bun telefon ieftin Samsung?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Am aruncat deja o privire la unele dintre cele mai bune telefoane Samsung disponibile în prezent, dar acestea pot fi destul de scumpe. Căutați opțiuni mai ieftine și asta e de înțeles. Nu vă faceți griji, există telefoane Samsung bune și ieftine.

Pentru a vă ajuta să vă orientați în direcția corectă, editorii Nea Plăcut au comparat zeci de telefoane Samsung ieftine și și-au ales preferatele.

Cele Mai Bune Telefoane Ieftine Samsung: 

Să fim sinceri, niciunul dintre acestea nu este rău, dar plătiți un pic în plus pentru brandul Samsung. Dacă doriți cel mai bun telefon cu cel mai mic preț, consultați și articolul nostru despre cele mai bun telefoane telefoane ieftine.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Care este cel mai bun sistem de operare pentru un telefon sub 1,500 lei?

Răspunde
4
Șerban Giurgi

Cel mai bun sistem de operare pentru un telefon sub 1500 lei este unul care nu îngreunează foarte mult sistemul. Tocmai din acest motiv vă recomandăm să căutați un telefon care să vină cu Android simplu / naked (fără alte interfețe / sisteme de operare pe deasupra) întrucat toate aceste adaugiri îngreunează procesorul și RAM-ul telefonului. Mai jos am inclus și câteva astfel de modele.

Telefoane Sub 1500 lei cu Android Simplu:

Android (fie el simplu sau nu) este de preferat pentru un telefon sub 1500 lei întrucât un telefon nou Apple (cu iOS)  sub 1500 lei v-a fi unul destul de învechit deja. Vorbim aici despre iPhone 5S sau iPhone 6 , telefoane care cu siguranta se vor mișca mai lent decât să spunem un Samsung A50.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.