| 15.04.2024

Cele Mai Bune Scaune de Gaming ale Momentului

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun scaun de gaming pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune scaune de gaming sunt acele scaune care îți asigura dinamism, confort sporit și fiabilitate pe termen lung. Scaunele de gaming de top au o ergonomie îmbunătățită, fiind special gândite să dețină un suport specific al capului și al corpului pentru ca orele petrecute in fața pc-ului să fie cât mai plăcute.

Când se discută despre cele mai bune scaune de gaming, elefantul din cameră este întotdeauna prețul. Multe persoane nu își permit să aloce un buget atât de mare pentru un „scaun de birou” sau consideră că acestea sunt un moft. Deși piața este plină de așa zise „scaune de gaming” care nu sunt altceva decât niște scaune de birou de bază împopoțonate, cei care știu să caute vor găsi și acele modele care au fost construite pentru a satisface cu adevărat nevoile unui om care parcurge o bună parte din zi stând jos.

Să nu uitați că cel mai important lucru de avut în vedere când petreceți mult timp la PC sau laptop este postura spatelui. Un scaun bun nu oferă doar o calitate durabilă și un loc confortabil, ci și un design care împreună cu setările ajustabile este menit să mențină coloana într-o postură corectă și sănătoasă.

Deși nu este pentru toată lumea, o astfel de investiție se merită. Decizia finală vă aparține, dar dacă gamingul este doar un hobby pentru dumneavoastră, vă sugerăm să investiți în PC sau în periferice decât într-un scaun de top. Totuși dacă gamingul este pentru voi un stil de viață, fie ca jucător înfocat sau creator de conținut, atunci un scaun profesional este mai mult decât necesar.

Dacă lucrați de acasă și mai petreceți și o parte din timpul liber în fața ecranului, ar trebui de asemenea să aruncați un ochi și peste cateva dintre celelalte articole despre gaming.

Cele Mai Bune Scaune de Gaming în 2024

Kring Racer X – Recomandarea Nea Plăcut

AKRacing Nitro – Profesional

NobleChairs Epic – Piele

Corsair T2 Road Warrior – Confort Sporit

Kring Seth – Buget Redus

Ore de cercetare

17

Ore de Cercetare

457

Reviewuri Evaluate

334

Produse Comparate

01

Kring Racer X – Recomandarea Nea Plăcut

Kring Racer X
Kring Racer X

Cel mai bun scaun de gaming, după părerea noastră, este Kring Racer X. Este un model ergonomic, cu sistem hidraulic, iar șezutul poate fi reglat pe înălțime. De asemenea, poți regla și mânerele pentru un plus de confort atunci când te joci.

Kring Racer X are tapițeria fabricată din piele ecologică, un material ușor de întreținut și curățat, care îți lasă pielea să respire chiar și în zilele în care petreci mai multe ore în fața calculatorului. Cel mai mare avantaj al acestui scaun de gaming este reprezentat de sistemul hidraulic, care nu doar că îți permite să reglezi șezutul la înălțimea dorită, dar îți oferă și un suport optim pentru coloana vertebrală.

Confortul îți este asigurat și de spuma moale și groasă cu care este acoperit șezutul, de cele două perne care protejează zona cervicală și zona lombară, dar și de posibilitatea de a regla cotierele 3D dreapta-stânga și sus-jos. În plus, Kring Racer X este un scaun de gaming echipat cu funcția recliner, care permite înclinarea spătarului, și cu roți foarte silențioase datorită materialului moale din care sunt fabricate.

Kring Racer X poate fi utilizat și pentru alte activități, precum citit sau lucrat, dar și pentru pauzele dintre acestea. Dacă vrei să citești, ideal ar fi să te ajuți de funcția de reglare a spătarului și să îl înclini la 120 de grade. Atunci când lucrezi, este recomandat să lași scaunul la 90 de grade, iar în timpul pauzelor la 155 de grade. Îți recomandăm să utilizezi și funcția de blocare a spătarului în poziția dorită, pentru ca acesta să nu se balanseze de fiecare dată când te miști sau îți schimbi poziția.

02

AKRacing Nitro – Profesional

AKRacing Nitro

Scaunele celor de la AKRacing sunt printre preferatele jucătorilor din lumea eSports, de altfel Scaunul AKRacing Nitro este considerat de aceștia ca fiind unul din cele mai bune produse destinate gamerilor profesioniști.

Scaunul dispune de o înclinare în spate de 180 de grade și cu un suport lombar ajustabil, vine cu pernuță de susținere și pentru gât iar mecanismul de blocare înclinare și de control este ușor de utilizat. Materialul din care este fabricat scaunul este ales întocmai pentru confortul jucătorilor dedicați, însă unii ar putea considera că este prea ferm, nu vă scufundați în el ca în alte modele . Foarte ușor de asamblat, scaunul merită o investiție datorită calității superioare, mai ales pentru că e rezistent și durabil, deci vă puteți bucura de el pentru mult timp.

Coloristica neagră cu accente albe trimite cu gandul la un scaun pentru o mașină de curse, iar acest lucru este oarecum explicabil, dacă aveți un sistem de gaming extrem de puternic, aveți nevoie de un scaun durabil care să vă susțină.

03

NobleChairs Epic – Piele

NobleChairs Epic

Scaunul NobleChairs Epic este acoperit cu piele adevărată iar acest lucru îi oferă un aer extrem de profesional, cuplând acest factor cu designul ingenios și bine pus la punct, ajungeți să înțelegeți de ce a trebuit să supunem la vot de repetate rânduri care model merită recomandarea noastră dintre acesta și Nitro Concepts C80 Pure.

Cromatică închisă și calitatea pielii asigură sentimentul de „noblețe” atât în cazul scaunului dar și al celui care stă pe el. Am întâmpinat cu o oarecare tristețe decizia celor de la NobleChairs de a lasă suporturile de brațe din plastic, întrucât acestea nu par demne de restul întregului, însă nu putem lăsa acest aspect să îndepărteze scaunul de eticheta premium, pentru că o merită pe deplin.

Dispune de o înălțime ajustabilă între 131 și 141 cm, care poate susține o masă de până la 180 de kg. Are reglabilitate extinsă și a fost ușor de asamblat, iar confortul nu dispare nici după ore bune de stat pe el. NobleChairs Epic este un adevărat „tron” de gaming, este stilat, durabil și foarte comod.

04

Corsair T2 Road Warrior – Confort Sporit

Corsair T2 Road Warrior

Popular pentru componentele și perifericepe PC de ultimă generație, Corsair introduce și scaunul Corsair T2 Road Warrior, destul de scump, însă acoperit în totalitate de piele și foarte confortabil.

Corsair T2 Road Warrior este un scaun ușor de asamblat și extrem de plăcut la utilizare, poate susține o greutate puțin mai redusă, de până la 136 de kg și nu este la fel de înalt ca alte scaune din listă dar reușește totuși să ofere un confort extrem de mulțumitor. Este ușor de manevrat datorită roților concepute special pentru nu zgaria podeaua sau îngreuna mișcarea, dacă sunteți obișnuiți să vă schimbați des poziția atunci vă veți bucura din plin de aceste caracteristici.

Datorită istoricului firmei Corsair de produce accesorii pentru calculatoare este normal să ne gândim că au stat destul de mult în jurul lor și deci poate au folosit această experiență pentru a creea acest scaun, care este într-adevăr o alegere solidă pentru cei interesați.

05

Kring Seth – Buget Redus

Kring Seth

Deși gândit pentru bugetele mai reduse, acest scaun reușește să ofere un bun raport calitate preț. Dacă nu vă permiteți un scaun premium dar nu veți fi mulțumiți nici cu un scaun de birou obișnuit, atunci Kring Seth ar putea fi alegerea potrivită.

Trendul pe piață ar sugera ca materialele din care este alcătuit să nu fie tocmai cele mai bune, mulți producători recurg la aceste compromisuri pentru a ieftini, însă pentru banii oferiți acest scaun este chiar impresionant. Fiind mult mai calitativ ca alte modele cu prețuri apropiate.

Are un design simplu și plăcut, cu un aspect modern, un look caracteristic produselor pentru gameri. Materialul este de calitate mulțumitoare în raport cu prețul, pielea are un aspect frumos și cusăturile sunt de calitate. Deși nu oferă același confort ca alte scaune din listă când vine vorba de o sesiune mai îndelungată la calculator (7h+), pentru perioade mai scurte de timp Kring Seth chiar oferă o ședere plăcută și relaxantă.

Întrebări și Răspunsuri

7 Voturi

Cum aleg cel mai bun scaun de gaming?

Răspunde
7
Nea Plăcut

Înainte de a alege cel mai bun scaun de gaming pentru nevoile dvs., vă recomandăm să aruncați o privire la unii dintre factorii enumerați mai jos.

  • Ergonomie

Un scaun ergonomic pentru gaming este unul optimizat în jurul jucătorului pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența. Vă ajută să mențineți o postură adecvată, vă susține mișcările, reduce durerile de spate și vă îmbunătățește timpul de reacție la jocuri. Orice scaun de gaming care se pretinde a fi ergonomic ar trebui să aibă cel puțin: un nivel ridicat de reglare, suport lombar, un spătar înalt, curbat, cu o mulțime de susținere a coloanei și a gâtului și un mecanism de tensionare pentru blocarea spătarului, pentru a putea acomoda diferite posturi.

  • Calitatea Materialelor

Cu cât este mai ridicată calitatea materialelor, cu atât este mai durabil scaunul dvs. de gaming. Unul dintre indicatorii buni ai calității este cadrul. Sasiurile de înaltă calitate vor fi realizate din metal, de obicei oțel rezistent. Sasiurile din lemn sau plastic sunt mai puțin susceptibile să reziste bine în timp. Baza este un alt aspect important de luat în considerare. Căutați baze largi din aluminiu. Bazele mai înguste, din nailon sunt mai puțin durabile. 

  • Tapițarea

Majoritatea scaunelor de joc vor fi tapițate cu piele ecologica. Pielea reală este foarte scumpă și, în timp ce puteți găsi modele de scaune tapițate astfel acestea vor fi foarte scumpe. Pielea ecologica este, de obicei, suficient de bună pentru nevoile majorității oamenilor, așa că aș recomanda să alegeți această opțiune. Unele scaune sunt tapițate și cu pânză sintetică sau microfibră.

  • Cotierele

Aveți nevoie de un suport ergonomic bun pentru încheietura brațelor și a mâinilor, deoarece acest lucru vă va permite să aveți timpi de reacție mai rapizi și, în final, să vă îmbunătățiți abilitatea în joc. Cele mai bune cotiere sunt reglabile astfel încât să le puteți potrivi după corpul și înălțimea dvs. Vreți să le puteți regla astfel încât umerii să fie în repaus în timp ce cotul este într-un unghi drept și brațele sunt sprijinite.

  • Capacitatea de greutate și înălțimea recomandată

Scaunele pentru jocuri pot avea capacități de greutate foarte diferite și înălțimi recomandate. Trebuie să vă asigurați că veți cumpăra unul potrivit pentru greutatea și înălțimea dvs.

Vezi toate răspunsurile
6 Voturi

Cât de ergonomice sunt scaunele de gaming?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Scaunele de gaming oferă o ergonomie superbă pentru perioade lungi de ședere. La prima vedere, designul scaunelor gaming pentru PC iese în evidență. Au un spătar înalt, un scaun captusit gros și perne de susținere în culori variate. Fiecare dintre aceste elemente are un scop ergonomic specific. Combinate, acestea oferă un nivel de susținere pe care scaunele de birou obișnuite nu îl au. 

Aceasta este diferența cheie între scaunele de gaming și scaunele de birou. Modelele de scaune de gaming oferă suport pentru spate și gât. Acest lucru încurajează alinierea coloanei vertebrale și postura sănătoasă în timp ce stați. Scaunele de gaming pentru PC sunt dotate și cu perne de sprijin detașabile. Una sprijină gâtul, în timp ce perna lombară sprijină partea inferioară a spatelui. Aceste caracteristici susțin o postură sănătoasă în timp ce sunteți așezat. Mușchii dvs. nu vor mai pierde energie pentru a susține o postura nesănătoasă. Acest lucru lasă mai multă energie pentru a lucra, a vă juca sau pentru orice activitate de birou care necesită un ecran.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Sunt scaunele de gaming mai confortabile decât cele de birou?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Motivul pentru care scaunele de gaming sunt de preferat pentru persoanele care joacă jocuri video este pentru că sunt mai bune decât scaunele de birou în aproape toate felurile. Atât scaunele de gaming, cât și scaunele de birou sunt proiectate pentru a fi folosite un timp îndelungat la birou, dar scaunele de gaming au mai multe opțiuni atunci când vine vorba de reglare. Acest lucru este important în special pentru gameri, deoarece găsirea unei poziții care vă permite să vă controlați confortabil, rapid și cu exactitate personajul în joc pentru perioade lungi de timp este crucială, mai ales în titluri multiplayer precum Counter-Strike sau Apex Legends. Scaunele de birou nu sunt la fel de reglabile, deoarece activitățile normale de dactilografiere nu necesită acest nivel de reacție din partea persoanei de la birou.

Un alt motiv pentru care scaunele pentru jocuri sunt mai bune este că acestea dispun de mai multă amortizare, fapt care la rândul lui le face mai confortabile. Singurul lucru care este mai avantajos la scaunele de birou este că sunt mai puțin costisitoare, dar dacă ești un gamer înrăit, atunci banii în plus merită pentru o experiență de joc mai bună și mai confortabilă.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Ce scaune de gaming folosesc profesioniștii?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Majoritatea profesioniștilor au tendința de a utiliza cele mai bune scaune de gaming de pe piață, de unde și motivul pentru care atât de mulți oameni se întreabă despre ce utilizează profesioniștii pentru jocuri. Mai jos enumerăm câteva dintre cele mai populare modele.

Cu toate acestea, și chiar dacă este important să știți care este cel mai bun scaun de gaming de pe piață sau tipul de funcții pe care le are, trebuie să înțelegeți că, în cele din urmă, doar nevoile și preferințele dvs. vă vor permite să luați cea mai bună decizie.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Își merită banii un scaun de gaming?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Scaunele de gaming își merită banii pentru că le iubim. Deoarece arată bine și sunt comode pentru sesiuni de gaming sau munca îndelungate. În opinia noastră, acestea sunt întotdeauna un plus binevenit la un setup de gaming. În plus, dacă cumpărați unul de calitate, acesta vă va ajuta sa aveți o postură mai bună și chiar vă va putea oferi avantajul pe care îl căutați pentru a deveni un jucător mai bun. 

Acestea fiind spuse, credem că un avantajele unui scaun de gaming pot fi simțite cu adevărat doar dacă cumpărați unul de înaltă calitate. În caz contrar, decat sa dați banii pe un scaun de gaming îndoielnic, vă recomandăm să achiziționați de aceiași bani un scaun obișnuit de birou de înaltă calitate.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.