| 15.04.2024

Top 6 Cele Mai Bune Tastaturi Wireless

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună tastatură wireless pentru stilul tău
de Șerban Giurgi

Cele mai bune tastaturi wireless sunt acele tastaturi cu design minimalist care, pe lângă mobilitate și portabilitate, oferă și o poziție ergonomică de scris. Cele mai bune tastaturi wireless sunt silențioase, au taste multimedia iar bateria are o durată de viață cuprinsă între 24 și 36 luni. Fie că sunteți graphic designer sau gamer profesionist ori doar vă doriți o tastatură wireless de calitate pentru birou, aceasta trebuie să aibă anumite specificații și feature-uri special concepute pentru fiecare dintre nevoile dumneavoastră. 

Atunci când ați decis că vă doriți un astfel de produs, trebuie să aveți în vedere modul în care acesta se va conecta. Fie prin intermediul Bluetooth sau printr-un receiver USB, trebuie să fiți sigur că va folosi frecvența radio 2.4 GHz, pentru a evita unele deconectări sau interferențe. O tastatură wireless funcționează în medie până la 10 metri distanță de receptorul USB, deci suficient pentru a beneficia de un bonus de mobilitate la birou. Chiar și dacă aveți un set-up desktop tradițional, puteți obține un plus din urma unei astfel de tastaturi, mai puține fire duc la mai puține bătăi de cap. 

Dacă din întâmplare căutați mai multe tipuri de periferice pentru a construi un spațiu ideal pentru gaming. Atunci vă invităm să aruncați o privire și la recomandările noastre pentru cele mai bune mouse-uri, căști și poate chiar scaune de birou special concepute pentru jucătorii dedicați platformei PC.

Logitech K270: Recomandarea Nea Plăcut

Logitech G613 Lightspeed: Mecanică

Microsoft Sculpt Ergonomic: Ergonomică

Logitech K400: All in One

Corsair K63: Gaming / RGB

A+ KO1: Buget Redus

Ore de cercetare

52

Ore de Cercetare

515

Reviewuri Evaluate

1032

Produse Comparate

01

Logitech K270 – Recomandarea Nea Plăcut 

Cea mai buna tastatura wireless este Logitech K270. In urma testelor noastre, a dat dovadă de un raport calitate / preț pe care cu toții ni-l dorim în momentul achizițonarii unui produs nou. Cu toate că este un produs ieftin, calitatea acestuia nu reflectă prețul.

Primul rând este dedicat butoanelor de volum și controalelor media, împreună cu cele patru butoane principale: Home, E-Mail, Power și Calculator. Dintre acestea 4, 3 sunt programabile, iar pentru a le customiza va trebui să instalați aplicația Logitech SetPoint.

Tastatura nu are spațiu special pe care să vă sprijiniți palmele, însă are două piciorușe în spate, care o pot înclina la un unghi de 8 grade, dacă preferați acest lucru. K270 se poate conecta la PC printr-un receiver USB (2.4 GHz) și nu necesită instalarea unui driver pentru utilizare.

Deși nu este cea mai performantă tastatură din listă, utilizarea sa este totuși foarte plăcută. Tastele pot fi puțin cam zgomotoase pentru unele gusturi, însă modul în care se simt la apăsare este foarte mulțumitor (fiind mai ferme). Totodată găsim și un strat protector menit să contracareze decolorarea tastelor, deci acestea vor avea un aspect frumos pentru mai mult timp. Am fost plăcut surprinși și de prezența unor canale de scurgere care împiedică lichidele vărsate să dăuneze tastaturii. Bineînțeles recomandăm grijă maximă, însă această plasă de siguranță e binevenită.

Dispune de o viață a bateriei impresionantă de până la 24 de luni. Deci practic o puteți conecta și fără alte procese adiționale puteți juca Dota 2 sau scrie neîntrerupt. Toate acestea în spatele unei tastaturi de încredere și perfect raportată la prețul său, care oferă totuși  un pic mai mult decât cere.

02

Logitech G613 Lightspeed – Mecanică

Logitech G613 Lightspeed

Cea mai buna tastatura wireless mecanică este Logitech G613 Lightspeed. O tastatură mecanică potrivită atât pentru gaming, cât și pentru restul activităților derulate la un PC, G613 Lightspeed este o tastatură elegantă și confortabilă, mai ales datorită spațiului unde vă puteți sprijini încheieturile.

La marginea stângă, v-ar putea deranja rândul de 6 taste pentru macro-uri, utilizat pentru a crea secvențe specifice de apăsare a tastelor. Pentru puțin timp este posibil ca prezența acestor taste în partea stângă să vă creeze un mic disconfort întrucât e posibil să le apăsați din greșeală, însă cu timpul vă veți obișnui. Ca orice tastatură mecanică, G613 va fi destul de zgomotoasă până vă obișnuiți cu ea.

Tastatura se alimentează cu două baterii de tip AA și se poate conecta prin bluetooth la 9 dispozitive simultan, putând să treceți de la unul la altul printr-un buton de comutare. Mai mult, pentru un timp de răspuns cat mai scurt, aceasta se poate conecta la PC-uri compatibile prin tehnologia Lightspeed. Aceasta oferă o conexiune wireless rapidă și de încredere. Deși tastaturile wireless nu sunt foarte utilizate în gaming, G613 este potrivită, având o rată de răspuns de 0.1s. 

Tastele Romer-G se apasă destul de ușor, cu o forță de 45g, se simt asemănător cu cele de pe Cherry MX, dar sunt mai silențioase și revin în poziția inițială rapid și natural. Senzația oferită de acestea e foarte satisfăcătoare iar capacitatea tastaturii când vine vorba de jocuri a fost destul de evidentă. Timpul scurt de răspuns și poziția confortabilă a mâinilor, toate acestea în echipă cu modul în care se apasă tastele nu lasă nici un motiv de îngrijorare celor care vor să utilizeze acest model pentru rutina lor în materie de jocuri. 

03

Microsoft Sculpt Ergonomic – Ergonomică

Microsoft Sculpt Ergonomic

Tastatura Sculpt Ergonomic de la Microsoft se diferențiază de celelalte produse prin designul său special, ca dumneavoastră să aveți o experiență plăcută, relaxantă și confortabilă. Încearcă să reducă dezvoltarea și simptomele sindromului de tunel carpian care pot apărea după o utilizare îndelungată a tastaturilor generale din comerț și vă oferă posibilitatea de a vă odihni încheieturile pe spațiul pentru sprijinire a palmelor.

Produsul este împărțit printr-un spațiu gol ce indică delimitarea dintre tastele destinate mâinii stângi și cele din partea dreaptă, pentru o utilizare corectă, confortabilă și naturală. Spațiul ce împarte tastatura este între tastele 6, T, G, B și 7, Y, H, N. Dacă nu sunteți obișnuiți cu această delimitare în timpul redactării, va dura puțin timp până să folosiți tastatura cu plăcere. Însă, tastele se apasă cu puțin efort, facilitând o scriere rapidă, fără presiune la nivelul încheieturii sau degetelor. 

Tastele direcționale, cele patru săgeți, sunt bine „deghizate” printre celelalte taste. Acestea de obicei sunt bine delimitate printr-un spațiu special dedicat. Microsoft Sculpt însă iese din tipar. Aceste taste reflectand etosul tastaturii, acela de a fi cât mai confortabilă, sunt integrate în mod inteligent incat sa fie cat mai comode pentru mâinile dumneavoastră. Tasta Fn a dispărut și a fost înlocuită de un rând special pentru controalele media. subțire, destul de dificil de utilizat la început, dublate de tastele funcții.

Deși are tastele numerice incluse, tastatura Microsoft Sculpt Ergonomic vine cu un mic Numpad, separat. Dacă aveți nevoie de aceste taste des, îl puteți poziționa unde vă este cel mai confortabil, însă dacă nu vă este necesar, nu trebuie conectat și puteți oferi mai mult spațiu tastaturii în sine. 

Produsul cere timp pentru a vă obișnui cu el, însă odată ce reușiți, merită, datorită stilului și designului aparte, orele petrecute la tastatură nu vor mai crea presiune, iar mâinile și încheieturile dumneavoastră vor aprecia comoditatea oferită de această tastatură. Dacă petreceți mult timp în spatele tastelor pentru muncă, se merită să investiți timpul necesar pentru a vă obișnui cu o astfel de tastatură.

04

Logitech K400 – All in One

Logitech K400

Tastatura wireless Logitech K400 este All in One deoarece o veți putea folosi în o multitudine de situații diferite, fie că doriți să scrieți la birou sau să vă relaxați în fața televizorului, acest produs vă poate satisface nevoile. Este o tastatură subțire, cu o formă ergonomică, așadar confortabilă la utilizare.

K400 are un mic touchpad integrat în partea din dreapta, de 3.5 inch. O puteți conecta la televizorul dumneavoastră, al cărui meniu va fi simplu și eficient de navigat, fără a mai avea nevoie de o telecomandă, însă trebuie să ajustați sensibilitatea touchpad-ului conform preferințelor personale. 

Logitech K400 poate fi folosită la PC, la televizor, la smartphone, atât timp cât acestea au următoarele sisteme de operare pe care tastatura le acceptă: Windows 7, 8, 10, Android 5.0 și Chrome OS. În cazul conectării la un PC, dacă nu sunteți fani gaming sau designer grafic, tastatura poate înlocui și mouse-ul, touchpad-ul vine și cu butoanele de click stânga și click dreapta. Bineînțeles nu este extraordinar, acesta poate înlocui un mouse doar pentru task-uri mici cum ar fi navigarea pe web sau închiderea media player-ului. Deasupra touch pad-ului găsim trei butoane pentru a controla volumul.

Are 354 mm lungime, aproape cât un model cu fir, touchpad-ul ocupă destul de mult din spațiu, așa că dacă sunteți obișnuiți cu un model cu taste mari, s-ar putea să aveți ceva dificultăți la început.

Am testat tastatura la o distanță de 10 metri de device-ul conectat, și a funcționat bine, semnalul nu începe să se piardă decât dacă veți depăși cei 10 metri. Cu o alimentare prin două baterii AA, durata de utilizare oferă îndeajuns de mult timp, datorită butonului on/off al tastaturii, simplu de utilizat și extrem de favorabil pentru baterie.

Raportul preț – calitate este unul foarte bun, ceea ce avem de reproșat este faptul că este puțin zgomotoasă, deși nu vă deranjează dacă aveți o pereche de căști, am considerat că o tastatură menită să stea și în living ar trebui să fie mai silențioasă.

05

Corsair K63 – Gaming

Corsair k63

Tastatura wireless Corsair K63, vine la un preț rezonabil, și o recomandăm gamerilor. Chiar dacă este fără fir, K63 arată, se simte și funcționează ca o tastatură pentru gaming. Este compactă, rezistentă și confortabilă. 

În spatele tastaturii se găsește butonul de Power și portul microUSB pentru încărcare. Are iluminare albastră sub taste, însă nu și pe alte culori, deoarece un sistem RGB ar fi redus drastic durata de viață a bateriei. Iluminarea poate fi de asemenea redusă, sau oprită de tot, pentru a asigura o perioadă mai lungă de funcționare.

Tastele sunt ușor și rapid ridicate în poziția inițială și au switch de tip Cherry MX, tehnologie de top la momentul actual. Care facilitează apăsarea fără probleme sau erori a tastei dorite și înregistrarea corectă chiar și în cazurile când degetul nu apasă exact pe mijlocul tastei.

Aceasta se poate conecta și prin opțiunea de Bluetooth, însă aceasta va fi puțin inferioară față de alternativă sa : o conexiune prin tehnologie wireless ultra-fast de 2.4 GHz. Recomandăm ultima variantă pentru performanță maximă, response time-ul este mult mai de încredere.

Acestui model îi lipsesc tastele numerice generice din partea dreaptă a tastaturii, însă fiind destinat gamerilor, acest lucru este de așteptat, dacă sunteți din grupul de referință  sigur preferați mai mult spațiu pentru butoanele care contează.

Corsair K63 funcționează foarte bine în postura unei tastaturi de gaming, se conectează prin wireless și menține o legătură stabilă cu device-ul la care este conectat fiind în același timp un suport foarte bun pentru cei care beneficiază la maxim de un response time scurt și de o flexibilitate a tastelor, care înțeleg cât de important este înregistrarea acelui Q sau R chiar dacă ai apăsat tasta doar în colț și foarte rapid.

A+ KO1 – Buget Redus

A+ KO1

A+ KO1 este o soluție pentru dumneavoastră dacă nu căutați o tastatură extrem de performantă, ci una mai practică, simplă, căreia nu trebuie să îi dedicați nici un buget special. Este o tastatură pe care v-o recomandăm dacă sunteți o persoană care o va folosi la birou, sau acasă, pentru taskuri simple. 

La acest produs ne-a atras atenția faptul că este foarte silențioasă. Fiind o tastatură de buget, ne așteptam să fie mai zgomotoasă, însă tastele au fost sensibile, nu au nevoie să fie apăsate prea tare și nu deranjează timpanul. Înălțimea ei se poate ajusta, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Am observat că îi lipsesc ledurile pentru butoanele Caps Lock și Num Lock, fapt care poate fi deranjant dacă sunteți obișnuiți altfel. Deși observi pe ecran dacă ai Caps Lock-ul activat prezența ledului pe buton este un lucru cu care ne-am obișnuit la tastaturi. În schimb avem un avantaj care, credem noi, compensează acest aspect: este rezistentă la apă, deci dacă ați vărsat lichid pe ea nu trebuie să vă faceți griji. Nu prea găsim feature-uri de rezistentă de acest tip în categoria sa de buget, deci A+ KO1 vrea într-adevăr să ofere o utilizare îndelungată și un raport al calității care să depășească prețul.

Așadar, dacă nu vă doriți o tastatură plină de leduri pe care să o folosiți în gaming sau taste speciale ori un suport în plus de confort pentru incheieturi, A+ KO1 vă ajută la rezolvarea problemelor de zi cu zi din fața calculatorului, fiind perfectă pentru a efectua cerințele de bază pe care le puteți avea de la un astfel de produs fără a oferi alte avantaje care să ridice prețul.

Întrebări și Răspunsuri

8 Voturi

Are o tastatură wireless nevoie de USB?

Răspunde
8
Nea Plăcut

Nu. O tastatură wireless nu utilizează Wi-Fi-ul obișnuit (adică 802.11x) și se poate conecta la laptop sau la calculator numai cu ajutorul receiverului (receptorului) cu care a venit la pachet. O excepție de la această „regulă” o face receptorul Logitech Unifying, care permite conectarea oricărui dispozitiv  compatibil cu toate device-urile Logitech care suporta acest protocol de comunicare.

Vezi toate răspunsurile
7 Voturi

Funcționează o tastatură wireless cu orice model de computer?

Răspunde
7
Nea Plăcut

În principiu, da, o tastatură wireless funcționează cu orice model de computer, laptop sau chiar un desktop all in one. Dar pentru a fi sigur că faceți o achiziție corectă, vă sfătuim să verificați lista specificațiilor produsului la secțiunea „Sisteme de operare compatibile”. Unele modele de tastatură wireless este posibil să nu fie compatibile cu sisteme de operare ca Linux sau Ubuntu, ci doar cu Windows și Mac OS.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Care este durata de viață a unei tastaturi wireless?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Durata de viață a unei tastaturi wireless poate atinge și 10 ani dacă este protejată de șocuri, vărsări de lichide și altele. Totuși, trebuie să știți că bateria (sau bateriile) vor rezista de la șase luni până la un an, mai ales dacă veți folosi tastatura în fiecare zi.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Este sigură utilizarea unei tastaturi wireless?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Tastaturile care se conectează prin Bluetooth, o tehnologie utilizată la scară largă pentru comunicarea wireless cu dispozitivele din apropiere, nu pot fi piratate prin metoda KeySniffer, deoarece Bluetooth criptează fluxurile de date într-un mod mult mai sigur.

De asemenea, Wi-Fi, Bluetooth și alte semnale transmise prin radio nu vă afectează sănătatea, deoarece nu transmit radiații mai mult decât un bec obișnuit. Totuși, pentru siguranța dumneavoastră, ar trebui să închideți de tot dispozitivele atunci când nu le utilizați. În acest fel, protejați și durata de viață a bateriilor.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.