| 04.01.2022

7 Cele Mai Bune Televizoare În 2022

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun televizor pentru stilul tău.

Cele mai bune televizoare sunt acele televizoarele middle și high end, dotate cu o tehnologie de vârf pentru a oferi o imagine superioară și sunet deosebit. Funcția smart TV, rezoluția full HD sau Ultra HD 4K, precum și diagonala sunt principalele caracteristici care definesc noțiunea de cele mai bune televizioare.

Cumpărăturile pentru un televizor bun pot fi dificile, mai ales dacă au trecut câțiva ani de când ați cumpărat unul ultima dată. Televizoarele pot avea nume complicate, seturi de caracteristici dificil de înțeles și etichete de preț care par să crească fără motiv. Este atât de ușor să renunțați la căutare, încât majoritatea oamenilor dau bani pe orice este cel mai ieftin – chiar dacă asta înseamnă că obțin un televizor nu tocmai bun.

Televizoarele enumerate mai jos se bazează pe scoruri alocate de echipa noastră de recenzii și compilate de editorii Nea Plăcut în funcție de preț și performanță. Avem mai jos modele de la Samsung, LG, Sony așa că dacă aveți o anumită preferință pentru o marcă, sau un ecosistem în care vreți să rămâneți, există ceva pentru dvs.

Cele Mai Bune Televizoare în 2022

LG C8-Series OLED 4K – Recomandarea Nea Placut

Samsung 65TU8372 – Curbat

Sony Master Series A9F OLED 4K – Filme

Samsung Q9F QLED 4K – Gaming

Philips 43PFS6855/12 – Raport Calitate / Preț

Horizon 43HL7330F – Ieftin

LG UK6470 LED 4K – Buget Redus

01

LG C8-Series OLED 4K – Recomandarea Nea Plăcut

LG OLED55C8PLA

Cel mai bun televizor este LG C8-Series, credem cu sinceritate ca nu exista un televizor mai bun, în momentul de față. Amestecul său de culori vii și negrul obsidian asigură că nu poate fi bătut în departamentul de contrast. Acestea, împreună cu multe dintre cele mai recente standarde HDR (inclusiv Dolby Vision, Hybrid Log Gamma și HDR10) și cu procesorul LG Alpha 9, care asigură că până și conținutul HD și FHD este prezentat la o rezoluție 4K Ultra HD, fac din C8-Series cel mai bun TV in 2022.

Creierul Seriei C8 este software-ul webOS smart de la LG, care găzduiește o serie de servicii de streaming la cerere, inclusiv Amazon Prime Video, DirecTV, HBO Go, Hulu și Netflix. Asta se traduce într-un catalog aproape infinit de conținut, disponibil la apăsarea unui buton sau prin comandă vocală. Da, ați înțeles corect – Seria C8 are un asistent virtual integrat pentru explorarea de conținut.

Mai precis este vorba de Asistentul Google. Acesta poate face ceva mai mult decât doar să găsească un episod din Game of Thrones. De fapt, Asistentul Google este fără îndoială cel mai avansat asistent virtual inclus pană acum într-un televizor. Este capabil să caute pe internet răspunsuri la întrebări, să scaneze prin aplicații pentru a găsi conținut și să controleze aparatele inteligente din casa.

Nu există nici o îndoială că veți plăti destul de mult pentru LG C8, dar pentru cei care trebuie să aibă cu adevărat cel mai bun televizor al momentului, nu exista o alta opțiune. Ecranul OLED și creierul sistemului de operare webOS sunt îmbinate genial într-un televizor care merită investiția. 

02

Samsung 65TU8372 – Curbat

Samsung 65TU8372
Samsung 65TU8372

Cel mai bun televizor curbat dintre cele testate de noi este Samsung 65TU8372, deoarece are o rezoluție 4K UHD, tehnologie HDR, funcție SmartThings integrată și o diagonală de 163 centimetri. Este un Smart TV compatibil cu Android și iOS.

Diagonala de 163 centimetri a televizorului curbat Samsung 65TU8372 îți oferă experiențe ca la cinema, dar în propriul confort al locuinței tale. Ecranul curbat și rezoluția 4K UHD fac ca imaginile vizualizate să fie realiste, foarte clare și în nuanțe vii. Detaliile vizuale și culorile sunt îmbunătățite și datorită HDR-ului, cu tehnologiile integrate HDR 10+ și HLG.

În plus, Samsung a adăugat și alte tehnologii importante de imagine, precum PurColor, UHD Dimming, Mod Film, Mega Contrast, Crystal Processor 4K, Suport Mod Natural, amplificator de contrast și amplificator de intensitate. Rata de refresh este de 50 Hz, iar puterea difuzoarelor integrate ajunge la 20 Watts, oferind un sunet clar, de calitate.

Fiind un Smart TV, Samsung 65TU8372 poate fi conectat la dispozitivele și senzorii IoT, iar tu poți utiliza aspiratorul, poți aprinde luminile ori chiar să verifici ce ai în frigider. În plus, tehnologia avansată de care dispune acest televizor curbat îți permite să redai conținutul printr-o singură atingere cu smartphone-ul. Dacă lucrezi de acasă, ai posibilitatea de a vizualiza conținutul de pe laptop direct pe ecranul televizorului, datorită funcției Remote Access.

03

Sony Master Series A9F OLED 4K – Filme

Sony 65A1

Cel mai bun televizor pentru filme este Sony Master Series A9F. Cu o rată de reîmprospătare de 120 HZ, un număr mare de caracteristici software pentru reducerea neclarității mișcării și o serie de caracteristici dedicate optimizării celor mai mici detalii, nu există un televizor mai bun pentru vizionarea ultimului film sau eveniment sportiv decât Sony Master Series A9F. Toate astea se datorează ecranului OLED impecabil, unul dintre cele mai bune pe care l-am văzut vreodată. Nu doar pentru sport, ci și pentru filme.

Datorită parteneriatelor atât cu Dolby, cât și cu IMAX, cele mai recente televizoare Sony HDR  4K împing limitele când vine vorba de calitatea imaginii. A9F este unul dintre puținele televizoare pe care le puteți găsi cu IMAX Enhanced, proiectat să optimizeze filmele la maximum, cu culori incredibil de precise, cu detalii fine și cu un contrast strălucit într-un efort de a reproduce ceea ce intenționează regizorul, editorul și producătorii. Toate astea înseamnă că orice film cu suport HDR va fi procesat cu cea mai mare grijă, astfel încât să obțineți toate detaliile posibile din experiența dvs. home cinema.

Cu sistemul integrat de operare Android TV de la Google, veți avea acces la o tonă de conținut din întregul peisaj de streaming. Asta înseamnă o accesibilitate ușoară la o tonă de servicii de streaming, inclusiv Amazon Prime Video, HBO GO, Hulu și Netflix

Dacă acest lucru nu este suficient, acest televizor este dotat cu Asistentul Google pentru a acoperi toate nevoile dvs. de navigare. Este același asistent pe care îl găsim și pe seria C8 de la LG, permițându-vă să controlați atât televizorul însuși, cât și restul hardware-ului conectat inteligent în casa dvs., toate astea doar cu vocea.

04

Samsung Q9F QLED 4K – Gaming

Samsung Q9F

Cel mai bun televizor pentru gaming este Samsung Q9F QLED 4K. Desigur, OLED este adesea starul discuțiilor audio-video, dar nu vă lăsați distrași doar de contrastul puternic astfel încât să uitați QLED –  tehnologia rivala de la Samsung. Pe scurt, televizoarele QLED sunt televizoare cu LED care au fost infuzate cu un substrat de puncte cuantice, care focalizează mai bine LED-ul și permit sistemului de procesare a televizorului să atingă o gamă de culori mult mai largă și să obțină o luminozitate usturător de mare. 

Acesta tehnologie nano este întâlnită din ce în ce mai des în peisajului televizoarelor de ultima generație, fiind întâlnita pe ecrane care oferă culoare și luminozitate superioare celor ale unui OLED într-o cameră luminoasă. Din fericire, ultimul Q9FN de la Samsung are și nivele excelente de negru, care conferă acestui televizor versatilitatea de a funcționa bine în aproape orice scenariu, indiferent dacă încăperea dvs. este scufundata în lumina soarelui sau este baricadata cu jaluzele pentru un maraton de gaming.

Nu este singurul motiv pentru care Q9FN este un televizor bun pentru jocuri. Acesta are setări speciale dedicate modului redus de întârziere (Low Latency Mode), care sunt proiectate să pornească automat când consola de jocuri este conectată pentru a reduce decalajul de intrare. Mai mult, televizorul vine echipat si cu FreeSync VRR (rata de reîmprospătare variabilă) pentru Xbox One X. Q9FN beneficiază și de motorul Samsung UHD pentru un excelent upscaling de conținut HD la 4K Ultra HD.

Când în cele din urmă lăsați controler-ul din mână, software-ul inteligent Tizen OS de la Samsung este o modalitate fantastică de a vă relaxa, oferind o mulțime de opțiuni pentru a accesa stream-uri native de 4K Ultra HD de la Amazon Prime Video, YouTube și Netflix direct din cutie.

05

Philips 43PFS6855/12 – Raport Calitate / Preț

Philips 43PFS6855-12
Philips 43PFS6855-12

Cel mai bun televizor cu un raport excelent între calitate și preț este Philips 43PFS6855/12. Este un Smart TV, are o diagonală de 108 centimetri, rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli), o rată de refresh de 50 Hz și tehnologie HDR.

Televizorul Philips 43PFS6855/12 îți poate oferi experiențe foarte plăcute de vizionare a filmelor sau a oricărui alt tip de conținut datorită diagonalei de 108 centimetri și a rezoluției Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, care contribuie la calitatea imaginilor vizualizate. Philips a îmbunătățit calitatea imaginii cu tehnologii importante, cum ar fi HDR (cu HDR 10 și Hybrid Log Gamma – HLG) și Pixel Plus HD, care fac ca detaliile și culorile să fie vii și cât mai apropiate de realitate.

În privința sistemului audio, Philips 43PFS6855/12 deține difuzoare integrate cu o putere de 20 Watts, însă nu are subwoofer integrat. Dacă îți dorești un sunet exact ca la cinema, atunci îți recomandăm să achiziționezi separat un subwoofer potrivit. Totuși, partea audio este și ea îmbunătățită de tehnologii precum egalizatorul cu 5 benzi, modul Noapte, sunet surround dinamic, dialog clar sau egalizator automat pentru volum.

Te poți conecta la televizorul Philips 43PFS6855/12 prin Wi-Fi, dar ai posibilitatea să partajezi conținutul și prin interfața pe care o ai la dispoziție: trei porturi HDMI și două porturi USB. Poți face screen mirroring și te bucuri de acces rapid la aplicațiile preferate, inclusiv la Netflix și YouTube.

06

Horizon 43HL7330 – Ieftin

Horizon 43HL7330F

Cel mai bun televizor ieftin este Horizon 43HL7330F, un smart TV capabil, care oferă experiențe plăcute chiar dacă aveți un buget mai redus. Are o diagonală de 108 centimetri, un display LED și o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli.

Indiferent de tipul de conținut pe care doriți să îl vizualizați pe acest televizor, imaginile vor fi destul de clare, cu un contrast bun, detalii bogate și culori vibrante și naturale. Ecranul de tip LED, alături de rezoluția de 1920 x 1080 pixeli (Full HD), este completat de tehnologiile Clear Motion Engine Dinamic (care vă ajută să vizualizați imagini clare, chiar și atunci când urmăriți scene în mișcare ori când vă jucați) și Direct LED.

Partea audio este susținută de cele două difuzoare integrate. Puterea totală este de 16 W, fiecare difuzor având o putere de 8 W. Sunetul emis nu este excepțional, însă este decent pentru prețul pe care îl prezintă Horizon 43HL7330F. Partea bună este că televizorul este compatibil cu Dolby Digital Plus. Alte tehnologii integrate pe care le găsim la acest model sunt DTS HD, DTS TruSurround HD, NICAM Stereo și Equalizer, care încearcă să ofere o experiență audio cât mai plăcute și clare.

Wi-Fi-ul este singura tehnologie care asigură conectivitatea wireless. De asemenea, mai găsim și două porturi HDMI, și câte un port USB, RJ-45, AV, RF, D-sub 15 pin, Component input, S/PDIF, CI+ și o intrare jack de 3.5 milimetri, care vă ajută să vă conectați la toate dispozitivele smart de pe care doriți să vizualizați conținutul preferat.

07

LG UK6470 LED 4K – Buget Redus

LG 55UK6470PLC

Un alt televizor foarte bun pentru cei cun buget reduts este LG UK6470 LED 4K. Lăsati-vă trași în acțiune cu acest televizor nou de la LG. Acest model inteligent 4K UHD se mândrește cu WebOS-ul LG, care servește ca un hub inteligent pentru streaming-ul întregului conținut preferat, astfel încât să îl puteți sincroniza cu ecosistemul inteligent de acasă. Bucurați-vă de o redare fără probleme a conținutului în mișcare rapidă cu TruMotion 120, tehnologie care vă asigură că o să vă bucurați de toate momentele preferate fără stuttering și screen-tearing.

Cu un design elegant și o carcasă subțire, acest model TV inteligent arată elegant de jur împrejur, indiferent dacă este montat pe un perete sau așezat pe un suport. Numărul mare de porturi vă permit o conexiune facilă la toate tipurile de conținut, fie el de pe un device local sau prin Bluetooth sau wireless. Desigur nu veți beneficia de vreo tehnologie super revoluționară, dar dacă tot ce va doriți este un televizor smart calitativ, cu un meniu intuitiv și cu o calitate a imaginii foarte buna atunci acest LG UK6470 este ceea ce căutați. 

Întrebări și Răspunsuri

7 Voturi

Ce dimensiune ar trebui să aibă un televizor?

Răspunde
7
Nea Plăcut

În primul rând, trebuie să luați în considerare rezoluția televizorului. Practic, cu cât rezoluția este mai mare, cu atât puteți sta mai aproape înainte să observați pixelarea imaginii. Asta înseamnă că puteți sta mai aproape de un televizor 4K (3840 x 2160) decât un televizor 1080p. Acesta este un factor important de luat în considerare atunci când vă gândiți la dimensiunea ecranului; pentru că vă puteți așeza mai aproape de un TV 4K, nu este necesar să dați banii pe un televizor la fel de mare pentru a vă completa câmpul vizual așa cum ați face cu un televizor 1080p.

În al doilea rând, măsurați distanța (în centimetri) între locul în care intenționați să montați televizorul și unde intenționați să stați. Pentru un televizor 1080p, mulți experți din industrie, cum ar fi Amazon și Crutchfield, oferă o gamă de 1,5 – 2,5 ori dimensiunea ecranului dvs., deși există aproape tot atâtea formule cât sunt și experți. Dacă doriți un număr ușor de ținut minte alegeți un factor de 2:1, doar dublați dimensiunea ecranului pentru o distanță confortabilă de vizualizare.

Dacă vă uitați la un televizor de înaltă definiție 4K, formula se schimbă puțin. Datorită rezoluției crescute, distanța ideală de vizionare recomandată este între 1 și 1,5 ori dimensiunea ecranului. Deci, dacă ați cumpărat un televizor de 139 cm, acesta ar trebui să fie plasat între 1,4 și 2,1 metri. 

În general, telespectatorul tipic stă la distanță între 2,5 și 3 metri de TV, ceea ce ne aduce la factorul de confort: majoritatea oamenilor preferă să stea destul de departe de un televizor, încât pixelii aproape că nu intră în ecuație. Așadar, nu ezitați să experimentați cu plasarea noului dvs. televizor și nu strică niciodată să alegeți un TV puțin mai mare decât ceea ce credeți că veți avea nevoie.

Vezi toate răspunsurile
6 Voturi

Care brand de televizoare este cel mai bun?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Cu toții ne amintim o perioadă în care brandurile de televizoare smart Samsung și LG ocupat majoritatea spațiului de la raft destinat televizoarelor high end, iar consensul era că televizoarele LED care provin din Coreea de Sud aveau o calitate mai mică decât omologii lor japonezi. Dacă încă trăiți cu impresia că Sony este liderul detașat, s-ar putea să fie momentul să vă actualizați noțiunile despre mărcile TV, mai ales dacă doriți să puneți mâna pe cele mai bune televizoare ale momentului.

Adevărul este ca nu exista “cel mai bun brand TV” întrucât de cele mai multe ori depinde ce căutați. În continuare enumerăm câteva dintre mărcile noastre preferate dar e important de menționat că lista de mai jos nu este neapărat în ordinea calității – lăsăm articolele noastre și review-urile de produs să facă diferența. 

Samsung: Incredibil de popular în continuare, cu televizoare frumoase de înaltă calitate

Samsung este lider pe piața televizoarelor de mai mult timp, deținând an de an poziția de top a pieței. Este posibil ca Samsung să nu ofere întotdeauna cel mai bun televizor de pe piață – recenziile noastre favorizează în mod obișnuit modelele OLED, pe care Samsung nu le mai face – dar, televizoarele Samsung subțiri și elegante s-au dovedit incredibil de populare în rândul consumatorilor.

În prezent, televizoarele LED UHD premium Samsung – denumite acum „QLED” – s-au străduit să învingă modelele OLED concurente timp de câțiva ani, apropiindu-se de competiție din ce în ce mai tare. Televizoarele Samsung sunt de obicei bine proiectate, cu o serie de caracteristici de înaltă calitate și o calitate excelentă de construire.

Sony: brand recognition și calitatea fenomenală a imaginii

Sony pare pregătit pentru o revenire, lovind piața din România cu o listă lungă de televizoare 4K și HDR, inclusiv câteva modele OLED ultra-premium. În timp ce televizoarele Sony au tendința de a fi puțin mai scumpe decât anumiți concurenți, brandul are, de asemenea, televizoare de înaltă calitate, care arată excelent.

Desigur, indiferent de marcă, nu fiecare televizor va fi câștigător, chiar dacă producția mărcii este de obicei fiabilă – pentru asta sunt recenziile TV. Dar, în general, televizoarele de înaltă calitate 4K și OLED de la Sony oferă imagini foarte plăcute. 

LG: Televizoarele OLED sunt superioare, dar prețurile sunt încă destul de mari

Televizoarele OLED LG sunt considerate pe scară largă cele mai bune televizoare de pe piață, de aproximativ cinci ani. Tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) funcționează într-un mod fundamental diferit de tehnologia tradițională LED / LCD și, în acest moment, cu toții putem fi de acord că este o tehnologie net superioară – mai ales într-o cameră întunecată.

Cu toate acestea, televizoarele OLED de top de la LG – de la televizorul OLED C9 „accesibil” până la extravagantul tablou W9 „tapet” OLED – nu sunt ieftine. Chiar și cele mai ieftine televizoare OLED resigilate de 139cm, în continuare, sunt în jur de 5.000 RON. Arată grozav, dar asta totusi reprezinta o mulțime de bani pentru majoritatea oamenilor.

În afara OLED-urilor LG, de obicei nu suntem prea impresionați de televizoarele LED echipate cu panourile IPS ale companiei. Nu sunt deloc rele, dar nu justifica banii în plus, așa cum fac OLED-urile companiei. O exceptie demna de mentionat este LG UK6470 LED 4K – un televizor cu un raport calitate-pret foarte bun. Drept urmare, LG continuă să fie una dintre cele mai bune mărci dar doar pentru televizoarele OLED.

TCL: un jucător mai nou, cu niște televizoare fantastice sub 3000 RON

Dacă nu ați auzit de TCL, pregătiți-vă pentru o surpriză foarte plăcută. În ultimii doi ani, brandul a fost în topul categoriilor focusate pe raportul calitate preț ale majorității site-urilor și canalelor de YouTube.

Televizoare 4K / HDR excelente de care chiar și impatimitii AV și cinefilii au fost foarte încântate. Puteți obține un televizor inteligent 4K / HDR de 139 cm pentru 2000 RON de calitate bună. Acesta este visul oameni buni și este ceva ce TCL a făcut realitate.

Dacă un raport calitate-pret imbatabil este obiectivul tău, aruncă o privire la televizoarele TCL data viitoare când te gândești să faci un upgrade.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Ce înseamnă un televizor smart?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Televizoarele inteligente, la fel ca smartphone-urile și dispozitivele inteligente pentru casă, oferă conectivitate la internet și suport pentru o serie de aplicații. Acest lucru deschide o lume de noi opțiuni de divertisment, de la streaming de filme de pe Netflix si Hulu la jocuri, verificarea rețelelor de socializare și controlul unei case întregi pline de gadgeturi conectate, inclusiv dispozitive care funcționează cu produse compatibile cu Alexa și Google Home.

Un număr tot mai mare de modele includ acum instrumente de recunoaștere vocală, cum ar fi Amazon Alexa și Google Assistant, pentru comutarea canalelor și căutarea de programe. Majoritatea televizoarelor inteligente vor funcționa cu difuzorul inteligent pe care îl dețineți deja.

Televizoarele inteligente au început, de asemenea, sa vina cu funcții integrate pentru o casa mai inteligentă. Multe televizoare sunt compatibile cu alte dispozitive conectate din casă, inclusiv lumini, încuietori de uși și alți senzori, iar unele televizoare includ chiar și un tablou de bord dedicat pentru controlul tuturor dispozitivelor din casa dvs. conectată. SmartThings-ul Samsung – care este încorporat în televizoarele inteligente Samsung – este preferatul nostru actual, dar oferte similare sunt disponibile pe televizoarele inteligente LG și Sony.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Care este diferența dintre OLED și QLED?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Deși împărtășesc trei din aceleași litere, QLED și OLED sunt foarte diferite, fiecare având propriile sale puncte forte și puncte slabe; ambele tehnologii stând în spatele unor dintre cele mai bune televizoare de pe piață. Există o mulțime de factori de luat în considerare înainte de a cumpăra – iar opțiunile dvs. cresc în fiecare an – așa că vom acoperi rapid ceea ce înseamnă fiecare termen și apoi vom compara cele doua opțiuni pentru a vă ajuta să vă dați seama care este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. particulare.

Ce înseamnă QLED?

QLED reprezintă o diodă cu lumină cuantică. În vorbire non-geek, asta înseamnă că un televizor QLED este la fel ca un televizor LED obișnuit, cu excepția faptului că folosește „puncte cuantice” încorporate în panoul său LCD – nanoparticule minuscule care îmbunătățesc dramatic culoarea și luminozitatea în comparație cu LED-urile non-cuanticei. Tehnologia a fost inițial introdusă în televizoarele de consum de către Samsung, dar datorită unui parteneriat de licențiere, mulți alți producători o folosesc acum.

Cel mai important lucru de știut despre televizoarele QLED – lasand deoparte tehnologia punctele cuantice (quantum dots) – este modul în care acestea produc lumina care îți lovește ochii. Această lumină provine dintr-o serie de LED-uri care stau în spatele unui panou LCD – Aceste LED-uri  dau numele LED (și QLED) TV. Înainte ca lumina emisă de aceste LED-uri să ajungă la ochii tăi, trece printr-o matrice LCD – în esență milioane de obloane minuscule care se deschid și se închid prea repede pentru a vedea. Aceste obloane – împreună cu punctele cuantice dintr-un televizor QLED – creează imaginea pe care o vedeți, lăsând doar cantitatea potrivită de lumină să treacă și filtrând-o pentru a crea culorile. Este un sistem inteligent, dar se bazează pe o combinație de întunecare a luminii LED din spate și folosind obloanele pentru a bloca lumina rămasă pentru a produce negru pe ecran.

Ce înseamnă OLED?

OLED (Organic Light-Emitting Diode) reprezintă o diodă ce emite lumină organic. Oarecum surprinzător, partea „Light Emitting-Diode” din acest nume nu are nicio legătură cu lumina de fundal LED, așa cum se întâmplă cu televizoarele QLED și LED. În schimb, se referă la faptul că fiecare pixel dintr-un televizor OLED este, de fapt, un LED minuscul – dar unul care este incredibil de subțire și poate produce lumină și culoare într-un singur element. Cu alte cuvinte, televizoarele OLED nu au nevoie de iluminare de fundal (backlight), deoarece fiecare pixel produce propria sa lumină. Dacă doriți să vă impresionați prietenii, puteți utiliza un termen din industrie pentru aceste tipuri de afișaje: „Auto-emisiv”.

Există mai multe avantaje pentru acest design, dar majoritatea ar fi de acord că atunci când vine vorba de televizoare OLED, cel mai mare avantaj este nivelul superb de negru care poate fi atins. Spre deosebire de un televizor QLED sau LED, care trebuie să-și întunece lumina de fundal și să blocheze ceea ce rămâne pentru scenele întunecate, un televizor OLED pur și simplu oprește pixelul. Când pixelul este oprit, nu emite lumină și nici o culoare, ceea ce îl face la fel de întunecat ca atunci când televizorul în sine este oprit.

Verdictul

Ambele tehnologii sunt impresionante în felul lor, dar suntem aici pentru a alege un câștigător, iar pentru moment, este OLED. Cu o performanță mai bună în categoriile pe care majoritatea oamenilor le vor observa în timp ce vizionează emisiuni TV și filme, aceasta este cea mai bună calitate a imaginii pe care o puteți cumpăra.

QLED pare mai bun pe hârtie, oferind o luminozitate mai mare, o durată de viață mai lungă, dimensiuni de ecran mai mari și stickere de preț mai mici. OLED, pe de altă parte, are un unghi de vizionare mai bun, niveluri de negru mai profunde, folosește mai puțină putere și poate fi mai bun pentru sănătatea ta. Ambele sunt fantastice totuși, deci alegerea dintre ele este subiectivă – QLED este mai bun luat per total, dar OLED excelează în întuneric. 

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Ce înseamna burn-in la televizoare?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Burn-in este o decolorare a zonelor de pe un afișaj electronic, cum ar fi un display de televizor sau monitor de computer cauzat de utilizarea neuniformă cumulativă a pixelilor.

În lumea televizoarelor, unii proprietari au recurs la YouTube, forumuri și social media pentru a semnala problema, iar site-ul de recenzii RTings a confirmat “burn-in” la televizoarele OLED LG în testele de lungă durată. În plus, Samsung, un producător de televizoare care nu vinde TVuri OLED (încă), le vorbește de rău și se folosește de cazuri rare pentru a-și face publicitate propriilor televizoare drept “imune la burn-in”.

În cele din urmă, dilema este următoarea: toate ecrane cu diode cu emisie de lumină organică se pot arde și, din tot ce știm, sunt mai susceptibile decât afișajele standard cu cristale lichide (cum ar fi  inclusiv modele QLED de la Samsung). Dar aceleași ecrane OLED produc o calitate mai buna a imaginii decat LCD-urile.

Așadar, dacă teama de burn-in a pixelilor este preocuparea ta principală, decizia este simplă: cumpără în schimb un ecran LCD. Dar fi conștient că sacrifici cea mai bună calitate a imaginii pe care banii o pot cumpăra. Iată câteva puncte de reținut:

  • Burn-in este real și este posibil cu ecranele OLED, dar nu este probabil cu utilizarea normală.
  • Cea mai mare parte a „burn-in-ului” este de fapt doar păstrarea imaginii (image retention), care dispare după câteva minute.
  • Aproape cu siguranță veți vedea semne de image retention cu mult înainte ca problema să devină permanentă.
  • În general, burn in-ul este ceva de care trebuie să fiți conștienți, dar de care să nu vă faceți griji.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Smart TVs
Home Cinema

6 Cele Mai Bune Televizoare Smart

Cele mai bune televizoare smart sunt acele modele care îmbină toate caracteristicile și funcționalitățile dispozitivelor smart (telefon, calculator, tabletă) cu...

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.