| 09.01.2023

7 Cele Mai Bune Laptopuri în 2023

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun laptop pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune laptopuri sunt acele dispozitive care îți oferă un echilibru între portabilitate, performanță și puterea de computare. Indiferent de brand sau de activitatea pe care o desfășurați online, cele mai bune laptopuri au în componența lor un procesor puternic, minim Intel Core i3, o memorie RAM de minim 4GB, dar si un cooler intern performant, capabil de a menține temperatura în parametrii optimi de funcționare.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun laptop în 2024, ați ajuns la locul potrivit. În acest articol veți găsi cele mai bune laptopuri pe care le puteți cumpăra în 2024 pentru o varietate de bugete și cazuri de utilizare.

Actualizăm și examinăm constant această listă pentru a ne asigura că veți primi cele mai recente recomandări pentru un laptop bun. Nu doar enumerăm cele mai scumpe laptopuri pe această pagină. Includem cele mai bune laptopuri și Chromebook-uri pentru un buget redus, precum și un mix de laptopuri accesibile și high-end pentru gaming. Practic, dacă sunteți în căutarea unui anumit tip de laptop, atunci acest ghid pentru cele mai bune laptopuri din 2024 este tot ce aveți nevoie pentru a face alegerea corectă.

Cele Mai Bune Laptopuri în 2024

MSI GS65 Stealth 17 – Gaming

MacBook Pro 15 – Editare Video

HP Spectre x360 – Touchscreen

MacBook Air 13 – Apple

Dell XPS 13 – Ultraportabil

Dell Inspiron 3567 – Ieftin / Buget Redus

Lenovo IdeaPad 330S – Business

Ore de cercetare

37

Ore de Cercetare

68

Reviewuri Evaluate

745

Produse Comparate

01

MSI GS65 Stealth 17 – Gaming

MSI GS65

Ce gamer nu vrea un ecran mai mare? Răspunsul este ca nici unul, cu excepția cazului în care display-ul ar fi o dezamăgire. MSI GS75 Stealth evită această problemă, oferind un ecran de 17 inch Full HD, care este excelent pentru jocuri datorită unui panou de 144 Hz care poate livra până la 144 de cadre pe secundă (FPS), fără artefacte sau tearing.

Mai mult, ecranul are un afișaj excelent pentru munca productivă ocazională, cu luminozitate, contrast și culori excelente – ceea ce nu este întotdeauna valabil în cazul display-urilor gândite pentru gaming. GS75 Stealth este echipat puternic, cu procesoare Intel de-a opta generație cu șase nuclee și o placa video Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q care poate rula orice titlu modern la 1080p sau 1440p cu setări de detaliu ridicate. Când jucați pe ecranul intern, veți aprecia cu siguranță panoul rapid care poate ține pasul cu ratele de cadre pe secundă care au atins 100 FPS în aproape fiecare joc pe care l-am încercat.

Bonus, GS75 Stealth este un laptop chiar elegant, cu o margine subțire în jurul ecranului. Este o alegere excelentă pentru oricine caută o performanță ridicată din toate punctele de vedere , dar încă îi face pe gameri să se simtă că a fost proiectat doar pentru ei.

02

MacBook Pro 15 – Editare Video

Apple MacBook Pro 15

Mac-urile sunt în continuare dispozitivele go-to pentru designerii de publicitate, artiștii grafici și toți ceilalți indivizi creativi. Relația de dragoste dintre Apple și Adobe încă arde după 30 de anI. Sigur, dispozitivele bazate pe Windows funcționează la fel de bine, dar Apple și Adobe au depus mult efort pentru a se asigura că MacBook-ul rămâne prima opțiune pentru fotografi.

Cu toate acestea, editorii noștri nu au fost foarte impresionați cu opțiunile prezentate de Apple în cea mai recentă actualizare a gamei. În special, aceștia nu au fost prea încântați de funcționalitatea Touch Bar, care trebuia să fie caracteristica de bază a noilor laptopuri. În mod similar, alegerea Apple de a trece complet la porturile Thunderbolt 3 a fost controversată și cu siguranță va deranja fotografii care se bazează încă pe hard-uri externe USB și pe carduri SD. Puteți reuși să lucrați atât timp cât sunteți dispuși să utilizați o mulțime de cabluri și adaptoare extra.

Acestea fiind spuse, am ales MacBook Pro 15 pentru editare foto datorită display-ului său fantastic care se îmbină superb cu o luminozitate nebună de 500 nits, cu suport extins pentru spațiile de culoare DCI-P3, sRGB și AdobeRGB. Este printre cele mai bune afișaje pe care le puteți cumpăra pe un laptop, lucru esențial pentru fotografi. Cireașa de pe tort este că versiunea de 15 inch vine cu o placă grafică discretă AMD Radeon Pro, fără a fi over-priced ca versiunea de 13 inchi.

03

HP Spectre x360 – Touchscreen

HP Spectre x360

Nu ni se întâmpla des să oferim un scor perfect unului laptop, dar găsirea unui laptop precum HP Spectre x360 13 este o întâmplare rară. Acest laptop incredibil are un design minunat, parcă tăiat cu diamantul, o durată de viață uimitoare a bateriei, o tastatură care se simte excelent și funcționalitate 2 în 1 dacă doriți să îl convertiți în tabletă pentru a schiță, a lua notițe, etc. Are câte puțin din tot și reușește să facă totul bine.

Ecranul tactil în sine este un afișaj HD luminos care vine cu un mod foarte util de economisire a energie, care poate ajusta ecranul, astfel încât acumulatorul să nu piardă prea multă energie cu el. Așa cum era de așteptat de la laptopurile HP, există la bord o mulțime de caracteristici de securitate, inclusiv o cameră de recunoaștere facială și un scanner de amprente digitale. Conectivitatea include două porturi USB-C cu suport pentru Thunderbolt 3, USB-A 3.1 și microSD.

Modelul pe care l-am testat a venit cu un procesor IntelCore i7 de a 8-a generație, 8GB de RAM și un SSD de 256GB, dar aceste specificații pot varia în funcție de opțiunile dvs. și puteți face laptopul semnificativ mai puternic dacă doriți.

04

MacBook Air 13 – Apple

Apple MacBook Air 13

Noul MacBook Air nu este cel mai puternic laptop Apple – acela ar fi MacBook Pro de 15 inch cu o placă grafică dedicată. Nu este nici cel mai subțire și nici cel mai ușor – acela ar fi MacBook-ul de 12 inch. Chiar și ecranul său, deși tehnic “Retina”, nu este la fel de luminos și colorat ca a celorlalte opțiuni. Cu toate acestea, ceea ce oferă cea mai recentă versiune MacBook Air este cea mai completă experiență Mac. 

Laptopul este relativ subțire și ușor, are senzorul foarte util Touch ID și cea mai bună durată maximă de viață dintre toate opțiunile Mac. De asemenea, are aceeași tastatură și același trackpad excelent de pe MacBook Pro.

Apple are în cele din urmă un laptop entry-level care în mod surprinzător reprezinta un echilibru decent între preț și capabilități. Nu spunem că 6000 de lei este un preț mic pentru laptop. Nu este. Puteți găsi performanțe mai bune la multe laptopuri premium pe baza de Windows 10 la acest preț. Totuși, dacă sunteți specific în căutarea unui MacBook (cum mulți oameni sunt), veți fi fericiți că ați ales MacBook Air.

05

Dell XPS 13 – Ultraportabil

Dell XPS 13

Dell XPS 13 este deseori întâlnit în topul celor mai bune laptopuri, dar a avut întotdeauna o mică problemă. Poziția camerei web. Întotdeauna am crezut că a meritat sacrificiul pentru majoritatea oamenilor, dar pentru cei care depind de o cameră web pentru videoconferințe, a fost o problemă.

În versiunea 2019, Dell a reparat acest lucru. Prin crearea unei camere web mai mici, compania a reușit să o introducă (la limită) în bezelul superior, fără a îngroșa marginile prea mult. Asta înseamna ca modelul XPS 13 își păstrează designul fantastic, subțire, pe care l-am iubit mereu – dar acum fără niciun compromis. Designul subțire al ramei este la fel de funcțional pe cât este de frumos, făcând amprenta totală a sistemului mai mică și mai ușoară.

Este XPS 13 prea mic? Nu. Touchpad-ul este încă la fel de mare ca al competiției și tastatura este foarte ușor de utilizat. Sistemul este eficient din punct de vedere energetic, cu o dimensiune a bateriei respectabile, astfel încât poate rămâne încărcat toată ziua cu o singura încărcare în cele mai multe situații și poate rezolva aproape orice îi cereți (desigur cu excepția unor jocuri de înalta performanță video). Același lucru este valabil și pentru controlul temperaturii, unde răcirea foarte bună a ventilatoarelor Dell continuă să ducă procesoarele Intel Core Whiskey Lake la noi înălțimi.

06

Dell Inspiron 3567 – Buget Redus

Dell Inspiron 3567

Dell Inspiron 3567 este un laptop de 15,6 inch cu performanțe medii. Dispune de un display de bază, cu suport opțional pentru touch-screen. Atât opțiunile panoului LCD de 15,6″ fără atingere, cât și touch, asigură rezoluția obișnuită de 1366 x 768 . Ecranul este susținut de tehnologia TN, ceea ce înseamnă unghiuri de vizualizare mai înguste decât pe panourile cu suport IPS, dar per total o coloristica și un contrast mai bun.

În interiorul unui șasiu gros de 0,9 inch din plastic, Dell Inspiron 3567 poartă procesorul Intel Core i3-6006U. Acestea oferă o performanță excelentă pentru sarcinile zilnice de computere ale utilizatorilor medii de acasă și de la birou. Procesorul poate fi combinat cu până la 16 GB de memorie RAM în două sloturi și un hard disk de 500 GB sau 1 Terabyte (HDD). Inspiron 3567 vine cu o unitate optică DVD încorporată. Noi am testat modelul cu 4GB de RAM și am fost foarte mulțumiți de performanțe. 

Din nefericire, spre deosebire de unele versiuni anterioare, modelul 3567 nu are un capac spate detașabil dedicat pentru upgrade-uri ușoare de memorie RAM și hard disk. Va trebui să scoateți tastatura și tot capacul inferior pentru a accesa aceste componente. 

Bateria are o capacitate de 40 WHr. Nu există informații oficiale despre durata de viață a bateriei, dar în timpul testelor noastre aceasta a rulat timp de 3,5 ore, cu o utilizare ușoară și luminozitatea ecranului scăzută. Important de menționat este că versiunea recomandată de noi vine cu Ubuntu (o alternativă pentru Windows care nu necesită licență – lucru ideal pentru cei care sunt în căutarea unui laptop cu buget redus) 

07

Lenovo IdeaPad 330S – Business

Lenovo IdeaPad 330S

Lenovo IdeaPad 330S este echipat cu un procesor Intel Core 8 i5-8250U de generație a 8-a, oferind patru nuclee pentru capabilități puternice de multitasking. Placa video de 4GB este suficientă pentru majoritatea sarcinilor în afara jocurilor high-end (deși 8GB ne-ar fi plăcut mai mult). Memoria de 16GB Intel Optane, împreuna cu hard disk-ul de 1 TB ar trebui să fie suficient pentru a face sistemul să se simtă ușor și fâșneț. 

Afișajul nu este cel mai detaliat, la o rezoluție de 1366 x 768, mai ales atunci când este întins pe 15.6 inchi, dar este suficient să vizionați filme la o claritate rezonabilă și oferă o mulțime de spațiu de ecran pentru lucru și navigarea pe Web.

Cu șapte ore de viață a bateriei în medie, IdeaPad 330S oferă suficientă autonomie pentru o zi de lucru. Tastatura full-size este o adevărată binefacere pentru dactilografi și cei care îl utilizează pentru servici. Finish-ul este și el unul atrăgător, cu o culoare specială, binevenită într-o clasă de preț unde domina negru și gri. 

Întrebări și Răspunsuri

12 Voturi

Ce face un laptop să fie rapid?

Răspunde
12
Nea Plăcut

Un laptop rapid este determinat de câteva componente cheie: RAM, procesor, hard disk. Desigur, acest lucru este doar pe partea hardware. Pentru o performanță optimă, trebuie să vă asigurați că utilizați un antivirus și un firewall puternic și nu aveți instalat software nesigur sau inutil.

RAM

Memoria RAM, sau memoria cu acces aleatoriu, este măsurată în funcție de timpul necesar pentru modulul de memorie pentru a furniza datele solicitate de utilizatorul laptopului. Cu cât este mai mică viteza în nanosecunde, cu atât RAM-ul sau memoria este mai rapidă, cu atât laptopul este mai rapid. Un laptop rapid ar trebui să aibă aproximativ 3 – 4 GB RAM de generatie cat mai nouă. În 2020 majoritatea laptopurilor mai calitative vin cu cel puțin DDR4, deși din ce în ce mai multe modele au început sa treacă la DDR 5. 

Procesor

Viteza laptopului este afectată și de procesor, cunoscut și sub denumirea de CPU. Procesorul laptopului își va schimba viteza și consumul de energie în funcție de numărul de aplicații deschise. Viteza procesorului se va schimba dacă laptopul este inactiv sau când utilizatorul rulează o aplicație care nu necesită multă putere. Pentru un laptop rapid, un procesor cu mai multe nuclee (dual core / quad core / octa core) poate îmbunătăți viteza de rulare în paralel a aplicațiilor, dar va afecta durata de viață a bateriei laptopului.

Hard Disk

Un laptop rapid este, de asemenea, determinat de viteza hard disk-ului, deoarece afectează cât de rapid se vor încărca programele. Există patru categorii pentru hard disk-uri: 4300 rpm, 5400 rpm, 7200 rpm și SSD – sau unitate în stare solidă. Când turația hard disk-ului este rapidă, programele se vor încărca și vor rula mai rapid. SSD-urile sunt de trei sau patru ori mai scumpe, dar sunt de asemenea de trei sau patru ori mai rapide decât alte hard disk-uri.

Vezi toate răspunsurile
9 Voturi

Cum aleg un laptop bun?

Răspunde
9
Nea Plăcut

Există o mare varietate de dimensiuni, funcții și prețuri, ceea ce face ca alegerea celui mai bun laptop să fie o provocare. De aceea, trebuie să îți dai seama care sunt nevoile tale. Mai jos enumerăm cativa pași pentru a te asigura ca alegi cel mai bun laptop pentru nevoile tale!

Alegeți o platformă: Mac, Windows sau Chrome OS?

Majoritatea laptopurilor sunt prevăzute cu unul dintre cele trei sisteme de operare: Windows, Chrome OS sau MacOS (doar pentru MacBooks). Alegerea celei potrivite este o preferință personală, dar iată un rezumat rapid a ceea ce oferă fiecare. 

  • Cel mai flexibil sistem de operare, Windows, rulează pe mai multe modele de laptop decât Chrome OS sau Mac OS X. Notebook-urile Windows variază în prețuri de la sub 600 RON la câteva zeci de mii de lei și oferă o gamă largă de funcții, de la ecrane tactile până la cititorii de amprente până la cipuri grafice duale . Windows 10, cea mai recentă versiune a sistemului de operare emblematic Microsoft, oferă o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește Windows 7 și 8, inclusiv posibilitatea de a comuta între modurile tabletă și desktop, un meniu Start reînnoit cu plăci live și puternicul asistent digital Cortana. 
  • Toate MacBook-urile sunt dotate cu cel mai recent sistem de operare pentru desktop, MacOS Catalina. În general, sistemul de operare oferă o funcționalitate similară cu Windows 10, dar cu o asumare diferită a interfeței care înlocuiește un dock de aplicații din partea de jos a ecranului pentru meniul Start și bara de activități Microsoft. În locul asistentului digital Cortana, utilizatorii Mac primesc Siri. De asemenea, pot efectua tranzacții cu Apple Pay, pot primi apeluri sau texte de pe telefoanele lor și pot debloca laptopurile cu un Apple Watch. 
  • Găsit pe Chromebookuri ieftine, cum ar fi Samsung Chromebook 3. Sistemul de operare Google este simplu și sigur, dar mai limitat decât Windows sau macOS. Interfața utilizatorului seamănă foarte mult cu Windows-ul cu un meniu de aplicații, un desktop și posibilitatea de plimba ferestrele pe ecran, dar aplicația principală pe care o utilizați este browserul Chrome. Dezavantajul este că multe dintre „aplicațiile web” pe care le utilizați nu funcționează deosebit de bine offline. Totuși, acest lucru se schimbă, deoarece aproape toate Chromebookurile, inclusiv Google PixelBook de ultimă generație, pot rula acum aplicații Android.

Decideți dacă doriți un laptop 2-in-1

Multe laptop-uri pentru PC se încadrează în categoria laptopurilor 2 în 1, dispozitive hibride care pot comuta între modul tradițional tip scoica, modul tabletă și alte poziții intermediare. Laptopurile 2-in-1 au, în general, două stiluri diferite: detașabile cu ecrane care se detașează de tastatură în întregime și laptop-uri flexibile cu balamale care se îndoaie la 360 de grade pentru a schimba modul de utilizare.

Cele mai multe dintre aceste sisteme sunt mult mai bune pentru a îndeplini un scop decât celălalt. Cele cu balamale fiind în primul rand laptopuri, iar cele detașabile oferind o experiență mai apropiata de cea a tabletelor. Cu toate acestea, dacă nu vedeți nevoia de a folosi notebook-ul ca tableta, de obicei, veți obține mai multe performanțe pentru banii dvs. cu un laptop tradițional clamshel

Alegeți dimensiunea potrivită

Înainte de a compara specificațiile sau prețurile, trebuie să îți dai seama cât de portabil ai nevoie ca laptopul tău sa fie. Laptopurile sunt de obicei clasificate după dimensiunile afișajului:

  • 11 – 12 inchi: Cele mai subțiri și mai ușoare sisteme au ecrane de 11 până la 12 inchi și cântăresc de obicei între 1 și 2 kilograme.
  • 13 – 14 inchi: oferă cel mai bun echilibru de portabilitate și capacitate de utilizare, în special dacă vă cumpărati un laptop care cântărește sub 4 kilograme.
  • 15 – 16 inchi: Cele mai populare laptopuri de 15 inchi cântăresc de obicei între 2 și 2,5 KG. Luați în considerare această dimensiune dacă doriți un ecran mai mare și nu intenționați să vă transportați notebook-ul de multe ori. Laptop-urile cu afișaje de 16 inch sunt rare, însă Apple ar putea începe tendința cu MacBook Pro de 16 inchi.
  • 17 – 18 inchi: Dacă laptopul vă rămâne pe birou toată ziua în fiecare zi, un sistem de 17 sau 18 inchi v-ar putea oferi tipul de putere de procesare de care aveți nevoie pentru a juca jocuri de înaltă calitate sau pentru o productivitate similară cu a unui desktop.

Verificați Tastatura și Touchpad-ul

Cele mai impresionante specificații din lume nu înseamnă mai nimic dacă laptopul pe care îl cumpărați nu are o ergonomie bună. Dacă intenționați să faceți multă muncă pe computer, asigurați-vă că tastatura oferă feedback tactil solid, o mulțime de deplasări ale tastelor (distanța pe care o scade tasta atunci când este apăsată, de obicei de la 1 la 2 mm) și suficient spațiu între taste. Dacă cumpărați un laptop Windows și intenționați sa folositi mouse pad-ul laptopului (și nu un mouse extern) asigurați-vă că acesta are drivere cu touchpad Precision.

Alegeți-vă specificațiile

Componentele pentru notebook-uri, cum ar fi procesorul, hard disk-ul, memoria RAM și placa video pot confunda chiar și specialistii în laptopuri, așa că să nu vă simțiți stanjeniți sau descurajați dacă detaliile tehnice va sunt neclare. Oferiti-va suficient timp de aprofundare și documentare pentru a vă asigura că știți ce căutați.  

Nu ignorați durata de viață a bateriei

Dacă cumpărați un notebook mare, voluminos sau un laptop de jocuri pe care îl veți folosi doar pe un birou, în apropierea unei prize, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, dacă intenționați să utilizați laptopul în varii pozitii și circumstanțe, chiar dacă este acasă și sau la serviciu, veți dori cel puțin 7 ore de anduranță, 8+ ore fiind ideale. Pentru a determina durata de viață preconizată a bateriei unui notebook, nu luați cuvântul producătorului pentru asta. În schimb, citiți rezultatele unor terțe părți din surse obiective, cum ar fi recenziile noastre.

Vezi toate răspunsurile
7 Voturi

Ce brand de laptop este cel mai de încredere?

Răspunde
7
Nea Plăcut

HP se remarcă ca fiind cel mai fiabil brand de laptop, urmate de Asus si Dell, conform Laptop Mag. Samsung, pe de altă parte, este mai puțin fiabil decât majoritatea celorlalte mărci.

În listă apar si mărcile secundare sau mărcile mai mici, precum Razer, Alienware. Aceste mărci tind să aibă o fiabilitate mai mare decât produsul companiilor lor mamă. Astfel, laptopurile pentru jocuri merită prețul pentru fiabilitate, dar în termeni de performanță, ele sunt exagerate pentru sarcini zilnice, cum ar fi navigarea pe web, procesarea textelor și editarea foto-video.

Vezi toate răspunsurile
6 Voturi

Cât de des trebuie să înlocuiesc laptopul?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Ar trebui să vă așteptați să înlocuiți un laptop o dată la patru ani. Această estimare se bazează pe o analiză a costurilor, la care se adaugă timpul mediu necesar pentru uzura părților interne ale laptopului. Cinci ani pentru computere desktop și trei-patru pentru laptopuri. Dacă ți se par durate scurte de viață, chiar sunt – dar din păcate sunt și reale. Pur și simplu computerele nu sunt construite pentru a rezista mult timp și, chiar dacă ar fi fost, actualizările software sunt foarte frecvente și agresive, iar laptopurile mai vechi de multe ori nu pot tine pasul mai mult de patru, cinci ani. 

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Cât ar trebui să cheltuiesc pe un laptop?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Cifrele de vânzări din ultimii cinci ani arată în mod constant cumpărători de laptopuri care cheltuiesc aproximativ 2,400 RON pentru un laptop nou. Asta înseamnă că unii cheltuiesc mai mult, dar înseamnă că un număr considerabil cheltuiește mai puțin. Suma nu reprezintă o tonă de bani pentru un laptop, deși poate părea așa atunci când ești la magazin.

Pentru acești bani, sunteți limitat la Chromebookuri, laptopuri multimedia și o mână de versiuni ultrabook-uri low-end. Multe dintre laptopurile disponibile la acest preț sunt adecvate, dar doar atat. Sunt computere și vor face lucruri obișnuite pentru un computer. Dar economisirea te obligă să renunți la multe avantaje, ceea ce înseamnă că laptopurile ieftine au adesea un raport valoare / preț slab. Nu puteți beneficia de ceea ce nu plătiți. 

Noi (atât acasă, cât și la birou) am încercat mereu să plătim între 3,000 si 4,000 RON pentru un laptop nou. Lucru pe care-l facem de ani buni de zile. Asta e un sweet spot din punctul nostru de vedere din cateva motive simple. 

În primul rand, doua laptopuri similare de la același producător, unul de 2,000 RON și unul de 3,000 beneficiază de aceeași carcasă, șasiu, placă de bază, conectori, incarcator, tastatură, mouse pad și tot așa. Diferențele sunt la procesor, RAM, placă video, SSD vs. HDD, etc. Practic pentru încă 50% din cost obtineti un laptop de cateva ori mai bun care ar putea să vă țină 5 ani în loc de 2. Pe termen lung asta nu doar vă oferă un laptop mai performant, dar vă ajută să economisiți și bani.

În al doilea rand, din punctul nostru de vedere nu merită sa cheltuiti mai mult de 4,000 RON pe un laptop. Excepție evident sunt cazurile în care sunteți gamer profesionist, aveți un job care necesita un laptop ultra performant sau pur și simplu doriți cel mai bun setup posibil. În suma de 4,000 RON veți găsi mereu un laptop care sa facă față ultimelor jocuri apărute. E important de reținut că tehnologia avansează din ce în ce mai rapid de la an la an ceea ce duce la o ieftinire vertiginoasă a diferitelor componente. 

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.