| 15.04.2024

6 Cele Mai Bune Căști de Gaming

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună cască de gaming pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune căști de gaming îmbină un design confortabil cu calitatea superioară a sunetului, oferind o experiență audio deosebită. În funcție de utilitate, cele mai bune căști de gaming trebuie să conțină o conexiune prin fir pentru a evita efectul de delay și să dețină un senzor de anulare a zgomotului de fundal. Aternativ, există și căști de gaming fără fir, dar cu o tehnologie mult mai avansată (și mai scumpă) pentru a asigura o experiență fără lag.

Pentru a fi cu adevărat în mijlocul acțiunii, o pereche de căști profesionale de gaming sunt întotdeauna necesare. Deși exista multe opțiuni de căști audio foarte bune, un gamer experimentat știe cât de important este să auzi primul pașii inamicilor în CS GO sau PUBG. În continuare vom prezenta 6 perechi de căști care se numără, in opinia editorilor noștrii, printre cele mai bune căști de gaming ale momentului.

Acestea nu vă ajută doar să distingeți clar zgomotele din jurul vostru în jocul preferat, fiind extrem de utile și pentru a vă bucura de muzică și filme la un nivel mai detaliat. 

SteelSeries Arctis Pro – Gaming Profesional

HyperX Cloud Revolver – Premium cu Fir

Astro Gaming A50 – Premium fără Fir

Logitech G533 – Recomandarea Nea Plăcut

HyperX Cloud Stinger – Buget Redus

Logitech G231 Prodigy – Microfon Competitiv

Ore de cercetare

36

Ore de Cercetare

469

Reviewuri Evaluate

720

Produse Comparate

01

SteelSeries Arctis Pro – Gaming Profesional

SteelSeries Arctis Pro

Cele mai bune căști de gaming sunt SteelSeries Arctis Pro. Designul este extrem de revigorant, căștile ar putea la fel de bine să fie utilizate într-un studio profesionist de înregistrări, și nu doar pentru au un aspect extrem de stilat, ci și pentru că oferă o calitate a sunetului pe măsură.

Îndeajuns de puternice și cu o claritate ascuțită, Arctis Pro pot concura cu căștile profesionale de editare audio. Vin împreună cu o mini-consolă de control rapid pentru volum și setările EQ(egalizator), care împreună cu versatilitatea de modificări posibile, atât la sunet cât și la setările de surround sound oferă cu adevărat un avantaj privind customizarea experienței de utilizare. Pentru a beneficia de modificările posibile la potențialul maxim va fi nevoie să le folosiți la un PC, însă indiferent de platformă și setări căștile oferă un sunet extraordinar.

Noi am rămas uimiți de calitatea sunetului, atât muzica cât și jocurile au fost o plăcere. Dacă nu aveți simțul auzului extrem de fin, atunci fiți pregătiți să vedeți cum este, pașii tiptili ai inamicilor răsună ca chipsurile călcate. Microfonul vă permite să vorbiți în șoaptă și tot să fiți auziți de echipa voastră, cablurile sunt durabile și dacă preferați să nu le aveți deloc, atunci există și o versiune wireless (Artics Pro Wireless). 

Pentru a nu lăuda prea mult, am putea încheia cu singurul punct contra acestor căști, prețul extrem de ridicat, însă acesta nu face altceva decât să reflecte valoarea acestui produs. Dacă aveți un buget disponibil mai mare decât restul căștilor din listă dar nu îndeajuns pentru acest model, atunci puteți opta pentru varianta mai puțin profesională SteelSeries Arctis 7 .

02

HyperX Cloud Revolver – Premium cu Fir

HyperX Cloud Revolver

Cele mai bune căști de gaming cu fir sunt HyperX Cloud Revolver, un produs care își respectă numele. Confortul oferit justifică numele de “Cloud” (nor) și ușurința cu care le puteți conecta și folosi, merită asemănarea cu un ,,Revolver”.

Cei de la HyperX au reușit să creeze o pereche de căști extrem de versatilă, aceasta vine cu 3 variante de conectare, fie printr-un jack 3.5mm însoțit de un frate identic pentru microfon sau prin USB, iar acest lucru înseamnă că vă puteți conecta la orice, de la laptop până la consola de jocuri. Acest proces ușor de conectare este însoțit de încă o surpriză, nu trebuie să instalați nici un program adițional pentru a obține compatibilitatea maximă, efectiv introduceți jack-ul sau USB-ul și sunteți gata.

Acest aspect este impresionant întrucât căștile vin cu un card de sunet built-in care vă oferă o extraordinară experiență din partea sistemului de sunet virtual surround Dolby 7.1 și setarilor legate de EQ (egalizator). Accesul la o astfel de calitate 3D a sunetului oferă un adevărat avantaj, când vine vorba de obținerea a cât mai multor informații din jurul vostru pe câmpul de luptă. Sunetul este bine conturat, basul este îndrăzneț și accentuează experiența jocurilor dar și a muzicii (pentru care avem și opțiunea Bass Boost în setările EQ).

Toate aceste avantaje sunt impreunate într-un design solid, dar extrem de confortabil și ușor ajustabil, cu pernuțe moi și aspect modern.

03

Astro Gaming A50 – Premium fără Fir

Astro Gaming A50

Cei de la Astro Gaming sunt cunoscuți pentru calitatea produselor puse pe piață. Astro A50 sunt exact la ce v-ați aștepta, niște căști wireless extrem de performante cu avantaje special concepute pentru un gamer.

Frățiorul mai mic al modelului, A40, a fost cu adevărat întrecut de Astro A50 care se duce în aceeași direcție dar cu design și forțe noi devenind un exemplu al calității și ingeniozității. Prețul ridicat vă asigură totuși o conexiune de 5.8GHz prin tehnologie wireless și access la virtual 7.1 surround sound, toate acestea sunt amplificate de designul special și comod. Microfonul este conceput astfel încât să diminueze zgomotul de fundal pentru a păstra claritatea vocii. Pe lângă un mod extrem de intuitiv de quick-mute, căștile au și o selecție de setări EQ inteligent concepute.

Vă puteți aștepta de la Astro A50 să facă orice v-ați aștepta din partea unor căști de gaming calitative, la care adăugăm în plus conexiunea wireless rapidă și lipsită de bătăi de cap, o autonomie a bateriei extinsă de feature-ul auto-shut down care închide căștile când nu sunt utilizate. Aceste avantaje sunt însă doar jumătate din poveste, cealaltă este performanța audio de care dau dovadă, jocurile se simt cu mult mai reale cu aceste căști pe urechi, sunetele sunt clare, bine definite și oferă o experiență intensă în orice joc, fie prin detaliul uluitor al muzicii sau prin claritatea focurilor de armă.

Lipsa firului vă permite să fiți mai mobili la birou, mai puține accidente cauzate de mișcare și în plus este destul de fain să puteți închide geamul sau să umblați prin cameră fără a fi nevoiți să opriți muzica sau să dați căștile jos.

04

Logitech G533 – Recomandarea Nea Plăcut

Logitech G533

Logitech G533 sunt un adevărat portal către lumea virtuală, cel puțin pentru urechi. Dacă sunteți nevoiți să vă orientați după pașii și zgomotele inamicilor în jocul vostru preferat, atunci cu ajutorul acestor căști veți fi mereu pe fază. Precizia oferită prin acuratețea sistemului surround sound sunt de luat ca exemplu de ceilalți producători de căști.

Căștile sunt rezistente, materialul este firm și plăcut la atingere în zonele de plastic. Pernuțele de urechi sunt puțin cam rigide, dacă aveți urechile mai mari s-ar putea să le considerați incomode, partea frumoasă în schimb este faptul că se pot scoate și spăla chiar și la mașina de spălat. Nu prea găsești multe perechi de căști ce îți permit așa ceva, fiți în schimb siguri că ați pus doar pernuțele la spălat și nu întreaga pereche de căști.

Vin cu un program propriu, ușor de utilizat care vă permite să ajustați după plac egalizatorul. Designul este special pentru a capta cât mai mult din claritatea sistemului DTS ( folosit pentru surround sound) ,a cărui performanță în echipă cu căștile, este inegalabilă față de multe alte perechi, fie ele și mai scumpe. Până și în jocurile 2D, sunetul vine din unghiuri diverse și colorează o experiență cu adevărat immersive. 

Aspectul simplist, dar modern al căștilor este extrem de plăcut, asemănarea dintre acest model și căștile folosite pentru sonarele din filme sunt doar un indice al preciziei cu care veți culege informații din jurul vostru când jucați. Mulțumită driverului Pro-G pereții din cărămidă din PUBG se transformă în rigips, puteți auzi fără efort mișcările inamicilor din casa alăturată și distinge ușor dacă vin de pe acoperiș, scări sau parter.

Câștile vă anunță cu un „beep” când schimbați volumul, aveți bateria scăzută (sunt wireless) și când activați microfonul. 

05

HyperX Cloud Stinger – Buget Redus

HyperX Cloud Stinger

Dacă nu sunteți încă pregătiți de o investiție la nivelul căștilor de mai sus, cei de la HyperX au lansat acest model de căști axate mai mult pe buget, în ciuda acestui fapt ele reușesc să fie extrem de comode și să ofere o experiență mulțumitoare.

Este vorba despre HyperX Cloud Stinger, o pereche de căști nepretențioasă care încearcă să aducă în schimbul unei investiții mici, calitate, printr-un cadru ușor și pernuțe neașteptat de confortabile. Iar opinia noastră este că reușește, chiar și după 6 ore petrecute în fața calculatorului cu ele pe cap, nu vă veți simți incomodați, iar acest lucru este datorat cupelor destul de largi.

Sunetul livrat, deși nu la același nivel al calității cu alte căști din listă, s-a dovedit a fi îndeajuns de puternic și echilibrat, basul este puțin intens uneori și am constatat că pe unele calculatoare se putea auzi un mic bâzâit, dacă volumul era peste jumătate și nu era redat nici un alt zgomot din pc, acesta dispărea odată ce porneam muzica sau un joc.

Ne așteptam ca microfonul să fie victima unor compromisuri, însă acesta sa dovedit a fi foarte decent, caștile sunt setate pentru a diminua zgomotul de fundal, astfel vocea utilizatorului se aude mai ușor.

HyperX Cloud Stinger sunt fără îndoială cele mai comode căști din grupa lor de preț, iar acest lucru nu este singurul atu, ci doar un bonus adăugat calității investite în sunet și microfon care sunt bineînțeles în concordanță cu bugetul, însă mult peste media calității întâlnite la modelele cu preț similar.

06

Logitech G231 Prodigy – Microfon Competitiv

Logitech G231 Prodigy

Dacă HyperX Cloud Stinger sunt prea simpliste, atunci puteți lua în considerare și Logitech G231 Prodigy, acestea necesită mai multe fonduri, însă aduc calitatea și economisirea la un acord generos.

În primul rând sunt „delicat” de comode, fiind neașteptat de flexibile și rezistente, pernuțele de urechi sunt încăpătoare și nu devin incomode nici după un timp îndelungat, totodată le puteți detașa și spăla. Căștile pot fi întoarse și așezate plat pe masă, un mic detaliu destul de interesant.

Căștile ating de asemenea un volum foarte înalt, însă calitatea sunetului se pierde odată ce trecem peste 60%, deci dacă placa de sunet de care dispuneți este mai slabă și aveți nevoie de căști pentru a mări considerabil volumul, riscați să pierdeți bonusul de claritate de care dispune acest acest model. G231 Prodigy utilizează două drivere de 40mm care oferă un sunet impecabil, dar nu la fel de adânc și clar ca în cazul modelelor mai scumpe, deși împușcăturile și exploziile nu sunt la fel de detaliate, acestea sunt totuși impresionante și extrem de adecvate pentru o pereche de căști profesionale din categoria sa de preț.

Întrebări și Răspunsuri

6 Voturi

Pot folosi căști obișnuite pentru jocuri?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Căștile de gaming sunt, de obicei, reglate în formă de V, pentru a accentua joasele și înaltele, lucru excelent pentru jocuri, dar nu atât de grozav pentru muzică. O pereche de căști bune pot fi minunate pentru jocuri, mai ales ca puteți utiliza software-uri speciale pentru a oferi surround virtual și pentru a schimba ecoul. Ideal ar fi sa aveți avea, de asemenea, un amplificator și un DAC pentru a obține cele mai bun sunet din căști bune. 

Sa fiti atenti în special la un lucru, comoditatea căștilor. În general castile concepute special pentru gaming sunt gandite pentru sesiuni îndelungate de purtare în timp ce o pereche de căști audio obișnuite (fie ele și de înaltă calitate) sunt proiectate de obicei pentru un timp de utilizare mediu de 90 de minte.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

De ce unii gameri folosesc două perechi de căști?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Explicația este destul de simplă: căștile mici (intraurale) redau sunetele din joc, în timp ce căștile over-ear (supraaurale) pe care le poartă sunt pentru reducerea zgomotului, acestea de obicei transmițând zgomot alb. Uneori, dar nu întotdeauna, profesioniștii poartă și un al treilea set de căști în jurul gâtului, de obicei din motive de sponsorizare, deși uneori vor folosi microfonul din acea pereche pentru comunicare. 

Acest lucru este făcut pentru a se asigura că niciun sunet din afară (de la comentatori și mulțime mai ales) nu poate ajunge la jucători, astfel încât să nu existe nicio șansă ca aceștia să audă informații vitale din public și să asigure un mediu de joc cu cât mai puține distrageri. 

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Ce diferențiază căștile de gaming de unele normale?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Dacă dețineți deja o pereche de căști “bună la toate”, s-ar putea să vă întrebați de ce este posibil să aveți nevoie de o cască specială pentru jocuri. Cele trei lucruri principale care diferențiază căștile de gaming față de cele obișnuite sunt confortul, calitatea sunetului și calitatea microfonului.

Cele mai multe căști normale sunt concepute pentru a fi utilizate pentru scurte perioade de timp, cum ar fi întâlnirile de afaceri sau apelurile telefonice, în timp ce căștile de gaming sunt concepute pentru sesiuni de joc lungi și intense. Într-o situație de genul acesta, îți dorești ca setul cu cască să fie confortabil, ca acesta să aibă o calitate excelentă a sunetului și ca microfonul să fie foarte sensibil la vocea ta. Sigur, o cască normală va funcționa, dar veți avea o experiență mult mai plăcută folosind căștile create pentru jocuri.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Există lag la căștile de gaming wireless?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Concepția obișnuită (și greșită) este că perechile de căști fără fir vor avea o formă de recepție de sunet cu lag / întârziată. Deși este posibil ca tehnologia Bluetooth cât și alte tehnologii fără fir să nu fie la fel de rapide precum cablul, diferența este atât de mică încât nu o poți observa.

Tehnologia wireless modernă este aproape la fel de rapidă precum cea wired (prin cablu) și nu există nicio diferență în privința vitezei cu care sunetul este transferat. Cu alte cuvinte tehnologia wireless nu este foarte bună pentru muzică la calitate demnă de cel mai pretențios audiofil, dar este perfectă pentru gaming.

Atâta timp cât sunteți dispus să plătiți mai mulți bani pentru tehnologia wireless și nu aveți nevoie de cea mai bună calitate a sunetului, o cască wireless pentru jocuri este o opțiune excelentă.

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Ce căști folosește Ninja?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Ninja a trecut în 2017, de la o tradițională cască de gaming la o cască audio de studio de calitate superioară, de la Beyerdynamic. Am analizat tone de căști de gaming și majoritatea jucătorilor profesioniști folosesc căști comercializate special pentru jocuri (precum HyperX, SteelSeries și Turtle Beach).

Așadar, pentru Ninja să se îndepărteze de căștile de gaming și să cumpere o pereche de căști audio de studio a fost surprinzător. Pro DT990 sunt foarte cunoscute pentru calitatea sunetului la nivel audiofil și sunt folosite de tehnicieni muzicali și de sunet pentru amestecarea, producerea și editarea profesională.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Boxe PC
Audio

Cele Mai Bune Boxe PC

Cele mai bune boxe PC sunt acele modele care vă ajută să aveți o experiență mult mai plăcută atunci când...

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.