| 15.04.2024

Cele Mai Bune Mărci de Laptopuri din 2024

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună marcă de laptop pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Pentru a supraviețui în lumea de azi, un laptop este aproape o necesitate. Indiferent dacă sunteți un contractant care folosește un 2-in-1 pentru a-și prezenta planurile sau un student care are nevoie de un Chromebook pentru cursuri, acestea fac viața mult mai ușoară.

Dar, cu atat de multe mărci consacrate care oferă fiecare tip de laptop imaginabil, cum ați putea identifica cele mai bune mărci din care sa alegeti? La prima vedere, aceasta nu este o întrebare cu un răspuns ușor, deoarece există laptopuri capabile să facă tot ce v-ați putea dori. Este cu atat mai greu atunci când încercați să le separați după marcă și să încercați să aflați ce avantaje oferă unele companii față de altele.

Din fericire, suntem aici pentru a ajuta simplificarea acestei căutări. Din recenzii, specificatii, design, alternative de brand și multe altele, ne-am dat seama care sunt cele mai bune mărci de laptopuri din magazin în 2024.

Cele Mai Bune Mărci de Laptopuri în 2024

Lenovo – Cele Mai Bune Review-uri

Apple – Cel Mai Bun Suport Clienti

Razer – Cel Mai Bun Pentru Gaming

Asus – Cel Mai Bun Design Exterior

Acer – Cea Mai Buna Selectie de Modele

Dell – Cel Mai Inovativ

Microsoft – Cea Mai Buna Alternativa Apple

01

Lenovo – Marca cu Cele Mai Bune Review-uri

Lenovo IdeaPad 330S

Un laptop ar putea arăta foarte bine pe hârtie, dar fără suficient review-uri, acesta va poate dezamăgi foarte tare. Recenziile pozitive, mai ales atunci când vine vorba de laptopuri, sunt încă cele mai bune barometre pentru a căuta un dispozitiv nou. Cât despre Lenovo, niciun brand nu a fost evaluat la fel de bine în 2024. 

La prima vedere, ar putea părea surprinzător faptul că Lenovo este cea mai bine cotată firmă de laptop, mai ales atunci când printre adversari se află nume precum Apple sau HP. În timp ce acestea nu sunt evaluate prost, Lenovo pur şi simplu păstrează un nivel de calitate coerentă între produsele sale, lucru care contribuie la acele recenzii pozitive. 

Linia ThinkPad este linia de laptop Lenovo pentru cei care caută un laptop excelent, bine rotunjit, precum L570. Cele mai mari motive pentru acest lucru sunt designul robust şi calitatea materialelor, performanţa foarte bună şi o viață excelentă a bateriei. Un alt model, Carbon X1 a fost cotat extrem de bine de toate publicațiile mari, de la companii precum CNET, PCMag şi LaptopMag. Punctele forte comune menţionate au fost designul subţire al lui X1 şi durata de viată a bateriei, printre alte caracteristici. 

Acestea sunt doar două exemple de recenzii pozitive pe care laptopurile Lenovo le-au primit în 2018. Per total, Lenovo a păstrat o consistentă de nivel care a fost reflectată în acele recenzii pozitive şi dacă este important să găsiți laptopul perfect în 2019, Lenovo este alegerea de bază. 

02

Apple – Marca cu Cel Mai Bun Suport Clienti 

Apple MacBook Pro 15

Tehnologia modernă a ajuns foarte departe, dar încă nu am ajuns la un punct în care totul să funcționeze 100% din timp (şi probabil că niciodată nu o vom face). De aceea este important să existe un suport tehnic bun pentru clienți pentru a menţine baza de utilizatori fericită. Şi nici o companie nu face asta mai bine în momentul de față decât Apple. 

Într-un fel, este aproape o necesitate pentru Apple să investească în suportul său pentru clienți, având în vedere calitatea produselor lor. Asta nu înseamnă că un laptop precum MacBook Pro este de calitate scăzută, este exact opusul. Deoarece produsele Apple sunt de o calitate ridicată este și normal pentru clienți brandului să se aștepte la un suport tehnic la același nivel. 

Din fericire, Apple continuă să răspundă așteptărilor utilizatorului. Agenţii răspund rapid întrebărilor despre funcții sau posibile dificultăți, indiferent dacă se află pe site-ul Apple sau în social media. Dacă aveți nevoie să servisati MacBook-ul dvs., puteți să-l duceți la cel mai apropiat magazin Apple pentru o rezolvare rapidă. Şi dacă aveţi AppleCare+, sunt acoperite și acele daune accidentale precum căzături si fisurări. Vor există taxe de reparare, dar este totuși mai bine decât să plătiți întregul preț pentru un nou MacBook. 

Suportul pentru clienți poate face toată diferența în experiența celor mai multe persoane cu o companie, deși este adevărat că aveți tendința de a auzi mai multe despre experiențele negative decât cele pozitive. Din fericire, Apple a reușit să rămână pe partea opusă, astfel că, dacă aveți nevoie de suport pentru laptopul dvs., veți fi în mâini bune. 

03

Razer – Marca Cea Mai Bună Pentru Gaming

razer blade pro

Când vine vorba de jocurile pe calculator, numele potrivit face diferență. Sigur, companii precum Asus oferă propria gamă de laptop-uri de gaming, dar în acest spațiu nu există nume mai bun decât Razer. 

Începută în 2005, Razer a intrat în jocurile pe PC cu mouse-ul Boomslang și de acolo restul e istorie. Astăzi, perifericele Razer sunt printre cele mai bune produse pe care le puteți obține pentru a completă un set de gaming. Fie că este vorba de un mouse cu DPI mare, o tastatură mecanică pentru un input mai rapid sau un headset cu sunet THX suround, Razer oferă cam cele mai bune accesorii de pe piața. În ultimii ani, Razer să extins și în zona de laptopuri de gaming cu linia Razer Blade. Spre deosebire de alte laptop-uri de jocuri care în general sunt mai butucănoase, Razer a reușit să împacheteze o mulțime de putere în carcase extrem de subțiri. 

Modelul care surprinde cel mai bine este versiunea 4K a Razer Blade Pro 17. Din păcate, în momentul de față nu există niciun distribuitor mare care să livreze gama de laptopuri Razer în România, întrucât dacă vă doriți cu adevărat să achiziționat unul dintre modelele lor, vă sugerăm să încercați pe Amazon UK sau DE.  

Merită totuși menționat faptul care îi face cu adevărat speciali pe cei de la Razer: compania este încă una independentă. Cele mai mari branduri din spațiul de gaming servesc că un braț al unei companii mamă. De exemplu, Alienware este deținută de Dell. Acest lucru înseamnă că orice laptop Alienware cumpărați, deși foarte bun, este totuși bazat pe un Dell la interior. Deoarece Razer este o companie de sine stătătoare, orice produs pe care îl obțineți este distinctiv Razer ceea ce le și conferă plusul de exclusivitate.  

04

Asus – Marca cu Cel Mai Bun Design Exterior 

asus book

Comparativ cu anii în urmă, majoritatea laptopurilor de astăzi sunt extrem de bine proiectate. Indiferent dacă este un MacBook subțire, sau un Chromebook Acer fiabil, suntem într-o cu totul altă era, departe de construcțiile din plastic greu al vechilor laptop-uri IBM de la începutul anilor 2000. Pentru 2024, Asus este mai presus de toate atunci când vine vorba de design. 

Pe măsură ce vă deplasați pană la modelele mid-tier și high-end, acestea exemplifică cu adevărat măiestria de design a celor de la ASUS. În general, laptopurile Asus au un design elegant, aproape circular, cu aspect metalic pe majoritatea laptopurilor general disponibile. Probabil laptopurile cele mai vizibile și unice proiectate sunt ROG Zephyrus. Deși designul acestora este ceva mai normal / unghiular, Zephyrus are un profil surprinzător de subțire pentru specificațiile tehnice de care dispune. În plus, partea de jos a laptopului se deschide, permițând laptopului să funcționeze mai rece și mai silențios decât alte laptop-uri puternice. 

Acestea sunt tipurile de idei mici care evidențiază designul superb al laptop-ului Asus în comparație cu alte firme. Asta nu înseamna că alte branduri au modele slabe, dar având în vedere cât de distinct Asus reușește să-și facă laptop-urile să se simtă, echipă de design merită toată lauda din lume. 

05

Acer – Marca cu Cea Mai Bună Selecție de Modele 

Acer New Swift 3

Varietatea, după cum se spune, este condimentul vieții, iar o varietate mai mare de modele duce la mai multe opțiuni și implicit vă oferă șansa să găsiți exact ceea ce căutați. Ei bine, exact asta au făcut cei de la Acer cu modele lor de laptop-uri astfel rămânând una dintre cele mai bune mărci de laptopuri din 2024.  

Pentru cineva care are nevoie de un laptop pentru muncă sau scoală, Acer are o mulțime de Chromebook-uri din care se poate alege. De exemplu, există Chromebook 11 N7, care pare să fie destinat studenților, dat fiind design-ul general al laptop-ului, care este mult mai durabil decât majoritatea celorlalte Chromebook-uri. Carcasă este rezistentă la impact, deci dacă vă scăpați N7-le, acesta nu ar trebui să se crape sau să se rupă sub presiune. Un alt bonus este designul cu scurgere incorporata, așa că, dacă vărsați puțină apă pe tastatură, nu va ajunge la componente. Și acesta este doar un exemplu din multitudinea Chromebook-urilor disponibile de la Acer. 

Dacă totuși căutați ceva mai performant, există o mulțime de opțiuni care oferă putere și versatilitate. Cel mai bun exemplu este Nitro 5 Spin, un laptop 2 în 1. Frumusețea acestui laptop este modul în care acesta se mulează pe două tipuri de oameni – gameri amatori și profesioniști corporate. Acesta include o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1050, ceea ce îl face perfect pentru oricine are nevoie de un laptop de încredere fără a da faliment. Și din moment ce este un 2-în-1, poate fi un companion excelent pentru muncă de birou și prezentări.  

Acestea sunt doar două exemple ale laptopurilor disponibile de la Acer. Există o mulțime de alte opțiuni de-a lungul gamei de preț, de la laptop-uri pentru bugete reduse până la linia de jocuri Predator, care oferă o putere masivă într-un pachet portabil. Indiferent ce căutați, există un Acer care să vă satisfacă cerințele.  

06

Dell – Marca Cea Mai Inovativa

Dell XPS 13

Inovația este motorul succesului în lumea tehnologică. Căutăm în permanență următorul lucru care să ne facă viața mai ușoară. Când vine vorba de laptopuri, nicio companie nu a făcut o treabă mai bună de a inova decât Dell. 

Având în vedere numărul de obiecte de activitate ale firmei, de la cel de furnizare a procesoarelor Intel Core la aparent fiecare altă companie de computere de pe piață, până la varietatea de computere pe care Dell le produce, este logic că Dell să fie una dintre companiile care se face remarcată prin stabilirea standardului în procesare și computare.

Laptopurile Dell au fost una dintre cele mai mari surse ale acestei inovații, lucru evidențiat de cel mai nou laptop XPS 13. Cel mai nou model este cel mai subțire și mai ușor Dell lansat vreodată și reușește să rezolve o problemă comună cu laptopurile-temperatura. De fapt, Dell chiar a adaptat materialele folosite în construirea lui Mars Rover pentru a crea acest laptop, astfel că laptopul să poată face cu ușurință căldurii emise de componentele interne. În plus, software-ul nou vă permite să trimiteți mesaje text și să efectuați apeluri direct de la laptop, ceea ce reprezintă o caracteristică excelentă pentru munca de birou.  

Mai mult, Dell face o figură frumoasă pentru pasionații de gaming prin intermediul mărcii lor Alienware cu adăugarea unui nou centru de control. Este disponibil pe modele mai noi, cum ar fi cele de 15 sau 17 inch și oferă un mijloc simplu de a seta joc cu joc parametri precum overclocking-ul procesorului. Aceste setări sunt salvate că profiluri de joc în centrul de control astfel încât, atunci când comutați între jocuri, laptop-ul dvs. nu se va suprasolicita în zadar în cazul în care nu este nevoie. La urma urmei, nu toate jocurile au cerințe de nivel Battlefield V. 

Acestea sunt doar două dintre modalitățile prin care Dell și-a continuat tradiția de a-și supune produsele unei filozofii de îmbunătățire permanență.  

07

Microsoft – Cea Mai Bună Alternativă Apple

microsoft surface

Fotbalul le are pe Real Madrid și Barcelona, DC îi are pe Batman și The Joker, iar computerele le au pe Microsoft și Apple. În timp ce cei doi giganți s-au luptat pe toate fronturile, de la desktopuri la procesoare, Apple a fost singurul dintre cei doi producători care producea laptop-uri, lucru care s-a schimbat in ultimii ani.

În prezent Microsoft se găsește la egalitate cu competitorul său sau, în unele cazuri, chiar depășind Apple, cu o varietate de dispozitive 2-în-1 și laptop-uri de pe piața. Microsoft și-a făcut apariția în acest spațiu cu prima tabletă Surface în 2012 și de atunci nu a mai dat înapoi. Tabletă a fost lansată inițial pentru a servi drept competiție directă pentru iPad, care a fost de mult timp cea mai bună linie de tablete premium de pe piața. Surface s-a dovedit a fi un succes, oferind o adevărată alternativă iPad-urilor Apple și MacBooks. 

Ceea ce a lucrat în favoarea Microsoft a fost o filosofie de design mai fluidă în comparație cu Apple. În timp ce Apple a menținut un tip de separare fermă între iPad și MacBook, Microsoft a încercat să estompeze acea linie dintre tablete și laptopuri cu opțiuni 2 în 1 și laptop-uri flexibile. Cel mai bun exemplu este Cartea de suprafață 2, ofertă 2-în-1 a ofertelor oferite de Microsoft. La prima vedere, veți obține un laptop care se potrivește cu linia MacBook Pro, dar dacă aveți nevoie de o tabletă de putere, detașați ecranul și acum aveți, într-un sens, un iPad Pro.  Dacă există un dezavantaj pentru Microsoft este cel al numărului limitat de produse, dar flexibilitatea excesivă a acestora compensează acest minus.  

Dacă există un dezavantaj pentru Microsoft este cel al numărului limitat de produse, dar flexibilitatea excesivă a acestora compensează acest minus.  

Întrebări și Răspunsuri

12 Voturi

Ce face un laptop să fie rapid?

Răspunde
12
Nea Plăcut

Un laptop rapid este determinat de câteva componente cheie: RAM, procesor, hard disk. Desigur, acest lucru este doar pe partea hardware. Pentru o performanță optimă, trebuie să vă asigurați că utilizați un antivirus și un firewall puternic și nu aveți instalat software nesigur sau inutil.

RAM

Memoria RAM, sau memoria cu acces aleatoriu, este măsurată în funcție de timpul necesar pentru modulul de memorie pentru a furniza datele solicitate de utilizatorul laptopului. Cu cât este mai mică viteza în nanosecunde, cu atât RAM-ul sau memoria este mai rapidă, cu atât laptopul este mai rapid. Un laptop rapid ar trebui să aibă aproximativ 3 – 4 GB RAM de generatie cat mai nouă. În 2020 majoritatea laptopurilor mai calitative vin cu cel puțin DDR4, deși din ce în ce mai multe modele au început sa treacă la DDR 5. 

Procesor

Viteza laptopului este afectată și de procesor, cunoscut și sub denumirea de CPU. Procesorul laptopului își va schimba viteza și consumul de energie în funcție de numărul de aplicații deschise. Viteza procesorului se va schimba dacă laptopul este inactiv sau când utilizatorul rulează o aplicație care nu necesită multă putere. Pentru un laptop rapid, un procesor cu mai multe nuclee (dual core / quad core / octa core) poate îmbunătăți viteza de rulare în paralel a aplicațiilor, dar va afecta durata de viață a bateriei laptopului.

Hard Disk

Un laptop rapid este, de asemenea, determinat de viteza hard disk-ului, deoarece afectează cât de rapid se vor încărca programele. Există patru categorii pentru hard disk-uri: 4300 rpm, 5400 rpm, 7200 rpm și SSD – sau unitate în stare solidă. Când turația hard disk-ului este rapidă, programele se vor încărca și vor rula mai rapid. SSD-urile sunt de trei sau patru ori mai scumpe, dar sunt de asemenea de trei sau patru ori mai rapide decât alte hard disk-uri.

Vezi toate răspunsurile
9 Voturi

Cum aleg un laptop bun?

Răspunde
9
Nea Plăcut

Există o mare varietate de dimensiuni, funcții și prețuri, ceea ce face ca alegerea celui mai bun laptop să fie o provocare. De aceea, trebuie să îți dai seama care sunt nevoile tale. Mai jos enumerăm cativa pași pentru a te asigura ca alegi cel mai bun laptop pentru nevoile tale!

Alegeți o platformă: Mac, Windows sau Chrome OS?

Majoritatea laptopurilor sunt prevăzute cu unul dintre cele trei sisteme de operare: Windows, Chrome OS sau MacOS (doar pentru MacBooks). Alegerea celei potrivite este o preferință personală, dar iată un rezumat rapid a ceea ce oferă fiecare. 

  • Cel mai flexibil sistem de operare, Windows, rulează pe mai multe modele de laptop decât Chrome OS sau Mac OS X. Notebook-urile Windows variază în prețuri de la sub 600 RON la câteva zeci de mii de lei și oferă o gamă largă de funcții, de la ecrane tactile până la cititorii de amprente până la cipuri grafice duale . Windows 10, cea mai recentă versiune a sistemului de operare emblematic Microsoft, oferă o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește Windows 7 și 8, inclusiv posibilitatea de a comuta între modurile tabletă și desktop, un meniu Start reînnoit cu plăci live și puternicul asistent digital Cortana. 
  • Toate MacBook-urile sunt dotate cu cel mai recent sistem de operare pentru desktop, MacOS Catalina. În general, sistemul de operare oferă o funcționalitate similară cu Windows 10, dar cu o asumare diferită a interfeței care înlocuiește un dock de aplicații din partea de jos a ecranului pentru meniul Start și bara de activități Microsoft. În locul asistentului digital Cortana, utilizatorii Mac primesc Siri. De asemenea, pot efectua tranzacții cu Apple Pay, pot primi apeluri sau texte de pe telefoanele lor și pot debloca laptopurile cu un Apple Watch. 
  • Găsit pe Chromebookuri ieftine, cum ar fi Samsung Chromebook 3. Sistemul de operare Google este simplu și sigur, dar mai limitat decât Windows sau macOS. Interfața utilizatorului seamănă foarte mult cu Windows-ul cu un meniu de aplicații, un desktop și posibilitatea de plimba ferestrele pe ecran, dar aplicația principală pe care o utilizați este browserul Chrome. Dezavantajul este că multe dintre „aplicațiile web” pe care le utilizați nu funcționează deosebit de bine offline. Totuși, acest lucru se schimbă, deoarece aproape toate Chromebookurile, inclusiv Google PixelBook de ultimă generație, pot rula acum aplicații Android.

Decideți dacă doriți un laptop 2-in-1

Multe laptop-uri pentru PC se încadrează în categoria laptopurilor 2 în 1, dispozitive hibride care pot comuta între modul tradițional tip scoica, modul tabletă și alte poziții intermediare. Laptopurile 2-in-1 au, în general, două stiluri diferite: detașabile cu ecrane care se detașează de tastatură în întregime și laptop-uri flexibile cu balamale care se îndoaie la 360 de grade pentru a schimba modul de utilizare.

Cele mai multe dintre aceste sisteme sunt mult mai bune pentru a îndeplini un scop decât celălalt. Cele cu balamale fiind în primul rand laptopuri, iar cele detașabile oferind o experiență mai apropiata de cea a tabletelor. Cu toate acestea, dacă nu vedeți nevoia de a folosi notebook-ul ca tableta, de obicei, veți obține mai multe performanțe pentru banii dvs. cu un laptop tradițional clamshel

Alegeți dimensiunea potrivită

Înainte de a compara specificațiile sau prețurile, trebuie să îți dai seama cât de portabil ai nevoie ca laptopul tău sa fie. Laptopurile sunt de obicei clasificate după dimensiunile afișajului:

  • 11 – 12 inchi: Cele mai subțiri și mai ușoare sisteme au ecrane de 11 până la 12 inchi și cântăresc de obicei între 1 și 2 kilograme.
  • 13 – 14 inchi: oferă cel mai bun echilibru de portabilitate și capacitate de utilizare, în special dacă vă cumpărati un laptop care cântărește sub 4 kilograme.
  • 15 – 16 inchi: Cele mai populare laptopuri de 15 inchi cântăresc de obicei între 2 și 2,5 KG. Luați în considerare această dimensiune dacă doriți un ecran mai mare și nu intenționați să vă transportați notebook-ul de multe ori. Laptop-urile cu afișaje de 16 inch sunt rare, însă Apple ar putea începe tendința cu MacBook Pro de 16 inchi.
  • 17 – 18 inchi: Dacă laptopul vă rămâne pe birou toată ziua în fiecare zi, un sistem de 17 sau 18 inchi v-ar putea oferi tipul de putere de procesare de care aveți nevoie pentru a juca jocuri de înaltă calitate sau pentru o productivitate similară cu a unui desktop.

Verificați Tastatura și Touchpad-ul

Cele mai impresionante specificații din lume nu înseamnă mai nimic dacă laptopul pe care îl cumpărați nu are o ergonomie bună. Dacă intenționați să faceți multă muncă pe computer, asigurați-vă că tastatura oferă feedback tactil solid, o mulțime de deplasări ale tastelor (distanța pe care o scade tasta atunci când este apăsată, de obicei de la 1 la 2 mm) și suficient spațiu între taste. Dacă cumpărați un laptop Windows și intenționați sa folositi mouse pad-ul laptopului (și nu un mouse extern) asigurați-vă că acesta are drivere cu touchpad Precision.

Alegeți-vă specificațiile

Componentele pentru notebook-uri, cum ar fi procesorul, hard disk-ul, memoria RAM și placa video pot confunda chiar și specialistii în laptopuri, așa că să nu vă simțiți stanjeniți sau descurajați dacă detaliile tehnice va sunt neclare. Oferiti-va suficient timp de aprofundare și documentare pentru a vă asigura că știți ce căutați.  

Nu ignorați durata de viață a bateriei

Dacă cumpărați un notebook mare, voluminos sau un laptop de jocuri pe care îl veți folosi doar pe un birou, în apropierea unei prize, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, dacă intenționați să utilizați laptopul în varii pozitii și circumstanțe, chiar dacă este acasă și sau la serviciu, veți dori cel puțin 7 ore de anduranță, 8+ ore fiind ideale. Pentru a determina durata de viață preconizată a bateriei unui notebook, nu luați cuvântul producătorului pentru asta. În schimb, citiți rezultatele unor terțe părți din surse obiective, cum ar fi recenziile noastre.

Vezi toate răspunsurile
7 Voturi

Ce brand de laptop este cel mai de încredere?

Răspunde
7
Nea Plăcut

HP se remarcă ca fiind cel mai fiabil brand de laptop, urmate de Asus si Dell, conform Laptop Mag. Samsung, pe de altă parte, este mai puțin fiabil decât majoritatea celorlalte mărci.

În listă apar si mărcile secundare sau mărcile mai mici, precum Razer, Alienware. Aceste mărci tind să aibă o fiabilitate mai mare decât produsul companiilor lor mamă. Astfel, laptopurile pentru jocuri merită prețul pentru fiabilitate, dar în termeni de performanță, ele sunt exagerate pentru sarcini zilnice, cum ar fi navigarea pe web, procesarea textelor și editarea foto-video.

Vezi toate răspunsurile
6 Voturi

Cât de des trebuie să înlocuiesc laptopul?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Ar trebui să vă așteptați să înlocuiți un laptop o dată la patru ani. Această estimare se bazează pe o analiză a costurilor, la care se adaugă timpul mediu necesar pentru uzura părților interne ale laptopului. Cinci ani pentru computere desktop și trei-patru pentru laptopuri. Dacă ți se par durate scurte de viață, chiar sunt – dar din păcate sunt și reale. Pur și simplu computerele nu sunt construite pentru a rezista mult timp și, chiar dacă ar fi fost, actualizările software sunt foarte frecvente și agresive, iar laptopurile mai vechi de multe ori nu pot tine pasul mai mult de patru, cinci ani. 

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Cât ar trebui să cheltuiesc pe un laptop?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Cifrele de vânzări din ultimii cinci ani arată în mod constant cumpărători de laptopuri care cheltuiesc aproximativ 2,400 RON pentru un laptop nou. Asta înseamnă că unii cheltuiesc mai mult, dar înseamnă că un număr considerabil cheltuiește mai puțin. Suma nu reprezintă o tonă de bani pentru un laptop, deși poate părea așa atunci când ești la magazin.

Pentru acești bani, sunteți limitat la Chromebookuri, laptopuri multimedia și o mână de versiuni ultrabook-uri low-end. Multe dintre laptopurile disponibile la acest preț sunt adecvate, dar doar atat. Sunt computere și vor face lucruri obișnuite pentru un computer. Dar economisirea te obligă să renunți la multe avantaje, ceea ce înseamnă că laptopurile ieftine au adesea un raport valoare / preț slab. Nu puteți beneficia de ceea ce nu plătiți. 

Noi (atât acasă, cât și la birou) am încercat mereu să plătim între 3,000 si 4,000 RON pentru un laptop nou. Lucru pe care-l facem de ani buni de zile. Asta e un sweet spot din punctul nostru de vedere din cateva motive simple. 

În primul rand, doua laptopuri similare de la același producător, unul de 2,000 RON și unul de 3,000 beneficiază de aceeași carcasă, șasiu, placă de bază, conectori, incarcator, tastatură, mouse pad și tot așa. Diferențele sunt la procesor, RAM, placă video, SSD vs. HDD, etc. Practic pentru încă 50% din cost obtineti un laptop de cateva ori mai bun care ar putea să vă țină 5 ani în loc de 2. Pe termen lung asta nu doar vă oferă un laptop mai performant, dar vă ajută să economisiți și bani.

În al doilea rand, din punctul nostru de vedere nu merită sa cheltuiti mai mult de 4,000 RON pe un laptop. Excepție evident sunt cazurile în care sunteți gamer profesionist, aveți un job care necesita un laptop ultra performant sau pur și simplu doriți cel mai bun setup posibil. În suma de 4,000 RON veți găsi mereu un laptop care sa facă față ultimelor jocuri apărute. E important de reținut că tehnologia avansează din ce în ce mai rapid de la an la an ceea ce duce la o ieftinire vertiginoasă a diferitelor componente. 

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.