| 09.01.2023

8 Cele Mai Bune Harduri Externe

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun hard extern pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune harduri externe sunt acele HDDuri si SSDuri care ne garantează siguranța datelor stocate pe ele. Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați un hard extern nou, dar cel mai important este sa țineți cont de spațiul de stocare, viteză, portabilitate și fiabilitate. Data fiind aceasta multitudine de factori, ne este greu să numim definitiv o unitate externă “cea mai bună”, dar este posibil să găsim câteva hard disk-uri care, în mod colectiv, se vor potrivi nevoilor oricui.

În urma revizuirii a zeci de harduri externe de vârf de pe piață, recomandăm Samsung T5 ca un model versatil și durabil, potrivit pentru multe scopuri. Dacă nu este chiar pe gustul dvs., avem câteva alte harduri preferate care sunt perfecte pentru a vă salva fișierele, oricare ar fi situația în care vă aflati.

Cele Mai Bune Harduri Externe în 2024

ADATA Durable HD710 Pro – Rezistent

Seagate Backup Plus Ultra Slim – Ultra Portabil

Samsung T5 – SSD / Solid State Drive

Western Digital My Book Duo – Profesional

WD Elements Portable – Raport Calitate / Preț

Seagate Expansion – Compatibilitate Apple

Toshiba Canvio Basics – Buget Redus

Western Digital My Passport – Ieftin

Ore de cercetare

14

Ore de Cercetare

4331

Reviewuri Evaluate

287

Produse Comparate

01

ADATA Durable HD710 Pro – Rezistent

ADATA Durable HD710 Pro

Adata HD710 Pro este cel mai bun hard extern impermeabil, rezistent atât la praf cât și la șocuri.  Dat fiind învelișul de cauciuc siliconat (pentru a absorbi șocurile) combinat cu carcasa din plastic dur, producătorul susține că HDD-ul depășește standardul IP68, deși nu afirmă dacă a fost testat pe IP68.

Unitatea poate supraviețui timp de până la 60 de minute, scufundată în apă la 2 metri adâncime și poate supraviețui căderilor de până la 1,5 m datorită unei construcții “triple-layered”. Există un cablu USB scurt, de 30cm, care înconjoară partea exterioară a shell-ului și are un conector USB tip 3.0 la un capăt și un conector USB simplu la celălalt capăt. HD710M Pro găzduiește o unitate HDD de 1TB (WD10SPCX)i.

Cu un cache de 16MB și o viteză de rotație de 5400RPM cu două platane, unitatea a atins până la 131 și respectiv 119MB/s pe benchmark-ul popular ATTO. Hard-ul nu a devenit prea cald la atingere în timpul testului, iar cablul nu pare sa aibă tendința de a se desprinde. ADATA a echipat HD710M cu senzori de șoc care vor declanșa automat mecanisme de protecție internă care, teoretic, vor proteja datele utilizatorului.

02

Seagate Backup Plus Ultra Slim – Ultra Portabil

Seagate Backup Plus Ultra Slim

Dacă sunteți în căutarea unui hard portabil, la un preț rezonabil, Seagate Backup Plus Ultra Slim este unul dintre cele mai bune harduri externe portabile. Nu numai că unitatea mecanică cântărește 135 grame și măsoară doar o grosime de doar 9,65 milimetri, dar are un preț accesibil (începând de la 370 Lei pentru versiunea de 1TB).

Vitezele de rulare nu vor concura cu cele ale unui SSD, dar indicatorii noștri arată că pot concura cu orice hard extern de pe piață, în ciuda dimensiunii sale extrem de portabile. Case-ul este disponibil în variantă metalizată, argintiu sau auriu, și este în principal fabricat din plastic, doar o singura față fiind din aluminiu.

Designul deosebit poate face ca acesta sa nu fie în permanență disponibil în stocul retailerilor, de aceea o opțiune similară este Seagate Backup Plus Slim Portable. Contrar prețului mai scăzut, acesta reprezinta abia o a doua opțiune date fiind cele peste 30 de review-uri negative raportate de clienții eMAG.

03

Samsung T5 – SSD / Solid State Drive

Samsung T5

Inspirat de predecesorii săi, Samsung T5 este un SSD compact, accesibil și de mare viteză care arată și se simte ca o soluție de stocare portabilă de top. Folosind cea mai nouă generație de tehnologie 3D V-NAND de la Samsung, acesta stochează până la 2TB de date într-un design mic, deși vine într-o varietate de dimensiuni de stocare la prețuri diferite.

Cuprins într-o carcasă solidă din aluminiu, Samsung susține că această unitate externă poate rezista unei căderi de până la doi metri fără dificultate. Deși nu vă sugerăm să încercați asta acasă este important ca unitățile externe – care nu sunt protejate de carcasa unui desktop sau laptop – să fie destul de rezistente pentru a rezista abuzurilor zilnice.

Datorită vitezei sale, a dimensiunii compacte și caracteristicilor suplimentare, cum ar fi software-ul de criptare compatibil, nu există altă unitate pe care să o putem recomanda la fel de mult ca Samsung T5. Fiind considerat cel mai bun hard extern al momentului, acesta poate fi costisitor atunci când ajungeți spre partea superioară a spațiului de stocare – cu prețuri începând de la 460 Lei pentru varianta de 250 GB. Dacă vă puteți permite acest SSD, Samsung T5 este hardul extern pentru dumneavoastră.

04

Western Digital My Book Duo – Profesional

WD My Book Duo

Dacă doriți o unitate externă mai robustă, de cursa lunga, WD MyBook Duo este o alegere excelentă. Această incintă masivă vine cu mai multe variante, începând de la 4TB până la 12TB de stocare – și alte câteva configurații între ele.

Puteți configura cele două unități din interiorul acestei carcase ca RAID, pentru redundanța fișierelor sau puteți profita de fiecare byte de stocare. Oricum, veți obține o mulțime de spațiu de depozitare și o garanție de doi ani de la un brand de încredere. Cu o interfața USB 3.1 pentru transferul de date de mare viteză, carcasa lui MyBook Duo este servisabilă de către utilizator, ceea ce înseamnă că puteți înlocui singuri hardurile din interior dacă acestea se defectează, astfel având opțiunea de a utiliza carcasa în continuare.

Mai mult, cel mai bun hard extern profesional asigură suportul complet pentru criptarea hardware AES pe 256 de biți, asigurându-vă că nimeni nu vă poate citi datele stocate înafară de dumneavoastră.

05

WD Elements Portable – Raport Calitate / Pret

HDD extern WD Elements Portable

WD Elements Portable este un HDD extern ieftin, cu o capacitate de stocare de 1 TB (cel testat de noi) și performanțe de 5400 rotații pe minut.

HDD-ul extern marca WD are un design simplu și compact, ce îi permite să funcționeze în parametri optimi atât cu laptopuri și desktopuri, cât și cu diverse console de jocuri. Acest dispozitiv poate fi utilizat fie pentru o extindere a stocării, fie ca unitate de rezervă. WD Elements Portable este recomandat, în special, pentru a extinde capacitățile de stocare ale dispozitivelor la care îl conectați și nu pentru securitate sau back-up.

În cutie veți găsi și cablul micro USB 3.0 necesar punerii în funcțiune. Odată conectat, HDD-ul este gata să lucreze pe un calculator/laptop cu Windows. În cazul în care dețineți un dispozitiv cu Mac OS, va fi nevoie de o formatare a sistemului de fișiere acceptate în HFS+. Pentru o utilizare alternativă între Windows și MacOS este necesară o formatare în sistem exFAT.

WD Elements Portable prezintă un design cu dimensiuni compacte, ceea ce îl face ușor de transportat și manevrat. Important de știut este faptul că HDD-ul este preîncărcat cu WD SmartWare Pro, care poate fi utilizat gratuit timp de 30 de zile. După această perioadă trebuie să plătiți un cost suplimentar în jur de 20$.

06

Seagate Expansion – Compatibilitate Apple

HDD extern Seagate Expansion Portable

Seagate Expansion are o capacitate de stocare de 2 TB și un design compact datorită dimensiunilor reduse. Deși are o performanță de 5400 rotații pe minut, consumul de energie este destul de redus.

Acest HDD extern de la Seagate nu atinge performanța de 7200 rpm, ci de doar 5400 rpm, însă acest minus se compensează prin consumul mai mic de energie pe care îl înregistrează. Seagate Expansion funcționează, după configurația standard, pe calculatoare/laptopuri cu sistem de operare Windows, dat fiind sistemul de fișiere NTFS. Ce ne-a plăcut nouă este posibilitatea de lucru și pe un Mac prin intermediul unei formatări în HFS+, procesul fiind o chestiune de doar câteva secunde. Iar dacă doriți să lucrați atât pe Windows, cât și pe Mac, atunci va fi nevoie de o formatare în exFAT.

Marele avantaj al acestui HDD este că oferă posibilitatea de a fi utilizat nu doar pentru a extinde capacitatea laptopului/calculatorului, ci și cu alte dispozitive, precum playere media sau console de jocuri. Tot ceea ce trebuie să faceți este să îl formatați în sistemul corespunzător de fișiere pentru a putea salva jocurile și aplicațiile preferate ori pentru a stoca fișiere media.

Ușurința de configurare și utilizare a HDD-ului Seagate Expansion se datorează funcției Drag & Drop, alimentării prin cablul USB (inclus în pachet) și conectivității USB 3.0, cu ajutorul căreia puteți realiza transferuri foarte rapide de fișiere și date.

07

Toshiba Canvio Basics – Buget Redus

HDD extern Toshiba Canvio Basics

Toshiba Canvio Basics are o capacitate de stocare 1 TB cu viteze de scriere și citire secvențiale de până în 120 MB/secundă și 5400 RPM.

Acest HDD extern de la Toshiba atinge o performanță de 5400 rotații pe minut și este conceput special pentru lucrul pe un dispozitiv cu Windows. În cazul în care doriți să îl folosiți cu un dispozitiv cu Mac OS, atunci va fi necesară o formatare, însă producătorii nu oferă detalii despre cum ar trebui realizat corect acest proces.

Toshiba Canvio Basics prezintă o viteză de citire secvențială de 115 MB/secundă și o viteză de scriere secvențială de 114 MB/secundă, valori medii care v-ar putea încurca în cazul în care aveți de lucrat cu fișiere și date de mari dimensiuni. De asemenea, oferă o conexiune rapidă USB 3.0 (compatibil cu USB 2.0). HDD-ul nu este foarte zgomotos, ceea ce reprezintă un avantaj.

Nouă ne-au plăcut următoarele caracteristici: cablul USB micro-B inclus în pachet, compatibilitatea USB 3.0 cu USB 2.0, preformatarea în NTFS, alimentarea prin portul USB și dimensiunile compacte. Toshiba Canvio Basics nu este cel mai performant HDD extern de pe piață, însă își face treaba destul de bine având în vedere categoria de preț în care se încadrează.

08

Western Digital My Passport – Ieftin

WD My Passport

Western Digital My Passport nu este neapărat cel mai ușor hard disk extern de pe piață, dar are o garanție de trei ani și reputația WD pentru fiabilitate. Este des întalnit în mai toate topurile cu cele mai bune harduri externe. Ceea ce nouă ne-a plăcut cel mai mult a fost că unitatea nu necesită o sursă separată de curent.

Mai mult, designul fin și elegant al case-ului explica cu ușurința de ce My Passport este probabil prima alegere pentru mulți. HDD-ul vine în șase culori diferite, dacă roșul de mai sus nu e chiar pe gustul tău. Hardul are un design exterior elegant, cu o înălțime de 90 de milimetri și o lungime de 45 milimetri, cu o grosime mai mică de 13 mm. Este echipat cu un singur port USB de tip C care se ocupă atât de transferurile de date, cât și de responsabilitățile de încărcare.

Western Digital a introdus in acest drive o mulțime de caracteristici de securitate, inclusiv opțiuni de protecție cu parolă și criptare hardware AES pe 256 de biți. Utilizatorii sunt, de asemenea, protejați împotriva altor scenarii care ar putea duce la pierderea datelor, HDD-urile fiind testate pentru a rezista unei căderi de până la 6,5 ​​metri până și 1500G de forță.

WD oferă versiuni My Passport cu spații de stocare de 1TB, 2TB, 3TB și 4TB în intervalul de preț 260 – 530 Lei. Modelul este disponibil și în versiunea WD My Passport SSD cu prețuri începând de la 450 Lei pentru versiunea de 256 GB.

Întrebări și Răspunsuri

8 Voturi

Care este cel mai performant HDD extern?

Răspunde
8
Nea Plăcut

Cel mai performant HDD extern este Seagate Backup Plus Ultra Touch. Dispozitivul vă pune la dispoziție protecția prin parolă și criptare hardware AES-256. În plus, aveți parte și de un Toolkit care vă permite să administrați parolele și toate caracteristicile de securitate și, implicit, să configurați planurile de backup, sincronizare și restore a datelor. Atât varianta de 1 TB, cât și cea de 2 TB prezintă interfață USB și protocol USB 3.1 Gen 1, cu o rată de citire și scriere secvențială de 140 MB/secundă la 5.400 rpm.

Vezi toate răspunsurile
6 Voturi

Care este cel mai durabil HDD extern?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Conform testelor pe care le-am tot efectuat, noi suntem de părere că cel mai durabil HDD extern este Adata HD710M Pro. Acest HDD extern prezintă standardul IP68, care îl face foarte rezistent la praf, șocuri și, în plus, poate fi ținut în apă timp de o oră până la doi metri adâncime.

Ca material de fabricație, HDD-ul Adata HD710M Pro prezintă o carcasă din plastic dur și silicon anti-șoc, care îl protejează și în cazul căderilor de până la 1.5 metri. Chiar și după acest test dispozitivul a funcționat în parametri optimi.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Care este cel mai bun HDD extern pentru gaming?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Cel mai bun HDD extern pentru gaming este Western Digital My Passport. Varianta de 4 TB prezintă o viteză de scriere secvențială de 187 MB/secundă și o rată de citire secvențială de 177 MB/secundă.

În plus, pe lângă jocurile preferate, mai puteți stoca peste un milion de fotografii, peste 60.000 de ore de muzică și până la 5-6.000 de ore de video/filme. WD My Passport dispune și de protecție prin parolă și criptare hardware, ceea ce înseamnă că toate fișierele pe care le veți stoca pe acest HDD extern vor fi în siguranță.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Care este brandul mai bun de harduri externe între Seagate și WD?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Western Digital (WD) și Seagate oferă o varietate de hard diskuri externe, cu diferențe de capacitate și conectivitate. Dacă Seagate este un brand mai scump din punctul de vedere al prețurilor de achiziție, Western Digital este mai accesibil, și mai mult, prezintă o rată de durabilitate mult mai mare. WD poate oferi aproape aceeași performanță ca Seagate, însă la costuri mult mai mici. Per total suntem de parere ca Western Digital reprezinta optiunea mai buna.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.