| 15.04.2024

Cele Mai Bune Soundbaruri

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun soundbar pentru stilul tău.
de Cristina Dascălu

Cele mai bune soundbaruri au o putere nominală reală (RMS) de minimum 60W și acoperă o frecvență de răspuns ideală cuprinsă între 20Hz și 20KHz, sunetul fiind fără distorsiuni. În plus, cele mai bune soundbaruri dispun și de funcția bluetooth, extrem de utilă pentru conectarea laptopurilor sau a telefoanelor mobile la boxă.

Dacă sunteți în căutarea unui bonus pentru experiențele cinematice sau pentru jocurile pe consolă, atunci probabil ați fi interesați să vedeți modelele care sunt, în opinia editorilor noștri, cele mai bune soundbar-uri de pe piață, în privința raportului calitate-preț dar și a experienței oferite.

Multe persoane se mulțumesc cu difuzoarele televizoarelor, însă chiar și cele mai bune speakere built-in ale unui TV nu pot întrece detaliu și calitatea oferită de un soundbar performant. Oricine deține un soundbar știe că acesta este sufletul sufrageriei, capabil să intensifice filmele de acțiune, dar și melodiile trupei preferate. Diferența oferită de un sistem adecvat pentru nevoile și camera dumneavoastră este clar sesizabilă. Cei cu tendințe audiophile vor aprecia și căuta de asemenea un astfel de plus.

Cea mai mare problemă cu soundbarurile? Există extrem de multe modele din care să alegeți. Dacă nu găsiți produsul potrivit pentru dvs. aveți șansa să vă alegeți cu un soundbar care nu se potrivește cu sistemul home cinema sau care sa aibă un sunet abia puțin mai bun decat cel al televizorului. Asta este ceea ce a dat soundbar-urilor un renume prost și este fix genul de situație pe care noi dorim să vă ajutăm să o evitați.

Fără să vă plictisim foarte tare, citiți în continuare pentru a descoperi cele mai bune soundbaruri ale momentului în opinia editorilor Nea Plăcut.

Cele Mai Bune Soundbar-uri în 2024

Samsung HW-MS650 – Recomandarea Nea Plăcut

JBL BAR 2.1 – Recomandare Alternativă

Razer Leviathan – Gaming / PC

Sony HT-ST5000 – Performanță fără Egal

Samsung HW-K450/EN – Buget Redus

Ore de cercetare

8

Ore de Cercetare

488

Reviewuri Evaluate

159

Produse Comparate

01

Samsung HW-MS650 – Recomandarea Nea Plăcut

samsung hw-ms650

Cel mai bun soundbar este Samsung HW-MS650. Acesta promite o experiență inedită, întrucât se află încă din 2017 în topul celor mai bune soundbar-uri, și reușește să depășească și multe din versiunile noi pe care Samsung le-a scos pe piață între timp. Sunetele pe care le redă sunt foarte puternice, chiar și în lipsa unui subwoofer dedicat.

Cu dimensiuni de 106 cm lungime, 13 cm înălțime, 7.8 cm lățime , soundbar-ul poate fi considerat destul de mare. În momentul în care veți instala acest produs, trebuie să aveți în vedere și poziționarea acestuia față de televizor, întrucât dacă este așezat chiar în fața acestuia, ar putea acoperi o parte din ecran, sau ar putea să intervină între telecomandă și senzorii infraroșu ai televizorului. Așadar, ar trebui așezat puțin mai jos decât televizorului pentru a asigura o bună funcțiuni din partea ambelor device-uri.

HW-MS650 dispune de un HDMI 4Ki, intrări audio optice, auxiliare, Wi-Fi, Bluetooth și ieșire pentru adăugarea suplimentară a unui subwoofer (care nu vine împreună cu soundbar-ul). Puteți transmite audio de pe orice device cu bluetooth (cum ar fi telefonul mobil) către soundbar, acesta se va conecta și poate fi asociat cu alte boxe samsung.

Ca feature-uri, soundbar-ul este compus din șase woofere și 3 tweetere, împărțite într-o configurație de canale 3.0: stânga, dreapta și centru (2 woofere și un tweeter / canal). Boxa vine cu un decodificator Dolby Digital 5.1 preinstalat și dispune astfel de posibilitatea de a reda sunetul pe mai multe nivele pentru a construi astfel un efect surround sound. Cei 50W ai boxei au redat un sunet foarte calitativ în testele noastre, iar frecvența de răspuns chiar a scăzut sub frecvența de 40Hz declarată oficial, încântându-ne cu un bas neașteptat de adânc.

După testările noastre, considerăm că HW-MS650 este un soundbar impresionant. Chiar dacă este practic compus dintr-o singură boxă, acesta se comportă precum un sistem non-liniar, fără zgomote de fundal. Oferă o coloană sonoră îmbunătățită filmelor pe care le veți viziona, mai ales atunci când selectați modul Surround, care îmbunătățește calitatea sunetului, fără a diminua vocile și fără a strica efectele speciale. Bass-ul este potrivit fără a fi copleșitor, nici la frecvențe reduse, iar sincronizarea dintre dispozitiv și imagine este una excelentă.

02

JBL BAR 2.1 – Recomandarea Alternativă

jbl bar 2.1

Un alt soundbar foarte bun este JBL BAR 2.1, care în ciuda dimensiunilor mici reușește fără probleme să mulțumească cu performanța sa. Acest model poate fi upgrade-ul căutat pentru sistemul de sonorizare al televizorului din casa dumneavoastră. Deși are doar 60 de cm în lungime și doar 6 cm înălțime, soundbar-ul poate totuși să ofere sunete puternice, acompaniate de bas pătrunzător și o claritate neașteptată mai ales la volum mediu și chiar scăzut.

Soundbar-ul propriu zis are o puterne nominal reala (RMS) de 50W, la care se adaugă și RMS-ul subwooferului de 100W; ceea ce pentru un apartament la bloc este mai mult decat suficient. Manualul tehnic specifica un nivel de presiune al sunetului (SPL) de 99db, întrucât ne-am așteptat ca pentru o putere destul de mica, sistemul audio sa fie capabil de un sunet foarte puternic. Din păcate, nu a fost cazul, ba chiar am intalnit cateva probleme cand ridicat volumul prea mult. Pe lângă o ușoară pierdere a fidelității nu am putut să nu sesizăm și distorsiuni, care în timp pot deteriora membrana. Nu considerăm acest lucru ca fiind o problema majoră, intrucat soundbarurile nu sunt in mod obișnuit concepute pentru a recrea atmosfera unui concert acasă, dar considerăm că este important sa fiți conștienți de acest lucru înainte a plasa o comanda. 

La design, așa cum ne-a învățat JBL că trebuie să arate un gadget audio, găsim note elegante și moderne care complementează dimensiunea mică. Latura superioară a produsului cuprinde butoanele pentru comenzile de bază, pentru a porni device-ul, pentru volum și selectarea sursei. În spate, se regăsesc o varietate de ieșiri și intrări (Power, Optical-IN, AUX-IN, USB și HDMI-ARC), complementate de funcția Bluetooth prin care vă puteți conecta orice device la soundbar.

JBL BAR 2.1 poate fi controlat atât prin telecomanda televizorului dumneavoastră, însă există și JBL Clicker, o mini telecomandă facilă care vă stă la îndemână pentru a putea schimba mai ușor sursa / inputul, volumul sau nivelul de bass dorit. 

În testările noastre, am fost foarte impresionați de perfomanta audio a sistemului, totuși pentru impatimitii de sunet suround, va recomandam fratele mai mare (și mai scump) – JBL BAR 5.1.

03

Razer Leviathan – Gaming / PC

razer leviathan

Cel mai bun soundbar pentru gaming este Razer Leviathan, un device audio potrivit atât pentru a obține sonorizare impresionantă de la televizor, cât și pentru Desktop-ul dumneavoastră. Deși Razer ne-a obișnuit cu periferice de top, prin primul lor soundbar, vor să vină cu un plus pentru partea audio din sesiunile de gaming. Acesta poate fi conectat fie la Xbox One sau PS4 (prin portul audio-in optic), fie la PC, prin intermediul sistemului auxiliar.

Razer Leviathan pare mic și cântărește doar 4,5 kg, însă dimensiunea este compensată prin modul în care produsul funcționează și nivelul la care se ridică. Puterea totala reala (RMS) de 60W este impartita în mod egal între soundbar (30W RMS) si subwoofer (30W RMS). Dată fiind distanța mica de auditie (acestea fiind plasate în imediată vecinătate a utilizatorului) prin testele noastre am concluzionat că puterea este mai mult decât suficientă. Mai mult, cele 2 piese din sistem impreuna acoperă o frecvență de raspuns ideala (20Hz – 20KHz), subwooferful ocupandu-se de toate frecvențele de pană în 180Hz, lasand soundbarului responsabilitatea pentru 180Hz – 20kHz. 

Partea frontală este acoperită de o grilă de difuzoare care protejează cele două tweetere din spate, de 1.88 cm fiecare și două drivere de 6.5 cm. Centrul este marcat de logo-ul Razer argintiu, iar deasupra grilei se află butonul de deschidere/închidere a soundbar-ului. Partea superioară este elegantă și ocupată pe centru de butoanele standard de Bluetooth, schimbare de moduri dintre gaming, muzică sau filme. 

Rotindu-l, găsim ieșiri pentru subwoofer, DC-in, optical audio-in sau auxiliar, precum și suporturi pentru montarea dispozitivului în perete. O problemă pe care am observat-o la portul pentru subwoofer este fragilitatea, cablul introdus nu se simte destul de puternic și trebuie să aveți grijă atunci când umblați la el.

Razer Leviathan vine cu micul subwoofer extern care reușește să umple camera de bass și este excelent pentru gaming. Așa că dacă vă doriți o îmbunătățire la sonorizarea de care dispuneți în jocuri pe Desktop-ul dumneavoastră sau consola din sufragerie, considerăm Razer Leviathan ca fiind o achiziție foarte bună care vă va bucura sesiunile de gaming. Dacă nu aveți cum să mențineți volumul la un nivel mulțumitor fără a crea disconfort celor din casă vă recomandăm să consultați articolul privind cele mai bune căști de gaming.

04

Sony HT-ST5000 – Performantă fără Egal

Sony HT-ST5000

Dacă vă doriți un produs de calitate, cu sonorizare de excepție și dispuneți de un buget mare, Sony HT-ST5000 este opțiunea de top dintre cele mai bune soundbar-uri pe care le puteți achiziționa la momentul actual. Dacă v-ați dorit o modalitate de a aduce Dolby Atmos în casa dumneavoastră, acest produs este cel pe care îl căutați.

La o lungime de 118 cm, modelul este destul de voluminos, include un subwoofer puternic, 7 drivere de 65 mm, 3 dintre ele avand tweetere montate în centru, iar în partea superioară, alte 2 drivere fac soundbar-ul să poată transmite sunet surround în mod real.

Un feature interesant este cel de Setup, prin care puteți configura bara de sunet în conformitate cu înălțimea tavanului, distanța la care veți sta de subwoofer și reglarea balanței dintre cele trei drivere. Cum e de așteptat, pentru un preț atât de mare Sony oferă foarte multe jucării și feature-uri extra fata de un soundbar de preț mediu sau mic. Printre ele suntem cel mai impresionați de functionalitatile Dolby Atmos®, Dolby® True HD, Dolby® Digital+, Dolby® Digital, Dolby® Dual Mono. Mai mult, ne-a plăcut foarte mult focusul celor de la Sony pe soundbar intrucat acesta este cel care livrează majoritatea puterii. Din cei 120W ai sistemului, 90W aparțin barei de sunet, cu doar 30W venind din partea subwooferului (o surpiza placuta dat fiind trendul multor producători de a se concentra pe bass puternic și neclar în defavoarea înaltelor dar mai ales a mediilor)

Pe lângă ieșirea HDMI, există și trei intrări HDCP 2.2 care sunt compatibile cu 4k sau HDR, o intrare optică, un jack de 3.5 mm și un port USB. Se poate conecta de asemenea prin wireless, la alte dispozitive sau la internet, prin portul Ethernet sau conexiunea Bluetooth 4.1.

Acest produs este cu siguranță unul dintre cele mai bune soundbar-uri la momentul actual, chiar dacă este unul scump, sonorizarea pe care o produce, detaliile pe care le veți observa și numărul mare de feateruri fac din HT-ST5000 alegerea de top pentru cei care își doresc cel mai bun soundbar al momentului. 

05

Samsung HW-K450/EN – Buget Redus

Samsung HW-K450EN

Cel mai bun soundbar ieftin este Samsung HW-K450, un produs bun, care vă va îmbunătăți timpul petrecut în fața televizorului, fără a aloca un buget prea mare. Păstrează feature-urile principale ale unui astfel de produs: wireless subwoofer, Bluetooth și conectare HDMI. Vi-l puteți achiziționa la un preț mai redus, dar totuși oferă o sonorizare clară, de calitate bună, cu un bass decent.

Are un design simplu, dreptunghiular și elegant. Culoarea neagră se va potrivi perfect cu televizorul. Grila de acoperire metalica este și ea tot neagră, de o calitate ridicată. La capete se regăsesc butoanele pentru a deschide produsul, de volum și pentru selectarea modalității de conectare. Subwooferul arată ca o cutie simplă, neagră, învelită cu panouri lucioase și cu un material din pânză neagră care acoperă fiecare driver.

Intrarea/ieșirea HDMI suportă 4K și 3D prin Bluetooth iar ieșirile optice și analogice de 3.5 mm și port-ul USB vă permit să redați fișiere de pe diferite tipuri de dispozitive. Lipsesc într-adevăr serviciile multiroom sau streaming de muzică, însă am găsit setările Samsung obișnuite: Standard, Music, Clear, Sports, Film, Night, precum și setări ale nivelului de joase, medii și înalte. 

În testele noastre soundbarul s-a descurcat foarte bine, totuși faptul că Samsung nu include în manualul tehnic niciun detaliu despre puterea nominală reală sau frecvența de răspuns ne îngrijorează. Așadar, HW-K450 este un produs ideal pentru prețul la care poate fi achiziționat, oferă o sonorizare de calitate bună, clară, vine cu un design simplu și poate fi acomodat în sufrageria dvs. cu ușurință. 

Întrebări și Răspunsuri

7 Voturi

Care este diferența dintre un soundbar 5.1 și un soundbar 2.1?

Răspunde
7
Nea Plăcut

Un soundbar 2.1 este configurat din două boxe și un subwoofer sau dintr-un soundbar (cu două boxe încorporate) și un subwoofer, în timp ce 5.1 prezintă un soundbar, două sau mai multe boxe suplimentare și un subwoofer. Principala diferență dintre cele două modele este reprezentată de calitatea sunetului. Apoi, vorbim despre aria de acoperire a sunetului, un soundbar 5.1 fiind mult mai potrivit pentru săli de dimensiuni mari. O altă diferență este costul de achiziție, un soundbar 2.1 fiind mai accesibil din acest punct de vedere.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Mărimea soundbarului este influențată de diagonala televizorului?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Da, mărimea soundbarului este direct proporțională cu diagonala televizorului dacă vă doriți un sunet de calitate. Majoritatea ar crede că pentru o asociere perfectă dintre un televizor și un soundbar, acestea ar trebui să aibă aceeași lățime, însă nu este chiar un argument valid. În fapt, trebuie să alegeți un soundbar puțin mai mic decât ecranul televizorului.

Spre exemplu, dacă aveți un televizor cu o diagonală de 50 inch, atunci soundbarul ar trebui să măsoare între 38 și 45 inch. Pentru o diagonală de 55 inch, recomandat este un soundbar de 40-50 inch. Un televizor cu diagonala de 60 inch se potrivește cu un soundbar de 55 inch, iar pentru o diagonală de 65 inch veți avea nevoie de un soundbar de cel puțin 60 de inch.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Unde ar trebui să montez un soundbar?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Locul ideal pentru a monta un soundbar este sub televizor. Nu încercați să îl amplasați în spatele televizorului, de exemplu, deoarece calitatea sunetului va fi alterată prin obstrucționarea undelor sonore. Un soundbar este proiectat pentru a fi poziționat exact sub televizorul dumneavoastră, astfel încât sunetul să fie difuzat în mod uniform și nu trebuie să existe niciun alt dispozitiv în fața acestuia.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Smart TVs
Home Cinema

6 Cele Mai Bune Televizoare Smart

Cele mai bune televizoare smart sunt acele modele care îmbină toate caracteristicile și funcționalitățile dispozitivelor smart (telefon, calculator, tabletă) cu...

Cele Mai Bune Boxe PC
Audio

Cele Mai Bune Boxe PC

Cele mai bune boxe PC sunt acele modele care vă ajută să aveți o experiență mult mai plăcută atunci când...

Cele Mai Bune Căști de Gaming
Gaming

6 Cele Mai Bune Căști de Gaming

Cele mai bune căști de gaming îmbină un design confortabil cu calitatea superioară a sunetului, oferind o experiență audio deosebită....

Cristina Dascălu

Cristina Dascălu

Cristina este o jurnalistă independentă care scrie despre camere foto, aparate video și produse home cinema. Când nu testează sau face recenzii pentru echipamente, Cristina cântă la chitară, explorează fotografia urbană sau incearcă să își convingă prietenii să vină la o ședință foto.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.