| 15.04.2024

Cele Mai Bune Modulatoare FM cu Bluetooth

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun modulator FM pentru stilul tău
de Șerban Giurgi

Cele mai bune modulatoare FM trebuie să acopere întreg spectrul FM, de la 87.5 la 108 MHz și să dețină funcția Bluetooth. Mai mult, modulatoarele FM de top au și memorie pentru frecventele posturilor de radio, filtru de sunet, egalizator, funcție RDS (Radio Data System), panou de control cu minimum de butoane utile, telecomandă și un display digital.

Modulatoarele FM sunt perfecte pentru cei care înțeleg ca o melodie sau un album bun pot face chiar și din cea mai grea zi în trafic una suportabilă, așa cum pot transforma și o plimbare de concediu alături de cei dragi într-o experiență memorabilă. Dacă mașina dvs. are un sistem audio care vine din fabrică cu cablu aux. sau conexiune Bluetooth atunci vă puteți opri din citit aici.

Totuși, aceia dintre noi care știu ce înseamnă sa fii blocat cu muzica de la radio sau eventual cu un CD vechi (că doar cine mai stă să facă CD-uri în ziua de astăzi?), cu siguranță vor aprecia avantajele unui modulator FM de calitate. Pe lângă transmiterea muzicii de pe telefon, un astfel de gadget vă poate ajuta și să efectuați și răspunde la apeluri, acționând pe post de hands-free.Mai mult, unele modele au și opțiuni pentru reîncărcarea telefonului mobil sau a tabletei.

Cel mai important aspect în alegerea unui modulator FM este desigur calitatea semnalului, astfel încât să vă puteți bucura de muzică și convorbiri telefonice la claritate maximă. Vă invităm să citiți în continuare lista noatră cu top modulare FM care oferă în momentul de față cel mai bun raport calitate-preț de pe piața.

Pentru o experiență cât mai placută la volan vă recomandăm si articolele noastre despre cele mai bune suporturi de telefon și cele mai bune camere video auto.

Cele Mai Bune Modulatoare FM în 2024

Roav SmartCharge – Recomandarea Nea Plăcut

T11 Original – Recomandare Alternativă

Nulaxy – Compatibilitate Mare

Tellur FMT-B6 – Ergonomic

Tuadia RDS – Buget Redus

Ore de cercetare

94

Ore de Cercetare

111

Reviewuri Evaluate

1871

Produse Comparate

01

Roav SmartCharge – Recomandarea Nea Plăcut

Roav

Cel mai bun modulator FM este Roav SmartCharge, un modulator FM fiabil și cu adevărat modern. Comparativ cu restul produselor similare de pe piață, acest modulator pare puțin mai din viitor, sau mai bine zis potrivit erei digitale.

Cel mai bun modulator FM, in opinia editorilor nostri, are un design simplu și este foarte compact. Nuanțele de portocaliu sunt o notă de culoare binevenită, atât pentru porturile USB cât și pentru afișajul digital. Întâlnim 2 sloturi USB care folosesc tehnologia powerIQ pentru a încărca mai rapid telefoanele mobile conectate.

Alternativ puteți introduce un stick într-un slot, însă principala metodă de redare a muzicii este clar prin Bluetooth 4.2 (sau mufa jack), astfel puteți conecta telefonul direct și reda muzică. Odată conectat puteți răspunde la apeluri prin intermediul butonului principal. Acesta este însoțit de alte 2 butoane ce permit schimbarea melodiilor de pe stick.

Partea cea mai impresionantă este aplicația special dedicată Roav. Prin aceasta telefonul dumneavoastră poate lua rolul unei telecomenzi. Astfel pasagerii pot modifica orice aspect legat de muzică și radio fără a incomoda șoferul. Un alt feature este posibilitatea de a-ți localiza mașina prin intermediul aplicației. Odată ce conexiunea bluetooth este întreruptă din cauza distanței, dacă telefonul are funcția GPS activă, puteți găsi locul în care ați lăsat mașina rapid, lucru destul de folositor în orașe necunoscute.

02

T11 Original – Recomandare Alternativă

T11

Un alt modulator FM foarte bun este T11, un modulator FM de calitate cu o claritate a sunetului dificil de egalat. Acesta oferă o experiență audio peste asteptari și dispune de un ecran de 1.44 inchi cu display LCD.

Noi am considerat forma acestui model ca fiind destul de interesantă, ecranul e îndeajuns de mare și vă arată postul de radio selectat, numărul de telefon al persoanei care vă sună și denumirile melodiilor pe care le redă. Nuanțele de albastru de pe ecran și butoane sunt plăcute și nu vă deranjează când conduceți. Acestea, împreună cu negrul lucios și construcția destul de solidă, alcătuiesc un gadget frumos.

T11 Original are un picioruș flexibil prin intermediul căruia puteți așeza modulatorul în poziția optimă, pentru a fi cât mai la îndemână și ușor de utilizat. Găsim port USB pentru încărcare și jack. Totodată avem și opțiunea de a ne conecta prin bluetooth fără vreo interferență sau zgomot de fundal. Modelul reține ultimul device cu care a fost conectat și reinițiază conexiunea când e pornit din nou.

Vă permite să răspundeți la telefon și să încheiați apelul, vine cu un microfon decent. Când sunteți într-o convorbire ecoul și zgomotul vor fi reduse, pentru a asigura o calitate audio satisfăcătoare. Această calitate este întâlnită și când redă muzică, volumul poate fi puțin cam slăbuț în unele modele de mașini, însă chiar și atunci calitatea basului și claritatea muzicii este extrem de impresionantă. Puteți folosi mobilul, un stick sau chiar și un card de memorie microSD (de până la 32GB).

03

Nulaxy – Compatibilitate Mare

Nullaxy

Cel mai bun modulator FM cu compatibilitate ridicată este Nulaxy. Acesta are un aspect mai sci-fi datorită designului unic. Ecranul nu este conectat direct prin aceeași carcasă cu punctul de intrare, cele două fiind conectate de un furtun metalic flexibil. Motivul principal este intenția de a fi mai ușor de utilizat și mai adaptabil pentru orice vehicul sau persoană.

Pentru a fi cu adevărat un „chit de mașină” acest model este compatibil cu extrem de multe surse. Pe lângă clasicele conexiuni jack și bluetooth (4.2), găsim și compatibilitate cu Siri sau orice produs Apple. Ecranul LCD este de o dimensiune impresionantă, 1.70 inch, acesta afișează numele melodiei și timpul de redare (când folosiți un card de memorie). Sub ecran găsim butonul de acceptat apelurile care poate fi apăsat mai lung pentru a le respinge și apăsat dublu pentru a suna ultimul număr apelat, trebuie să menționăm și că modulatorul are un microfon încorporat.

Produsul are un slot USB cu o ieșire 2,4A care adaptează automat voltajul pentru a încărca cât mai rapid și optim orice device conectat la el. Totodată găsim și un port de încărcare rapidă QC3.0 care permite device-urilor compatibile să se încarce în uluitor de puțin timp. Cele incompatibile se vor încărca normal.

Flexibilitatea cu care Nulaxy se poate poziționa în orice mașină, forma interesantă și sunetul clar fac din acest model un adevărat gadget util. Iar dacă aveți nevoie de funcția de încărcare rapidă, atunci ar trebui să luați serios în considerare achiziționarea acestui produs.

04

Tellur FMT-B6 – Ergonomic

Tellur FMT-B6

Cel mai bun modulator FM ergonomic este Tellur FMT-B6. Gândit în așa fel încât să poată fi folosit de șofer cu ușurință, poate fi fixat în grila de aerisire care este mai la îndemână și oferă în schimbul locului din bord, destul de multe avantaje.

Cel mai important aspect al acestui modulator este, clar, suportul magnetic pentru telefon. Astfel încât puteți ține telefonul într-un loc mai potrivit, pentru a putea utiliza GPS-ul sau alte aplicații de orientare cu ușurință. Vorbind despre telefon, Tellur FMT este compatibil cu Google Assistant și cu Siri, deci puteți utiliza comenzi vocale, lucru extrem de facil pentru a comunica fără să vă abateți atenția de la trafic. Pentru conectare folosiți funcția bluetooth, care vă permite de asemenea să și redați muzică în mașină.

Întâlnim două porturi USB ce vă permit reîncărcarea device-urilor, un slot pentru microSD și un buton de răspuns la apeluri destul de mare și poziționat special pentru a fi utilizat cu ușurință.

Ideea din spatele acestui model este practic îmbinarea unui suport auto cu un modulator, astfel puteți utiliza telefonul pentru muzică, apeluri și navigare fără să fie nevoie să jonglați cu atenția dintr-un loc în altul. Poziționarea convenabilă pe grilele de aerisire facilitează o utilizare cu riscuri minime a telefonului. Microfonul încorporat vă ajută să realizați convorbiri fără a fi nevoie să mutați telefonul din suport sau să îl puneți pe difuzor.

05

Tuadia RDS – Buget Redus

Tuadia RDS

Cel mai bun modulator ieftin este Tuadia RDS, o soluție pentru cei care caută un modulator mai simplu, al cărui unic scop este să redea muzică și nimic mai mult. Acesta vine cu o mini telecomandă și nu oferă posibilitatea de a te conecta prin bluetooth însă este, datorită acestui fapt, la un preț mai mic.

Dacă nu vă deranjează să folosiți o conexiune prin mufă jack sau dacă aveți deja un stick pregătit cu melodiile preferate, atunci Tuadia ar putea fi modulatorul ideal pentru dumneavoastră. Are un ecran cu display LCD de 1.4 inch în care puteți vedea numele melodiei, care este de asemenea transmis și în ecranul radioului, volumul și frecvența.

Când pregătiți stick-ul cu muzică puteți organiza melodiile în foldere, modulatorul le va reda respectând ordinea lor. Folosind portul USB, prin cablu, puteți reîncărca telefonul, însă, aceasta nu va fi atât de rapidă ca în cazul celorlalte modulatoare din listă. Puteți folosi telefonul pentru muzică, când este la încărcat, dacă folosiți mufa jack. Alternativ, puteți introduce în device un micro SD.

Partea frumoasă la acest model este mini telecomanda, prin aceasta cei din mașină pot schimba piesele sau volumul fără a fi nevoiți să se întindă până în dreptul bordului. Tot prin aceasta găsim și posibilitatea de a umbla la EQ (setările de egalizator). Puteți chiar să schimbați piesele și din exteriorul mașinii când sunteți la grătar. Distanța indicată este de maxim 7 metri, însă, încă de la 5 se pot observa mici scăpări de semnal.

Ne-am așteptat să auzim două, trei interferențe având în vedere prețul mai redus, însă acestea nu au apărut, iar calitatea audio este și ea un pic mai bună decât ne-am așteptat. Per total, credem ca Tuadia RDS este cel mai bun modulator FM ieftin.

Întrebări și Răspunsuri

5 Voturi

Cum funcționează un modulator radio FM?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Un modulator FM este un transmițător radio FM cu putere redusă care transmite un semnal de la un dispozitiv audio portabil (cum ar fi un player MP3) la un radio FM standard. Majoritatea acestor emițători se conectează la mufa pentru căști a dispozitivului și apoi transmit semnalul printr-o frecvență de bandă de emisie FM, astfel încât să poată fi preluat de orice radio din apropiere. În cazul transmițătoarelor auto aceste au de obicei un slot pentru card SD sau USB sau un jack prin care puteți conecta telefonul sau un MP3 player. 

Transmițătoarele FM sunt utilizate în mod obișnuit ca soluție pentru redarea dispozitivelor audio portabile pe radiourile auto care nu au o mufă de intrare auxiliară „AUX” sau o conectivitate audio Bluetooth.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Care este cea mai bună frecvență pentru un modulator FM?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Frecvența cea mai bună pentru un transmițător FM în România este de obicei 87,5. Acest lucru se datorează faptului că frecvențele de la 87.5-88 sunt rezervate pentru servicii pe termen scurt folosind o licență de servicii restricționate, astfel încât stațiile obișnuite nu le utilizează.

Cu toate acestea, în orașele mari, această frecvență este adesea folosită de posturile de radio pirat și poate fi mai greu să găsești o frecvență liberă. O altă frecvență bună de încercat este 108, dar din nou, acesta ar putea fi utilizată în orașele mari. 

În testele noastre de obicei folosim 87,5 și nu am intampinat probleme, dar cel mai bine este să încerci cateva frecvențe pentru a afla care funcționează cel mai bine în zona ta.

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Pot transmițătoarele FM scurge bateria mașinii?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Da, transmitatoarele FM pot “scurge” complet bateria unei mașini dar au nevoie de mult timp pentru a o face. Acestea nu consumă atât de multă energie din baterie. Dacă știți că bateria dvs. este într-o stare bună și are o putere corespunzătoare cu parametrii de fabrică, nu se va descărca doar de la un transmițător FM. Unele emițătoare FM au un buton de on/off, caz în care este recomandat sa îl opriți când opriți motorul. 

De asemenea, depinde de modelul de mașină unde îl utilizați. O masina cu un motor mai mare de obicei are o baterie mai mare, lucru care o face mai rezistentă la o descărcare completă. Când motorul mașinii este oprit, un transmițător FM poate consuma în continuare, tocmai pentru ca încă puteți utiliza transmițătorul chiar și când motorul este oprit.

S-ar putea să se extragă energie, dar nu este suficient să lase bateria complet fără curent chiar dacă îl lăsați conectat un weekend întreg. Cu toate acestea, dacă aveți îndoieli cu privire la acest lucru, puteți să deconectați emițătorul FM pentru a vă asigura că nu va scurge energia din baterie.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Pot reda muzică prin intermediul brichetei de la mașină?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Aproape fiecare mașină modernă are un radio FM și o brichetă / priză de alimentare, pe care le puteți combina pentru a vă reda muzica folosind un transmițător FM. Aceasta este o opțiune excelentă, deoarece dispozitivele sunt relativ ieftine și ușor de configurat.

Configurarea exactă variază în funcție de dispozitiv, dar de obicei acești emițători se conectează la priza de alimentare și se conectează la telefon prin Bluetooth. După setarea dispozitivului pe o stație FM neutilizată din zona dvs., puteți reda audio-ul telefonului prin intermediul radioului auto.

Aceasta este o opțiune excelentă dacă mașina dvs. nu are Bluetooth sau un jack auxiliar încorporat. Cu toate acestea, în funcție de numărul de posturi FM din zona dvs. și de dispozitivul specific pe care îl cumpărați, calitatea audio poate varia.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Boxe PC
Audio

Cele Mai Bune Boxe PC

Cele mai bune boxe PC sunt acele modele care vă ajută să aveți o experiență mult mai plăcută atunci când...

Cele Mai Bune Căști de Gaming
Gaming

6 Cele Mai Bune Căști de Gaming

Cele mai bune căști de gaming îmbină un design confortabil cu calitatea superioară a sunetului, oferind o experiență audio deosebită....

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.