| 15.04.2024

6 Cele Mai Bune Camere Video Auto în 2024

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună cameră video auto pentru stilul tău.
de Cristina Dascălu

Cele mai bune camere video auto sunt acele gadgeturi cu o rezoluție de minimum 720p HD și cu un spațiu de stocare de 64GB. Senzorul de impact, pentru situații de urgență este principala caracteristică a celor mai bune camere video auto, înregistrand direct pe fișierul video direcția și puterea impactului.

Camerele auto bune devin din ce în ce mai populare și pe bună dreptate. Orice șofer știe că traficul nu este întotdeauna previzibil, chiar și în propriul vostru oraș sunteți expuși la riscuri datorită participanților imprudenți sau necunoscători din trafic. Deși nimeni nu dorește să se gândească la eventualitatea unei coliziuni, în momentul când un astfel de scenariu se întâmplă, prezența unei camere video auto în bordul mașinii poate face diferența dintre un episod incomod scurt și un întreg serial plin de bătăi de cap.

Dacă respectați regulile de circulație, o cameră auto este cel mai bun prieten, întrucât aceasta dovedește fără a putea fi contestată modul în care s-au desfășurat întâmplările ce vă privesc. Nu trebuie să vă asigurați că aveți un martor care să confirme povestea dumneavoastră, acesta este mereu cu dumneavoastră pe bordul mașinii.

Pe lângă soluționarea ușoară a situațiilor neplăcute, o cameră auto vă ajută să navigați prin orașele noi (dacă are funcție GPS) și vă oferă posibilitatea de a crea videoclipuri cu drumul parcurs în călătoriile dumneavoastră. Mai jos veți găsi alegerile noastre pentru cele mai bune camere video auto și părerile editorilor noștri despre ele.

Pentru o experiență cât mai placută la volan vă recomandăm si articolele noastre despre cele mai bune suporturi de telefon auto și cele mai bune modulatoare FM.

Cele Mai Bune Camere Video Auto în 2024

Mio MiVue 785 GPS – Recomandarea Nea Plăcut

Garmin Dash Cam 55 – Premium

DVR Navitel R200 – Mid-Range

Xiaomi YI – Alternativă Mid-Range

2Drive EXECUTIVE – Buget Redus

Blackbox G-905 – Oglindă / Dublă

01

Mio MiVue 785 GPS – Recomandarea Nea Plăcut

Mio MiVue 785 GPS

Cea mai bună cameră auto este Mio MiVue 785. Chiar dacă nu este cea mai ieftină cameră video auto, aceasta este optiunea de top deoarece este un dispozitiv micuț care reușește să își facă treaba extrem de bine. Mio MiVue 785 vă oferă un serviciu de înregistrare calitativ și o mobilitate specifică pentru un gadget modern.

Designul camerei de bord este unul plăcut, elegant, cu un ecran touchscreen de 2.7 inch găsit pe suprafața din spatele camerei, prin care puteți controla cu ușurință ceea ce doriți ca acest dispozitiv să facă pentru dumneavoastră. Are un GPS încorporat care vă poate ajuta prin afișarea video a vitezei dumneavoastră și locația în care vă aflați.

Un alt feature care ne-a plăcut este funcția de Wi-Fi pe care camera Mio MiVue 785 GPS o are, prin care fișierele video sau imaginile capturate se pot transfera rapid către smartphone-ul vostru sau alte astfel de dispozitive. Prin aceeași funcție, dacă doriți să împărtășiți experiența condusului, camera poate face și live stream-uri pe Facebook, pentru ca prietenii să vadă cum conduceți mașina cu plăcere, poate prin serpentine dificile, sau să admire peisajele munților pe lângă care treceți. 

Toate acestea sunt posibile și datorită unei calități video de 1080p, Full HD și a obiectivului larg care ajunge la 140 de grade, reușind să capteze cu succes imaginile, îmbunătățite și de un senzor Sony de 2MP care asigură înregistrarea video 1080p cu până la 30 de fps.

02

Garmin Dash Cam 55 – Cea Mai Bună Cameră Video Auto Premium

Garmin Dash Cam 55

Cea mai bună cameră video auto premium este Garmin Dash Cam 55. Deși are o dimensiune destul de mică ne-a impresionat prin claritatea imaginilor oferite și prin funcțiile suplimentare de care dispune.

Gadget-ul filmează un unghi larg de 122 de grade, ceea ce considerăm că este destul de bun pentru a prelua imagini extinse. Un feature de top al acestui dispozitiv este camera în sine, care înregistrează cu o calitate de 1440p și ajunge la 30 de fps. Am apreciat și feature-ul de control vocal (engleză), dar și avertismentele pe care camera le oferă, legate de pericole precum abaterea de la traseu, ieșirea din limitele benzii sau nepăstrarea unei distanțe sigure de vehiculul din față.

Camerei îi puteți atașa un filtru polarizant, pentru a fi siguri că primiți imaginile întocmai la cea mai bună calitate pe care o poate oferi, eliminând pe cât posibil din strălucirea de la parbrizul mașinii, care poate afecta filmările.

Un alt feature interesant este tehnologia de detectare automată a incidentelor din trafic, Garmin Dash Cam 55 dispune de tehnologia G-Sensor, toate fișierele video sunt stocate și salvate automat. Prin funcția GPS încorporată, toate aceste fișiere sunt marcate cu ora și locul, astfel o neînțelegere în legătură cu aceste repere este practic imposibilă datorită camerei de bord.

03

DVR Navitel R200 – Cea Mai Bună Cameră Auto Mid-Range

DVR Navitel R200

Cea mai bună cameră auto mid-range este DVR Navitel R200, o cameră destul de mică, însă perfect practică. Aceasta își face treaba cu succes și oferă niște avantaje mulțumitoare în ciuda dimensiunii mici. DVR Navitel R200 s-a dovedit a fi doar un înveliș mai compact pentru aceleași servicii oferite de modelele mai mari.

Fiind de o dimensiune redusă, camera se prinde de parbriz cu ajutorul unui sistem de ventuze, care o va fixa destul de bine și va reduce filmările incorecte cauzate de mișcările mașinii, întâlnite mai des în cazul camerelor mari. Camera are un ecran de 2 inch de ajustare a setărilor, cu o rezoluție de 320 x 240 care este de așteptat datorită dimensiunii mici a modelului. 

În opoziție cu prima impresie, R200 filmează cu o calitate Full HD cu 25 de cadre pe secundă și are un unghi de 140 de grade a câmpului vizual, așadar poate prelua cu succes imagini și clipuri video de pe traiectoria dumneavoastră fără a omite detalii importante din trafic. 

Există de asemenea încorporat și un senzor de detectare a situațiilor de urgență, a accelerației sau a frânării bruște. Toate filmările se înregistrează pe un card microSD cu spațiu de stocare de 64GB. Per total, am fost foarte impresionați de DVR Navitel R200 si o considerăm una dintre cele mai bune camere auto mid-range.

04

Xiaomi YI – Alternativă Mid-Range

Xiaomi YI1

Micuța cameră de bord Xiaomi YI ascunde în spatele dimensiunii, multe feature-uri tehnologice pe care le-am apreciat atunci când am testat-o și considerăm că este o cameră care trebuie luată în vedere atunci când căutați una pentru mașina dumneavoastră.

Ceea ce ne-a atras atenția în primul rând, a fost cu siguranță unghiul foarte larg de 165 de grade cu care camera înregistrează. Cu un câmp de vedere atât de extins, camera poate monitoriza cu succes cam tot ce se întâmplă în fața mașinii. Vă poate atenționa și în legătură cu incidentele care se petrec la destul de mare distanță de mașina voastră, prin sistemului de avertisment de coliziune, care sună imediat ce detectează o posibilă situație care v-ar putea pune în pericol, funcție existentă datorită pachetului ADAS, Advanced System Assistance Driver. Clipurile video realizate în situații de urgență se salvează automat prin tehnologia G-Sensor.

Camera filmează cu o calitate video de 1080p, Full HD, cu lentila de rezoluție înaltă și diafragma de 1.8, astfel încât imaginile capturate în situații cu iluminare scăzută vor fi suficient de clare.

Singurul reproș pe care îl putem aduce acestei camere este lipsa unui GPS, însă dacă vom compara toate celelalte specificații de top, camera Xiaomi YI este una care vă merită atenția.

05

2Drive EXECUTIVE – Cea Mai Bună Cameră Auto Pentru Buget Redus

2Drive EXECUTIVE

Cea mai buna cameră auto ieftină este 2Drive EXECUTIVE, o optiune care nu este doar prietenoasă cu buzunarul dumneavoastră, ci și una care oferă un serviciu de calitate mulțumitoare. Display-ul pe care puteți viziona înregistrările are o diagonală de 3 inch și o luminozitate ce vă poate oferi filmări de calitate dacă umblați destul de mult la setări. 

Ne-a plăcut la această cameră unghiul de vizualizare de nu mai puțin de 170 de grade, ceea ce înseamnă că acest dispozitiv vă oferă filmarea câmpului vizual stânga-dreapta aproape perfect. Rezoluția camerei este de 12 megapixeli și poate prelua clipuri de calitate mare, însă spațiul de 8 GB oferit de microSD-ul care vine cu 2Drive EXECUTIVE nu vă permite să înregistrați foarte mult. Pentru a reuși să filmați mai mult timp este nevoie să reduceți calitatea sau să achiziționați un microSD mai mare.

Acest model vă poate ajuta doar la condusul din timpul zilei, noaptea filmările devin neclare datorită condițiilor slab iluminate. Dacă plănuiți să o utilizați pentru drumuri lungi prin afara orașelor atunci poate ar fi bine să optați pentru un alt model mai calitativ. Pentru traficul din ora pe timpul zilei, vă puteți baza pe această cameră, la viteze și distanțe mici numerele de înmatriculare sunt vizibile și cu setările potrivite: puteți înregistra întreg parcursul pe microSD-ul din pachet și chiar să obțineți și o calitate mulțumitoare noaptea, depinde doar de ce doriți să facă pentru dumneavoastră.

Gadget-ul trebuie să fie mereu cuplat la încărcătorul auto, altfel nu va funcționa decât pe baza acumulatorului de capacitate de 180 mAh, pentru aproximativ câteva minute. Dacă sunteti constransi de un buget redus, 2Drive EXECUTIVE este cu siguranță cea mai bună cameră video auto pentru dvs.

06

Blackbox G-905 – Cea Mai Bună Cameră Auto Tip Oglindă / Dublă

blackbox g905

Cea mai bună cameră video auto tip oglindă este Blackbox G-905, o cameră ușor de montat pe oglinda retrovizoare prin cei doi suporți de cauciuc încorporați. Aceasta vă va ajuta să vizualizați ceea ce se întâmplă în trafic atât în fața mașinii, cât și în spatele acesteia. Are un ecran de 5 inch, deci meniul e mai ușor de văzut și de utilizat.

Blackbox G-905 este diferită de majoritatea camerelor auto, aceasta nu se atașează pe parbriz și astfel nu vă limitează câmpul vizual cu nimic. Prinderea pe oglindă este un feature ingenios și duetul dintre camera frontală și din spate oferă un bonus la înregistrarea completă a situațiilor. Pe timpul zilei calitatea filmării este mulțumitoare, nu am spune că era exact 1080p, dar se apropia îndeajuns de tare. Noaptea în schimb, calitatea scade drastic dar nu la un nivel îngrijorător, se pot distinge numere de înmatriculare ale mașinilor din față și spate.

Acest model vine și cu o cameră suplimentară pentru spate, aceasta este rezistentă la apă și filmează cu o calitate mult mai scăzută față de cea frontală. Avantajele oferite de camera din spate sunt pe lângă „un ochi în plus”, și un mod de parcare, ce proiectează linii menite să ajute cu manevrarea în spate. Simpla prezență a camerei secundare oferă un mare ajutor celor care evită garările pentru că le consideră dificile, chiar și fără liniile de ghidaj.

Avem totuși o problemă, pentru a beneficia de toate avantajele camerei din spate este nevoie să apelați la un service pentru montare (lucru necesar pentru a păstra garanția), în absența unui expert, deși posibilă, montarea va genera iregularități cu sistemul camerei. Astfel încât sistemul G-senzor și detecția de mișcare ar putea funcționa în mod greșit.

Blackbox G-905 este o cameră video auto bună care încearcă să ofere extrem de multe avantaje în ciuda prețului mic. Trebuie să luați în considerare că acest model este totuși din categoria buget și drept urmare ar putea să își piardă în timp funcționalitatea completă.

Întrebări și Răspunsuri

8 Voturi

Cum pot alege cea mai bună cameră auto?

Răspunde
8
Nea Plăcut

Toate camerele video auto au plusurile și minusurile lor și este greu de spus dacă una este mai potrivită decât alta, deoarece acest lucru depinde de ceea ce aveți nevoie. Mai jos am listat cele mai importante aspecte pe care să le luați în considerare atunci când vreți sa alegeți o cameră auto bună.

  • Rezoluție video (foarte importantă)

Veți dori o calitate a înregistrării de minim 720p HD. Acest lucru asigură că materialele video sunt suficient de clare pentru a putea distinge plăcuțe de înmatriculare, mărci și modele de mașini, cât și fețe. Sunt disponibile și camere auto HD1080p și 2K, dar prețul este semnificativ este mai mare.

  • Capacitate de stocare (foarte importantă)

Căutați un model cu cel puțin 64 GB de stocare. Cu cât rezoluția camerei video de bord este mai mare, cu atât va necesita o capacitate de stocare mai mare pentru a înregistra o filmare de aceeași durată. O oră de filmare 720p ar putea ocupa între 1 și 2 GB, în timp ce o oră de filmare 1080p ocupă cu ușurință 5GB sau mai mult. 

  • Viziune de noapte (foarte importantă)

Viziunea de noapte este crucială pentru că nu știți niciodată când ar putea avea loc un accident. Farurile, luminile orașelor și luminile stradale pot oferi uneori suficientă iluminare, încât viziunea nocturnă să nu fie necesară, dar acele lumini nu vor fi întotdeauna acolo. Nu vă riscați.

  • Pornire / Oprire automată (importantă)

Unele camere auto de bord au capacitatea de a porni odată cu motorul mașinii și de a se opri când motorul mașinii se oprește. Este o caracteristică obligatorie, deoarece camerele video sunt utile doar atunci când sunt pornite – și în conformitate cu legea lui Murphy, singura dată când veți uita să o porniți va fi ziua în care veți avea un accident. Nu vă riscați.

  • Dimensiunea camerei (importantă)

Orice element care obstrucționează câmpul vizual este periculos atunci când conduceți o mașină, așa că evitați camerele video auto mari care pot bloca linia vizuală. În general, mai mic este mai sigur.

  • Înregistrare tip buclă (importantă)

Când spațiul de stocare al unui dashcam se umple, se pot întâmpla două lucruri: se oprește înregistrarea sau face o bucla și se începe suprascrierea celor mai vechi filmări. Prima opțiune vă poate lăsa vulnerabili dacă încetează înregistrarea în mijlocul unui moment cheie. Înregistrarea în loop este mai puțin riscantă.

  • Senzor de impact (util)

Unele camere video detectează accidente, apoi salvează automat înregistrările începând cu câteva minute înainte de impact. Unele pot, de asemenea, să se activeze automat atunci când este detectat un impact, chiar dacă camera a fost oprită, ceea ce este util atunci când autovehiculul este parcat.

  • GPS (opțional)

Urmărirea GPS poate „dovedi” că un accident a avut loc acolo unde ai spus că a avut loc, în cazurile în care materialul nu este clar. Urmărirea GPS vă poate înregistra și viteza, ceea ce este util pentru amenzile de viteză greșite. Și ca părinte, jurnalul GPS poate fi folosit pentru a vedea unde au mers cu adevărat copiii cu mașina.

  • Cameră duală – față și spate (opțional)

Dacă doriți o acoperire completă, un dashcam cu cameră doar pe partea din față a mașinii nu va fi suficient. Ce se întâmplă dacă sunteți loviți din spate? O camera auto orientată în față poate furniza unele dovezi, dar nu va surprinde întregul incident. Unele camere auto vin în perechi, a doua montându-se pe lunetă.

Folosind sfaturile de mai sus, ar trebui să puteți alege o cameră de bord auto perfectă pentru nevoile dvs. Dar dacă vă simțiți pierduți sau dacă căutați o listă cu cele mai bune camere video auto, atunci articolul nostru vă așteaptă.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Care este cel mai bun loc pentru a monta o cameră video auto?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Unde trebuie să montați camera video auto? Aceasta este o întrebare foarte importantă, una fundamentală pentru proprietarii de dashcams. Acest lucru depinde în principal de tipul de cameră pe care o aveți. Mai jos discutăm câteva opțiuni și lucruri de luat în considerare.

Vizibilitate

În mod ideal, atunci când conduceți în trafic de vârf, ar trebui să puteți vedea roțile din spate ale vehiculului din fața dvs. Acest lucru înseamnă să păstrați cel puțin o distanță minimă pentru siguranță, în orice moment. Cu camera instalată pe bordul vehiculului, vizibilitatea poate avea de suferit. În mod ideal, ați dori să aveți un camp vizual cât mai puțin obstrucționat. Prin urmare, dacă este posibil, încercați să evitați montarea camerei pe bord pentru o mai mare siguranță și o vizibilitate cât mai bună.

Cu excepția bordului, a doua și cea mai populară opțiune este montarea pe parbriz. O alegere bună în funcție de locul unde o plasați. Cea mai bună poziție se află chiar pe mijlocul parbrizului, la câțiva centimetri în jos față de plafon. Dacă dashcam-ul dvs. este dotat cu o ventuză, ar trebui să lăsați suficient spațiu pentru ca dispozitivul să poată fi instalat cu ușurință. În mod ideal, l-ați monta chiar în spatele oglinzii retrovizoare. Aceasta este singura zonă a parbrizului care este deja blocată, așadar dacă o montați chiar în spatele oglinzii retrovizoare, nu împiedicați nicio zonă de vizualizare suplimentară, ceea ce este perfect.

Posibil cea mai bună soluție este să cumpărați o cameră de bord dedicată oglinzi retrovizoare. Acestea sunt literalmente camere care se fixează direct pe oglinda retrovizoare existentă. Nu este nevoie să vă încurcați în alegerea unei poziții pentru ventuză sau suportul adeziv și nu vă faceți griji legate de obstrucționarea vederii.

Discreție

Discret este numele jocului atunci când aveți un astfel de dispozitiv instalat în mașină. Ar putea deveni cu ușurință ținta unui hoț care caută să-l vândă. În funcție de culoare, finisaj și materialul camerei, puteți modifica ușor poziția acesteia. Dacă este neagră și cu finisaj mat, care este probabil cea mai bună combinație, puteți monta camera auto oriunde pe parbriz și ar fi suficient de discretă pentru a nu fi observată cu ușurință.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Poate o cameră auto să scurgă bateria mașinii?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Deși nu necesită multă energie, există un risc mic ca o camera video auto să scurgă bateria mașinii. Majoritatea camerelor de bord nu includ o sursă proprie de alimentare, ceea ce înseamnă că trebuie să obțină curent din vehicul. De obicei, se conectează la bateria mașinii prin bricheta / port USB și pot continua să utilizeze puterea mașinii chiar și atunci când motorul este oprit. Cel mai bun mod de a preveni acest lucru este prin a deconectarea camerei de la priză atunci când nu este utilizată, rularea mașinii în fiecare zi și instalarea unui kit hardware cu regulator de tensiune.

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Poate camera video auto fii folosită drept probă în instanţă?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Camera video auto nu reprezintă o probă doveditoare în instanţă, cel puțin nu în momentul scrierii acestui răspuns. Ea poate fi folosită dar nu este în mod automat luată în considerare, acceptarea ei de către organele legii depinzând de la un caz la altul. Chiar si-asa, pentru acele cazuri în care nu există martori o camera de bord vă poate scoate dintr-o situație dificilă

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Merită să-mi cumpăr o cameră auto dublă?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Camerele auto duble sunt de obicei costisitoare, având în vedere că din punct de vedere tehnic, sunt practic două camere. Înainte de a alege o cameră dublă, întrebați-vă dacă acest tip de cameră este cea mai bună alegere pentru dvs. Iată care sunt factorii cheie de luat în considerare:

Avantajele unei camere auto duble:

Acoperirea completă a spatelui mașinii este atragerea principală a unei came de bord duble. Oricum, în cazul în care vehiculul dvs. este lovit din spate, rar va trebui să demonstrați că a fost vina dvs., dar niciodată nu strică puțină siguranță în plus.

O acoperire mai mare a zonei din jurul vehiculului dvs. parcat. Camerele auto nu sunt utile doar atunci când vă puneți în mișcare, acestea ajută și când mașina este parcată. Dacă cineva vă lovește sau vă vandalizează vehiculul în timp ce este parcat, este mai probabil să îl puteți identifica dacă aveți o cameră dublă cu o arie de înregistrare mai mare. 

Dezavantajele unei camere auto duble:

Camerele de bord duble sunt costisitoare. Nu este neobișnuit ca modelele să coste 1000 de LEI sau chiar mai mult, toate pentru că în esență cumpărați două camere video. 

Calitatea unei camere de bord dubla este dată de calitatea ambelor obiectivelor. Nu este neobișnuit ca producătorii să creeze produse unde unitatea orientată spre spate să înregistreze în rezoluție mai mică decât cea din față. Calitatea înregistrărilor este extrem de importantă și nu ar trebui să faceți niciodată compromisuri în privința calității, doar de dragul de a înregistra mai multe. Dacă materialele surprinse de lentila din spate sunt prea încețoșate sau pixelate pentru a fi lizibile, v-ar fi mai de folos sa nu o aveți deloc. 

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Drone
Foto Video

Cele Mai Bune Drone

Cele mai bune drone sunt reprezentate de acele modele care vă oferă experiențe plăcute la utilizare și care vă satisfac...

Cristina Dascălu

Cristina Dascălu

Cristina este o jurnalistă independentă care scrie despre camere foto, aparate video și produse home cinema. Când nu testează sau face recenzii pentru echipamente, Cristina cântă la chitară, explorează fotografia urbană sau incearcă să își convingă prietenii să vină la o ședință foto.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.