| 15.04.2024

5 Cele Mai Bune Televizoare 4K

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun televizor 4K pentru stilul tău.
de Cristina Dascălu

Cele mai bune televizoare 4K cumulează funcțiile hi-tech de redare a culorilor și un sistem de sunet impresionant, oferind o experiență de vizionare mult mai captivantă. Indiferent de dimensiuni, cele mai bune televizoare 4K dețin o rată de refresh de minimum 120 Hz și au cel puțin 2, 3 porturi intrare-ieșire.

Televizoarele cu afișaje 4K devin norma, dat fiind numărul de servicii de streaming disponibile în creștere, tot mai multe console de jocuri care rulează jocuri în 4K și Blu-ray-uri 4K disponibile pentru colecționari. Cu toate modalitățile de a obține conținut 4K în ziua de azi, veți avea nevoie de un televizor care să se ridice la nivelul cerințelor. Și nu este ca și cum nu aveți de unde sa alegeti. Dar de unde știți care este cel mai bun pentru dumneavoastră?

Am analizat zeci de modele de televizoare 4K pentru a le găsi pe cele mai bune în funcție de nevoile dvs. Poate căutați imaginea perfectă indiferent de cost sau poate că aveți un buget restrâns. Indiferent care sunt nevoile dvs., aceste cinci modele TV sunt unele dintre cele mai bune în momentul acesta. Găsiti lista noastră cu top televizoare 4K mai jos.

Cele Mai Bune Televizoare 4K în 2024

Sony Bravia X900F 4K – Recomandarea Nea Placut

Sony Master Series A9F 4K – Calitate Premium

LG C8-Series 4K – OLED

Samsung NU730 4K – Curbat

LG UK6470 4K – Buget Redus

Ore de cercetare

43

Ore de Cercetare

1006

Reviewuri Evaluate

858

Produse Comparate

01

Sony Bravia X900F 4K – Recomandarea Nea Plăcut

Sony 55XF9005

Cel mai bun televizor 4K de pe piața este Sony Bravia X900F, mai ales când vine vorba de dimensiuna si calitatea ecranului vs. prețul platit. Împreună cu o rezoluție super-precisă de 4K, televizorul inteligent Sony X900F dispune de tehnologia Motionflow XR care oferă o rată de reîmprospătare de 120 GHz pentru a elimina orice urma de screen-tearing și decalaj (lag) al imaginii.

Cu ajutorul tehnologiilor Ultra HD și HDR, acest televizor va fi partenerul perfect pentru consola dvs. PlayStation 4 Pro 4K.Cat despre capabilități smart, televizorul Sony UHD dispune de conectivitate integrată Wi-Fi și ethernet și este compatibil atât cu Asistentul Google, cât și cu Amazon Alexa. Aveți acces ușor la magazinul Google Play pentru aplicații și puteți să vizualizați conținutul preferat de divertisment direct din cutie. 

Dacă ceea ce vă doriți este cel mai bun televizor 4K, fără sa va intereseze funcționalități extra, ecrane curbate și sunteți dispuși sa plătiți pentru calitate atunci X900F e televizorul pentru dumneavoastră! 

02

Sony Master Series A9F 4K – Calitate Premium

Sony 65A1

Cel mai bun televizor 4K pentru filme este A9F Master Seris 4K de la Sony. Profitând de procesorul de imagine X1 Ultimate al firmei pentru a oferi cele mai bune imagini HDR din clasa. De fapt, când am văzut pentru prima oară Seria Master A9F în persoană, nu ne-am putut abține să privim cu uimire. Este atât de bun. 

Printr-o relație strânsă cu Dolby și IMAX, Sony a reușit să împingă limitele când vine vorba de HDR 4K. A9F este unul dintre puținele televizoare care se livrează împreună cu IMAX Enhanced, o formă de HDR care optimizează filmele de la Hollywood pentru a oferi o culoare exactă, detalii orbitoare și un contrast fantastic, așa cum intenționa regizorul.

Asta sună bine dacă filmul pe care-l vizionați a fost codificat cu HDR, dar ce se întâmplă atunci când revizionați cu un clasic, cum ar fi The Godfather? Ei bine, procesorul X1 Ultimate menționat anterior va avea grijă de asta, ridicându-l la o rezoluție de 4K Ultra HD, cu re-mastering aruncat în mix pentru un efect HDR.

Nu ar trebui să aveți probleme prea mari pentru a găsi ceva de vizionat, fie în 4K HDR, 4K Ultra HD, sau chiar Full HD. Acest lucru se datorează faptului că Master Series A9F vine cu sistemul de operare Google Android integrat – un magazin unic pentru toate cele mai importante servicii de streaming, cum ar fi Amazon Prime Video, HBO GO, DirecTV, Hulu și Netflix.

Nu este tocmai comun să găsiți un dispozitiv Android care nu a fost infuzat cu Google Assistant, iar Master Series A9F nu face excepție. Dispune de aceeași versiune ca și LG Seria C8, permițându-vă să controlați atât televizorul, cât și restul hardware-ului conectat inteligent în casa dvs., utilizând vocea dvs.

03

LG C8-Series 4K – Cel Mai Bun TV 4K OLED

LG OLED55C8PLA

Cel mai bun TV 4K OLED este LG C8-Series. Amestecul său de culori vii și negrul obsidian asigură că nu poate fi bătut în departamentul de contrast. Beneficiind de multe dintre cele mai recente standarde HDR – inclusiv Dolby Vision, Hybrid Log Gamma și HDR10 – și procesorul LG Alpha 9, care asigură că până și conținutul HD și FHD sunt prezentate la o rezoluție 4K Ultra HD, C8-Series este un televizor de nota 10.

Creierul Seriei C8 este software-ul webOS smart de la LG, care găzduiește o serie de servicii de streaming la cerere, inclusiv Amazon Prime Video, DirecTV, HBO Go, Hulu și Netflix. Asta se traduce într-un catalog aproape infinit de conținut, disponibil la apăsarea unui buton sau prin comandă vocală. Da, ați înțeles corect – Seria C8 are un asistent virtual integrat pentru explorarea de conținut.

Mai precis este vorba de Asistentul Google. Acesta poate face ceva mai mult decât doar să găsească un episod din Game of Thrones. De fapt, Asistentul Google este fără îndoială cel mai avansat asistent virtual inclus pana acum într-un televizor. Este capabil să caute pe internet răspunsuri la întrebări, să scaneze prin aplicații pentru a găsi conținut și să controleze aparatele inteligente din casă.

Nu există nici o îndoială că veți plăti destul de mult pentru LG C8, dar pentru cei care trebuie să aibă cu adevărat cel mai bun televizor al momentului, nu exista o alta opțiune. Ecranul OLED și creierul sistemului de operare webOS sunt îmbinate genial într-un televizor care merită investiția. 

04

Samsung NU730 4K – Cel Mai Bun TV 4K Curbat

Samsung 55NU7302

Cel mai bun televizor 4K curbat este Samsung NU730, mândrindu-se cu un spectru de culoare reală Ultra HD, cu compatibilitate HDR pentru o imagine extraordinară, împreună cu un ecran LED iluminat din spate. Dacă doriți un televizor ultra HD curbat, cu diagonală mare dara fără să fie exagerat pentru casa dvs., acest model de TV inteligent în varianta de 138cm de la Samsung – liderul în industria televizoarelor UHD curbe in prezent – este o alegere extraordinară.

Trei porturi HDMI vă permit să conectați boxele externe de streaming, playerele Blu-Ray și consolele de jocuri, în timp ce funcționalitatea inteligentă încorporată face ca streaming-ul sa fie foarte simplu. Formatele video mai vechi sunt de asemenea scalate; deși nu vor fi cu adevărat 4K, vechiul dvs. conținut va arăta mai bine și mai clar ca înainte.

Nu este cel mai mare televizor inteligent Samsung din grup, dar la prețul de vânzare actual de doar 2,500 LEI, modelul 2019 Samsung 55NU7302 este unul dintre cele mai bune oferte UHD de 4K pe care le veți găsi pe un televizor curbat ultra HD. Dacă sunteți în căutarea unui televizor inteligent 4K Ultra HD care sa va atragă cu adevărat, un model HDR curbat reprezinta calea de urmat. Toate acestea fac din Samsung 55NU7302 cel mai bun televizor 4K curbat.

Mai mult, dacă simțiți nevoia pentru un model mai mare, versiunea de 163 de cm este de asemenea disponibilă în vânzare pentru 3,800 LEI. 

05

LG UK6470 4K – Cel Mai Bun Televizor 4K Ieftin

LG 43UK6200PLA

Cel mai bun televizor 4K ieftin al momentului este LG UK6470, un smart TV 4K UHD care se mândrește cu cea mai nouă varianta de WebOS LG. Televizorul servește ca un hub inteligent pentru streaming-ul întregului conținut preferat și este compatibil cu Alexa, astfel încât să îl puteți sincroniza cu ecosistemul inteligent de acasă.

Bucurați-vă de o redare fără probleme a conținutului în mișcare rapidă cu TruMotion 120, tehnologie care va asigură că o să vă bucurați de toate momentele fără stuttering și screen-tearing, de la secundele finale ale unei scene tensionate până la ultima faza a meciului.

Cu un design elegant și o carcasă subțire, acest model TV inteligent arată elegant de jur împrejur, indiferent dacă este montat pe un perete sau așezat pe un suport. Numărul mare de porturi va permit o conexiune facilă la toate tipurile de conținut, fie el de pe un device local sau prin Bluetooth sau wireless. Desigur nu veți beneficia de vreo tehnologie super revoluționara, dar dacă tot ce va doriți este un televizor smart calitativ, cu un meniu intuitiv și cu o calitate a imaginii foarte buna atunci acest LG UK6470 este ceea ce căutați. 

Întrebări și Răspunsuri

4 Voturi

Merită să achiziționez un televizor 4K?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Merită să achiziționați un televizor 4K mai ales dacă utilizați Netflix, Amazon Fire TV, Chromecast sau dacă obișnuiți să vă jucați pe PS5 ori Xbox. In momentul de fata nu exista multe optiuni pentru cacanale 4K la TV. la Conținutul vizualizat pe un televizor 4K prezintă culori realiste și vii, detalii clare, contrast și umbre puternice și cadre mult mai dinamice. În plus, platformele de streaming realizează acum majoritatea producțiilor 4K, încât ar fi păcat să nu vă bucurați de o experiență ca la cinema direct din confortul casei dumneavoastră.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Care este diferența dintre un televizor 4K și unul 1080p?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Principala diferență dintre 1080p și 4K este legată de numărul pixelilor. Un ecran 4K este capabil să afișeze de patru ori mai mulți pixeli decât unul 1080p. Dar pentru a fi mai clară comparația, ne-am gândit să dezbatem cele mai importante aspecte: rezoluție și culori.

  • Rezoluție

Nu putem compara televizoarele 4K (3840 x 2160 pixeli) și 1080p (1080 x 1920 pixeli) fără a face referire la rezoluțiile pe care le oferă fiecare. Cu aproape de patru ori mai mulți pixeli, veți observa detalii semnificativ mai bune pe un televizor 4K. Desigur, veți avea nevoie de un televizor suficient de mare, astfel încât să vedeți diferența chiar și de la o distanță mai mare.

  • Culori

Pixelii suplimentari ai televizoarelor 4K sunt „responsabili” și de culorile afișate. În comparație cu televizoarele 1080p, modelele 4K oferă culori mai dinamice și umbre mai profunde.

Totuși, înainte de a face o achiziție, trebuie să luați în considerare și tipul de display (OLED sau LCD), pentru că și acesta contribuie semnificativ la calitatea culorilor. Acestea controlează cantitatea de lumină care ajunge la fiecare pixel în parte, influențând și raportul umbrelor. Din acest motiv, de preferat ar fi să vă orientați către un televizor 4K OLED.

De asemenea, un televizor 4K este alegerea ideală dacă sunteți în căutarea unor caracteristici speciale, cum ar fi HDR-ul.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Este nevoie de un cablu HDMI special pentru a reda conținut 4K?

Răspunde
1
Nea Plăcut

În cazul televizoarelor 4K nu aveți nevoie de cabluri HDMI speciale. Cablurile HDMI nu vor îmbunătăți calitatea imaginii (video), ci doar vă asigură de faptul că aceasta nu se va degrada. Calitatea „de bază” a conținutului afișat nu poate fi îmbunătățită cu niciun tip de cablu, ci doar deteriorată. Un cablu HDMI ajută doar la păstrarea calității video.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Cele Mai Bune Smart TVs
Home Cinema

6 Cele Mai Bune Televizoare Smart

Cele mai bune televizoare smart sunt acele modele care îmbină toate caracteristicile și funcționalitățile dispozitivelor smart (telefon, calculator, tabletă) cu...

Cristina Dascălu

Cristina Dascălu

Cristina este o jurnalistă independentă care scrie despre camere foto, aparate video și produse home cinema. Când nu testează sau face recenzii pentru echipamente, Cristina cântă la chitară, explorează fotografia urbană sau incearcă să își convingă prietenii să vină la o ședință foto.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.