| 15.04.2024

Cele Mai Bune Imprimante Laser

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună imprimantă laser pentru stilul tău
de Șerban Giurgi

Cele mai bune imprimante laser sunt acele modele care prezintă capabilități tehnice foarte bune, astfel încât să puteți rezolva toate sarcinile de la birou sau de acasă fără probleme. Tehnologia a evoluat destul de mult în acest domeniu, de aceea pe piață veți găsi nu doar imprimante laser clasice. Mai există și modele multifuncționale, care oferă nu doar posibilitatea de a printa, ci și de a copia, scana sau de a trimite faxuri.

Pentru început, ar trebui să stabiliți foarte bine bugetul. În acest fel, vă va fi mult mai ușor să știți către ce produs să vă îndreptați atenția: către o imprimantă laser clasică ori către una multifuncțională, deoarece diferențele de preț sunt destul de mari. Nu sunt foarte multe caracteristici după care ar trebui să vă ghidați achiziția, însă fiecare joacă un rol important în cazul în care vă doriți o imprimantă de calitate. Așadar, documentați-vă cu privire la tipul imprimantei (monocrom sau color), viteza de printare, copiere și scanare, formatul acceptat, manevrarea hârtiei, funcțiile suplimentare, compatibilitatea cu sistemul de operare al laptopului/ calculatorului și prețul consumabilelor de care veți avea nevoie.

Imprimantele de tip monocrom pot printa doar pagini alb-negru, fiind și mai accesibile din punctul de vedere al prețului. Cele color sunt mai costisitoare, însă vă oferă posibilitatea de a printa documente și grafice atractive, aceste modele fiind cele mai bune imprimante laser de pe piață. Viteza de printare este exprimată în numărul de pagini pe care imprimanta le poate prelucra într-un minut. Această valoare este, de regulă, mai mare în cazul paginilor alb-negru, comparativ cu cele color. La o imprimantă laser multifuncțională veți găsi specificații și cu privire la viteza de scanare și copiere, valori exprimate tot în pagini pe minut. Formatul se referă la dimensiunea hârtiei acceptate (A4 sau A3), important mai ales dacă doriți să imprimați afișe. Dar dacă vă doriți un dispozitiv pentru uzul convențional, fie el acasă sau la birou, vă puteți rezuma la o imprimantă laser A4.

Manevrarea hârtiei face referire la mai multe aspecte: capacitățile la intrare și la ieșire (câte coli pot intra în orificiul special „input” și care este numărul maxim de foi care încap în tăvița de „output”) și intervalul de greutate suportat (acesta cuprinde un minim și un maxim de grame pe metrul pătrat). Printre cele mai importante funcții suplimentare ale unei imprimante laser ar trebui să fie posibilitatea de duplex (de preferat automat), un ecran LCD de pe care să puteți face rapid toate configurările și conectivitatea (prin Wi-Fi sau prin cablu, în funcție de câte calculatoare/ laptopuri vreți să conectați). Cele mai bune imprimante laser prezintă toate aceste funcții, însă puteți găsi și alte modele convenabile atât ca tehnologii, cât și ca preț. Compatibilitatea cu sistemul de operare poate fi verificată imediat în lista specificațiilor făcute de fiecare brand în parte. Prețul consumabilelor este un aspect de care ar fi indicat să țineți cont dacă aveți un buget mai limitat. Chiar dacă imprimanta prezintă un cost de achiziție decent, tonerele pot fi destul de scumpe.

Dacă nu aveți timpul necesar pentru a face căutări și comparații între diferite modele, urmăriți lista celor mai bune imprimante laser găsite de editorii noștri. Sunt împărțite în diferite categorii, astfel încât să puteți găsi modelul de care aveți nevoie.

HP MFP 178nw – Color

Canon MF633Cdw – Color cu Scaner

HP LaserJet Pro M15w – Monocrom

Xerox 6515 – Multifuncțională

Brother HL 1110 – Consumabile Ieftine

HP 150NW – Wireless

Xerox Phaser 3020 – Ieftină

Ore de cercetare

14

Ore de Cercetare

690

Reviewuri Evaluate

289

Produse Comparate

01

HP MFP 178nw – Color

HP MFP 178nw
HP MFP 178nw

HP MFP 178nw este o imprimantă laser color, care printează la o rezoluție de 600 x 600 DPI până la 18 pagini alb-negru și 4 pagini color pe minut. De asemenea, mai puteți scana și copia documente.

HP MFP 178nw este modelul perfect de imprimantă laser pentru acasă ori pentru birourile de mici dimensiuni. Marele avantaj este reprezentat de faptul că acesta este un echipament All in One, care vă permite nu doar să imprimați, ci și să scanați și copiați documentele de care aveți nevoie. Așadar, este cea mai bună imprimantă laser în cazul în care trebuie să realizați mai multe task-uri simultan.

La partea de imprimare caracteristicile sunt destul de bune: 18 pagini alb-negru și 4 pagini color pe minut. Această viteză vă permite să aveți într-un timp destul de scurt toate documentele de care aveți nevoie. Calitatea de 600 x 600 DPI nu este chiar cea mai bună de pe piață, însă chiar și așa, culorile sunt destul de vii, iar textul este clar. Scaner-ul are o rezoluție optică de 600 x 600 DPI, un format A4 și vă oferă posibilitatea de a scana în PDF sau către WSD. Copiatorul are o viteză de 14 pagini alb-negru și 4 pagini color pe minut, la aceeași rezoluție.

Un alt avantaj al acestei imprimante laser este interfața: rețea și wireless. Acest lucru vă permite, spre exemplu, să printați direct de pe telefon sau tabletă. La viteza de „reacție” a echipamentului contribuie și procesorul, tactat la o frecvență de 800 MHz. De reținut este faptul că trebuie să respectați numărul maxim de coli atât la intrare (150 coli), cât și la ieșire (50 coli).

02

Canon MF633Cdw – Color cu Scaner

Canon MF633Cdw
Canon MF633Cdw

Canon MF633Cdw este o imprimantă laser color cu scaner, care printează, scanează și copiază orice document în format A4. Capabilitatea de imprimare mobilă că permite să printați direct de pe telefonul mobil.

Canon MF633Cdw este o imprimantă multifuncțională, ceea ce înseamnă că nu este potrivită doar pentru acasă, ci și pentru birouri. Important este să nu se depășească numărul de 1-3 utilizatori conectați simultan la acest echipament. Procesorul are o frecvență de 800 MHz și o capacitate a memoriei destul de bună, de 1024 MB. Un dezavantaj ar putea fi puterea consumată, deoarece 850 W este o valoare destul de mare, mai ales pentru uzul convențional de acasă.

Imprimarea se realizează la o rezoluție de 600 x 600 DPI, la o viteză de printare de 18 pagini pe minut. Scaner-ul este echipat cu mai multe funcții importante, precum scanarea către PC, e-mail, FTP, către web/ cloud și iFAX-ul. Toate acestea vă ușurează munca și reduc din timpul total alocat pentru acest task. Copierea se realizează tot la o rezoluție de 600 x 600 DPI și tot la o viteză de 18 pagini pe minut. Partea bună este că puteți printa față-verso în mod automat, fără să mai fie nevoie să întoarceți manual foaia.

Canon MF633Cdw prezintă și tehnologia de imprimare securizată printr-un cod PIN, astfel încât să aveți acces numai dumneavoastră la echipament. O altă funcție importantă este reprezentată de ecranul tactil color, cu o diagonală de 12.7 centimetri, care vă ajută să configurați mai repede detaliile imprimării, scanării sau copierii.

03

HP LaserJet Pro M15w – Monocrom

HP LaserJet Pro M15w
HP LaserJet Pro M15w

HP LaserJet Pro M15w este cea mai bună imprimantă laser atât pentru serviciu, cât și pentru biroul de acasă. Este compatibilă și cu versiunile mai vechi de windows (7,8,8.1), iar capacitățile sale sunt peste așteptări.

Bineînțeles, acest model nu poate îndeplini cu aceeași ușurință task-uri mai grele, ca alte imprimante mai scumpe. Scopul său este de a fi un prieten de nădejde pentru sarcinile obișnuite, specifice spațiului „de casă”. Nu va putea printa sute de pagini, ore în șir. Însă reușește să ducă la bun sfârșit, cu o calitate și viteză impresionantă, taskurile normale pentru o imprimantă de calibrul său.

HP LaserJet Pro M15w  se poate conecta si wireless, procesul fiind destul de simplu. Este posibil să trebuiască să așteptați câteva minute, dar odată conectată puteți începe să printați. Trebuie să aveți în vedere că acest model nu printează color (dacă doriți acest feature vă recomandăm să consultați review-ul pentru HP Deskjet 5075 sau HP Deskjet 2630). Cei de la HP pun la dispoziția consumatorilor și o aplicație „HP Smart” care poate fi descărcată pe smartphone-ul dumneavoastră și vă permite să controlați imprimanta de la distanță (asemenea unei telecomenzi). Puteți pune un fișier la printat direct de pe mobil, astfel încât nu trebuie să îl descărcați pe calculator și apoi să inițiați comanda de printare.

Designul compact și funcția wireless vă permit să plasați imprimanta cu ușurință în casa dumneavoastră. Dimensiunile reduse nu sacrifică din viteza de printare, aceasta este de 18 ppm (alb-negru). Totodată această imprimantă este și foarte silențioasă. Toate aceste aspecte conturează destul de clar scopul și utilitatea imprimantei, nu poate satisface nevoile unui întreg birou de angajați, dar poate fi un tovarăș de nădejde pentru biroul personal de acasă.

04

Xerox 6515 – Multifuncțională

Workcentre Xerox 6515
Workcentre Xerox 6515

Xerox 6515 este o imprimantă laser multifuncțională cu o viteză de imprimare de până la 28 de pagini pe minut și un volum lunar de 50.000 de pagini, fiind potrivită chiar și pentru birourile mai aglomerate.

Xerox 6515 face parte din categoria top imprimante laser, fiind multifuncțională. Cu alte cuvinte, veți avea posibilitatea de a printa, copia, scana și de a trimite faxuri. Imprimarea se realizează la o viteză de 28 de pagini pe minut, atât pentru documentele alb-negru, cât și pentru cele color, la o rezoluție foarte bună, de 1200 x 2400 DPI. Viteza copierii este aceeași, însă la o rezoluție mai mică, de 600 x 600 DPI. La capitolul scanare avem o viteză mai bună, de 37 de imagini pe minut. În plus, aveți posibilitatea de a scana simultan documentele față-verso. Faxurile au o viteză de transmisie de 33.6 Kbps.

Xerox 6515 a implementat o formulă nouă a tonerului, Xerox® EA, care vă oferă atât o calitate mai bună a foilor imprimate, cât și o reducere a consumului de cerneală și, implicit, a energiei consumate (370 W). Imprimanta multifuncțională este compatibilă cu mai multe sisteme de operare, printre care Linux, Mac OSX 10.9 (și versiunile mai noi) și Windows (7, 8, 10, plus Windows Server 2000, 2003, 2008 și 2012). Procesorul se mișcă bine, fiind tactat la o frecvență de 1000 MHz, iar memoria are o capacitate de 2 GB.

Funcțiile de siguranță IPsec, SNMPv3 și filtrarea adreselor IP vă oferă posibilitatea de a vă proteja documentele confidențiale. Cu alte cuvinte, numai dumneavoastră veți avea acces la ele. În plus, producătorii au încorporat un server web care vă ajută să controlați echipamentul de la distanță, chiar și atunci când sunteți în deplasări de serviciu. Puteți imprima și de pe dispozitivele mobile, doar că trebuie să le conectați la imprimantă prin portul USB.

05

Brother HL 1110 – Consumabile Ieftine

Brother HL 1110
Brother HL 1110

Brother HL 1110 este o imprimantă laser la care găsiți consumabile ieftine. Are dimensiuni compacte și este compatibilă atât cu sistemele de operare Windows Vista și Windows Server 2003, Windows XP Home și Windows XP Professional.

Imprimanta este echipată doar cu tehnologia laser monocrom, ceea ce înseamnă că nu veți putea printa documente color. Din acest motiv, consumabilele se găsesc la prețuri mici de achiziție. La acest model, rolele au fost proiectate în așa fel încât să nu se deplaseze în timpul procesului de imprimare pentru ca foile să nu se îndoaie, onduleze ori chiar să se blocheze. Ceea ce ne-a plăcut este timpul foarte mic de încălzire, de doar 10 secunde.

Brother HL 1110 are o viteza de imprimare de până la 20 de pagini alb-negru pe minut, la o rezoluție medie, de 600 x 600 DPI. Ținând cont de faptul că vorbim despre o imprimantă laser monocrom, această rezoluție asigură o calitate destul de bună documentelor pe care le veți printa. În tăvița de intrare veți putea pune cel mult 150 de coli, iar dacă veți dori să le printați pe toate odată, țineți cont că tăvița de ieșire are o capacitate de până la 50 de coli.

Consumabilele compatibile sunt Toner Brother Negru 1000 pagini – TN-1030 și Drum Unit Brother Negru 10000 pagini – DR-1030 pe care le puteți găsi la prețuri de mai puțin de 50 de lei (la momentul publicării articolului). Acest lucru înseamnă că poate fi cea mai bună imprimantă laser pentru dumneavoastră în cazul în care aveți un buget mai redus.

06

HP 150NW – Wireless

HP 150NW
HP 150NW

HP 150NW este o imprimantă laser wireless, care poate printa atât documente alb-negru, cât și color. Echipamentul este ideal pentru a fi utilizat acasă, deoarece nu este echipat cu funcțiile care ar putea fi utile într-un birou.

Partea care ne-a plăcut cel mai mult la acest echipament este faptul că printează și color, nu doar alb-negru, la un preț de achiziție destul de decent. Tehnologia de printare este laser, procesul realizându-se la o rezoluție mid-level, de 600 x 600 DPI. În privința vitezei de printare ne putem declara mulțumiți pe partea de monocrom (cu 18 pagini pe minut), însă nu am putea spune același lucru și despre partea color (cu 4 pagini pe minut). Timpul de încălzire este și el mediu, de 38 de secunde. Un dezavantaj este lipsa funcției de duplex automat.

Frecvența procesorului este de 400 MHz, din acest motiv recomandăm HP 150NW, unde volumul de documente printate nu este atât de mare precum într-un birou, volumul recomandat de producători fiind de 500 de pagini pe lună. De asemenea, puterea consumată este de 282 W, o valoare foarte bună în comparație cu alte modele de pe piață. Un alt avantaj este reprezentat de compatibilitatea echipamentului chiar și cu versiuni mai vechi de Windows (Vista), însă poate fi folosit fără probleme și cu cele mai noi.

Cel mai mare avantaj al modelului HP 150NW este posibilitatea de imprimare mobilă. Puteți realiza acest lucru cu ajutorul aplicațiilor de printare mobile & cloud: Mopria, Apple AirPrint, Google Cloud Print și Wi-Fi Direct, care vă permit să imprimați de pe orice dispozitiv inteligent.

07

Xerox Phaser 3020 – Ieftină

Xerox Phaser 3020
Xerox Phaser 3020

Xerox Phaser 3020 aduce într-un design simplu, oarecum retro, o capacitate impresionantă. Deși poate doar să listeze, face acest lucru cu ușurință, calitativ și rapid.

Primele imprimante apărute au fost cele cu laser. Acestea au continuat să evolueze și au ajuns în punctul în care pot lua o formă compactă și în ciuda acestui fapt, încă să fie capabile de un work-load ridicat, fără probleme. Un exemplu al aceste evoluții, Xerox Phaser 3020, reușește să livreze cu ușurință 20 ppm pentru un timp îndelungat, fiind de altfel o imprimantă specializată monocrom (alb-negru). Acesta oferă în schimbul feature-ului de printat color, o capacitate ridicată de printare alb-negru.

Vine cu cablu USB pentru Desktop și este compatibilă cu o largă varietate de sisteme de operare (Ubuntu, Linux, Windows XP/7/8/10). Tonerul se consumă cam rapid, dar dacă nu plănuiți să o utilizați foarte des va ține mulțumitor de mult.

Imprimanta este ușor de instalat, spre diferență de alte firme alți concurenți de la xerox chiar au reușit să facă procesul de pregătire a imprimantei lipsit de neplăceri. Deși Xerox Phaser 3020 nu poate să vă ajute cu scanatul sau xeroxatul, reușește să fie de încredere pentru singurul său scop, să printeze clar și rapid.

Întrebări și Răspunsuri

6 Voturi

Care este cel mai bun model de imprimantă laser pentru acasă?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Cea mai bună imprimantă laser pentru acasă este Brother HL-L2350DW. Are un preț accesibil, un ciclu de imprimare lunar de până la 15.000 de pagini (maxim) și un volum recomandat de imprimare de maximum 2.000 pagini. Conectivitatea se realizează prin Wi-Fi, Wi-Fi Direct și via USB (la un singur calculator/laptop), care alături de Apple AirPrint, Google Cloud Print și Brother iPrint & Scan, transformă modelul HL-L2350DW în imprimanta laser ideală pentru acasă.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Care este cea mai rapidă imprimantă laser?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Cea mai rapidă imprimantă laser testată de noi este Canon imageCLASS MF743Cdw. Acest model poate printa până la 28 de pagini per minut atât alb-negru, cât și color. Imprimați, scanați, copiați, trimiteți prin fax și prin e-mail – acestea sunt toate funcțiile imprimantei. Funcționalitatea Wi-Fi Direct încorporată vă permite să vă conectați de pe un dispozitiv mobil, în timp ce ecranul LCD color de 5 inch dispune de comenzi intuitive pentru o utilizare simplă.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Ce dezavantaje au imprimantele laser?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Câteva dezavantaje ale unei imprimante laser sunt reprezentate, în special, de costurile mai ridicate atât în privința echipamentului în sine, cât și în cea a tonerelor (în special cele color). De asemenea, ne putem gândi și la faptul că tonerele sunt nocive pentru atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător și pentru stratul de ozon.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Care este imprimanta laser cu cele mai ieftine consumabile?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Imprimanta laser cu cele mai ieftine consumabile ar putea fi Canon Pixma MG3620. Acesta este modelul ideal în cazul în care dispuneți de un buget redus. Pixma MG3620 este un AiO (All-in-One) cu un excelent cost per imprimare datorită prețului mic de achiziție al cartușului.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.