Nea Plăcut
No Result
View All Result
  • Electronice
    • Accesorii
    • Audio
    • Calculatoare
    • Foto Video
    • Gaming
    • Home Cinema
    • Telefoane Mobile
  • Electrocasnice
    • Electrocasnice Mici
    • Electrocasnice Mari
  • Despre Noi
Nea Plăcut
No Result
View All Result
Home Calculatoare
| 09.01.2023

Cele Mai Bune Plăci Video Pentru Toate Bugetele

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună placă video pentru stilul tău
de Șerban Giurgi

9 ianuarie 2023

Plăcile video sunt componentele de PC care se bucură de cea mai mare atenție din partea gamerilor, pe locul doi fiind clar procesorul. Vă sfătuim să nu sacrificați prea mult din bugetul pentru procesor sau restul pieselor în favoarea plăcii video, deși extrem de importantă, ea este totuși doar o componentă din totalul unui Desktop. Ar fi păcat să vă treziți în situația în care jocul deschis nu solicită placa video mai deloc (fiind foarte scumpă), dar în schimb suprasolicită procesorul. Un astfel de scenariu garantează framerate-ul instabil, cu spike-uri deranjante și drept urmare o experiență neplăcută în spatele ecranului.

O placă video potrivită pentru nivelul jocurilor jucate de dumneavoastră, în echipă cu un procesor adecvat, vor oferi o calitate mult mai satisfăcătoare. Însă după cum știm deja, de la an la an specificațiile cerute de noile jocuri cresc, iar acest lucru înseamnă că o placă mediocră din ziua de azi nu va mai fi de mare folos peste 2-3 ani. Dacă nu vânezi titlurile noi și ai un joc preferat care este deja lansat, te poți mulțumi cu o placă mai puțin pretențioasă, însă o placă video puternică garantează o durată de utilizare mai lungă, aceasta fiind relevantă și pentru titlurile care apar. În plus, chiar și dacă intenționați să jucați doar Dota când alegeți placa, odată cu trecerea timpului e posibil să apără un nou joc în favoritele dumneavoastră și nu strică să fiți pregătiți și pentru acela.

Decizia vă aparține, noi am văzut ofertele actuale de pe piață, le-am testat și am creat această listă în care am inclus cele mai bune oferte de plăci video ale momentului.

Verificați compatibilitatea pieselor întotdeauna înainte să cumpărați orice componentă PC. 

SUMAR

Cele Mai Bune Plăci Video în 2023

MSI GeForce GTX 1050 – Recomandarea Nea Plăcut

Radeon RX 580 – Recomandare Alternativă

Radeon RX 5700 XT – Premium Gaming

GTX 1050 Ti – Minimul necesar

Radeon RX 550 Pulse – Buget Redus

Ore de cercetare

17

Ore de Cercetare

269

Reviewuri Evaluate

340

Produse Comparate

01

MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP – Recomandarea Nea Plăcut

MSI GeForce GTX 1050 Ti
MSI GeForce GTX 1050 Ti

Cea mai bună placă video, după părerea noastră, este MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP. Are o memorie de tip GDDR5 de 4 GB, cu o lățime de bandă de 128 biți, o frecvență de 7008 MHz și numeroase tehnologii care îi asigură performanță.

Placa video MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP beneficiază de un sistem activ de răcire, fiind echipată cu două ventilatoare, cooler și radiator. Dispune de un conector HDMI, un conector DVI și un conector DisplayPort și nu necesită alimentare separată.

Această placă video de la MSI prezintă un procesor video GeForce GTX 1050 Ti, cu o frecvență de bază de 1290 MHz și o frecvență turbo boost de 1392 MHz, chipset nVIDIA cu tehnologie de 14 nanometri și slot PCI Express 3.0 16x. Memoria de 4 GB este de tip GDDR5, cu o frecvență de 7008 MHz și o lățime de bandă de 128 biți, fiind o placă video perfectă pentru gaming.

Pe lângă suportul DirectX și OpenGL, placa video MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP beneficiază și de tehnologii importante, care ajută la îmbunătățirea performanței, precum nVIDIA G-Sync, nVIDIA 3D Vision Ready, CUDA, PhysX, Adaptive V-Sync, Vulkan, nVIDIA GameStream Technology, nVIDIA Multi-Projection și multe altele.

02

Radeon RX 580 – Recomandarea Alternativă

Radeon RX 580

Această placă a fost lansată pentru a concura cu modelul GTX1060 6GB de la Nvidia, fiind cu 9 luni mai tânără și la fel de capabilă să ofere aceeași experiență în gaming pentru mai puține fonduri. În prezent ea se află în umbra lui GTX 1660Ti la nivel de performanță, însă poate la fel de bine să fie luată în considerare de gamerul precaut care vrea cea mai bună ofertă posibilă.

Datorită poziției actuale pe piață între cele două modele GTX menționate anterior, există șanse să găsiți oferte mai tentante pentru acest model. Dacă scoatem reducerile din ecuație, alegerea potrivită este clar GTX 1660Ti însă merită să fiți atenți și la prețurile pentru Radeon RX 580. Această placă este capabilă să ofere o medie fps de peste 60 în toate titlurile populare, chiar dacă rivala sa (1660Ti) ar produce un scor mai mare, atâta timp cât acesta nu este sub 60 nu avem motiv de nemulțumire. Pentru jocurile care ar suprasolicita modelul RX 580 se recomandă oricum o placă mult mai puternică și decât 1660Ti.

E destul de clar că pentru un titlu mai pretențios este nevoie să coborâți setările la un nivel mai puțin solicitant. Însă pentru un meci de PUBG sau Dota 2, sau poate chiar și o sesiune în Far Cry 5 sau The Witcher 3 (ambele au oferit peste 60 pe setări maxime) vă puteți baza pe Radeon RX 580 fără grijă. Dacă cerințele dumneavoastă sunt mai blânde și din întâmplare și prețurile, atunci acest model este o alegere minunată, însă fără o diferență sesizabilă în preț nu are rost să vă luați ochii de pe GTX 1660Ti.

03

Radeon RX 5700 XT – Premium Gaming

Radeon RX 5700 XT

Această placă este în avangarda celor de la AMD pentru experiențele de gaming în 1440p. Cu o arhitectură inovativă și o putere extraordinară, Radeon RX 5700 XT este un partener ideal pentru cei care urmăresc mereu să încerce noile apariții și care vor întotdeauna o grafică de calitate și un framerate stabil.

Deși modelul RTX 2060 SUPER din partea celor de Nvidia ar fi trebuit să depășească capacitățile lui Radeon RX 5700 XT, testele noastre au indicat un eșec în această misiune. Fiind mai ieftină și mai puternică RX 5700 XT câștigă clar lupta cu rivala sa și devine astfel una din cele mai sigure alegeri pentru gamingul serios. Dacă puteți investi o sumă de acest calibru atunci fiți siguri că obțineți înapoi o mini centrală electrică care va revitaliza experiențele din orice titlu.

Este inutil să menționăm fps-ul din titlurile populare, nici un MOBA sau battle-royale mainstream nu poate produce vreo dificultate pentru a rula la setări maxime. Assassin’s Creed Odyssey pe Ultra high a oferit 85 fps (1080p) și 70 (1440p). Battlefield 1 a indicat o medie de peste 60 fps și cu setări 4K, același lucru putem spune și despre Far Cry 5. Crysis 3 nu a creat nici un disconfort 89 fps (1440p) și Ghost Recon Wildlands ne-a indicat 67 fps (1080p) și 54 (1440p) însă totul a fost pus pe Ultra.

Dacă vreți o placă video care să reziste cu brio oricărei provocări actuale și ultimele plăci apărute sunt totuși prea exorbitante, puteți fi siguri că o investiție în Radeon RX 5700 XT va rezolva orice nevoie legată de gaming pentru o perioadă lungă de timp.

04

GTX 1050Ti – Minimul Necesar pentru Gaming

GTX 1050 Ti

Dacă nu sunteți pregătiți de o investiție mai serioasă, însă ați vrea totuși să aveți posibilitatea de a juca un titlu ceva mai solicitant, atunci faceți cunoștință cu GTX 1050Ti. Placa video care este în acest moment cea mai ieftină alternativă care oferă totuși la setările potrivite o experiență stabilă și plăcută.

Nu vă așteptați la scoruri extrem de mari în fața jocurilor solicitante, titlurile ideale pentru această placă sunt cele mai populare, doar acestea pot rula la setări maxime fără scăderi bruște sau medii mai sărace. CS GO ne-a indicat o medie de 120 fps și Fortnite a oferit 75 fps. League of Legends și Dota 2 ne-au arătat 130 și respectiv 100 fps. GTA V și PUBG au reușit să aducă medii mai mici, aproximativ 45 de fps însă pe setările maxime, câteva ajustări în opțiunile de grafică vor duce media peste 60. Overwatch ne-a încântat cu o medie de 70 fps. Battlefield 1, cu setările pe Ultra a scos o medie de 58 fps, deci mulțumitoare. Crysis 3 pe Very high a scos un scor de 44 fps foarte apropiat de media obținută pe Ultra în The Division (46 fps). FarCry Primal a obținut o medie de 40 fps cu totul pe Ultra iar Ghost Recon Wildlands a reușit pe Very high să ofere o medie de 37 fps. The Witcher 3, setat pe Ultra a indicat o medie de 38 fps.

Aceste scoruri arată clar faptul că nu veți putea juca pe setările maxime multe titluri, cu excepția celor mai bine optimizate sau mai ușor de rulat. Deci pentru o stabilitate și un gameplay lin este nevoie să mai sacrificați din detaliile vizuale, însă asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de jocul respectiv, atâta timp cât găsiți un acord mulțumitor între cerințele jocului și grafica oferită, orele vor zbura în spatele ecranului fără să întâmpinați dificultăți din partea lui GTX 1050Ti.

05

Radeon RX 550 Pulse – Buget Redus

Radeon Rx 550 Pulse

Această placă este destinată celor care știu clar ce jocuri intenționează să joace pentru cât timp se vor folosi de ea. Fiind mai ieftină și drept urmare mai slabă din punct de vedere al performanței ca alte mențiuni din listă, Radeon RX 550 Pulse este perfectă pentru gamerii mai rezervați, interesați de jocurile care nu cer extrem de mult din partea sistemului.

Dacă nu aveți în plan să deschideți jocuri noi apărute și știți bine că vă mulțumiți doar cu World of Tanks, CS GO, League of Legends sau titluri asemănător de costisitoare, atunci puteți opta pentru o placă mai blândă cu bugetul precum RX 550 Pulse. Am obținut pe setări maxime și calitate 1080p peste 80 de fps în CS GO și League of Legends, Dota 2 a fost de asemenea jucabil, momentele extrem de intense au cauzat o scădere sub 60 însă acest lucru nu s-ar întâmpla și cu setări mai joase. Pentru a urma metoda de testare din articol vom afișa rezultatele păstrând setările pe Ultra. Acest lucru fiind spus avem următoarele medii: GTA V – 30 fps; The Witcher 3 a oferit 40 fps; Battlefield 1 – 50 fps; Farcry 5 – 42 fps; PUBG – 45 pfs (ceva mai greoi în zonele cu mulți jucători); Assassins Creed: Odyssey a dus media la 23 fps.

Dacă nu sunteți total mulțumiți de ce oferă și doriți mai mult, recomandarea noastră este să păstrați fondurile pentru un model mai performant. Dar dacă știți clar că nu veți cere mai mult de la această placă și jocurile pe care intenționați să le deschideți nu se vor schimba brusc în titluri mai noi, atunci puteți opta pentru Radeon RX 550 Pulse ținând cont că are niște limite destul de simțite, dar care includ o sesiune de Fortnite sau Dota 2 mulțumitoare.

Articole Similare

Related Posts

Cele Mai Bune Monitoare Pentru Editare Foto
Calculatoare
21.12.2022

7 Cele Mai Bune Monitoare Pentru Editare Foto / Video

Cele mai bune monitoare pentru editare foto / video sunt acele modele cu ajutorul cărora puteți realiza fără probleme procesul...

Cele Mai Bune Imprimante Laser
Calculatoare
09.01.2023

Cele Mai Bune Imprimante Laser

Cele mai bune imprimante laser sunt acele modele care prezintă capabilități tehnice foarte bune, astfel încât să puteți rezolva toate...

Cele Mai Bune Procesoare PC în 2020
Calculatoare
03.01.2023

7 Cele Mai Bune Procesoare PC

Cele mai bune procesoare sunt acele modele care se pretează nevoilor dumneavoastră atunci când doriți să vă configurați calculatorul. Pe...

cele-mai-bune-ssduri
Calculatoare
09.01.2023

6 Cele Mai Bune SSD-uri

Un SSD este un dispozitiv de stocare a datelor care, spre deosebire de un HDD, folosește numai microcipuri ce rețin...

Cele-mai-bune-imprimante
Calculatoare
03.01.2023

Cele Mai Bune Imprimante Pentru Acasă

Cele mai bune imprimante pentru acasă sunt acele imprimante suficient de versatile încât să poată satisface toate nevoile unei familii....

Cele-mai-bune-tastaturi-wireless
Calculatoare
09.01.2023

Top 6 Cele Mai Bune Tastaturi Wireless

Cele mai bune tastaturi wireless sunt acele tastaturi cu design minimalist care, pe lângă mobilitate și portabilitate, oferă și o...

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

NEA PLĂCUT

Despre Nea Plăcut
Confidențialitate
Cookie-uri
Termeni și Condiții

ELECTROCASNICE

Centrale Termice
Mașini De Spălat Rufe
Aragaze
Aspiratoare
Fiare De Călcat
Aparate De Aer Condiționat

ACCESORII

Smartwatchuri
Harduri Externe
Brățări Fitness
Baterii Externe
Suporturi Telefon Auto

HOME CINEMA

Televizoare
Televizoare 4K
Televizoare LED
Soundbaruri

AUDIO

Casti Audio
Casti Bluetooth
Casti In-Ear
Casti Wireless
Boxe Portabile

TELEFOANE

Smartphoneuri
Telefoane Ieftine
Telefoane Rezistente
Telefoane Samsung
Telefoane sub 1,500 Lei

CALCULATOARE

Laptopuri
Routere Wireless
Mărci de Laptopuri
Laptopuri Ieftine
Monitoare PC

GAMING

Laptopuri de Gaming
Mouseuri de Gaming
Scaune de Gaming
Căști de Gaming
Gaming Desktops

Copyright © 2022 neaplacut.ro. Toate drepturile sunt rezervate.

Nea Plăcut

  • Electronice
    • Accesorii
    • Audio
    • Calculatoare
    • Foto Video
    • Gaming
    • Home Cinema
    • Telefoane Mobile
  • Electrocasnice
    • Electrocasnice Mari
    • Electrocasnice Mici
  • Despre Noi
  • Login / Register
  • Logout

Copyright © 2022 neaplacut.ro. Toate drepturile sunt rezervate.

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
  • Sign in
  • New account

Forgot your password?

Lost your password? Please enter your email address. You will receive mail with link to set new password.

Back to login

Acest site foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs. ca pagina noastra web poate seta fisiere de tip cookie in browserul dvs.