Cele mai bune telefoane sub 2000 de lei sunt acele modele la care găsiți caracteristici bune, precum procesor și cameră performante, o diagonală generoasă și o baterie care să aibă o autonomie de cel puțin 24 de ore. Dacă nu știți către ce brand să vă îndreptați atenția, vă recomandăm să citiți articolul nostru despre cele mai bune mărci de telefoane pentru a vă fi mai ușor să luați o decizie.
Fie că vă doriți un telefon cu ajutorul căruia să faceți cele mai frumoase fotografii și videouri, fie că vă îndreptați atenția către unul pe care să puteți rula jocurile preferate sau să vizionați cele mai populare seriale, trebuie să fiți atent la specificații. Un procesor din generația Snapdragon, o cameră de peste 30 megapixeli, o diagonală a display-ului de măcar 6 inch și o capacitate a bateriei de peste 3500 mAh sunt punctele de pornire în căutarea celui mai bun telefon sub 2000 de lei.
Noile modele de telefoane prezintă prețuri de achiziție destul de mari, însă specificațiile tehnice nu sunt cu mult peste cele ale modelelor mid-level. Editorii noștri au pregătit o listă în care au integrat câteva dintre cele mai căutate și apreciate telefoane sub 2000 de lei, pentru a vă ajuta să îl alegeți pe cel mai bun în funcție de necesitățile și bugetul dumneavoastră.
Cele Mai Bune Telefoane Sub 2000 Lei în 2023
Google Pixel 2 – Recomandarea Nea Plăcut
Samsung Galaxy A71 – Cameră performantă
Xiaomi Mi 9T – Buget redus
Motorola Moto G7 Power – Durata de viață a bateriei
Huawei Nova 5T – Filmare 4K
Samsung Galaxy A51 – Raport Calitate/Preț
Huawei Y7 – Super Ieftin
01
Google Pixel 2 – Recomandarea Nea Plăcut
Google Pixel 2 este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață datorită rapidității cu care se mișcă. Dată fiind performanța, modelul concurează direct cu unele telefoane ale unor mărci foarte cunoscute: Apple, Samsung, OnePlus și HTC.
Rapiditatea cu care acest telefon răspunde la comenzile pe care le efectuați și timpii foarte buni de așteptare se datorează procesorului de tip Octa-core, generația Qualcomm Snapdragon 835 (cu 8 nuclee și o frecvență de 2.35 GHz), și a celor 4 GB RAM. Totuși, noi ne gândim că la acest capitol contribuie și seria de îmbunătățiri făcute la nivel de software.
Google Pixel 2 prezintă doar o singură cameră principală, ce are o rezoluție de 12.2 MP, în care este încorporată și funcția wide, care vă permite să fotografiați peisaje ori să realizați panorame de calitate. Camera frontală (selfie) are o rezoluție de 8 MP, care vă asigură fotografii portret de calitate. Printre alte funcții se mai numără și auto-focus, HDR+, detecția feței și geotagging. Deși numărul de megapixeli pot părea puțini, vă aducem la cunoștință faptul că această cameră a fost votată ca cea mai bună montată vreodată pe un smartphone. La acest rezultat au contribuit algoritmul avansat de postprocesare, susținut de Pixel Visual Core (un SoC dedicat) și a funcției de stabilizare a imaginii (OIS).
Acest model de la Google prezintă un ecran de doar 5 inch, de tip AMOLED și la o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli. În aceste condiții, bateria are o autonomie de până la 6-7 ore în condiții de utilizare continuă și poate ajunge până la o zi întreagă dacă nu îl folosiți intens. Pentru o capacitate de doar 2700 mAh, aceste valori sunt excelente.
02
Samsung Galaxy A71 – Cameră Performantă
Samsung Galaxy A71 vine cu câteva modificări importante față de predecesorul său, Samsung Galaxy A51. Acest model are o diagonală de 6.7 inch (față de 6.5 inch), o cameră quad cu senzor principal de 64 MP (față de 48 MP) și un procesor Snapdragon 730, același model pe care îl regăsim și la Samsung Galaxy A80.
Acest model este dotat cu patru camere. Cea principală are o rezoluție de 64 MP, cu care puteți realiza fotografii de calitate. Camera macro, de 5 MP, vă permite să surprindeți cadre de la 40 milimetri la care mai puteți adăuga și efectul Bokeh, pentru a scoate în evidență obiectul fotografiat. Senzorul profunzime are o rezoluție tot de 5 MP, cu ajutorul căruia puteți elimina zgomotul de fundal, tot accentul fiind pe subiectul pe care doriți să îl surprindeți în cadru. Camera ultra wide, de 12 MP, dispune de un unghi de vizualizare de 123 grade, fiind perfectă pentru fotografiile de tip peisaj.
Samsung Galaxy A71 este dotat cu un procesor de tip Octa-core, Snapdragon 730 și cu o memorie RAM de 6 GB, combinație care vă oferă performanță și un timp foarte bun de răspuns indiferent de aplicația pe care o folosiți. În plus, stocarea internă are o capacitate de 128 GB la care mai puteți adăuga până la 512 GB cu ajutorul unui card microSD.
Ecranul are o diagonală de 6.7 inch la care mai adăugăm și tehnologia Super AMOLED care vă oferă imagini în culori vii, naturale. Bateria are o capacitate de 4500 mAh, cu o autonomie ce poate ajunge chiar și până la două zile în condiții de utilizare medie. Avantajul, în acest caz, este reprezentat de încărcarea super rapidă de 25 W.
03
Xiaomi Mi 9T – Buget Redus
Xiaomi Mi 9T este o idee excelentă de achiziție în cazul în care aveți un buget mai redus. Modelul vine echipat cu un procesor puternic, o cameră performantă și o baterie rezistentă, caracteristici care vă asigură o experiență plăcută la utilizare.
Qualcomm Snapdragon 730 este procesorul care oferă performanță acestui model de la Xiaomi. Dispune de o tehnologie de procesare de 8 nanometri, iar producătorii spun că algoritmul AI a fost creat în așa fel încât să îmbunătățească eficiența procesorului de aproape trei ori față de modelele precedente. La această performanță contribuie și cei 6 GB RAM și 128 GB capacitate de stocare.
Xiaomi Mi 9T este inovator la capitolul cameră: cea frontală este de tip pop-up și are o rezoluție de 20 MP. Aceasta vă permite să utilizați ecranul complet – 91.9% screen to body ratio full screen display. Camera principală are o rezoluție de 48 MP, senzorul de profunzime 8 MP și camera ultra-wide 13 MP, cu un unghi de vizualizare de 124.8 grade. Datorită acestor caracteristici veți avea posibilitatea să realizați fotografii și videouri profesionale, de calitate și bogate în culori și detalii.
Display-ul este de tip AMOLED, cu o rezoluție de 6.39 inch, și vă oferă experiențe vizuale complete indiferent de gradul de luminozitate din încăpere. Și în aer liber vă veți putea bucura de o luminozitate optimă a ecranului cu ajutorul modului Soare care, în același timp, vă protejează ochii.
Capacitatea bateriei este de 4000 mAh, ceea ce este suficient pentru a vă putea folosi telefonul chiar și pentru o perioadă mai lungă de o zi. Partea bună este că acesta se încarcă rapid, cu ajutorul încărcătorului de 18 W.
04
Motorola Moto G7 Power – Durată de Viață a Bateriei
Dacă aveți mereu dificultăți cu durata de viață a bateriei telefonului și trebuie să aveți constant grijă să o mențineți la un nivel suficient de ridicat pentru a rezista până la finalul zilei, avem telefonul perfect pentru dumneavoastră: Moto G7 Power.
Acesta oferă destul de multe în schimbul prețului cerut. Dispune de 4 GB de RAM și un spațiu de stocare suficient de mare (64 GB). Camera este de 12 megapixeli și poate înregistra și la calitate 1080p (dar cu 30 de cadre pe secundă). Pozele făcute cu acest telefon sunt destul de impresionante, calitatea și claritatea ne-au depășit așteptările, zoom-ul nu reduce drastic din frumusețea imaginii și blitzul vă ajută să fotografiați cu succes și în condiții lipsite de lumină. Camera de pe față are 8 megapixeli și este îndeajuns de bună pentru selfie-uri solo sau de grup.
Ecranul are o rezoluție de 720 x 1570 și o diagonală de 6.2 inch, întâlnim și calitate HD+. Spatele telefonului prezintă un senzor de amprentă, deci puteți accesa telefonul rapid fără a mai introduce un cod.
Partea bună este autonomia bateriei, aceasta poate rezista și până la 8 ore jumătate și necesită doar puțin peste 10 minute de timp pentru încărcare. Astfel încât o mică sesiune de reîncărcare vă poate oferi destulă baterie pentru următoarele ore ale zilei. Acest lucru este posibil datorită feature-ului de încărcare Turbo Power.
În mod alternativ, dacă înclinați spre unul dintre celelalte modele recomandate de editorii noștri, dar durata de viață a bateriei vă îngrijorează, vă sugerăm să consultați și articolul nostrul despre cele mai bune baterii externe.
05
Huawei Nova 5T – Filmare 4K
Huawei Nova 5T este unul dintre modelele acestui brand care prezintă un hardware high-end și performanțe remarcabile la nivelul camerei, aceasta având tehnologia necesară pentru videouri Ultra HD (4K).
Camera foto prezintă caracteristici de top, având 4 senzori: o cameră principală de 48 MP, o cameră macro de 2 MP, un senzor special pentru fotografiile de tip portret de 2 MP și o cameră ultra-wide de 16 MP. Camera selfie are 32 MP și astfel vorbim despre fotografii și videouri de calitate și clare. În plus, cu ajutorul acestor caracteristici aveți posibilitatea de a filma 4K la 30 fps și Full HD la 30 sau 60 fps. Ecranul telefonului este de tip LCD IPS, are o diagonală de 6.2 inch și o rezoluție Full HD+.
Procesorul este de tip Octa-Core Kirin 980, iar alături de cei 6 GB RAM, Huawei Nova 5T vă oferă posibilitatea de a rula orice joc sau aplicație fără erori sau timpi mari de așteptare. Puterea procesorului poate fi testată chiar în timp ce filmați. Capacitatea de stocare este de 128 GB, suficientă pentru jocurile și aplicațiile preferate.
Bateria este de 3750 mAh, așadar puteți să utilizați telefonul chiar și până la două zile (în condiții de utilizare medie), acesta având o autonomie foarte bună.
06
Samsung Galaxy A51 – Raport Calitate/Preț
Samsung Galaxy A51 este un smartphone cu un raport calitate – preț excelent. Echipat cu patru camere principale și un ecran Super AMOLED, acest model de la Samsung este o achiziție bună pentru persoanele cu un buget mai redus.
Samsung Galaxy A51 oferă câteva dintre trăsăturile de design ale telefoanelor Samsung din categoria flagship. Marginile afișajului sunt subțiri, partea din spate este fabricată dintr-un plastic dur, în timp ce sticla frontală acoperă camera foto pentru selfie. Totuși, straturile de mai jos sunt mult mai reflectorizante, ceea ce face ca senzorul pentru selfie să iasă în evidență ca un mic monoclu.
Samsung Galaxy A51 are un ecran Super AMOLED de 6.5 inch, cu o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli. Acesta este un câștig din punctul de vedere al costurilor, deoarece multe telefoane cu prețuri mai mari de achiziție au ecrane LCD. OLED-urile furnizează culori mult mai profunde și au întotdeauna un contrast mai bun decât LCD-urile, deoarece utilizează pixeli luminați, mai degrabă decât iluminare universală.
Samsung Galaxy A51 are patru camere în partea din spate. Un dezavantaj este reprezentat de faptul că nu există zoom, acesta fiind unul dintre motivele prețului scăzut de achiziție. Avem o cameră principală de 48 MP, una ultra-wide de 12 MP și o pereche de camere de 5 MP speciale pentru imagini macro și pentru fotografii de adâncime estompate din fundal.
Acest smartphone are un procesor Exynos 9611. GPU-ul este un triplu-core Mali-G72, care oferă o putere grafică destul de puternică. Modelul are o baterie de 4000 mAh, capacitate destul de bună pentru o utilizare medie.
07
Huawei Y7 – Super Ieftin
Huawei Y7 este o variantă pe care v-o puteți permite în cazul în care ați alocat un buget redus pentru un telefon, dar vă doriți și un produs de calitate, cu specificații bune. Aparținând seriei Y, varianta 2019 este o versiune îmbunătățită a celei din 2018. Ecranul trece de la 5,99 inch la o diagonală de 6,26 inch, spațiul de stocare se dublează și ajunge la 32 GB, iar RAM-ul devine de 3 GB.
Culorile în care acest produs vine sunt Midnight Black, Aurora Blue și Coral Red, nuanțe frumoase și de o eleganță cu care Huawei ne-a tot obișnuit pe parcursul anilor, iar design-ul display-ului acoperă aproape toată lungimea telefonului, mai exact 1520 x 720, cu o calitate HD+.
Din spațiul de stocare de 32GB, trebuie să aveți în vedere faptul că sistemul de operare EMUI 8.2 ocupă nu mai puțin de 10GB. Dacă veți considera că aproximativ 22 de GB nu sunt suficienți pentru telefonul vostru, puteți adăuga spațiu până la 512GB prin cardurile microSD.
Când vine vorba de camere, Y7 are camera frontală de 8 megapixeli, cu o diafragmă de 2.0, deci pozele realizate la lumină au ieșit destul de bine, iar înregistrarea video cu această cameră este Full HD cu 30 fps. Pe spate, telefonul are o cameră principală de 13 megapixeli și una secundară de 2 megapixeli.
Procesorul octa-core Snapdragon 450 SoC, împreună cu cei 3GB de RAM considerăm că și-au făcut treaba, iar conform testării noastre, telefonul a funcționat cu succes, fără întârzieri în răspunsuri și credem că acest telefon, raportat la prețul destul de mic, are specificații și performanțe pe măsura numelui său.