| 05.06.2024

Cele Mai Bune Telefoane Pentru Poze

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun telefon pentru poze.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune telefoane pentru poze sunt dispozitivele care reușesc să combine hardware-ul avansat cu tehnologii inovatoare de procesare a imaginii și software inteligent pentru a oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate fotografice posibile. Aceste telefoane sunt echipate cu senzori de înaltă rezoluție, lentile versatile și funcții de stabilizare optică și electronică, care asigură imagini clare și detaliate în toate condițiile de iluminare.

În acest articol, analizăm cele mai bune telefoane pentru poze din 2024, inclusiv Google Pixel 8 Pro, Samsung Galaxy S24 Ultra, Apple iPhone 15 Pro Max, Xiaomi 14 Ultra, Sony Xperia 1 V, Honor Magic 5 Pro și OnePlus Open. Fiecare dintre aceste telefoane oferă un set unic de funcții și specificații care le fac ideale pentru diferite stiluri de fotografie și videografie.

Pe parcursul articolului, vom detalia specificațiile fiecărui telefon, performanțele camerei, capacitățile video și alte aspecte importante care contribuie la experiența de utilizare. Vom evidenția punctele forte și posibilele dezavantaje, ajutându-vă să alegeți telefonul care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor dumneavoastră fotografice.

Cele Mai Bune Telefoane Pentru Poze în 2024

Ore de cercetare

94

Ore de Cercetare

2265

Reviewuri Evaluate

1391

Produse Comparate

01

Google Pixel 8 Pro – Recomandarea Nea Plăcut

Google Pixel 8 Pro este cel mai bun telefon pentru poze din 2024, conform opiniilor noastre. Deși designul său nu este cel mai atrăgător, performanțele camerei sale compensează pe deplin. Cu o cameră principală de 50MP, un ultrawide de 48MP și un teleobiectiv de 48MP cu zoom optic 5x, Pixel 8 Pro redefinește fotografia mobilă. Aceasta include tehnologia HDR+ și stabilizare optică a imaginii (OIS), garantând fotografii clare și detaliate în orice condiții de lumină.

Una dintre inovațiile notabile este modul de captură RAW, permițând utilizatorilor să valorifice la maximum senzorul de 50MP, precum și noul mod de control Pro pentru ajustări manuale detaliate. De asemenea, funcțiile Magic Editor și Audio Magic Eraser îmbunătățesc considerabil experiența de editare a fotografiilor și videoclipurilor.

Camera frontală de 10,8MP este ideală pentru selfie-uri, oferind un câmp vizual larg și claritate excelentă. În ceea ce privește capabilitățile video, Pixel 8 Pro suportă înregistrare 4K, însă concurenții săi, precum iPhone 15 Pro Max, îl depășesc ușor în acest departament.

Un alt aspect notabil al acestui model este software-ul, care oferă o experiență curată și rapidă, susținută de procesorul Tensor G3 și suportul pentru actualizări software pe termen lung. De asemenea, durata de viață a bateriei este impresionantă, atingând până la 21 de ore în teste.

Pe scurt, Google Pixel 8 Pro este alegerea ideală pentru pasionații de fotografie mobilă, combinând hardware-ul de top cu inovațiile software marca Google pentru a oferi cele mai bune rezultate în materie de fotografii și videoclipuri​.

02

Samsung S24 Ultra – Flagship Android

Samsung Galaxy S24 Ultra este telefonul cu cea mai bună cameră de la Samsung în 2024. Acest flagship se remarcă prin senzorul principal de 200 megapixeli, alături de un obiectiv ultrawide de 12MP și două teleobiective: unul de 10MP cu zoom optic 3x și altul de 50MP cu zoom optic 5x. Această combinație de camere oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza fotografii de înaltă rezoluție și cu detalii excepționale.

Ecranul de 6.8 inch Dynamic AMOLED 2X, cu o rezoluție de 3200 x 1440 pixeli, asigură culori vibrante și negru profund, oferind una dintre cele mai bune experiențe de vizualizare disponibile pe un smartphone. De asemenea, ecranul suportă o rată de refresh de 120Hz, ideală pentru o experiență de utilizare fluidă și rapidă.

Galaxy S24 Ultra se evidențiază și prin performanțele sale video, fiind capabil să înregistreze la calitate 8K. Deși 8K este impresionant, recomandăm utilizarea modului 4K pentru filmările în condiții de lumină scăzută, pentru a obține rezultate optime. Stabilizarea video este excelentă, asigurând înregistrări fluide și clare chiar și în mișcare.

La interior, telefonul este echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 și 12GB de RAM, oferind performanțe de top pentru multitasking și gaming. Bateria de 5000 mAh asigură o autonomie impresionantă, de până la două zile de utilizare moderată, și suportă încărcare rapidă de 45W, astfel încât să nu rămâi niciodată fără energie.

Una dintre funcțiile remarcabile ale camerei este “Space Zoom”, care combină zoom-ul optic și digital pentru a atinge măriri de până la 100x. Acest lucru permite realizarea de fotografii detaliate chiar și de la distanțe considerabile. Performanța în condiții de lumină scăzută este îmbunătățită față de modelele anterioare, capturând imagini clare și cu un bun echilibru al culorilor.

În concluzie, Samsung Galaxy S24 Ultra este un adevărat flagship Android, oferind un set impresionant de camere, performanțe de top și o autonomie excelentă. Este alegerea ideală pentru utilizatorii care doresc cea mai bună experiență fotografică și de utilizare pe un dispozitiv Android​.

03

Apple iPhone 15 Pro Max – iPhone Flagship

Apple iPhone 15 Pro Max este considerat unul dintre cele mai bune telefoane pentru poze din 2024, datorită sistemului său de camere avansat și performanțelor de top. Telefonul este echipat cu un set de camere triplă: un obiectiv principal de 48MP, un teleobiectiv de 12MP și un ultrawide de 12MP. Această combinație permite realizarea de fotografii detaliate, cu culori vibrante și contrast excelent în toate condițiile de iluminare.

Display-ul Super Retina XDR de 6.7 inch oferă o experiență vizuală de neegalat, cu o rezoluție de 2796 x 1290 pixeli și suport pentru HDR10 și Dolby Vision. Rata de refresh de 120Hz ProMotion asigură o navigare și o interacțiune fluidă cu telefonul, făcându-l ideal pentru vizionarea de conținut și pentru jocuri.

Performanțele video ale iPhone 15 Pro Max sunt de asemenea remarcabile. Telefonul poate înregistra videoclipuri la calitate 4K la 60 de cadre pe secundă și oferă suport pentru ProRes și Dolby Vision HDR, ceea ce îl face ideal pentru utilizatorii profesioniști și pentru cei pasionați de crearea de conținut video. Stabilizarea optică a imaginii și focalizarea automată rapidă contribuie la obținerea de înregistrări clare și stabile.

Sub capotă, iPhone 15 Pro Max este echipat cu procesorul A17 Bionic, cel mai puternic cip de la Apple până în prezent. Acesta, combinat cu 8GB de RAM, asigură performanțe rapide și eficiente, fie că este vorba de multitasking, jocuri sau editare video. Telefonul vine cu opțiuni de stocare de până la 1TB, suficient pentru a stoca toate fotografiile și videoclipurile de înaltă rezoluție.

Durata de viață a bateriei este impresionantă, asigurând până la 20 de ore de utilizare continuă. De asemenea, suportă încărcare rapidă și wireless, permițând utilizatorilor să își reîncarce rapid dispozitivul.

În concluzie, Apple iPhone 15 Pro Max este un dispozitiv premium care oferă performanțe fotografice și video de top, fiind alegerea perfectă pentru utilizatorii care doresc cele mai bune funcții și specificații de la un smartphone.

04

Xiaomi 14 Ultra – Raport Calitate / Preț

Xiaomi 14 Ultra este un adevărat gigant în domeniul fotografiei mobile, oferind specificații de top și performanțe impresionante. Acest flagship este echipat cu un senzor principal de 1 inch de 50MP, cu o apertură variabilă de la f/1.9 la f/4.0, ceea ce îi permite să capteze imagini extraordinare atât în condiții de lumină puternică, cât și în cele de lumină scăzută.

Pe lângă senzorul principal, Xiaomi 14 Ultra dispune de o cameră ultra-wide de 50MP și două teleobiective: unul de 50MP cu zoom optic 3.2x și altul de 50MP cu zoom periscopic 5x. Această configurație permite o versatilitate incredibilă, permițând utilizatorilor să captureze imagini detaliate de la distanțe variate și în diverse condiții de iluminare.

Calitatea imaginilor este remarcabilă datorită tehnologiilor avansate de procesare a imaginii și AI integrate de Xiaomi. Fotografiile realizate cu Xiaomi 14 Ultra sunt recunoscute pentru culorile naturale și detaliile clare, fără suprasaturare sau ascuțire excesivă. În condiții de lumină scăzută, telefonul se descurcă excelent, oferind imagini clare și luminoase datorită aperturii variabile și stabilizării optice a imaginii.

Pe partea de video, Xiaomi 14 Ultra poate înregistra la rezoluții de până la 8K, asigurând o calitate excepțională a filmărilor. De asemenea, modul de stabilizare hibridă (optică și electronică) ajută la obținerea unor videoclipuri fluide și stabile, chiar și în condiții de mișcare.

La capitolul specificații generale, Xiaomi 14 Ultra vine cu un ecran AMOLED de 6.8 inch, care oferă culori vibrante și un contrast excelent. Telefonul este echipat cu cel mai recent procesor de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, asigurând performanțe de top în toate aplicațiile și jocurile. Bateria de 5000 mAh oferă o autonomie solidă, iar încărcarea rapidă și wireless completează experiența premium.

Pe scurt, Xiaomi 14 Ultra este alegerea ideală pentru pasionații de fotografie care doresc un telefon capabil să livreze imagini de înaltă calitate în orice situație​.

05

Sony Xperia 1 V – Fotografie Profesională

Sony Xperia 1 V este un telefon destinat pasionaților de fotografie și videografie, oferind o experiență de utilizare comparabilă cu cea a unui DSLR datorită specificațiilor și funcțiilor sale avansate.

Telefonul este echipat cu un senzor principal de 48MP, un senzor ultra-wide de 12MP și un teleobiectiv de 12MP. Sistemul de camere beneficiază de tehnologiile avansate de imagine de la Sony, incluzând o procesare excelentă a imaginii și capabilități superioare de captură în condiții de lumină scăzută. Senzorul principal utilizează un sistem de autofocus rapid și precis, asigurând fotografii clare și detaliate în orice situație.

Sony Xperia 1 V impresionează și prin capabilitățile sale video. Poate înregistra la rezoluții de până la 4K la 120 de cadre pe secundă, oferind opțiuni profesionale pentru filmare. De asemenea, suportă profiluri de culoare S-Cinetone și HLG, permițând utilizatorilor să capteze videoclipuri cu o gamă dinamică largă și culori naturale. Stabilizarea optică și electronică a imaginii asigură înregistrări video fluide și stabile, chiar și în mișcare.

Display-ul OLED 4K HDR de 6.5 inch al telefonului oferă o calitate excepțională a imaginii, cu culori vibrante și un contrast ridicat, fiind ideal pentru vizionarea de conținut multimedia și editarea fotografiilor și videoclipurilor direct pe telefon.

Pe partea de performanță, Xperia 1 V este echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 și 12GB de RAM, asigurând o experiență de utilizare rapidă și fluidă. Stocarea internă de 256GB poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD, oferind spațiu suficient pentru toate fotografiile și videoclipurile de înaltă rezoluție.

Bateria de 4500 mAh suportă încărcare rapidă și wireless, asigurând o autonomie solidă pentru utilizarea zilnică intensă.

În concluzie, Sony Xperia 1 V este o alegere excelentă pentru cei care caută un telefon cu capabilități de fotografie și videografie de top, oferind un set complet de funcții avansate într-un design elegant și robust.

06

Honor Magic 5 Pro – Fotografie Avansată

Honor Magic 5 Pro se remarcă printr-un sistem de camere impresionant, ideal pentru pasionații de fotografie. Acest telefon dispune de un senzor principal de 50MP, o cameră ultra-wide de 50MP și un teleobiectiv de 50MP, oferind astfel o versatilitate excepțională pentru diverse scenarii de fotografiere.

Senzorul principal de 50MP al Honor Magic 5 Pro utilizează tehnologii avansate de procesare a imaginii și inteligență artificială pentru a asigura fotografii clare și detaliate în orice condiții de iluminare. Camera ultra-wide de 50MP permite capturarea unor cadre largi și detaliate, ideale pentru peisaje și fotografie de grup. Teleobiectivul de 50MP oferă zoom optic 3.5x și zoom digital până la 100x, permițând realizarea de fotografii detaliate de la distanță.

Performanța în condiții de lumină scăzută este una dintre punctele forte ale Honor Magic 5 Pro. Algoritmii de reducere a zgomotului și stabilizarea optică a imaginii (OIS) contribuie la obținerea unor imagini clare și luminoase chiar și în medii întunecate. Telefonul excelează și în fotografia de portret, oferind un efect bokeh natural și o detecție precisă a feței datorită senzorului 3D de adâncime integrat.

În ceea ce privește capacitățile video, Honor Magic 5 Pro poate înregistra videoclipuri la rezoluție 8K, oferind o calitate excepțională a imaginii și detalii incredibile. Stabilizarea video este de asemenea foarte eficientă, asigurând înregistrări fluide și stabile.

Ecranul AMOLED de 6.8 inch al telefonului oferă culori vibrante și un contrast ridicat, fiind ideal pentru vizualizarea și editarea fotografiilor și videoclipurilor. Procesorul de top Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, alături de 12GB de RAM, asigură performanțe rapide și fluide, iar stocarea internă de 256GB oferă suficient spațiu pentru toate fișierele de înaltă rezoluție.

Bateria de 5000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă și wireless asigură o autonomie excelentă, permițând utilizarea intensă pe parcursul întregii zile.

Pe scurt, Honor Magic 5 Pro este un telefon excepțional pentru fotografie și videografie, oferind un set complet de funcții avansate și performanțe de top într-un design elegant și modern.

07

OnePlus Open – Telefon Pliabil

OnePlus Open este un telefon pliabil inovator care aduce o experiență fotografică de top, combinând versatilitatea unui dispozitiv pliabil cu un set de camere avansate. Acest model este echipat cu un senzor principal de 50MP, un obiectiv ultra-wide de 48MP și un teleobiectiv de 32MP, oferind astfel o gamă largă de opțiuni pentru fotografii de înaltă calitate.

Camera principală de 50MP utilizează tehnologii avansate de procesare a imaginii și inteligență artificială pentru a livra fotografii detaliate și vibrante în diverse condiții de iluminare. Obiectivul ultra-wide de 48MP permite capturarea unor cadre largi și dinamice, ideale pentru peisaje și fotografii de grup. Teleobiectivul de 32MP oferă zoom optic și detalii clare, permițând realizarea de fotografii excelente de la distanță.

OnePlus Open este recunoscut pentru capacitățile sale impresionante în condiții de lumină scăzută. Stabilizarea optică a imaginii (OIS) și algoritmii de reducere a zgomotului contribuie la obținerea unor imagini clare și luminoase, chiar și în medii întunecate. De asemenea, camera dispune de moduri speciale de fotografie, cum ar fi Night Mode și Portrait Mode, care îmbunătățesc și mai mult calitatea fotografiilor.

În ceea ce privește videografia, OnePlus Open poate înregistra videoclipuri la rezoluție 8K, asigurând o calitate excepțională a imaginii și detalii remarcabile. Stabilizarea video este de asemenea excelentă, permițând capturarea unor videoclipuri fluide și stabile, indiferent de mișcările camerei.

Ecranul pliabil AMOLED de 7.1 inch oferă culori vii și un contrast ridicat, fiind perfect pentru vizualizarea și editarea fotografiilor și videoclipurilor. Când este pliat, ecranul exterior de 6.5 inch oferă o experiență convenabilă de utilizare zilnică. Telefonul este echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 și 12GB de RAM, asigurând performanțe rapide și fluide. Stocarea internă de 256GB oferă suficient spațiu pentru toate fișierele de înaltă rezoluție.

Bateria de 4500 mAh suportă încărcare rapidă și wireless, asigurând o autonomie solidă pentru utilizare pe tot parcursul zilei.

Pe scurt, OnePlus Open este o alegere excelentă pentru cei care doresc un telefon pliabil cu capabilități fotografice de top, oferind o combinație ideală de inovație, performanță și versatilitate​.

Întrebări și Răspunsuri

8 Voturi

Care sunt caracteristicile unei camere bune de telefon?

Răspunde
8
Nea Plăcut

O camera buna de telefon întrunește simultan mai multe specificatii tehnice. Deși suntem deseori tentați sa fim atenți doar la numărul de megapixeli sau mai nou la numărul de lentile, în realitate o camera buna inseamna mai mult de atat. Mai jos am enumerat cativa dintre factorii cei mai importanți și ce înseamnă aceștia.

Megapixeli

Numărul de megapixeli se referă la nivelul de detaliu al unei fotografii. În termeni simpli: cu cat nivelul de megapixeli este mai mare, cu atat nivelul de detalii al unei poze va fi mai mare. Un lucru important de înțeles este ca multe camere nu fac poze la nivelul maxim de megapixeli cu setarile “din fabrica” pentru ca de cele mai multe ori nivelul maxim oferă mai mult detaliu decât ați avea nevoie cu adevărat. Mai mult, nivelul maxim de detaliu este dat și de factori externi precum luminozitatea, distanța de focalizare, etc. 

Dimensiunea Senzorului 

Dimensiunea Senzorului este o alta specificatie importantă, întrucât nu toți megapixelii sunt la fel. HTC de exemplu a brevetat termenul de “ultrapixel” ca sa atraga atentia asupra faptului ca megapixelii lor erau mai mari decat cei ale altor producători, astfel ca o camera fie ea de 4 MP putea obține o poza mai buna decat una de 8 MP cu pixelii mai mici. Aceștia sunt masurati în micrometri și în teorie mai mare este mai bun în a captura lumină. De exemplu camera unui Galaxy S8 are o dimensiune a pixelilor de 1.4 µm.

Deschiderea Lentilei

Deschiderea lentilei este gaura prin care lumina trece pentru a lovi senzorul și e importantă pentru medii cu lumina scăzută. Cu cat numarul este mai mic, cu atat deschiderea este mai mare. Astfel deschiderea de f/1.7 de pe Galaxy S9 este cu ceva mai mare decat cea de f/1.8 de pe iPhone XS. Schimband cantitatea de lumina care pătrunde prin ajustarea deschiderii permite fotografilor sa ajusteze adancimea fotografiei, rezultand in poze în care subiectul este focusat și backgroundul ramane blurat / in ceata.

Optical Image Stabilization / Stabilizarea Optică a Imaginii (OIS)

Stabilizarea Optică a Imaginii (OIS) ajuta în a menține camera nemiscata, astfel incat dacă va tremura mâna, acest lucru va vi mai puțin vizibil pe un telefon care suporta OIS. Practic, acesta componeseaza miscarea mainilor dumneavoastra.

Gama Dinamica Mare / High Dynamic Range (HDR)

HDR este o tehnica prin care camera face mai multe poze ale aceluiași subiect folosind diferite deschideri ale lentilei ca mai apoi sa le combine pentru a crea o singura poza finală cu o luminozitate mai mare și un nivel al detaliilor ridicat. Necesita o putere de procesare destul de mare așa ca este posibil sa fie destul de lentă pe un telefon mai ieftin precum Nokia 7.1, dar este mereu de dorit daca vreti cele mai bune poze cu putință.

Rezolutie 

Unul dintre cele două aspecte principale ale înregistrărilor video este rezoluția. Pentru o filmare 4K aceasta este de 3,840 x 2,160 pixeli; pentru Full HD este de 1,920 x 1,080 pixeli. Telefoanele nu inregistreaza în 4K în mod standard deoarece fișierele rezultate sunt foarte mari. Exista totuși momente speciale în care veți dori sa filmati la rezolutie maxima.

Frameuri pe secunda (FPS)

Un număr mare de frame-uri pe secundă, precum abilitate lui iPhone X de a înregistra Full HD la 120 FPS, înseamnă că puteți crea filmari în slow motion. Puteți inceti filmarea pentru a arata momente detaliate care la viteza normala ar fi pierdute.

Vezi toate răspunsurile
7 Voturi

Există telefoane cu camere mai bune decât un DSLR?

Răspunde
7
Nea Plăcut

Este normal să vă întrebați cât de bune sunt camerele de smartphone. Deși camerele telefoanelor se îmbunătățesc rapid datorită inovației în hardware și software, anumite constrângeri fizice le fac greu să concureze cu camerele DSLR. Telefoanele încă trebuie să încapă în buzunar. Adevărul este că până și cele mai bune smartphone-uri cu cele mai bune camere încă sunt cu mult în urma celor mai bune camere DSLR.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Care este cel mai bun telefon ieftin pentru poze?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit, la fel au făcut și telefoanele ieftine cu camere performante. Google, Samsung și Nokia (pentru a numi doar câteva dintre opțiuni) sunt încă disponibile chiar și pentru cei cu bugete mici. Deși este posibil să nu obțineți specificații de ultima generatie, majoritatea celor mai bune telefoane ieftine cu camere performante oferă funcții precum video 4K, camere duble, stabilizatoare de imagine și chiar moduri portret. Deoarece nu am dori să excludem pe nimeni din această listă, am păstrat o definiție ceva mai cuprinzătoare pentru “ieftin”. Vedeți lista noastră de mai jos:

Cele mai bune telefoane ieftine pentru poze:

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de pe piața, iar dacă ceea ce căutați nu este aici, încercați să consultați și articolele noastre despre cele mai bune smartphone-uri ieftine și cele mai bune telefoane cu camere foto performante.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Câți megapixeli trebuie să aibă o cameră de telefon?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Megapixelii determină nivelul de detaliu dintr-o fotografie. Cu cât este mai mare numărul de megapixeli, cu atât nivelul potențial de detaliu este mai mare. Cu toate acestea, este important să rețineți că o camera buna reprezinta cu mult mai mult decât numărul megapixelilor. Mai mult, este comun ca telefoanele cu camere foto să folosească tehnici precum legarea pixelilor (pixel binning), ceea ce duce la combinarea datelor de la patru pixeli într-unul singur. Cu această tehnică, o cameră de 48 de megapixeli va produce de fapt fotografii de 12 megapixeli, dar acestea sunt de o calitate mult mai mare decât ar putea produce o cameră de 12 megapixeli.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Ce înseamnă cameră duală?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Telefoanele au deja de mult timp o cameră frontală și una separată pe spate, dar în majoritatea cazurilor ambele camere aveau o singură lentilă. Un telefon cu cameră duală este unul cu două camere una lângă cealaltă.

Aceste tipuri de camere au fost fost montate pe telefoane de mai bine de un deceniu, dar au devenit cu adevărat populare în ultimii ani ca o modalitate de a mai bine  capta adâncimea unei imagini și de a crea un efect de bokeh, în cazurile în care subiectul este bine conturat, iar fundalul este neclar.

Majoritatea telefoanelor cu cameră duală au un obiectiv principal și un obiectiv secundar pentru detectarea adâncimii, dar unele includ un obiectiv secundar pentru capturarea fotografiilor cu unghi larg sau pentru a face zoom in mai bine.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Cum pot îmbunătăți calitatea camerei de pe un telefon cu Android?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Pentru a îmbunătăți calitatea camerei de pe un telefon cu Android va sfatuim sa incercati pașii enumerați mai jos:

1) Curățați lentilă

Asigurați-vă că obiectivul este curat de amprente sau murdărie. Praful și microparticulele blochează lumina care intră în obiectiv, ceea ce duce la imagini tulbure sau încețoșate.Acest prim pas este cel mai simplu, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a face o poză cu telefonul tău Android.

Veți avea nevoie de o cârpă pentru curățarea lentilelor sau de o microfibră pentru a șterge obiectivul. Nu folosiți un prosop de hârtie sau alte materiale; s-ar putea să zgârie suprafața. Lichidul de curatare, alcoolul izopropilic sau apa distilata sunt de asemenea excelente dacă le aveți la îndemână.

2) Mentineti-vă telefonul stabil

Prin menținerea telefonului stabil, vă veți asigura că veți obține imagini clare, clare și de înaltă calitate. Mâinile tremurânde pot strica calitatea unei imagini. Folosiți o suprafață solidă și stabilă pentru a odihni coatele în timp ce faceți o poză. Sau, poate chiar utilizați un trepied sau un monopod.

Unele trepieduri de pe piață sunt proiectate pentru orice dispozitiv. Acestea sunt incredibil de utile, mai ales atunci când faceți fotografii cu HDR. Cu atât de multe soiuri disponibile, există întotdeauna unul care s-ar potrivi nevoilor tale.

Pentru selfie-uri, utilizați monopodul, aka selfie stick, pentru a face o fotografie de la distanță. Acestea sunt portabile și ușor de cărat atunci când sunteți în mișcare. Personal noi suntem fani Huawei AF15 Tripod pentru calitatea materialelor și conectivitatea ușoară dar exista multe modele pentru toate bugetele. 

3) Ajustați dimensiunea imaginii și rezoluția

Deschideți aplicația camerei foto și intrați în Setări. Căutați și apăsați pe Rezolutie / Dimensiunea Imaginii. Dacă telefonul dvs. are atat o camera frontala cat si una pe spate, de aici selectați camera pentru care vreți sa faceți modificări. De exemplu, puteți da click pe Poze Camera Frontala si sa selectați cea mai mare rezolutie fie pentru aspectul de 4:3 sau 16:9. Nu uitati sa apasati Salvează când ați terminat.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.