| 15.04.2024

Cele Mai Bune Routere Wireless

Nea Plăcut te ajută să găsești cele mai bun router wireless pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune routere wireless sunt acele routere cu o acoperire wi-fi extinsă, cu funcții complexe, capabile să țină conexiuni stabile. În funcție de spațiile în care sunt amplasate, cele mai bune routere wireless trebuie să fie minimum dual-band, oferind o viteză de 433 Mbps pe bandă de 2.5 GHz și 450 Mbps pe cea de 5 GHz, cu un standard Wi-Fi de ultimă generație.

Identificarea celui mai bun router wireless a devenit indispensabilă, având în vedere faptul că aproape tot ceea ce facem acum în casele și birourile noastre este online. Până la urmă, lucrăm, jucăm, facem afaceri și chiar socializăm online. Prin urmare, achiziționarea unui router de top poate face toata diferența în viața noastră de zi cu zi.

Fie că doar urmăriți programele preferate pe Netflix sau că visați să fiți în fruntea clasamentelor în cele mai bune jocuri pe PC, o conexiune slabă nu vă va face deloc bine. Înainte de vă actualiza abonamentul de Internet, mai întâi luați în considerare să vă upgradați routerul cu unul dintre cele mai bune modele wireless.

În primul rând, trebuie să decideți dacă aveți nevoie de un router pentru uz personal ori de un model care să aibă capacitatea de a susține simultan mai multe persoane în rețea. În cazul în care sunteți în căutarea unui dispozitiv pentru acasă, puteți să vă îndreptați atenția către un model cu un nucleu. În caz contrar, recomandat este să achiziționați unul cu două sau patru nuclee, dacă vă doriți performanță. De asemenea, fiți atenți și la frecvența procesorului.

Alte caracteristici importante sunt reprezentate de viteza procesorului, existența unui port USB (de preferat 3.0), emiterea semnalului wireless pe măcar două benzi (denumirea sub care găsiți această specificație este dual-band) și să se poată conecta la o aplicație mobilă, pentru a fi ușor de operat chiar și de la distanță. Mai jos găsiți pe scurt lista noastră cu cele mai bune routere wireless ale momentului.

Top Routere Wireless în 2024

TP-Link Archer C5400 – Profesional

Netgear R7000P Nighthawk – Acasă

TP-Link Archer C9 AC1900 – Birou

TP-Link Archer AC1200 – Buget Redus

Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Gaming

Netgear Nighthawk X4S AC2600 – Rază de Acțiune Lungă

Ore de cercetare

16

Ore de Cercetare

424

Reviewuri Evaluate

324

Produse Comparate

01

Netgear R7000P Nighthawk – Acasă

NetGear R7000

Cel mai bun router wireless pentru acasă este Netgear R7000P Nighthawk, un router dual-band, cu trei căi 802.11ac. Acesta vine cu un sistem simplu dar funcțional de direcționare și de echilibrare a încărcării rețelei, o caracteristică care minimizează frustrarea prin distribuirea automată a dispozitivelor conectate între cele două benzi wireless ale routerului.

Prin intermediul acestui model aveți certitudinea că direct din cutie R7000P va funcționa mai bine decât orice router pe care l-ați avut vreodată și nu va trebui niciodată să decideți la ce bandă să vă conectați.

Dispozitivul dispune de o rază de semnal considerabil mai lungă decât modelele Nighthawk anterioare, atât pe benzile de 2.4 GHz, cât și pe cele de 5 GHz. Interfața Web, cu funcții complete, este ușor de utilizat atât de novici, cât și de experți și specialiști. Adăugați la toate aceste calități configurarea simplă și direcționarea automată a traficului între cele două benzi, iar acest model devine cel mai bun router pentru majoritatea oamenilor.

Procesorul acestui model de router de la Nighthawk este de tip dual core și este tactat la o frecvență de 1 GHz, ceea ce înseamnă că vă oferă un timp de încărcare scurt, puține erori sau blocaje în timp ce vă jucați, vizionați filme ori rulați diferite aplicații.

În cazul în care vă doriți să conectați un HDD pentru a face back-up ori un dispozitiv USB flash drive, puteți folosi portul USB, generația 3.0. Totuși, indicat este să îl utilizați doar în momentele în care vreți să faceți un upgrade al vitezei router-ului. În rest, puteți profita de performanțele celui din generația 2.0, care este la fel de potrivit pentru activitățile de zi cu zi.

02

TP-Link Archer C9 AC1900 – Birou

Archer C9

Cel mai bun router pentru birou este TP-Link Archer C9 AC1900, un router cu două benzi, foarte mobil. TP-Link sugerează să folosiți banda de 5 GHz pentru activități de date mai intense (teleconferințe, servere locale), rezervând în același timp banda de 2.4 GHz pentru alte conexiuni wireless. În ciuda dimensiunii sale, routerul oferă o tehnologie de formare a fasciculului și o viteză maximă de 1.900 Mbps.

Este ideal pentru configurarea rețelelor wireless în spații și birouri mici, dar rețineți că există și versiuni mai mari și mai rezistente ale acestui model dacă stilul dumneavoastră de viață necesită acest lucru.

Acest model de router este dotat cu un procesor cu două nuclee, ce este tactat la o frecvență de 1 GHz. Din acest motiv, dispozitivul este perfect pentru situațiile în care vă doriți să puneți bazele unei rețele online în care să vă jucați ori pentru a transmite conținut video, la o rezoluție Ultra HD (4K), deoarece vă oferă o conexiune la internet foarte stabilă. În plus, vitezele wireless pot ajunge chiar și până la 1.9 Gbps.

Emiterea semnalului wireless se face pe două benzi: una de 5 GHz, excelentă pentru aplicațiile care consumă foarte multă energie, și una de 2.4 GHz, dedicată email-urilor și navigării pe internet. TP-Link Archer C9 AC1900 prezintă un port USB din generația 3.0 și unul din generația 2.0, ceea ce vă oferă posibilitatea de a partaja fișiere între dispozitivele conectate la rețeaua dumneavoastră.

Un avantaj este reprezentat de faptul că acest router wireless are o aplicație mobilă compatibilă, ce poate fi instalată atât pe iOS, cât și pe Android. Aplicația denumită Tether este ușor de utilizat și vă permite să configurați controlul parental, să setați privilegiile pe care doriți să le acordați utilizatorilor și să stabiliți toate regulile de acces.

03

TP-Link Archer AC1200 – Buget Redus

Archer C1200

Cel mai bun router wireless ieftin este TP-Link Archer AC1200. Acesta oferă viteze de bandă dublă, două porturi USB și porturi Gigabit Ethernet pentru a vă gestiona conexiunea la internet.

Acest model de router wireless nu prezintă caracteristici care să despice pământul, dar ele sunt elementele de bază pentru o configurare Wi-Fi bună, iar aplicația TP-Link Tether este una dintre cele mai bune aplicații de router existente. Cu alte cuvinte, instalarea și gestionarea routerului nu ar trebui să aducă vreo dificultate.

Dispozitivul este o alegere perfectă pentru o casă care are nevoie doar de o conexiune la internet simplă pentru e-mail, navigare și ceva streaming. Cu toate acestea, dacă intenționați să faceți stream conținutului 4K constant, sunteți amator de gaming sau alte sarcini de date grele, atunci vă recomandăm să faceți upgrade la un model mai puternic.

Semnalul wireless este emis pe două benzi: una de 2.4 GHz, care oferă viteze de până la 300 Mbps și este perfectă pentru navigarea pe internet și pentru a răspunde la e-mail-uri, și una de 5 GHz, care oferă viteze de până la 867 Mbps și care vă ajută să utilizați fără probleme aplicații mai complexe.

De asemenea, acest router folosește tehnologia Wi-Fi 802.11ac, care asigură viteze de până la 1200 Mbps și care vă permite să vă bucurați fluiditate în timpul jocurilor, dar și când faceți streaming video HD.

04

Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Gaming

Asus ROG Rapture GT-AC5300

Cel mai bun router wireless de gaming este Asus ROG Rapture GT-AC5300. Acesta poate gestiona în mod inteligent alocarea datelor pe lățimi de bandă diferite, special conceput pentru gaming intens. La AC5300, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la streaming-ul jocurilor dumneavoastră la calitate perfectă – 4K.

În plus, acest router include software de rețea de tip mesh și adaptor QoS ce vizează mai multe dispozitive pentru a vă asigura că aveți întotdeauna o conexiune bună, indiferent de colțul casei în care jucați. Alte caracteristici includ porturile pentru jocuri, un mod ROG dedicat sesiunilor de gaming și securitate proactivă. Are tot ce aveți nevoie, mai ales dacă aspirați să deveniți un streamer profesionist.

Acest model este succesorul lui Asus RT-AC5300 și față de acesta, GT-AC5300 vine cu câteva îmbunătățiri considerabile, mai ales la partea ce ține de hardware. De asemenea, diferențe impresionante se pot observa și la conectivitatea Wi-Fi – aici, viteza excelentă îl clasează în topul celor mai bune routere.

Procesorul acestui router pentru gaming prezintă patru nuclee de tip Broadcom BCM4908, tactat la o frecvență de 1.8 GHz. Pe lângă acestea, mai enumerăm și cei 256 MB, reprezentând capacitatea de stocare pentru firmware și memoria RAM DDR3 de 1 GB. În plus, dacă veți achiziționa acest model, veți primi suport pentru toate standardele moderne (802.11ac Wave 2). Totodată, router-ul oferă 4×4 MU-MIMO, ceea ce înseamnă că prezintă patru fluxuri spațiale, are nevoie de patru antene și oferă posibilitatea de conectare a patru clienți în același timp.

Asus GT-AC5300 este un router de tip tri-band, caracteristică ce îl face potrivit pentru conectarea mai multor persoane, iar aici ne gândim nu doar la jocurile online, ci și la spațiile de lucru și birouri. Rețeaua wireless este împărțită, în acest caz, la trei frecvențe: una de 2.4 GHz și două de 5 GHz.

05

Netgear Nighthawk X4S AC2600 – Raza de Acțiune Lungă

NetGear AC2600

Cel mai bun router wireless cu o rază de actiune lungă este Netgear Nighthawk X4S AC2600. Acesta este compatibil cu MIMO, o caracteristică populară în creștere, care ajută la creșterea vitezei pentru utilizatorii Wi-Fi. Dacă doriți să acoperiți o casă mare (sau chiar și un etaj de birouri) și aveți o duzină de dispozitive Wi-Fi conectate, X4S este o alegere excelentă.

X4S AC2600 are suport quad-stream (4×4) cu o viteză maximă de 1733 Mbps pe banda de 5 GHz și până la 800 Mbps pe cea de 2.4 GHz. Combinând cele două benzi, router-ul are o lățime de bandă maximă Wi-Fi de 2553 Mbps, ceea ce îi și dă denumirea de AC2600.

Router-ul are cel mai puternic hardware de pe piață, un procesor dual-core de 1.7 GHz, cu 256 MB de memorie RAM și memorie flash de 512 MB. Din experiența noastră, hardware-ul puternic nu se traduce întotdeauna în performanță rapidă, așa cum a fost cazul cu X4. Dar X4S, în cea mai mare parte, s-a ridicat la nivelul așteptărilor în testele noastre.

Modelul este echipat și cu funcția MU-MIMO care vă permite să transmiteți date către mai mulți utilizatori odată, în timp real. Și pentru ca acest proces să se desfășoare în mod optim, router-ul mai prezintă și un suport pentru frecvență, de 160 Hz. De asemenea, mai trebuie menționate și funcțiile Dynamic Quality of Service, Dynamic Frequency Selection, Beamforming, suport IPV6 și VPN care vă ajută prin prioritizarea traficului de internet, analizarea modului de transmitere a datelor și protejarea împotriva atacurilor DoS (Denial of Service).

În afară de interfața Web, puteți utiliza, de asemenea, aplicația gratuită Netgear Genie descărcabilă pentru instalare. Per total, este o opțiune ideală dacă vă doriți să acoperiți un spațiu mai mare.

06

TP-Link Archer C5400 – Profesional

Archer C5400

Unul dintre cele mai bune routere profesionale este TP-Link Archer C5400, un router tri-band cu o bandă de 2.4 GHz (1000 Mbps) și două benzi de 5 GHz (2167 Mbps). Acestea sunt suficiente pentru toate jocurile dumneavoastră, videouri 4K și transferuri intense de fișiere.

Archer C5400 are suport MU-MIMO pentru a lega câteva dispozitive cu o conexiune extra-fiabilă și funcții inteligente care funcționează cu Alexa și IFTTT, pentru un control mai facil al dispozitivelor dumneavoastră smart. În plus, procesorul are o frecvență de 1.4 GHz și este echipat cu alte trei co-procesoare separate care sporesc nivelul de putere și, implicit, performanța. În acest fel, aveți posibilitatea de a rula simultan mai multe aplicații care solicită foarte mult router-ul.

Puteți chiar să configurați o rețea VPN personală prin intermediul opțiunilor software integrate pentru a crea o mai mare confidențialitate. Toate acestea fac ca acest model TP-Link să fie unul dintre cele mai bune routere de pe piață, excelent pentru o familie aglomerată, cu o mulțime de dispozitive mobile orientate spre streaming sau o afacere la domiciliu care poate necesită capabilități suplimentare de router.

Dispozitivul este echipat cu două tehnologii importante: 4-Stream și NitroQAM (1024-QAM), care au capacitatea de a crește performanța router-ului cu până la 25%. În același timp, aceste tehnologii vă oferă viteze excelente, precum 1000 Mbps (pe banda de 2.4 GHz) și de 2167 Mbps (pe banda de 5 GHz). Aceste viteze vă asigură activități online fără erori, întreruperi sau timpi mari de așteptare.

Întrebări și Răspunsuri

17 Voturi

Cum aleg cel mai bun router wireless?

Răspunde
17
Nea Plăcut

Un router bun este mai important ca niciodată. Streaming online, efectuarea de apeluri, aprinderea luminilor și reglarea temperaturii din casa dvs. pot fi acum gestionate prin internet wireless, gestionat de un router Wi-Fi. Mai mult, dat fiind că din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, investiția într-un router calitativ este o mișcare foarte înțeleaptă. Atunci când alegeți cel mai bun router wireless, iată câteva lucruri de luat în considerare:

Standardul wireless folosit

Wi-Fi este un standard global, iar pentru a asigura conectarea dispozitivelor fără probleme, există specificații pe care rețelele wireless trebuie să le respecte. Acest standard este cunoscut sub numele de 802.11, iar literele următoare: a, b, g, n, ac și ax desemnează versiunea. Versiunile sunt compatibile între ele, dar conectarea la o versiune anterioară înseamnă că dispozitivul dvs. va fi limitat la o viteza mai mică. Cele mai noi versiuni sunt 802.11ac (cunoscut și ca Wi-Fi 5) și 802.11ax (cunoscut și sub denumirea de Wi-Fi 6). Vă recomandăm să nu coborâți sub aceste standarde atunci când alegeți un router nou, având în vedere cât de dependente devin casele noastre de o rețea wifi puternică.

Viteza conexiunii și benzile de frecvențe

În cadrul fiecărui standard Wi-Fi sunt clasificări suplimentare care determină performanțele reale pe care le veți obține. Este posibil să vedeți un router anunțat ca AC1200 sau AX6000, dar asta nu înseamnă că veți obține o viteză maximă de 1.200Mbps sau 6.000Mbps. Acest număr este o combinație de viteze ale ambelor benzi. De exemplu, un router AC1200 va avea două benzi de semnal: o bandă de 2,4 GHz cu o viteză maximă de 300 Mbps și o bandă de 5 GHz cu o viteză maximă de 867Mbps (rotunjită până la cea mai apropiată sută).

Chiar și aceste viteze sunt teoretice, în lumea reală este probabil să nu vă apropiați de aceste număr. Așadar, să căutați și să cumpărați cel mai scump router poate fi tentant, dar sa dați banii pentru ceva de care nu aveți nevoie va fi mai degrabă o dezamăgire. 

Aria de acoperire

Dacă locuiți într-o casă mare acest lucru poate cauza probleme când vine vorba de servirea Wi-Fi-ului pentru toate dispozitivele dvs., în special atunci când folosiți banda de 5GHz. În cazul apartamentelor sau caselor mai mici, un singur router cu un set puternic de antene nu va avea nicio dificultate. Citirea recenziilor este o modalitate excelentă de a vă face o idee despre cât de bun este semnalul unui router.

Dacă știți că veți avea de acoperit un spațiu mare și nu doriți să cumpărați un singur router foarte puternic, puteți oricând să aruncați o privire asupra kiturilor tip mash Wi-Fi. Aceste sisteme sunt practic o rețea de routere care funcționează la unison pentru a oferi Wi-Fi într-o zonă mare, de multe ori acoperind sute de metri pătrați de spațiu interior.

Securitatea conexiunii

Dacă vreți să dețineți controlul total a tot ceea ce trece prin routerul dvs., alegeți unul cu firmware avansat, care include un firewall decent și oferă acele caracteristici suplimentare de care aveți nevoie și care poate susține instalarea firmware-ului terț, precum DD-WRT, care poate oferi aceste caracteristici.

Dacă sunteți îngrijorat de expunerea copiilor dvs. la informații necorespunzătoare pe internet, alegerea unui router cu parental controls încorporate poate fi utilă. Unele routere vă permit chiar și să să restricționați accesul la internet pentru copiii dvs. în intervale orare specifice și oferă acces de vizitator pentru oaspeții dvs., astfel încât nu va trebui să le oferiți parola dvs. de Wi-Fi.

Vezi toate răspunsurile
14 Voturi

Cât costă un router wireless de top?

Răspunde
14
Nea Plăcut

Prețurile routerelor de top se bazează pe performanțe și caracteristici. Un router entry-level AC1750 802.11ac va costa oriunde de la 250 la 400 lei, dar dacă doriți un router AC2400 cu capacități de streaming MU-MIMO, așteptați-vă că prețul să fie între 400 la 900 lei. Un router de gaming tri-band AC5400 cu toate cele mai noi funcționalități ar putea costa până la 2000 lei, în timp ce noile routere 802.11ax se situează între 1300 și 2200 lei, în funcție de specificațiile și caracteristicile routerului. Cum am mai spus, prețul celui mai bun router depinde de nevoile dvs.

Vezi toate răspunsurile
12 Voturi

Ce diferențe sunt între routerele single-band și dual-band?

Răspunde
12
Nea Plăcut

Comunicarea wireless se întâmplă prin unde radio (denumite și benzi), care pot fi văzute ca drumuri pe care datele dvs. le parcurg. În timp ce routerele până la 802.11g funcționează exclusiv pe banda de 2.4GHz, suportul pentru benzile de 5GHz a fost adăugat la versiunile 802.11n, 802.11ac și 802.11ax. Acest lucru a fost făcut întrucât banda de 2,4 GHz devenea aglomerată, ceea ce ducea la un scenariu în care traficul devenea blocat la ore de vârf. 

Dispozitivele care pot utiliza doar banda de 2,4 GHz sunt numite dispozitive cu o singură bandă (single-band), în timp ce dispozitivele cu bandă dublă (dual-band) pot utiliza ambele benzi: cea de 2,4 GHz și cea de 5 GHz. În timp ce banda cu frecvență inferioară are o limită de viteză mai mică și este mai îngustă, banda de 5 GHz este mult mai largă și are o limită de viteză mult mai mare.

Există totuși unele dezavantaje la banda de 5GHz. Frecvența mai mare înseamnă că semnalul își pierde mai mult din putere pe măsură ce este forțat sa treacă prin pereți, mobilier și alte obstacole. Cu toate acestea, routerele moderne au ceva numit beamforming care va trimite un semnal în direcția unui dispozitiv, decât să pulverizeze un semnal într-o sferă în jurul routerului. Totuși, viteza crescută și un lățimea crescută de banda înseamnă că este perfect pentru streaming video și jocuri de la rezoluție mare.

Vezi toate răspunsurile
9 Voturi

Ce înseamnă protocoale wireless de securitate?

Răspunde
9
Nea Plăcut

Protocoalele de securitate wireless nu doar împiedică părțile terțe nedorite să se conecteze la rețeaua dumneavoastră wireless, ci și criptează datele private trimise prin undele aeriene. Diferite tipuri de protocoale de securitate wireless au fost dezvoltate pentru protecția rețelelor de-a lungul timpului. Protocoalele de securitate wireless sunt WEP, WPA și WPA2, care deși îndeplinesc același scop, au diferențe majore între ele.

WEP a fost dezvoltat pentru rețele wireless și aprobat ca standard de securitate Wi-Fi în septembrie 1999 și a fost abandonat în 2004. În ciuda tuturor schimbărilor care s-au făcut pentru îmbunătățirea sistemului WEP, această soluţie este încă foarte vulnerabilă. Sistemele care se bazează pe acest protocol ar trebui să fie actualizate sau înlocuite în cazul în care actualizarea nu este posibilă.

Pentru perioada în care a fost dezvoltat standardul de securitate wireless 802.11i, WPA a fost utilizat ca o îmbunătățire temporară a protocolului precedent – WEP. WPA, la fel ca WEP, după ce a fost trecut prin probe practice și demonstrații publice aplicate s-a dovedit a fi destul de vulnerabile la intruziune.

WPA2 a fost introdus în 2004. Cea mai importantă îmbunătățire a WPA2 față de WPA a fost utilizarea Standardului avansat de criptare (AES). AES este aprobat de guvernul SUA pentru criptarea informațiilor clasificate drept top secret, deci trebuie să fie suficient de bun pentru a proteja și rețelele noastre de acasă sau de la birou. În acest moment, principala vulnerabilitate la un sistem WPA2 este atunci când atacatorul are deja acces la rețeaua WiFi securizată și poate obține acces la anumite chei pentru a efectua un atac asupra altor dispozitive din rețea.

În timp ce WPA2 oferă mai multă protecție decât WPA și, prin urmare, oferă și mai multă protecție decât WEP, securitatea routerului dvs. depinde foarte mult de parola setată. WPA și WPA2 vă permit să utilizați parole de până la 63 de caractere. Utilizați cât mai multe caractere diferite în parola dvs. de rețea WiFi, pe cât posibil.

Cel mai bun mod de a vă securiza rețeaua este să dezactivați Wi-Fi Protected Setup (WPS) și să setați routerul pe WPA2 + AES. Acest lucru este excesiv pentru utilizatorul obișnuit, dar dacă securitatea maximă este crucială pentru dvs, atunci WPA2 + AES este soluția completă.

Vezi toate răspunsurile
7 Voturi

Care sunt cei mai buni producatori de routere wireless?

Răspunde
7
Nea Plăcut

Cei mai buni producători de routere wireless sunt acele companii care nu numai că au creat routere de înaltă performanță, dar au fost în măsură să ofere în mod constant un raport calitate preț uluitor pentru clienții lor. Mai jos enumerăm câteva dintre cele mai importante mărci de routere wireless:

ASUS – Asus are cu greu nevoie de o introducere, deoarece este una dintre mărcile de prim rang pentru routere wireless, computere și chiar telefoane mobile. Drept dovadă avem 802.11ac RT-AC88U care se situează constant în topul multor liste despre „cele mai bune routere”. Pentru cei care sunteți în căutarea celor mai bune routere de gaming, asigurați-vă că va interesați despre gama ASUS ROG.

TP-Link – Fondat în 1996, TP-Link are o istorie îndelungată și bogată în furnizarea unora dintre cele mai bune dispozitive WLAN construite vreodată. Abordarea lor inovatoare poate fi văzută într-unul dintre cele mai noi produse lansate de companie, Deco M5. Acest pachet de routere Wi-Fi oferă un superb sistem de routere care poate acoperi de la 1.500 de metri pătrați cu o singură unitate pană la peste 4.500 de metri pătrați cu un pachet de trei, datorită designului de tip mesh wifi. Nu este o coincidență că jumătate din alegerile din articolul nostru despre cele mai bune routere sunt produse de TP-Link.

Netgear – Înființat în 2002, Netgear a fost constant în fruntea produselor de rețea pentru consumatori, iar linia sa de routere este considerată pe scară largă drept cea mai bună din clasa lor. Netgear face unele dintre cele mai avansate și cele mai performante routere standalone pe care le puteți găsi. Vă recomandăm cu mare drag linia lor Nighthawk, care, deși este puțin scumpă, merită fiecare leu cheltuit.

Pentru mai multe detalii și recenzii despre produse, aruncați o privire la articolul nostru despre cele mai bune bune routere wireless.

Vezi toate răspunsurile
4 Voturi

Cum aleg cel mai bun router wireless pentru RDS?

Răspunde
4
Nea Plăcut

Cel mai bun router wireless pentru RDS este acel router care vă permite să vă bucurați de toată lățimea de bandă oferită de abonamentul dvs. DIGI RDS. In prezent, DIGI RDS oferă un abonament capabil de 940 Mbps download si 450 Mbps upload. Tocmai din acest motiv cel mai bun router pentru RDS este unul care vă permite o rată de download de cel puțin 940 Mbps. Dacă nu sunteți interesați de capabilități dual band, funcționalități mash wifi sau print server, atunci vă recomandăm Tenda AC9. Dacă totuși căutați un model dual-band atunci TENDA AC18 vă oferă cel mai bun raport calitate-preț.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.