| 03.01.2023

7 Cele Mai Bune Telefoane Pentru Poze

Nea Plăcut te ajută să găsești telefonul cu cea mai bună cameră pentru poze.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune telefoane pentru poze sunt acele telefoane care combină cu success capabilitățile unui aparat foto performant cu portabilitatea și simplitatea unui smartphone modern. A devenit aproape standard ca telefoanele cu camere bune să aibă minim 20 MP, 3 lentile (din care una wide si una macro) și abilități de a face poze noaptea demne de invidia unor camere semi profesionale. Într-o epocă în care telefoanele cu cele mai bune camere foto pot concura cu aparatele foto de sine stătătoare, alegerea unui telefon cu o cameră bună este o alegere inteligentă.

Telefonul cu cea mai bună cameră rămâne Google Pixel 4, dat fiind raportul calitate preț, greu de egalat. Este adevărat, un Apple iPhone 11 Pro sau un Samsung Galaxy S20 Pro pot face poze ceva mai bune în anumite circumstante, dar în opinia noastră acestea nu justifică diferenta semnificativă de bani.

Deoarece aproape fiecare producător de smartphone se poate lăuda acum cu procesoare puternice, ecrane mari și ușor de utilizat, camerele foto sunt adesea cele care deseori fac diferența. A pune mâna pe unul dintre telefoanele cu cele mai bune camere de pe piață înlătură presiunea de a căra un DSLR cu dvs., permițându-vă să faceți fotografii profesionale, clipuri video cu un standard ridicol de ridicat și chiar să faceți fotografii în timpul nopții.

Indiferent dacă sunteți un fotograf profesionist care trebuie să fie gata să fotografieze în orice moment sau doar un fotograf amator care dorește să-și îmbunătățească abilitățile, atunci are sens să alegeți telefonul cu cea mai bună cameră pe care vi-l puteți permiteți.

Cele Mai Bune Telefoane Pentru Poze în 2024

Google Pixel 4 – Recomandarea Nea Plăcut

Samsung S20 Ultra – Samsung

Apple iPhone 11 Pro – iPhone

Samsung A51 – Raport Calitate/Pret

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Ecran Mare

Google Pixel 3a – Buget Redus

Huawei P30 Pro – Lumină Scăzută

Ore de cercetare

83

Ore de Cercetare

1959

Reviewuri Evaluate

1667

Produse Comparate

01

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL – Recomandarea Nea Plăcut

Google Pixel 4 este cel mai bun telefon pentru poze dacă ne intrebați pe noi, dar nu este perfect. Haideți să lămurim asta de la bun început. Telefonul nu este o frumusețe sculptată care să-ți pună pulsul în mișcare în momentul în care vei pune mâna pe ea. Dimensiunea bateriei sare in ochi din foaia de specificații drept o problemă potențială avand in vedere dimensiunea prea mica. Însă Pixel 4 are o cameră foarte bună pentru poze, este foarte rapid și face lucruri pe care niciun alt telefon nu le poate face în momentul de fata.

Camera principală din Pixel 4 și Pixel 4 XL este același shooter cu două lentile. Există un obiectiv principal de 12,2 megapixeli cu o diafragmă f / 1,7 care este asociat cu un teleobiectiv de 16 megapixeli care are o deschidere f / 2,4 și care permite zoom optic de 2x. Există, de asemenea, suport pentru detectarea fazelor și autofocus cu laser, precum și HDR și stabilizarea optică a imaginii (OIS). HDR Plus, care surprinde mai multe fotografii și le combină pentru a reduce zgomotul și a produce cea mai bună imagine posibilă, este acum live, astfel încât puteți vedea cum va arăta imaginea finală după post-procesare pe ecran înainte de a vă fotografia, permițându-vă să efectuați ajustări după cum este necesar.

În față, Google a revenit la o singura camera, cu un obiectiv de 8 megapixeli care are o deschidere f / 2.0 și un câmp vizual larg. Este un ușor pas înapoi de la Pixel 3, care avea o cameră frontală cu două obiective, dar funcționează bine. Fanii Selfie sunt siguri că vor fi mulțumiți de rezultate și, de obicei, vă puteți încadra în grupuri de persoane sau mai multe din fondul dvs. atunci când doriți.

Capabilitatea video nu atinge aceleași înălțimi, suportând videoclipul 4K la 30 de cadre pe secundă sau Full HD la 120 FPS. Pixel 4 rămâne puțin în spatele telefoanelor precum iPhone 11 Pro și Galaxy Note 10 Plus din acest departament.

După cum am menționat, setările automate sunt excelente, dar aplicația pentru camerele foto actualizate vă permite să faceți modificări rapide; puteți pur și simplu să atingeți pentru a bloca un subiect și apoi să reglați luminozitatea și contrastul prin intermediul a două cursoare ușoare. Acest lucru merge într-o oarecare măsură spre compensarea absenței unei opțiuni în modul Pro.

Este ușor să realizați fotografii grozave cu Pixel 4, fiind peste predecesorul său, cu o gamă dinamică spectaculoasă, o precizie excelentă a culorilor, detalii strălucitoare și performanțe de încredere în toate tipurile de iluminare. Toate acestea fac din Pixel 4, in opinia editorilor nostri, telefonul cu cea mai bună cameră. În comparație directă cu Pixel 3, este mai capabil să mărească cu obiectivul telephoto, modul portret și performanțele în situații de lumina scazuta sunt puțin mai bune și există un nou mod de astrofotografie cu expunere lungă care vă permite să fotografiați stelele pe cerul nopții.

02

Samsung S20 Ultra – Flagship Android

Samsung Galaxy S20 Ultra este telefonul cu cea mai bună cameră de la Samsung. Își merită locul fruntaș în categoria flagship datorită senzorului principal de 108 megapixeli, a zoom-ului 100x, procesorului Qualcomm Snapdragon 865 și a bateriei de 5000 mAh.

Modelul Galaxy S20 Ultra are un ecran cu o diagonală de 6.9 inch, de tip Dynamic AMOLED (cu tehnologie Quad HD+ de 3200 x 1440 pixeli), care oferă nuanțe profunde de negru intens și culori bogate, saturate, reușind să producă într-un mod foarte realist detaliile. Dacă ne gândim și la claritatea puternică a boxelor stereo, putem spune că este una dintre cele mai bune experiențe de vizionare pe care le puteți avea pe telefon.

Samsung Galaxy S20 Ultra se laudă cu o camera principală de 108 MP, cu un obiectiv tele de 48 MP și cu o cameră ultra-wide-angle de 12 MP. Altfel spus, cu acest smartphone aveți acum posibilitatea să realizați fotografii și clipuri video de înaltă calitate, în culori și detalii bogate și realiste. Comparativ cu alte modele flagship, cum ar fi iPhone 11 Pro și Pixel 4, S20 Ultra are zoom optic 4× și utilizează un hibrid de mărire digitală și optică, iar pentru a ajunge până la 100× solicită „Space Zoom”. Comparativ cu Huawei P30 Pro, care are zoom optic 5x și utilizează un hibrid optic-digital similar pentru a atinge 10×, nu se observă mari diferențe în condiții de iluminare optimă. Pe timp de noapte sau în condiții de iluminare scăzută veți vedea o îmbunătățire vizibilă față de P30 Pro în reproducerea dinamică a culorilor. În privința capacității de înregistrare video, acest dispozitiv poate să captureze atât la o calitate 4K, cât și 8K. Totuși, vă recomandăm să optați pentru varianta 4K, mai ales dacă doriți să filmați în încăperi întunecoase sau pe timp de noapte.

La capitolul ce ține de performanțe mai putem menționa și RAM-ul de 6 GB asociat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 865. De asemenea, ne-a plăcut și bateria de 5000 mAh, care are o durată de viață de cel puțin două zile.

03

Apple iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max – iPhone

V-am spus deja despre iPhone 11 Pro și 11 Pro Max în articolul nostru despre cele mai bune telefoane, Acestea au aceeași cameră excelentă cu trei obiective. Combinația dintre un obiectiv cu unghi larg de 12 megapixeli și o deschidere f / 1,8, un teleobiectiv de 12 megapixeli cu o diafragmă f / 2,0 și o lentilă cu unghi larg de 12 megapixeli cu o deschidere f / 2,4 vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a crea fotografii uimitoare oriunde va aflati.

Dispune de o cameră principală cu două obiective, ambele cu o rezoluție de 12 megapixeli, u orificii f/1,8 și f/2,4. Există, de asemenea, stabilizare optică a imaginii (OIS), focalizare automată de detectare a fazelor și suport pentru HDR.

Sunt binevenite îmbunătățiri ușoare la un mod de portret deja excelent și o funcție inteligentă Super HDR care combină fotografii multiple pentru cele mai bune rezultate. Noul obiectiv cu unghi ultra-larg, cu câmpul său de vizualizare de 120 de grade este cea mai distractiva dintre noile aditii; acesta vă permite sa incadrati mai mult fundal atunci când fotografiați persoane cat să și surprindeti peisaje imposibil de capturat până acum.

De asemenea, Apple și-a perfecționat modul de noapte, iar rezultatele sunt (predictibil) excelente – puteți face fotografii cu lumină foarte limitată și, cu condiția să rămâneți nemiscati pentru expuneri mai lungi, rezultatele sunt în general uluitoare. Cei mai mulți dintre noi adorăm în primul rând să fotografiem oameni și puține alte telefoane se pot apropia de fotografiile minunate de portret pe care le oferă iPhone 11 Pro și 11 Pro Max. Camera foto frontală de 12 megapixeli permite portrete selfie care sunt la fel de bune.

În timp ce aplicația de cameră intuitivă poate să nu aibă acces în profunzime la setarile la care fotografii ar dori sa umble, aceasta servește fantastic de bine pentru persoanele care doresc doar să obțină cea mai bună fotografie posibilă fără a trebui să se gândească prea mult la asta.

De asemenea, trebuie să evidențiem feateurile de înregistrare video ale acestor dispozitive. Stabilizarea depășește celelalte telefoane de vârf, așa că, dacă doriți o înregistrare lină 4K la 60 de cadre pe secundă, ar trebui să cumpărați iPhone 11 Pro sau 11 Pro Max. Veți obține aceeași suită de camere și funcții, indiferent de modelul pe care îl utilizați.

04

Samsung A51 – Raport Calitate/Pret

Samsung Galaxy A51 este un smartphone cu un raport calitate – preț excelent și un telefon cu o cameră performantă cum mai rar întalnim în acest segment de preț. Echipat cu patru camere principale și un ecran Super AMOLED, acest model de la Samsung este o achiziție bună pentru persoanele cu un buget mai redus.

Samsung Galaxy A51 oferă câteva dintre trăsăturile de design ale telefoanelor Samsung din categoria flagship. Marginile afișajului sunt subțiri, partea din spate este fabricată dintr-un plastic dur, în timp ce sticla frontală acoperă camera foto pentru selfie. Totuși, straturile de mai jos sunt mult mai reflectorizante, ceea ce face ca senzorul pentru selfie să iasă în evidență ca un mic monoclu.

Samsung Galaxy A51 are un ecran Super AMOLED de 6.5 inch, cu o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli. Acesta este un câștig din punctul de vedere al costurilor, deoarece multe telefoane cu prețuri mai mari de achiziție au ecrane LCD. OLED-urile furnizează culori mult mai profunde și au întotdeauna un contrast mai bun decât LCD-urile, deoarece utilizează pixeli luminați, mai degrabă decât iluminare universală.

Samsung Galaxy A51 are patru camere în partea din spate. Un dezavantaj este reprezentat de faptul că nu există zoom, acesta fiind unul dintre motivele prețului scăzut de achiziție. Avem o cameră principală de 48 MP, una ultra-wide de 12 MP și o pereche de camere de 5 MP speciale pentru imagini macro și pentru fotografii de adâncime estompate din fundal.

Acest smartphone are un procesor Exynos 9611. GPU-ul este un triplu-core Mali-G72, care oferă o putere grafică destul de puternică. Modelul are o baterie de 4000 mAh, capacitate destul de bună pentru o utilizare medie.

05

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Ecran Mare

Samsung Galaxy Note 10 Plus oferă un design elegant și rafinat. Este un telefon mare, dar Samsung l-a ras pe cât este posibil cu un dispozitiv care are un ecran enorm de 6,8 inchi. Este printre cele mai bune telefoane pentru poze, iar dacă doriți un ecran cat mai mare, atunci AMOLED-ul dinamic de la Samsung este foarte greu de învins. Cu o rezoluție ascuțită de 3.040 x 1.440 și certificare HDR10 +, nu vă veți plictisi din a vă uita la acest ecran.

În interior, există o mulțime de putere pentru a rula cele mai solicitante aplicații și jocuri, grație unui procesor Snapdragon 855, care este asociat cu un uimitor 12 GB RAM pentru a crea un monstru capabil de cel mai intens multitasking. Există 256 GB spațiu de stocare și spațiu pentru extindere prin cardul MicroSD. Samsung Galaxy Note 10 Plus rulează Android 9.0 Pie cu One UI pe deasupra; un sistem intuitiv și accesibil.

Veți găsi o cameră impresionantă cu trei lentile în Note 10 Plus, care combină un obiectiv principal de 12 megapixeli cu o diafragmă variabilă f / 1,5 până la f / 2,4 și stabilizarea optică a imaginii, un teleobiectiv de 12 megapixeli f / 2.1 ( cu OIS) și o lentilă cu unghi larg de 16 megapixeli cu deschidere f / 2.2; există chiar și un senzor time-of-flight r pentru o mai bună detectare a adâncimii. Este o configurație versatilă care funcționează foarte bine în majoritatea situațiilor.

S Pen este arma secretă în game Note de la Samsung și este mai util ca niciodată, cu funcții de control de la distanță datorită conectivității Bluetooth. Puteți, de asemenea, folosi Note 10 Plus să convertiți scrisul de mână în text sau să folosiți S Pen pentru a desena 3D cu AR Doodle. De asemenea, Samsung a format un parteneriat mai strâns cu Microsoft, astfel încât este ușor să vă conectați la un computer sau laptop Windows.

Durata lungă de viață a bateriei completează un smartphone cu adevărat de dorit. Bateria de 4.300mAh poate trece chiar și printr-o zi încărcată cu rezerve suficiente la sfarsitul zilei, iar Samsung și-a îmbunătățit viteza de încărcare maximă, oferind un încărcător de 25W în cutie, dar și posibilitatea de încărcare de 45W dacă sunteți dispus să folosiți setul potrivit. Există, de asemenea, asistență rapidă de încărcare wireless și puteți încărca fără fir și alte dispozitive certificate Qi cu Note 10 Plus.

06

Google Pixel 3a – Buget Redus

Încercarea de a găsi o cameră decentă cu bani putini în cadrul pieței actuale de smartphone-uri este ca și cum ai încerca să găsești un ac în carul cu fan, dar Google Pixel 3a chiar merită puțină atenție. Camera foto este buna, dispunand de același obiectiv de 12,2 megapixeli ca Pixel 3 obișnuit, cu o diafragmă f/1,8 și OIS.

Tot ce îi lipsește în comparație cu telefonul nostru preferat cu cameră foto este Pixel Visual Core, care, împreună cu procesorul mai lent din 3a, înseamnă că procesarea imaginilor durează mai mult.

Cameră față  are o singură lentilă și o rezoluție de 8 megapixeli. În timp ce performanța camerei de la Pixel 3a nu e chiar la același nivel cu cea de la Pixel 3, este încă extrem de bună, oferind o mulțime de detalii și culori vibrante. Ea se descurca foarte bine cu fotografii de aproape și portrete și chiar reușește să impresioneze în medii cu lumină scăzută, o zona în care telefoanele mai ieftine tind să dezamăgească. Înregistrarea video merge pana la 2160p la 30 de cadre pe secundă și 1080p la 120 de cadre pe secundă.

Pixel 3a are un ecran OLED de 5,6 inch, care este bine echilibrat și luminos. În interior, veți găsi procesorul Qualcomm Snapdragon 670, cu 4 GB de memorie RAM. Există și 64GB de stocare internă. Cel mai bun lucru este faptul că rulează Android Google, ceea ce înseamnă că nu există software-uri greoaie adiționale, actualizări rapide și elemente extra cum ar fi Play Now și Call Screen. Bateria de 3000 mAh ar trebui să vă reziste cu ușurință timp de o zi. Dacă vă place aspectul Pixel 3a, dar doriți un ecran mai mare, atunci luați în considerare Pixel 3a XL la un preț ceva mai mare. 

07

Huawei P30 Pro – Lumină Scazută

Huawei P30 Pro are o camera foto performantă mai ales in condiții de luminozitate scazută. Există un obiectiv de 40 megapixeli cu o diafragmă f/1,6, o lentilă ultra-largă de 20 megapixeli cu o diafragmă f/2,2 și un teleobiectiv de 8 megapixeli cu o diafragmă f/3,4. Există chiar și un senzor de timp pentru a măsura precis profunzimea. 

Dacă vă întrebați cum diferă de P20 Pro, există câteva îmbunătățiri generale ale hardware-ului, iar obiectivul de 20 de megapixeli a fost schimbat de la monocrom la unghi larg. Ridicol de multe opțiuni este singura modalitate de a descrie această cameră. Inteligența artificială recunoaște fiecare scenă și alege setările ideale, asigurând, în același timp, că imaginile dvs. sunt încadrate corect și complet stabilizate.

Pozele făcute ziua sunt excelente, dar lucrurile devin și mai bune noaptea. Un mod dedicat de noapte deschide diafragma timp de câteva secunde și, chiar și atunci când este ținut în mână, algoritmul A.I. poate edita orice blur sau shake pentru a produce o poza luminoasa și clară. Dacă sunteți in căutarea unui telefon mai ieftin, P20 Pro este cel mai bun telefon pentru poze făcute noaptea.

Există de asemenea suport pentru filmare în slow-motion, care captează 960 de cadre pe secundă la 720p și un mod Super Macro pentru fotografii extrem de detaliate. Inteligenta artificiala Kirin 980 dual-NPU de la Huawei vă permite să aplicați filtre cinematice în timp real, atunci când înregistrați imagini video, permițându-vă să faceți lucruri cum ar fi estomparea fundalului sau sa transformați fundalul in alb-negru.

P30 PRO are are un display AMOLED de 6.47 inch, o baterie impresionant de mare de 4.200 mAh, iar modelul de baza include 6 GB de memorie RAM și 128 GB de stocare. O posibila problema în viitor cu Huawei P30 Pro (problema generala pentru toate produsele firmei) este limitarea pe care Google a început sa o pună pe compatibilitatea cu produsele Huawei. 

Întrebări și Răspunsuri

8 Voturi

Care sunt caracteristicile unei camere bune de telefon?

Răspunde
8
Nea Plăcut

O camera buna de telefon întrunește simultan mai multe specificatii tehnice. Deși suntem deseori tentați sa fim atenți doar la numărul de megapixeli sau mai nou la numărul de lentile, în realitate o camera buna inseamna mai mult de atat. Mai jos am enumerat cativa dintre factorii cei mai importanți și ce înseamnă aceștia.

Megapixeli

Numărul de megapixeli se referă la nivelul de detaliu al unei fotografii. În termeni simpli: cu cat nivelul de megapixeli este mai mare, cu atat nivelul de detalii al unei poze va fi mai mare. Un lucru important de înțeles este ca multe camere nu fac poze la nivelul maxim de megapixeli cu setarile “din fabrica” pentru ca de cele mai multe ori nivelul maxim oferă mai mult detaliu decât ați avea nevoie cu adevărat. Mai mult, nivelul maxim de detaliu este dat și de factori externi precum luminozitatea, distanța de focalizare, etc. 

Dimensiunea Senzorului 

Dimensiunea Senzorului este o alta specificatie importantă, întrucât nu toți megapixelii sunt la fel. HTC de exemplu a brevetat termenul de “ultrapixel” ca sa atraga atentia asupra faptului ca megapixelii lor erau mai mari decat cei ale altor producători, astfel ca o camera fie ea de 4 MP putea obține o poza mai buna decat una de 8 MP cu pixelii mai mici. Aceștia sunt masurati în micrometri și în teorie mai mare este mai bun în a captura lumină. De exemplu camera unui Galaxy S8 are o dimensiune a pixelilor de 1.4 µm.

Deschiderea Lentilei

Deschiderea lentilei este gaura prin care lumina trece pentru a lovi senzorul și e importantă pentru medii cu lumina scăzută. Cu cat numarul este mai mic, cu atat deschiderea este mai mare. Astfel deschiderea de f/1.7 de pe Galaxy S9 este cu ceva mai mare decat cea de f/1.8 de pe iPhone XS. Schimband cantitatea de lumina care pătrunde prin ajustarea deschiderii permite fotografilor sa ajusteze adancimea fotografiei, rezultand in poze în care subiectul este focusat și backgroundul ramane blurat / in ceata.

Optical Image Stabilization / Stabilizarea Optică a Imaginii (OIS)

Stabilizarea Optică a Imaginii (OIS) ajuta în a menține camera nemiscata, astfel incat dacă va tremura mâna, acest lucru va vi mai puțin vizibil pe un telefon care suporta OIS. Practic, acesta componeseaza miscarea mainilor dumneavoastra.

Gama Dinamica Mare / High Dynamic Range (HDR)

HDR este o tehnica prin care camera face mai multe poze ale aceluiași subiect folosind diferite deschideri ale lentilei ca mai apoi sa le combine pentru a crea o singura poza finală cu o luminozitate mai mare și un nivel al detaliilor ridicat. Necesita o putere de procesare destul de mare așa ca este posibil sa fie destul de lentă pe un telefon mai ieftin precum Nokia 7.1, dar este mereu de dorit daca vreti cele mai bune poze cu putință.

Rezolutie 

Unul dintre cele două aspecte principale ale înregistrărilor video este rezoluția. Pentru o filmare 4K aceasta este de 3,840 x 2,160 pixeli; pentru Full HD este de 1,920 x 1,080 pixeli. Telefoanele nu inregistreaza în 4K în mod standard deoarece fișierele rezultate sunt foarte mari. Exista totuși momente speciale în care veți dori sa filmati la rezolutie maxima.

Frameuri pe secunda (FPS)

Un număr mare de frame-uri pe secundă, precum abilitate lui iPhone X de a înregistra Full HD la 120 FPS, înseamnă că puteți crea filmari în slow motion. Puteți inceti filmarea pentru a arata momente detaliate care la viteza normala ar fi pierdute.

Vezi toate răspunsurile
7 Voturi

Există telefoane cu camere mai bune decât un DSLR?

Răspunde
7
Nea Plăcut

Este normal să vă întrebați cât de bune sunt camerele de smartphone. Deși camerele telefoanelor se îmbunătățesc rapid datorită inovației în hardware și software, anumite constrângeri fizice le fac greu să concureze cu camerele DSLR. Telefoanele încă trebuie să încapă în buzunar. Adevărul este că până și cele mai bune smartphone-uri cu cele mai bune camere încă sunt cu mult în urma celor mai bune camere DSLR.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Care este cel mai bun telefon ieftin pentru poze?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit, la fel au făcut și telefoanele ieftine cu camere performante. Google, Samsung și Nokia (pentru a numi doar câteva dintre opțiuni) sunt încă disponibile chiar și pentru cei cu bugete mici. Deși este posibil să nu obțineți specificații de ultima generatie, majoritatea celor mai bune telefoane ieftine cu camere performante oferă funcții precum video 4K, camere duble, stabilizatoare de imagine și chiar moduri portret. Deoarece nu am dori să excludem pe nimeni din această listă, am păstrat o definiție ceva mai cuprinzătoare pentru “ieftin”. Vedeți lista noastră de mai jos:

Cele mai bune telefoane ieftine pentru poze:

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de pe piața, iar dacă ceea ce căutați nu este aici, încercați să consultați și articolele noastre despre cele mai bune smartphone-uri ieftine și cele mai bune telefoane cu camere foto performante.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Câți megapixeli trebuie să aibă o cameră de telefon?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Megapixelii determină nivelul de detaliu dintr-o fotografie. Cu cât este mai mare numărul de megapixeli, cu atât nivelul potențial de detaliu este mai mare. Cu toate acestea, este important să rețineți că o camera buna reprezinta cu mult mai mult decât numărul megapixelilor. Mai mult, este comun ca telefoanele cu camere foto să folosească tehnici precum legarea pixelilor (pixel binning), ceea ce duce la combinarea datelor de la patru pixeli într-unul singur. Cu această tehnică, o cameră de 48 de megapixeli va produce de fapt fotografii de 12 megapixeli, dar acestea sunt de o calitate mult mai mare decât ar putea produce o cameră de 12 megapixeli.

Vezi toate răspunsurile
3 Voturi

Ce înseamnă cameră duală?

Răspunde
3
Nea Plăcut

Telefoanele au deja de mult timp o cameră frontală și una separată pe spate, dar în majoritatea cazurilor ambele camere aveau o singură lentilă. Un telefon cu cameră duală este unul cu două camere una lângă cealaltă.

Aceste tipuri de camere au fost fost montate pe telefoane de mai bine de un deceniu, dar au devenit cu adevărat populare în ultimii ani ca o modalitate de a mai bine  capta adâncimea unei imagini și de a crea un efect de bokeh, în cazurile în care subiectul este bine conturat, iar fundalul este neclar.

Majoritatea telefoanelor cu cameră duală au un obiectiv principal și un obiectiv secundar pentru detectarea adâncimii, dar unele includ un obiectiv secundar pentru capturarea fotografiilor cu unghi larg sau pentru a face zoom in mai bine.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Cum pot îmbunătăți calitatea camerei de pe un telefon cu Android?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Pentru a îmbunătăți calitatea camerei de pe un telefon cu Android va sfatuim sa incercati pașii enumerați mai jos:

1) Curățați lentilă

Asigurați-vă că obiectivul este curat de amprente sau murdărie. Praful și microparticulele blochează lumina care intră în obiectiv, ceea ce duce la imagini tulbure sau încețoșate.Acest prim pas este cel mai simplu, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a face o poză cu telefonul tău Android.

Veți avea nevoie de o cârpă pentru curățarea lentilelor sau de o microfibră pentru a șterge obiectivul. Nu folosiți un prosop de hârtie sau alte materiale; s-ar putea să zgârie suprafața. Lichidul de curatare, alcoolul izopropilic sau apa distilata sunt de asemenea excelente dacă le aveți la îndemână.

2) Mentineti-vă telefonul stabil

Prin menținerea telefonului stabil, vă veți asigura că veți obține imagini clare, clare și de înaltă calitate. Mâinile tremurânde pot strica calitatea unei imagini. Folosiți o suprafață solidă și stabilă pentru a odihni coatele în timp ce faceți o poză. Sau, poate chiar utilizați un trepied sau un monopod.

Unele trepieduri de pe piață sunt proiectate pentru orice dispozitiv. Acestea sunt incredibil de utile, mai ales atunci când faceți fotografii cu HDR. Cu atât de multe soiuri disponibile, există întotdeauna unul care s-ar potrivi nevoilor tale.

Pentru selfie-uri, utilizați monopodul, aka selfie stick, pentru a face o fotografie de la distanță. Acestea sunt portabile și ușor de cărat atunci când sunteți în mișcare. Personal noi suntem fani Huawei AF15 Tripod pentru calitatea materialelor și conectivitatea ușoară dar exista multe modele pentru toate bugetele. 

3) Ajustați dimensiunea imaginii și rezoluția

Deschideți aplicația camerei foto și intrați în Setări. Căutați și apăsați pe Rezolutie / Dimensiunea Imaginii. Dacă telefonul dvs. are atat o camera frontala cat si una pe spate, de aici selectați camera pentru care vreți sa faceți modificări. De exemplu, puteți da click pe Poze Camera Frontala si sa selectați cea mai mare rezolutie fie pentru aspectul de 4:3 sau 16:9. Nu uitati sa apasati Salvează când ați terminat.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.