| 15.04.2024

Cele Mai Bune Telefoane Mobile

Nea Plăcut te ajută să găsești cel mai bun smartphone pentru stilul tău.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune telefoanele mobile sunt acele telefoane care excelesează în materie de viteză de procesare, calitatea ecranului, calibrul pozelor și filmărilor, capacitatea bateriei, securitatea datelor, cât și conectivitate. Testăm pe deplin fiecare telefon pe care ne putem pune mâna și după efectuarea a zeci de recenzii suntem siguri că vă recomandăm cele mai bune telefoane ale momentului.

Atât Samsung, Apple, cât si Google, Huawei si Oppo oferă opțiuni de top pentru cele mai bune telefoane în 2024. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre ce alte modele am desemnat in topul celor mai bune telefoane ale momentului.

Apple iPhone 14 Pro – Recomandarea Nea Plăcut

Samsung Galaxy Z Fold3 – Flagship Android

Samsung Galaxy S22 Ultra – Phablet

Google Pixel 6 – Alternativă Android

Apple iPhone 14 Plus – Baterie Mare

Oppo Reno 6 – Buget Redus

Xiaomi 11 Lite – Alterntivă Buget Redus

Ore de cercetare

83

Ore de Cercetare

681

Reviewuri Evaluate

1667

Produse Comparate

01

Apple iPhone 14 Pro – Recomandarea Nea Plăcut

Cel mai bun telefon mobil pe care ți-l putem recomanda pentru achiziție este Apple iPhone 14 Pro. Smartphone-ul este echipat cu noul chipset A16 Bionic, cel mai recent cip Apple Silicon. Dispune de un procesor cu șase nuclee, un GPU cu cinci nuclee și un motor neural cu 16 nuclee. Are multe îmbunătățiri față de A15 Bionic pe care l-am întâlnit la iPhone 13 Pro, cum ar fi un nou motor de afișare (care ajută la noua caracteristică de afișare always-on), un nou procesor de semnal de imagine și eficiență energetică mai mare.

Performanța este îmbunătățită și de cei 6 GB de RAM. Noi am testat varianta cu 1 TB spațiu de stocare, însă mai ai și alte variante dintre care poți alege: 128 GB, 256 GB și 512 GB.

Ne-a impresionat durata de viață a modelului Apple iPhone 13 Pro, care ne-a adus o durată de viață a bateriei de aproximativ 12 ore, iar Apple iPhone 14 Pro ne-a oferit cam același rezultat. Cea mai mare problemă este faptul că Apple a rămas la încărcarea la 20 W, însă obții 50% în aproximativ 30 de minute. Deși are display-ul de aceeași dimensiune ca modelul 13 Pro, de 6,1 inch, la această variantă se văd clar îmbunătățiri în privința preciziei la reproducerea culorilor. Avem un afișaj cu rată de reîmprospătare de 120 Hz, ceea ce era de așteptat de la un flag-ship.

La camere, Apple iPhone 14 Pro are un senzor principal de 48 MP quad-pixel, care oferă de patru ori mai multe detalii unei fotografii. Camera ultra-wide este de 12 MP, iar cel telephoto tot de 12 MP. Camera frontală este tot de 12 MP, iar fotografiile făcute în lumină scăzută sunt mult mai calitative față de modelele precedente. În privința video-urilor, avem și la acest model modul cinematic inclus, dar acum poți înregistra 4K la 30 fps în ProRes (variantă disponibilă de la modelele cu 256 GB în sus) și 4K la 60 fps.

02

Samsung Galaxy Z Fold3 – Flagship Android

Samsung Galaxy Z Fold3

Cel mai bun telefon Android este Samsung Galaxy Z Fold3. Păstrează designul și funcționalitatea celor doi predecesori ai săi, cu un ecran de 6,2 inch, care după ce se deschide se transformă într-unul de 7,6 inch. Mecanismul de pliere și depliere este foarte bine realizat și durabil, așa că profită la maximum de acest telefon.

Rata de reîmprospătare a ecranului Dynamic AMOLED este de 120 Hz, iar această caracteristică este doar una care îl face cel mai bun telefon Samsung. Raportul de aspect este de 24,5:9, ceea ce face ca smartphone-ul să fie util pentru citit sau vizionat serialele preferate.

Camerele smartphone-ului Samsung Galaxy Z Fold3 sunt bune, însă nu putem spune că inovează. Avem o cameră principală de 12 MP, una ultra-wide de 12 MP, una tele de 12 MP pe care vei putea testa zoomul optic 2x și una frontală de 10 MP. Fotografiile sunt clare, luminoase, în culori vii și naturale, cu detalii bogate, însă ne așteptam la ceva mai mult din partea unui flagship.

În privința performanțelor nu avem nimic de obiectat. Samsung Galaxy Z Fold3 rulează pe chipsetul Snapdragon 888, procesor care face față cu brio până și multitaskingului. Plus că ai și 12 GB RAM care în combinație cu procesorul ajută smartphone-ul să ruleze orice aplicație fără întreruperi. Noi am testat varianta cu 256 GB spațiu de stocare, însă există și una cu 512 GB. Mai mult de atât nu se poate, nici măcar cu un card microSD (nu există slot), însă poți folosi varianta de stocare în cloud care este mult mai sigură.

03

Samsung Galaxy S22 Ultra – Phablet

Samsung Galaxy S22 Ultra

Cel mai bun telefon Samsung de tip phablet este Samsung Galaxy S22 Ultra. Termenul de phablet este, de fapt, o combinație între „phone” și „tablet” și se referă la modelele de smartphone-uri care au diagonala ecranului cuprinsă între 5,1 și 7 inch.

Samsung Galaxy S22 Ultra prezintă un ecran generos de 6,8 inch, de tip AMOLED, și oferă o rezoluție WQHD+ de până la 3088 x 1440 pixeli, care funcționează până la 500 ppi. Totul – imagini, videouri, jocuri – arată impecabil pe ecranul acestui smartphone, mai ales că rata de reîmprospătare este de 120 Hz.

La capitolul camere avem un senzor principal de 108 MP, unul ultra-wide de 12 MP și doi senzori tele de 10 MP, dar cu câmpuri vizuale diferite (de 36 grade și, respectiv, de 11 grade); camera frontală numără 40 MP. Performanța tuturor senzorilor a fost îmbunătățită. Samsung a lucrat la stabilizarea digitală și optică a imaginii și la procesarea acesteia, mai ales în zona de zoom – la acest model, pe lângă zoomul optic 3x și 10x, ne lăudăm și cu Space Zoom 30x și 100x. Imaginează-ți ce fotografii vei face cu Samsung Galaxy S22 Ultra!

La acest smartphone vei observa o combinație între Android 12 și One UI 4.1, cea mai recentă interfață software Samsung Android. Este un telefon puternic datorită procesorului Snapdragon 8 Gen 1 și memoriei RAM de 12 GB. Singura situație în care Samsung Galaxy S22 Ultra s-ar putea mișca un pic mai greu decât te-ai obișnuit ar putea fi atunci când rulezi videouri la calitate 8K. Mai putem menționa și performanța 5G și bateria de 5000 mAh.

04

Google Pixel 6 – Alternativă Android

Google Pixel 6

Un alt telefon mobil foarte bun pentru cei ce-si doresc un model Android este Google Pixel 6. Performanța acestui smartphone s-a dovedit a fi destul de bună în urma testelor pe care le-am efectuat. Avem 8 GB RAM care în combinație cu procesorul Tensor oferă fluiditate și viteză foarte bună, chiar dacă chipsetul nu se ridică la nivelul Snapdragon 888. Rulează pe Android 12, care a fost îmbunătățit cu câteva funcționalități importante, precum introducerea unei noi pagini de setări de securitate.

Google Pixel 6 este echipat cu un ecran OLED de 6,4 inch, cel mai mare pe care l-ai întâlnit până acum la telefoanele Pixel, însă sub Pixel 6 Pro, unde avem un ecran de 6,7 inch. Rezoluția este bună, Full HD+ (2400 x 1080 pixeli), 441 pixeli per inch, ce se traduce printr-un ecran luminos și lizibil în orice condiții de lumină. Rata de reîmprospătare este de 90 Hz și îți oferă o navigare și o experiență ușoare și fluide.

Camera principală este de 50 MP, senzorul ultra-wide este de 12 MP, iar camera frontală de 8 MP. Deși nu are mai multe camere decât predecesorul său, Google Pixel 6 prezintă îmbunătățiri pe partea de software și megapixeli mai mari care îl fac mai performant chiar și decât modelele oferite de Apple. Nu ai zoom optic, însă acest lucru este înlocuit de funcția Super Res Zoom, care oferă un zoom digital 7x.

Capacitatea bateriei este de 4614 mAh, iar durata de viață la o utilizare normală este de 24 ore. Totuși, dacă folosești funcția Extreme Battery Saver, ajungi la o durată de viață de până la 48 ore. În plus, Google Pixel 6 suportă încărcarea rapidă la 30 W, ceea ce îți oferă o încărcare de peste 80% în decurs de o oră.

05

Apple iPhone 14 Plus – Baterie Mare

Apple iPhone 14 Plus

Cel mai bun telefon mobil cu baterie mare este Apple iPhone 14 Plus. Chiar și producătorii spun că această variantă de iPhone oferă cea mai durabilă baterie. Noi l-am testat prin navigare continuă pe internet 5G, cu setarea la 150 nits a luminozității ecranului, și am atins un timp de aproape 12 ore. Încărcarea nu este atât de rapidă pe cât ne așteptam, la 20 W smartphone-ul ajungând în 30 de minute la 46%.

Performanțele sunt aceleași cu care te-ai obișnuit la telefoanele iPhone. Avem cunoscutul procesor A15 Bionic, întâlnit și la modelele din seria 13, care este mult peste ceea ce oferă Snapdragon 8 Gen 1. În plus, și performanța grafică este demnă de lăudat, Apple iPhone 14 Plus fiind perfect pentru pasionații de jocuri pe telefon.

Ne-a plăcut și ecranul OLED de 6,7 inch, cu rezoluție de 2778 x 284 pixeli, pentru că este foarte luminos și cu o paletă bogată de culori. Vestea mai puțin bună este că rata de reîmprospătare a ecranului a rămas la 60 Hz, într-un moment în care găsim pe piață smartphone-uri cu 90 Hz sau chiar 120 Hz, însă acest lucru nu îi afectează foarte mult performanța.

Chiar dacă senzorul principal este tot de 12 MP, acesta vine cu un upgrade notabil pentru că este mai mare cu 1,9 pixeli micrometri și are o diafragmă mult mai rapidă (f/1,7). Ai și o cameră ultra-wide tot de 12 MP, care oferă performanțe de două ori mai bune decât modelele precedente Apple. Camera de selfie de 12 MP a fost îmbunătățită – are o diafragmă mai rapidă (f/1,9) și un autofocus mai bun.

06

Oppo Reno 6 – Buget Redus

Oppo Reno6

Cel mai bun telefon ieftin al momentului este Oppo Reno 6. Este unul dintre cele mai ușoare telefoane 6,4 inch, iar grosimea de doar 7,6 milimetri este chiar impresionantă. Ecranul OLED vine cu o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli, foarte luminos chiar și atunci când razele soarelui bat direct în ecran.

Capacitatea bateriei a rămas aceeași ca la modelul anterior, de 4300 mAh, ceea ce oferă o durată de viață de 109 ore, ceea ce înseamnă aproximativ 16 ore de vizionat clipuri video, 24 de ore de convorbiri telefonice și 15 ore de navigat pe internet. Partea bună este că telefonul se încarcă rapid în doar 29 de minute (până la 100%).

Smartphone-ul Oppo Reno 6 utilizează un SoC MediaTek recent, care nu prea se mai găsește pe alte dispozitive. Chipsetul Dimensity 900 utilizează un procesor octa-core care este compus din două nuclee Cortex-A78, tactate la 2,4 GHz, și șase nuclee Cortex-A55 care rulează la 2,0 GHz. Cu alte cuvinte, poți rula aplicații complexe fără să ai parte de lag sau alte probleme tehnice.

Senzorul principal al camerei este de 64 MP, ce ultra-wide de 8 MP, cel macro de 2 MP, iar camera de selfie de 32 MP. Așadar, pregătește-te să faci fotografii de calitate și videouri fluide.

07

Xiaomi 11 Lite – Alterntivă Buget Redus

Un alt telefon mobil ieftin și bun este Xiaomi 11 Lite New Edition. Are un procesor Snapdragon 778G care oferă performanțe destul de bune pentru categoria de preț în care se încadrează, frecvența până la care poate ajunge fiind de 2,4 Ghz. Varianta testată de noi era echipată cu 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, iar telefonul s-a mișcat chiar foarte bine.

La Xiaomi 11 Lite New Edition avem același senzor principal de 64 MP, un senzor ultra-wide de 8 MP, unul macro de 5 MP și o cameră frontală de 20 MP. Ne-au plăcut toate fotografiile pe care le-am realizat cu acest telefon, inclusiv cele făcute în condiții de lumină scăzută. Cu senzorul ultra-wide poți face videouri la 1080p, iar cu cel principal poți înregistra până la 2160p la 30 fps.

Am fost impresionați și de durata de viață a bateriei a cărei capacitate ajunge la 4250 mAh. La o utilizare medie poți depăși o durată de viață de 24 de ore, iar dacă îl suprasoliciți, vei avea baterie de dimineață până seara, când va fi nevoie să îl încarci.

Metodologie de Selecție a Celor Mai Bune Telefoane Mobile

Pentru a identifica cele mai bune telefoane mobile, editorii NeaPlăcut compară în permanență specificațiile și performanțele reale oferite de peste 1700 de modele de telefoane mobile. Apoi selectăm cele mai bune telefoane pentru fiecare buget, brand, precum și pentru fiecare tip major de întrebuințare.

De exemplu, alegerile editorilor noștri pentru cele mai bune telefoane mobile pentru fotografii includ de obicei telefoanele cu cele mai bune obiective, cele mai performante software-uri și cele mai complexe funcționalități. Atunci când alegem cele mai bune telefoane mobile pentru un buget scăzut, ne concentrăm pe game mici de prețuri și folosim specificațiile și comportamentul în lumea reală pentru a le departaja.

Pentru a intră pe lista celor mai bune telefoane mobile recomandate de NeaPlăcut, un telefon trebuie să aibă specificații cu adevărat remarcabile în comparăție cu opțiunile concurente. A rămâne pe listă este și mai dificil, având în vedere cât de competitivă a devenit piață smartphone-urilor.

Întrebări și Răspunsuri

6 Voturi

Care este durata medie de viață a unui smartphone?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Majoritatea smartphone-urilor actuale au o durată medie de viață intre doi si trei anii. Spre sfârșitul vieții sale, un telefon va începe să prezinte semne de încetinire. Este important să țineți cont de acestea, astfel încât să vă puteți pregăti pentru o schimbare.

  1. Durată de viață a bateriei

Bateriile de pe toate dispozitivele mobile se degradează cu timpul. Nu se poate evita scăderea capacității bateriei. Acest lucru poate fi destul de neplăcut dacă depindeti de un telefon pentru o zi completă de lucru. Când o baterie a ajuns la sfârșitul duratei sale de viață funcțională, va ține o încărcare doar pentru câteva ore. Temperatura afectează foarte mult acest lucru, astfel încât menținerea unui telefon la temperaturi moderate este crucială pentru prelungirea duratei de viață a bateriei. Dacă o baterie nu ține o încărcare pentru suficient timp în primul an de viață al telefonului, există o problemă. Durata de viață a bateriei este cel mai mare indicator al stării generale a telefonului.

  1. Probleme de operare

Sistemul de operare este esențial pentru funcționalitatea unui telefon. Acesta va deveni evident atunci când sistemul de operare devine buggy. Blochează programele, pornește telefonul și se oprește la întâmplare, printre alte acțiuni nesolicitate. Menținerea software-ului la zi va ajuta la atenuarea acestei probleme. Cu toate acestea, dacă un telefon prezintă aceste simptome, înseamnă că combinația dintre sistemul de operare și dispozitivul în sine au atins durata de viață maximă.

  1. Ecranul spart

Când ecranul este spart, facandu-l atât imposibil de citit cat și periculos de utilizati, mulți vor lua acest lucru ca un semn că telefonul lor nu mai poate fi folosit. Deși riscul de a vă tăia degetele când încercați să formați un număr este un motiv bun pentru a cumpara un telefon nou, nu este întotdeauna necesar. Repararea ecranului este adesea mai ușoară și mai rentabilă decât înlocuirea cu totul a unui smartphone scump. Este important să vă asigurați că ecranul spart nu a afectat alte părți ale telefonului, cum ar fi sistemul audio, microfonul sau camera foto.

Vezi toate răspunsurile
5 Voturi

Cum pot debloca un telefon blocat?

Răspunde
5
Nea Plăcut

Un smartphone deblocat este un telefon care poate fi utilizat în orice rețea. Dacă ați plătit prețul întreg pentru telefon, atunci ar trebui să fie deblocat gratuit. Opusul unui telefon deblocat este un telefon blocat într-o anume rețea, ceea ce înseamnă ca funcționează cu o cartela SIM doar din acea rețea. Dacă de exemplu cumparati un telefon la abonament de la Orange România, acesta v-a functiona doar cu o cartela Orange.

Atenție, chiar dacă telefonul nu este cumpărat la abonament acesta este posibil să vină tot blocat în rețeaua de la care il cumpărați. Sfatul nostru este să întrebați în momentul în care îl achiziționați. Mai mult, dacă îl cumpărați cash, va sfătuim sa îi rugați pe cei din magazinul de unde îl luați să vi-l deblocheze (procedeu care ar trebui să fie gratuit) intrucat asta vă v-a asigura un preț mai mare la revanzare.

Dacă deja aveți un telefon și doriți sa îl deblocați, puteți solicita deblocarea telefonului direct de la operatorul de la care ați cumpărat telefonul mobil. Vodafone, Orange, Telekom şi restul companiilor telecom sunt obligate prin lege să răspundă solicitării pentru deblocare telefon în maxim 15 zile lucrătoare.

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Cum pot proteja un smartphone de a deveni virusat?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Deși este posibil să luați un virus pe iPhone sau pe un telefon Android, la ceea ce majoritatea oamenilor se referă atunci când spun „virus” este de fapt un malware. Tehnic, termenul virus înseamnă software care infectează o gazdă, introducandu-se într-un program existent și apoi răspândind această infecție prin auto-replicare. Acestia reprezinta un procent foarte mic din totalul de tipuri de malware și sunt extrem de rari pe smartphone-uri, dar malware-ul nu este.

Cu siguranță, ar trebui să vă gândiți cum să vă protejați smartphone-ul împotriva hackerilor, deoarece puțină preventie vă poate salva de la nevoia de a descoperi cum să eliminați malware de pe telefon.

Mai jos enumerăm cativa pași pentru a vă menține datele și telefonul în siguranță.

  • Updateaza-ti sistemul de operare și aplicațiile 

Companiile de software actualizează constant software-ul și nu numai din motive cosmetice. Multe actualizări de software și remedieri de erori conțin îmbunătățiri de securitate care ajută la protejarea smartphone-ului dvs. împotriva încălcărilor și intruziunilor de date și închid vulnerabilitățile, ceea ce îngreunează hackerii. Când este anunțată o actualizare pentru sistemul de operare al smartphone-ului sau pentru oricare dintre aplicațiile pe care le utilizați, instalați-o fără întârziere.

  • Evită rețelele de Wi-Fi publice

Wi-Fi-ul public gratuit din centrele comerciale, cafenele, aeroporturi sau orice alt loc public este predispus la tot felul de atacuri online. Încercați să utilizați doar conexiunea dvs. mobilă privată atunci când este posibil și opriți Wi-Fi pe telefonul dvs. mobil oricând vă aflați într-un loc public. Dacă acest lucru nu este posibil, luați în considerare utilizarea unei aplicații VPN, o aplicație care redirectioneaza comunicațiile de rețea printr-o conexiune criptată. Dar alegeți cu atenție – nu toate VPN-urile sunt de aceasi calitate. De asemenea, luați în considerare dezactivarea Bluetooth în timp ce sunteți pe drumuri, mai ales dacă nu purtați un smartwatch care o cere.

  • Blocheaza-ți telefonul

Setați întotdeauna o parolă de patru sau șase cifre pentru a intra pe dispozitiv. Codurile de acces s-ar putea să nu fie prea convenabile, dar liniștea sufletească dictează că, dacă smartphone-ul dvs. va cădea din buzunar în timp ce încercați noi canapele la Ikea, prima persoană care îl găsește nu ar trebui să fie capabilă să vă descopere toată viața din email-uri, contacte, fotografii și informații bancare.

  • Păstrează-ți numărul de telefon privat 

La fel cum nu ai fi dat numărul vechi de telefon fix oricui l-ar fi solicitat, nu-ți oferi automat numărul de telefon mobil tuturor aplicațiilor care solicită acest lucru. Cu cât sunt mai multe locuri și aplicații cu numărul dvs., cu atât sunteți mai vulnerabil la intruziuni și escrocherii prin SMS și chiar la invazia conturilor dvs. 2FA protejate.

  • Păstrează-ți telefonul curat 

Nu stocați informații personale, documente sau fișiere pe telefonul dvs. Mai mult, limitați numărul de fotografii geo-etichetate din galeria dvs. de fotografii. Faceți o obișnuință din a vă păstra telefonul relativ curat, descărcând imagini și documente pe computerul dvs. și eliminând e-mailurile confidențiale despre conturile financiare, ale angajatorului și ale sănătății.

  • Folosește o aplicație antivirus pentru mobil

Hackerii favorizează programe malware pentru a fura parolele și informațiile contului. Dar puteți combate acest lucru cu o aplicație antivirus pentru smartphone – unele dintre ele sunt versiuni de mobile ale aplicațiilor populare pentru desktop, cum ar fi Avast, McAfee și Panda. Variațiile de aplicații pentru smartphone oferă o securitate sporită. Acestea vă asigură că aplicații, PDF-uri, imagini și alte fișiere pe care le descărcați nu sunt infectate cu malware înainte de a le deschide.

  • Limitează accesul aplicațiilor la date personale

Verificați aplicațiile de pe telefonul dvs. pentru a stabili dacă au mai multe privilegii decât au nevoie. Puteți acorda sau refuza permisiunile precum accesul la cameră, microfon, contactele dvs. sau locația dvs. Urmăriți permisiunile pe care le-ați dat aplicațiilor dvs. și revocați permisiunile care nu sunt necesare. Pentru iPhone, accesați Setări> Confidențialitate, unde veți vedea o listă cu toate aplicațiile și permisiunile pe care le-ați acordat. Calea exactă a permisiunilor de aplicație pe un dispozitiv Android depinde de dispozitiv, dar de exemplu pentru un Google Pixel le veți găsi în Setări> Aplicații și notificări> Advanced> Manager permisiuni. Pe un Samsung Galaxy căutați în Setări> Aplicații> Permisii pentru aplicații ( prin cele trei puncte verticale din dreapta sus).

  • Ferește-te de încărcătoare publice

Încărcați-vă telefonul numai la porturi USB de încredere precum computerul dvs. și în mașină. Infractorii pot pirata porturi publice de încărcare USB, precum cele pe care le-ați întâlnit într-o cafenea sau într-un aeroport, pentru a fura informații personale. Aduceți adaptorul de priză plus cablul USB dacă călătoriți. Hackerii nu vă pot accesa datele telefonului prin intermediul adaptorului USB propriu.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

Cum aleg între dimensiunea RAM și viteza procesorului?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Cu toții ne dorim o experiență plăcută de-a lungul vieții smartphone-ului sau PC-ului. Dimensiunea RAM și viteza procesorului determină acest lucru. Performanța generală a unui smartphone sau computer este dată de cât de bine funcționează împreună CPU și RAM.

Cu toate acestea, procesorul poate avea un avantaj față de RAM, deoarece este creierul computerului sau al smartphone-ului. Când un procesor rapid se conectează la mai multă memorie RAM, operațiunile devin mai rapide. Pe de altă parte, procesorul lent nu va face mare diferență chiar dacă are mai multă memorie RAM. Un procesor rapid nu poate funcționa satisfăcător cu o memorie RAM limitată.

Mai jos vă oferim cateva informații detaliate despre funcționalitățile procesorului și RAMului

Importanța RAMului.

Memoria cu acces aleatoriu sau pur și simplu RAM este un tip de memorie în care instrucțiunile sunt încărcate și stocate în memoria secundară. Memoria secundară include HDD, SSHD și SSD. Când instrucțiunile ajung în memoria RAM, acestea sunt repede puse în coadă pentru executare de către unitatea centrală de procesare prin ciclul fetch-execute.

RAM este în esență nucleul oricărui computer sau smartphone și, în cele mai multe cazuri, mai mult este întotdeauna mai bun. O cantitate potrivită de RAM pe smartphone-ul sau computerul dvs. optimizează performanța și capacitatea de a suporta diverse tipuri de software.

Procesor / CPU.

Acesta este în esență creierul computerului. Cu cât este mai mare viteza și mai multe nuclee, cu atât mai rapid va fi procesorul.

V-am recomanda să cumpărați cel mai bun și cel mai rapid procesor pe care vi-l puteți permite în acel moment. Acest lucru se datorează faptului că actualizările CPU sunt mai grele decât actualizările RAM. Pentru majoritatea Mac-urilor si smartphoneurilor este chiar imposibil să actualizați un procesor. Cu toate acestea, upgrade-urile procesorului sunt posibile pentru unele PC-uri.

Vezi toate răspunsurile
1 Voturi

De câtă memorie RAM are un telefon nevoie?

Răspunde
1
Nea Plăcut

Răspunsul scurt este că ar trebui să cauți un telefon cu cel puțin 4 GB de memorie RAM. Răspunsul lung este ceva mai complicat.

Memoria RAM optimă necesară pentru Android este de 4 GB. Dacă utilizați mai multe aplicații în fiecare zi, utilizarea RAM-ului dvs. nu va atinge mult mai mult de 2,5 – 3,5 GB. Acest lucru înseamnă că un smartphone cu 4 GB RAM vă va oferi toată puterea necesară pentru deschiderea rapidă a aplicațiilor preferate.

Memoria RAM optimă necesară pentru iOS este de 2 GB. Deși utilizarea RAM per aplicație este similară atât la iOS, cât și la Android, iPhone-urile „îngheață”, în esență, aplicațiile atunci când acestea nu funcționează, ceea ce înseamnă că în general este nevoie de mai puțin RAM.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.